החלפת מסתם בשנית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/03/2011 | 19:18 | מאת: קרן

שלום רב, אשמח לקבל עזרה. אימי בת 54,עברה ניתוח לב לפני 8 שנים בו החליפו לה את המסתם למסתם אורטלי עקב רשרושים בלב, המסתם לא מתפקד וכל חצי שנה היא עושה אקו לב, נכון לעכשיו יש החמרה והמסתם מתפקד רק 65,לצערי לא אוכל לומר לך אם זה אחוז אך מתארת לעצמי שאתם בטח מבינים מה הכוונה. הגוף שלה מייצר שומן אשר מקשה על תפקוד המסתם,דק' אלבו הוא הרופא המטפל שלה. ,ונאמר לה שאם תהיה החמרה והמסתם יתפקד רק על 70 יהיה צורך בניתוח חוזר. חשוב לי לציין שאימי נכנסה לניתוח כאשר המסתם היה על 80 וכשהיא יצאה מהניתוח המסתם היה על 40 . השאלות שלי הן כאלה: א.מה עושים כשהגוף מייצר כל הזמן שומן שפוגע במסתם, כל 7 שנים היא תצטרך לפתוח ולסגור את הלב?, מה גם שזה מאוד מפחיד ומסוכן ואמא שלי לא הולכת ונהיית צעירה . ב.אין אופציה אחרת להחליף מסתם? ,משהו פחות מסוכן?שמעתי שאנשים בן 80 עושים להם ניתוח בצורה אחרת,למה אי אפשר לעשות זאת לאנשים צעירים? ג.הייתי שמחה אם הייתם יכולים להמליץ על רופא טוב שעובד עם קופת חולים כללית בכדי לקבל חוות דעת נוספת. תודה רבה מראש. קרן בשם אימי ורד.

קרן שלום הפרטים לא לגמרי ברורים. האם המסתם שהושתל לפני שמונה שנים היה מכני (אמור להמשיך לתפקד גם 30 שנים) או ביולוגי (לא מקובל להשתילו בגיל 46)? בכל מקרה ניתוח לב שני אפשרי עם סיכון מעט יותר גבוה. אבל, מומלץ להמנע חניתוח שלישי ולכן יש לתכנן טוב את הניתוח השני במידה וידרש, כך שאמך לא תזדקק לנוסף. מוזמנים להתייעצות (לתיאום עם מזכירתי 04-8542631) בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב