פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
675 הודעות
665 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

16/04/2016 | 23:29 | מאת: שמרית

אבא שלי צריך לעבור השתלת קוצב לב רשמח להמלצות למנתחים אנו גרים בבאר שבע אך נוכל להגיע גם לאסותא במרכז במידת הצורך באופן פרטי.

לקריאה נוספת והעמקה

שמרית שלום הרופאים שמשתילים קוצבים הם קרדיולוגים המתמחים באלקטרופיזיולוגיה. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

12/04/2016 | 03:03 | מאת: אדוה

האם ניתן לבצע ניתוח מעקפים בלב בשיטה פולשנית זעירה? ואם כן באיזה בתי חולים?

לקריאה נוספת והעמקה

אדוה שלום בבית החולים רמב"ם מבצעים ניתוח מעקפים בשיטה זעיר פולשנית. במידה ויש צורך רק במעקף אחד, אנחנו מבצעים את הניתוח בעזרת הרובוט, להכנת עורק הממרי ללא פתיחת החזה ובהמשך דרך חתך קטן בבית החזה השמאלי מחברים את עורק הממרי לעורק ה LAD בלב. כל זה נעשה ללא צורך בניסור עצם החזה וללא שימוש במכונת לב ריאה. במידה ויש צורך ניתן לבצע מספר מעקפים, ניתן לבצע זאת דרך עצם החזה, אך ללא שימוש במכונת לב ריאה, לפי הצורך. בברכה פרופ' גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב רמב"ם חיפה

11/04/2016 | 13:43 | מאת: יעקב זיתון

בתאריך 13 למרץ עברתי ניתוח מעקפים עקב אוטם שריר הלב עשו לי 5 מעקפים ואני רוצה לציין שעקב כך שעסקתי בספורט באופן אינטנסיבי לפני הניתוח וגם שמרתי על משקל סביר ..(אני ללא עודפי שומן ) לכן השיקום שלי היה מאוד מהיר וגם הפגיעה בלב הייתה מיזערית יש צלקת שככת הנראה תעלם בהמשך .. אני כבר חזרתי לעסוק בפעילות ספןרטיבית מתונה .. יש לי רק בעיה אחת אשר מעיבה על כל הסיפור וממש מקלקלת לי את כל הנושא של השיקום וזה הכאבים בבית החזה אשר מקורם בניסור ופתיחת בית החזה .. 1. האים יש טיפול מוכר אשר יכול להחיש את בניית עצם החזה אשר נוסר לפני הניתוח ????ועל ידי כך לסיים מהר יותר את בניית עצם החזה ?? 2. אני יודע שזה משתנה מאדם אחד לאדם שני אבל רציתי לשאול כזה זמן אני אמור לסבול מכאבים בבית החזה ??? בהנחה שאני טיפוס אשר נוטה להיתאושש מהר מחבלות וטראומות ... אני רוצה לציין שאני דור רביעי לחולי לב וטרשת עורקים למען האמת חיכינו שזה יקרה וזה אכן קרה למרות שהשתדלתי לשמור על הבריאות ..הוה אומר לא לעשן ..עיסוק בפעילות גופנית ושמירה על משקל תקין

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום בדרך כלל לוקח זמן עד שהכאבים חולפים לחלוטין. בערך אחרי 6 חודשים שוכחים בדרך כלל מהניתוח לגמרי. אני ממליץ לחזור לפעילות מלאה כולל הפעלת הידיים והכתפיים. אבל, יש להימנע מהרמת משקולות כבדים או כל פעילות שתפעיל לחץ על עצם החזה עד להחלמתה המלאה לאחר שישה חודשים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

03/04/2016 | 18:37 | מאת: דוד קוטין

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח מעקפים. נתקלתי בתופעות לוואי של נוכחות נוזלים סביב הלב המקשה עלי את הנשימה וכן בצקות ברגלים. הטיפול שאני עובר מזה עשרה ימים הוא טיפול תרופתי (איבופין 600 מ"ג + קולכיצין ) ומעקב באקו לב. שאלתי: תוך כמה זמן לערך אני צפוי להשתחרר מהבעיה והאם יש טיפול חלופי מהיר יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום אין מספיק נתונים לתשובה משמעותית. ממליץ להתייעץ עם צוות המחלקה המנתחת במרפאה לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

16/03/2016 | 19:42 | מאת: ארז

שלום רב.. הייתי רוצה לדעת על התהליך המדובר, האם אפשרי אדם אשר עבר תיקון מסתם בעבר והתיקון נכשל וכעת עם דליפה קשה לעבור צינטור עם וולטק קרדיו?

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום יתכן שכן. יש צורך לראות את בדיקת האקו העדכנית וכמובן את החולה. צוות הלב ברמב"ם שכולל את פרופ' אגמון, דר' קרנר ואותי יכול לבדוק ולקבל החלטה במקרה כזה. בהצלחה גיל

06/03/2016 | 18:37 | מאת: MAJER

שלום לאחרונה עברתי ניתוח לב פתוח כולל השתלת קוצב ומסתם מטיריאלי היום יצאתי לראשונה לסיור בקניון ואז הבחנתי שבכל בעל עסק יש שערים מגנטים גלויים ויש כנראה גם סמויים האם קיים איזה גלאי עזר שיתראה לבעלי קוצב להמנע להתקרב לשער המגנטי איך אפשר להמנע מהסמויים אשמח לקבל מידע בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

מאג'ר שלום למיטב ידיעתי אין מניעה להיכנס דרך סורק בחנויות עם קוצב לב. אבל, אתה צריך לפנות לאלקטרופיזיולוג שיבדוק יוכל לתת לך הנחיות מדוייקות לפי סוג המכשיר שהושתל בגופך. בברכה פרופ' גיל בולוטין

30/01/2016 | 17:57 | מאת: שרה

בן זוגי בן ה 66 עבר צינטור מציל חיים ב 31.12, בהכנסת צנטר מרכזי אחד, הושתל תומכן שאינו מצופה תרופה. לאחר 4 ימים בהמלצת המצנטרים וכונן ניתוחי לב, עבר ניתוח ארבעה מעקפים, ברקע התברר כי בן זוגי סובל ממחלת לב איסכמית. לאחר ארבעת ימי התאוששות במחלקת לב, שוחרר לביתו. כל העת סבל בן זוגי מכאבי רגליים ובצקות, נאמר לנו בבית החולים ומפי רופא המשפחה כי אלו תופעות שכיחות לאחר ניתוח שכזה. כעבור יומים חזר בן זוגי למיון, עקב כאבי רגליים עזים. לאחר שעבר במיון ct רגליים נאמר כי אין לו אמבוליות אלא כלי דם איסכמים שיכולים להיות מטופלים במרפאות הקופה. לאחר אישפוזו החוזר במחלקת לב, הבצקות גדלו בכל גפיו והוא החל לסבול מכאבים עזים מאוד ברגליו וטופל במורפיום ומשכחי כאבים נוספים ומדללי דם. כעבור יומים, לאחר קושי נשימתי הורדם והונשם. במהלך ימים אלו נודע לנו כי מצבו מתדרדר. התדרדרות במצבו כללה כנראה זיהום לא מוסבר, הצללה לבנה בריאות, נוזלים בריאות (נוקזו מריאותיו ליטר נוזלים מכל ריאה בשבוע האחרון), בדיקת כליות במצב גבולי, הרגליים הכחילו עד גוון שחור (ככל שהימים עוברים מצבם מתדרדר). כרגע אנחנו נמצאים חודש לאחר שאושפז לראשונה. מאז הוא הורדם והונשם שלוש פעמים עקב אי יכולת לנשום עצמאית. מלבד שיפור מינורי במצב הכליות וספירת הדם, המצב רק מחמיר. רוב הבדיקות על טווח הנורמה והרופאים ( מומחים שונים מבית החולים) אינם יודעים לשים אצבע על הבעיה ובן זוגי דואך. הובהר לנו שמדובר בסיבוך נדיר ואין הצוות יודע את סיבתו. אנו מבקשים בכל לשון של בקשה את עזרתך. נשלח את התיק הרפואי במידת הצורך.

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום מתנצל על העיכוב, עקב תקלה במחשב שלי. אין ספק שהמצב שלו מאוד מסובך ומורכב. קשה לתת במצב כזה ייעוץ דרך האינטרנט. אין לי מספיק נתונים לעזור. גיל בולוטין

10/01/2016 | 18:20 | מאת: אדי

ראשית תודה על המענה - נאמר לי שבעתיד יתכן ואעבור זאת בשל דלקת שנתגלתה אצלי בקרום מעטפת הלב ותפקוד חדר שמאל ירד מ65 אחוז לפני הניתוח ל45 אחוז בלבד . לכן שאלתי בנוגע למיטרל קליפ ואם לאחר צינתור דרכו לוקחים כדורים לכל החיים או שאין צורך . מטופל בגלל הדלקת בקולחיצין ואספירין 500 מג 4 כדור ביום - ירד לאחר כשבוע טיפול ל 26 - האם הירידה לא איטית מידי והמספרים הגיוניים לאחר שבוע של טיפול ? והאבחנה מדויקת שזה לטיפול עם אספירין ( על סמך התוצאות) ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום ברוב המקרים אין צורך בטיפול בקומדין לאחר התקנת מיטראקליפ. לשאר השאלות אני ממליץ לפנות אל הרופא המטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

08/01/2016 | 09:28 | מאת: דינה

בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה. הפעם התלוננתי על הרגשה של דפיקות לב. תוצאות הבדיקות הן: 1)הארגומטריה תקינה. אם כי צויין שאני בכושר נמוך למרות שאני עושה 3 פעמים הליכות,אך לא בקצב מהיר כי קשה לי. 2)אקו לב-.השאלה היא בעיניין לחץ הריאתי: (ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי.) בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה,האם זה באמת קל ?האם זה קשור לMVP קל? 3)בנוסף התלוננתי על הרגשה של דפיקןת לב והרופאה אמרה שאעשה הולטר ולפי זה תשקול מתן חוסמי ביתא .שאלתי היא באיזה מקרים לפי ההולטר אצטרך חוסמי ביטא, והאם יש לזה תופעות לוואי? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום על סמך בדיקה שציטטת, בסך הכל אין שום בעייה משמעותית. ממליץ להמשיך ולטפל דרך הרופא המטפל ובמידת הצורך להתייעץ עם קרדיולוגי. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב, אני בן 68 לפני 6 שנים עברתי תיקון של המסתם המיטרלי עקב דליפה קשה (פתיחה של בית החזה). לפני שנה עברתי החלפת המסתם האורטלי והחלפת האורטה העולה עקב דליפה קשה והרחבת האורטה(פתיחה של בית החזה) כעת קצת יותר משנה אחרי החלפת האורטה והאורטלי נמצא באקו דליפה קלה במסתם טריקוספידלי שהיתה קודם מינימלית (לפני 6 חודשים דליפה מינימלית) כמו כן נמצא לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה שלא היה קודם. אני במעקב קרדיולוגי ואקו מידי 6 חודשים ומעוניין ב דעתך בנדון. אני מתפקד רגיל ללא מגבלות ועוסק בפעילות קלה כמו שחיה והליכות 1. האם המצב החדש של המסתם הטריקוספידלי זה מצב מדאיג ? 2. האם יש קשר בין לחץ הדם הריאתי המוגבר לדליפה הקלה במסתם הטריקוספידלי ואם כן מהו בבקשה? 3. מה יכול ליהיות קצב ההדרדרות של המסתם הטריקוספידלי. 4. במידה ויהיה צורך להחליף את המסתם הטריקוספידלי בעתיד האם פותחים את בית החזה פעם שלישית ? תודה על התייחסותך. בברכה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום אי ספיקה טריקוספידלית קלה אינה משמעותית ואינה דורשת טיפול. יתכן שהיא נובעת מהיתר לחץ דם ריאתי. אין לדעת תהיה החמרה או יציבות ברמת האי ספיקה. נכון להיום הפתרון היחידי למסתם זה הוא בניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

10/01/2016 | 18:07 | מאת: חיים בוצר

פרופ בלוטין הנכבד תודה על תשובתך. 1. מה יכולה ליהיות הסיבה לעליה הפתאומית בלחץ הדם הריאתי, האם זה יכול ליהיות הניתוחים שעברתי החלפת האורטלי ותיקון המיטרלי. 2. האם לחץ הדם הריאתי אמור להראות או לתת סימפטומים או מגבלות כלשהן? 3. האם רצוי להפסיק עם הפעילות הספורטיבית הקלה למרות שאיני מרגיש קושי כלשהו ? תודה יעקב

06/01/2016 | 17:57 | מאת: ר

מבין שאין תיקון במיטרל קליפ אלא רק החלפת המסתם ? האם זה לא כרוך ( תיקון במיטרל קליפ )בנטילת כדורים לכל החיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

ר. שלום לא ברורה לי השאלה. מיטרא-קליפ יכול להקטין אי ספיקה מיטרלית קשה. כיום ההמלצה היא לנסות טיפול זה רק לחולים שאינם מתאימים לניתוח או שהניתוח עבורם מאוד מסוכן. בברכה פרופ' גיל בולוטין

בן 39 לפני 6 שבועות עברתי תיקון מסתם מיטראלי מהצד שעל פניו עבר בהצלחה תרופות עדכניות : אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום (חצי שעה לפני ארוחה קומדין 5 מ"ג - מאוזן קוליחין( 0.5 פעמיים ביום בעקבות דלקת התחלתי לפני 5 ימים קרדילוק 1.25מ"ג התחלתי אתמול קודם היה נורמלול שלא חשתי טוב ממנו שהיה 12.5מ"ג פעמיים ביום מגנוקס תוסף מגנזיום בערב שאלה : מותר לי ליטול תוסף ויטמינים בשם רוטסנ לשיער בתקופה זו ? לפני כשבועיים הופיעו לי צרבות קשות בבדיקת אא"ג בדיקת אפ או צוין שיתכן מקור וויראלי והמליץ מעקב חשד לגסריטיס ואמור לעבור בעוד כחודש גסטרוסקופיה. לפני כשבוע כאבים חזקים בחזה שמאל הופניתי למיון - נמצא סי אר פי 43 וטרופונין שלילי אקג לא תקין היפוכי וי 5 טי וי 4 כמו כן עליה 1 ממ ליד 2 צניחות פי אר בלידים לטראלים עליות אס טי בלידים פקטוראלים ספירה 11 אלף ליקויציטים עם סטיה שמאלה ניטרופיליה 81 אחוז ללא סטיה שמאלה באקו לב ליד המיטה ( אקו רשמי רק עוד יומיים) הראה תפקוד ירוד של חדר שמאל ( ידוע מלפני הניתוח על אי אף 40) ונצפה מעט נוזל מסביב ללב קבלתי כולחיצין 0.5 פעמיים ביום)שאלותי : אם 6 שבועות אחרי ניתוח נצא שאין שיפור בלב אין סיכוי ללב להשתפר או שזה בדלל הדלקת שלאחרי שתטופל יתכן השיפור המיוחל ?- יש פי פי אס יש פריקדרדיטיס- גם בדלקת צויין שזה כנראה משהו ויראלי האם הדלקת והצרבות מאותו מקור ויראלי ? יש צורך לזהותאותו מקור לא ניתנה אנטיביוטיקה ולא הייתי ממש חולה כן הכתפיים והצוואר היו תפוסים ולא חשתי בטוב . יש לציין שהייתי מאומץ פיזית בחודש הראשון ותחת לחצים בשל מצב אימי המבוגרת ומעתה אנוח - המנתח רמז שיתכן שבעוד מס שנים אעבור שוב אך דרך צינתור אם המצב לא ישתפר - האם זה אומר שהמסתם הקיים אינו תקין ? אודה על תשובה מהירה אני ממש מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום לצערי אין לי מספיק נתונים על מנת לענות לשאלותיך. לשאלות ברמת פירוט כזאת יש צורך לראות את תשובת האקו המלאה, אותך ואת כל התיק הרפואי. ממליץ לקבוע פגישה מסודרת עם הרופא המנתח או הקרדיולוג המפנה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

30/11/2015 | 18:41 | מאת: אבי

עברתי אירוע מוחי אני מפחד שזה יקרה עוד אירוע מוחי אני מחכה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום אני מבין את החשש שלך, אך לא את מה שאתה שואל. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולנוירולוג בנושא. בברכה פרופ' גיל בולוטין

28/11/2015 | 17:59 | מאת: עדי

עברתי לפני 17 יום תיקון מהצד של מסתם מיטראלי שמאלי . היה חשד לאמפיזמה קלה אך כזו שתיספג ואכן הקושי המסוים( כמעין חירחור קל) בזמן השינה נעלם בימים האחרונים . לפני כיומיים עברתי הסרת תפרים ולאחר מכן עשיתי צילום חזה ביענוח: הצללה סמיכה עדינה בשדה אמצעי מימין יתכן שמתאים לתסנין בשלב מוקדם משמאל אוורור תקין . באותו יום הייתי 12 שעות בחוץ . המנתח אמר לעשות בעוד 4 ימים צילום חוזר וכל עוד זה לא עם חום - לא להבהל מזה. למחרת ( דהיינו אתמול) עשיתי טעות כשעשיתי קניות עבור אימי וסחבתי שקיות כבדות ללא רכב. ומאתמול יש לי כאבים חזקים באיזור הניתוח בעיקר בזמן ההליכה שלא הופיעו קודם לכן - כמו מה זה נשמע ? כאבים אחרי הורדת תפרים ( לא הופיעו הכאבים מיידית אחרי ההסרה) או בגלל המשא הכבד יחסית ? מה עלי לעשות - להמתין לצילום חוזר או לגשת למיון? אודה על תשובה מהירה.

30/11/2015 | 14:50 | מאת: עדי

ברשותכם שאלה על תופעה נוספת :בימים האחרונים תופעת נמלול באצבעות רגל ימין פעמיים-שלוש ביום - האם זה מחייב התיחסות ? אודה על תשובה מהירה

22/11/2015 | 23:46 | מאת: שירי הירש

אבי בן 80 (סהכ איש בריא )זקוק להחלפת מסתם אורטלי חוזר, אחרי 17 שנים!! בחרדה רבה היות והניתוח הקודם היה מאד קשה והחלמה מורכבת. מאד רוצה לעבור את הפרוצדורה בצינתור. האם אפשרי? אודה מאד לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שירי שלום במידה ולפני 17 שנים הושתל מסתם ביולוגי, קרוב לוודאי שניתן להשתיל בתוכו בצנתור מסתם חדש. תלוי גם בגודל המסתם הקודם. במידה ולפני 17 שנים הושתל מסתם מכני, יש צורך בניתוח חוזר. אשמח להסביר עוד, במידת הצורך, תתאמו תור דרך מזכירתי 04-7772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

11/11/2015 | 13:47 | מאת: יעקב

שלום רב בבדיקת אקו-לב נמצא שטח פרוזדור שמאלי מעל הנורמה קוטר הפרוזדור בנורמה -רציתי לדעת העם הגיוני הדבר יתר הבדיקה תקינה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום בהחלט יתכן שתהיה עליה שמאלית מעט מוגדלת ללא ממצאים נוספים. בכל מקרה אני ממליץ לחזור לרופא שהמליץ לך לבצע את בדיקת האקו ולקבל ממנו הסברים על תוצאות הבדיקה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

24/10/2015 | 11:18 | מאת: אוהד

1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו'). ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך. 2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל. עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו. השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אוהד שלום לא ניתן לענות על כל שאלותיך דרך האתר. אבל באופן כללי אכילה של הרבה אוכל מטוגן אינה בריאה. למחלות לב יש חמישה גורמי סיכון עקריים ועל ארבעה מהם אפשר להשפיע: 1. עישון 2. סכרת 3. יתר לחץ דם 4. כולסטרול גורם הסיכון החמישי הוא התורשה הגנטית ועליה לא ניתן להשפיע. באופן כללי צריכת אלכוהול מתונה נחשבת בריאה ומגינה על הלב. הכוונה לכוס עד שתיים של יין ביום. בברכה פרופ' גיל בולוטין

11/10/2015 | 12:58 | מאת: מירי

שלום בעלי בגיל 47 עבר ניתוח מעקפים לפני שנה וחצי. מיד אחרי הניתוח חלה הדרדרות במצבו הנפשי, מצבי רוח קיצוניים, אגרסיביות. מאוד קשה להתמודד עם זה, הוא מאוד משתדל אך לא מצליח ואף מתקשה להירדם, מתרגז מדברים קטנים ביותר. לפעמים מצב רוח כזה יכול להמשך ימים או שבוע שלם. זה מפריע לו לתפקד בבית ובעבודה. משפיע גם על הילדים. ניסינו טיפול פסיכולוגי ללא הצלחה. בעלי מבין את הבעיה אך לא מצליח להתמודד אתה. אם מצב זה יכול להיות בגלל התרופות שהוא לוקח אחרי ניתוח? מה יכול לעזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום אני ממליץ על ביצוע CT מוח ובמידה והוא תקין לשקול טיפול תרופתי לתקופה ולצורך כך כדאי להתייעץ עם רופא פסיכיאטר. יתכן בהחלט שטיפול תרופתי לתקופה מסויימת ישפר את המצב ויאפשר לו איכות חיים בהמשך גם ללא תרופות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

05/10/2015 | 10:57 | מאת: סרג'יו

האם טמפרטורות מאוד נמוכות עלולות לשבש את פעולת הקוצב?

סרג'יו שלום לא לגמרי ברורה לי השאלה שלך. בכל מקרה אם מדובר בקוצב מושתל, אני ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

18/08/2015 | 08:32 | מאת: יוסף א.

שלום רב, רציתי לברר האם מבוצעים בישראל השתלות קוצבים קטנים / מיני הכוונה ללא "חיווט". האם הינם מאושרים ...והאם מומלץ עבורי ? אני בעל דופק נמוך ו AV Block בברכה, יוסף א.

לקריאה נוספת והעמקה

יוסף שלום השאלה שלך צריכה להיות מופנית לפורום העוסק באלקטרופיזיולוגיה וקוצבים. בברכה דר' גיל בולוטין

17/08/2015 | 23:12 | מאת: רונן

שלום ד"ר בולוטין. אני בן 42, נמצא במעקב קרדיולוגי הכולל בדיקת אקו מדי שנה עקב אי ספיקה קלה עד בינונית מאחד המסתמים. מבקש לשאול האם ניתן להגיע אליך להתייעצות במסגרת חברותי בקופת חולים מכבי? אם כן, כיצד? מהי הפרוצדורה ? תודה מראש, רונן

רונן שלום אפשר להגיע אלי לייעוץ, או במשרדי ברמב"ם או במרפאה אסותא בלב המפרץ. לתיאום יש להתקשר למשרדי 04-7772631 בברכה דר' גיל בולוטין

05/08/2015 | 21:19 | מאת: yaffa

שלום, מתוך סריקת סי.טי. עלה כי נצפתה הרחבה קלה של האורטה העולה (37 ממ). מה רמת הסיכון (אם יש) ובאיזו דחיפות? תודה יפה

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום הרחבה של האאורטה עד 37 ממ' אינה מסוכנת. אבל, אני ממליץ על ביצוע הערכה מלאה של כל אבי העורקים (בדר"כ בעזרת סיטי של החזה) והתייעצות עם רופא המומחה בתחום. לאחר הבדיקה וההתייעצות המלאה כדאי להישאר במעקב קבוע (בדר"כ בעזרת אקו לב) ולהקפיד על טיפול שעשוי למנוע או להקטין המשך הרחבה של אבי העורקים (אאורטה). בברכה דר' גיל בולוטין

27/08/2015 | 11:17 | מאת: יפה

תודה על הייעוץ. יפה

30/07/2015 | 15:58 | מאת: איתי מאיר

אני רוצה לדעת אני 3 שבועות לאחר השתלת קוצב לב CRT-D ואני רוצה ללכת לבריכה האם מותר לי להיכנס נא לפרט אם לא למה לא תודה איתי

לקריאה נוספת והעמקה

איתי שלום את ההנחיות לאחר ביצוע כל פעולה ניתוחית חשוב לקבל מהרופא המבצע. בדרך כלל אין הנחיות גורפות וההמלצות, במיוחד מהסוג שאתה שואל, תלויות במצב החתך הניתוחי. ממליץ לשאול בביקורת הראשונה אצל הרופא או במרפאת המעקב. בברכה דר' גיל בולוטין

24/07/2015 | 13:23 | מאת: דורית

אמי בת ה 91 סובלת מזה שנים מאנגינה פקטוריס. לאחרונה היא קצת עייפה יותר וחלשה יותר. מקבלת אינהלציה פעמיים ביום. היא חיה בארה"ב והקרדיולוג המליץ על החלפת שסתום אאורטלי בצנתור, מאחר והקוטר עקב הסתיידות הגיע ל 0.42 ס"מ בעקרון אין מחלות רקע משמעותיות, חוץ מארתריטיס . לא לוקחת קומדין. היא מבחינתה לא ששה לעבור פרוצדורה זו בגילה. אשמח לשמוע את המלצתך בנידון, וגם לדעת מה עלולות להיות תופעות הלוואי מפעולה זו. הקרדיולוג ציין, שכמובן המצב לא ישתפר מעצמו ורק יכול ללכת ולהחמיר. אשמח על תשובתך בהקדם. בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום החלפת מסתם בצנתור התפתחה בשנים האחרונות ומתאימה במיוחד לחולים בגיל מבוגר. האינדיקציה לביצוע הפעולה: שילוב של היצרות אאורטלית קשה עם סימפטומים או ירידה בתפקוד הלב. בגיל מבוגר צריך לזכור שהסיכון בביצוע הפעולה יותר גדול. בסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות של אמך, לאחר שיסבירו לה את הסיכון והסיכוי של הפעולה. אשמח להסביר יותר במידת הצורך. בברכה דר' גיל בולוטין

05/07/2015 | 03:18 | מאת: יחיאל

בן 39 לפני כ- 4 חודשים עברתי אבלציה עקב SVT. בשבועות האחרונים חש מעין ריחוף וקשיי נשימה. בגיל 4 עברתי תיקון מום TOF ונשארה איוושה קלה. באקו האחרון נצפה כי יש לחץ בינוני -גבוה של 70 ממ. ישנו דלך של 7 מ"מ,בין החדרים הוצע לי לבצע צינטור על מנת לתקן אותו. אני מבקש לדעת מה הם ההשלכות לתיקון הזה. והאם יש קשר בין קשיי הנשימה ותחושת הריחוף.

לקריאה נוספת והעמקה

יחיאל שלום את התשובה לשאלות שלך תקבל אצל מומחים בתחום מומי לב מולדים בגיל בוגר. אני ממליץ לפנות להתייעצות אל דר' ילוניצקי בבית החולים רבמ"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

21/11/2015 | 17:45 | מאת: יחיאל

שלום בהמשך לשאלה .בצעתי תיקון באמצעות מטריה בעורק הראיתי fda נוטל כרגע קסטרלו ל3 חודשים. בימים האחרונים חש כאבי ראש ולחץ על הרכות. סיטי ראש ובדיקת עיניים נמצאו תקינים. האם יש קשר לתיקון .האם ישנו קשר לתרופה ?

28/06/2015 | 17:08 | מאת: דפנה

אני בת 45 בריאה באופן כללי עם דופק גבוה יחסית (מעל 90 במנוחה באופן קבוע). אבי נפטר בגיל 53 מדום לב. לאחר דלקות ריאות חוזרות הופנתי לאקו לב מחשש לקוצר נשימה שמקורו בפעילות לבבית. עשיתי בדיקת אקו לב ואבקש סיוע בניתוח התוצאות - הערכים שלא היו בטווח הערכים התקינים הם כמפורט להלן: SEPTUM THICKNESS 6 ערכים תקינים ( 8-11) END SYSTOLE 23 (ערכים תקינים 27-42) LV POSTERIOR WALL 5 (ערכים תקינים 8-11) בסיכום נכתב - NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE SYSTOLIC FUNCTION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 18 MMHG

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום באופן כללי הבדיקה תקינה. אבל, אני ממליץ לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה לצורך התייחסות לממצאים שסוטים במעט מהנורמה. בברכה דר' גיל בולוטין

04/06/2015 | 11:39 | מאת: אינעאם

תוצאות בדיקת צינתור היא עורקהLADדרגת היצרותUP TO 50 . CTO : SMALL CABER התוצאות לאחר אוטם מלפני יומיים מהסינטור השאלה היא: אני לוקחת כל התרופות שרשמו לי .. האם אני מוגבלת לעבודה שדורשת מאמץ

לקריאה נוספת והעמקה

אינעאם שלום אין אפשרות לענות ללא פרטים נוספים. כיצד את מרגישה בזמן ביצוע מאמצים. האם בדיקת האקו שלך תקינה. מה מצב העורקים האחרים שמספקים דם ללב. אני ממליץ לפנות לרופא הקרדיולוג שיעבור ביחד איתך על כל הנתונים שלך ויוכל להמליץ לך בנוגע לביצוע מאמצים. בברכה דר' גיל בולוטין

24/05/2015 | 16:11 | מאת: שקד מנחם

עברתי ניתוח מעקפים לפני שנה האם יש לי מגבלה על טיסה לחול תודה עברתי ניתוח מעקפים לפני שנה האם יש לי מגבלה לטיסה לחול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שקד שלום אין מניעה לטוב לחו"ל שנה לאחר ניתוח מעקפים. בעקרון יש קושי לקבל ביטוח בריאות לחו"ל למשך שישה חודשים לאחר התקף לב או ניתוח לב. נסיעה טובה דר' גיל בולוטין

13/04/2015 | 21:11 | מאת: אלרואי

לאחר בדיקת מאמץ תשובה של הבדיקה -ממצא אקו בתחילת המאמץ קצב סינוס עליית ST אינפו לטרלית EARLY REP 'ל"ד בתחילת המאצץ 100/60 שלב 3 משך המאמץ 7.0.6:39 מטס הושג דופק 173 89% סיבה להפסקת המאמץ השגת דופק מטרה. סיכום-ל"ד בשיא האמץ 120/60 סבירות נמוכה לאי ספיקה כללית במאמץ אשמח שתגידו לי מזה אומר כי לא הבנתי, אודה לכם על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

אלרואי שלום לפי הכתוב יש סבירות נמוכה למחלה כלילית. אולם, אני ממליץ בחום לחזור עם הבדיקה לקרדיולוג לצורך פענוח והסבר איכותיים. השילוב של שיחה איתך והסיבות שבגללן ביצעת את הבדיקה ביחד עם תוצאות הבדיקה יאפשרו לקרדיולוג לתת לך המלצות יותר מדויקות. בברכה דר' גיל בולוטין

07/04/2015 | 17:27 | מאת: סנדרה

קוצר נשימה במאמץ ובמנוחה חולשה אקו לב תקין לשקול בירור קרדיאלי אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית , הלחץ הסיסטולי בעורק הראה 30 ממכ כמו כן שינויים st-t בחיבורים אינפרולטרלים מה זה אומר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סנדרה שלום אין מספיק נתונים לתשובה משמעותית. אם את סובלת מקוצר נשימה וחולשה, אני ממליץ לחזור לרופא הקרדיולוג עם תשובת בדיקת האקו. שיחה איתך, בדיקה והסתכלות על כל הבדיקות שבצעת יאפשרו לקרדיולוג לתת לך המלצה משמעותית. בברכה דר' גיל בולוטין

27/01/2015 | 21:32 | מאת: ליל

בדכ יש לי לחץ דם נמוך.הומלץ לי ליטול נורמלול 12.5 וליפיטור 10. מאז אני סובלת מכאבי ראש כמעט עילפון וכאבי רגלים.מה לעשות? האם עלי לפנות לכירורג לב חזה?לקרדיולוג?לרופא כלי דם? לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליל שלום כדאי למדוד מספר פעמים ביום את לחץ הדם, למשך מספר ימים ואז לחזור לרופא המטפל, יתכן שצריך לרדת עוד בטיפול בחוסמי הבטא. רצוי להמשיך טיפול זה גם במינון נמוך. מי שבדר"כ אמור לעשות את המעקב, קרדיולוג המתמחה בתחום האקו. בברכה דר' גיל בולוטין

שבועים אחרי הניתוח החלו סחרחורות אושפזתי ונבדקתי על ידי נורולוג ששלל על ידי אם אר איי בעיות נורולגיות כמו כן נעשהeeg ואקו של הורידים לראש כמו כן נעשה אקולב שגם יצא נקי ולא נמצא ממצא נותרתי עם סחרחורות ללא ידיעה ממה זה נובע האם זה יכול לנבוע מבעיות אחרות כגון חוליות הצואר אשמח לקבל כיוונים אחרים

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום אין מספיק נתונים לתת לך תשובה טובה. חשוב לחזור אל הרופא המנתח לוודא שמינון התרופות נכון. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב אחי בן 47 ,עבר ניתוח מעקפים לאחר שעבר צנתור אבחוני(באפריל השנה)בשל הסתיידות העורק השמאלי הראשי.(הושתלו 2 מעקפים שנלקחו מהיד ומבית החזה)מאז ועד היום לא חלה כמעט הטבה . מתלונן על אותן תופעות שקדמו לניתוח ,קוצר נשימה,התעייפות מהירה,דקירות בגב ובבת החזה,הזעה מרובה ובעיקר כאבים,בבדיקות האחרונות שבוצעו אין ממצאים מוחלטים והרופא המליץ לעשות צנתור נוסף . שאלתי היא האם ישנן בדיקות היכולות להצביע על תפקודן התקין של המעקפים? האם ישנן הדמיות שיחסכו את הצורך בביצוע צנתור נוסף? והאם יתכן ששני המעקפים לא מתפקדים כלל?(הרופא אמר לו שככל הניראה הניתוח לא הצליח,מה זה אומר?) תודה האח המודאג

לקריאה נוספת והעמקה

חניאל שלום אני מסכים עם הרופא המטפל. במקרה כזה מומלץ לבצע צנתור חוזר לבדוק את תקינות המעקפים. בחלק מהמקרים ניתן גם לבצע בדיקת סיטי אנגיו, צנתור וירטואלי לבדוק את תקינות המעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

31/12/2014 | 01:34 | מאת: יעלה

לפני כשבוע אימי עברה השתלת קוצב לב. קראתי פה בפורום וגם במידע ברשת שהכאב אמור להיות קל ותוך מס ימים אף חזרה לפעילות ( פעילות סבירה אם כי לפחות חודש ע הגבלות). אימי כאובה מאד מאד( ואינה מהמתלוננות). הפצע אמנם נקי וללא הפרשה/ דלקת, אך יש לה המטומה ענקית בזרוע, כאבים ביד, והיא מתקשה מאד בפעולות יומיומיות פשוטות. חשה גם דקירות בלב מידי פעם... ואני מודאגת לאור הצפי ל כאבים קלים ואי נוחות שמתארים פה. היא נוטלת משככי כאבים יותר רציניים מאופטלגין וזה בקושי עוזר. אשמח לשמוע האם כאב כזה מוכר ובפרט אם יש עוד שעברו את ההליך וחשו גם בכאלה עוצמות של כאב. תודה רבה. מהבת המוטרדת...

לקריאה נוספת והעמקה

יעלה שלום ברוב המקרים לא אמורים להיות כאבים כאלו לאחר השתלת קוצב. יתכן שהכאבים קשורים להמטומה שיש לאמך. אני ממליץ לחזור לרופא שביצע את ההשתלה בהקדם. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום. אמי עם קוצב לב. קבלה מתנה מכשיר פדיקור על בטריות. לא חשמלי. כתוב בהוראות להתיעץ עם רופא אם יש קוצב. .האם אכן יש בעיתיות עם מכשיר על בטריות וקוצב? האם אפשר להשתמש? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום להערכתי לא צפויה בעיה, אבל יש להתייעץ עם רופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בהצלחה דר' גיל בולוטין

29/10/2014 | 22:49 | מאת: יורם כהן

אשמח לדעת מה המשמעות של תוצאת המבחן שעשיתי: אקג במנוחה: Sinus rhythm דופק מטרה:(100%) 169 (85%) 143 פרוטוקול הבדיקה: Bruce הסיבה להפסקת הבדיקה: השגת דופק מטרה אקג במאמץ: ST Depression: אופקית 2-1 מ"מ בחיבורים: II III AVF הפרעות הולכה וקצב: לא היו סיכום הבדיקה: משך המאמץ: 9 דקות דופק מירבי בבדיקה: 155 % דופק מירבי חזוי:92 ל.ד בשיא המאמץ 145/85 עומס מירבי: 10.20 METS סיכום: מבחן מאמץ חיובי אלקטרוקרדיוגרפית אסימפטומתי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יורם שלום לפי הכתוב, תוצאת הבדיקה חיובית, כלומר יש חשד לאספקת דם לא מספקת ללב בזמן מאמץ. ממליץ לחזור לרופא המשפחה או הקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה לצורך המשך בירור. בברכה דר' גיל בולוטין

29/10/2014 | 11:44 | מאת: בלזור

האם ניתן לעשות בדיקת א.ק.ג. כשבועיים לאחר השתלת קוצב לב? האם בדיקת א.ק.ג. עלולה להפריע לתקינות הקוצב?

לקריאה נוספת והעמקה

בלזור שלום אין מניעה לבצע בדיקת א.ק.ג. שבועיים לאחר השתלת קוצב. בברכה דר' גיל בולוטין

25/10/2014 | 01:38 | מאת: ירדן רינסקי

שלום, ברצוני להבין ולדעת, מדוע לא משתילים קוצב לב אצל אנשים בריאים כמניעה למוות מדום לב? האם אדם בריא לחלוטין שקיבל דום לב פתאומי ומת במקום לא היה ניצל אילולא היה לו קוצב לב מושתל בגופו מבעוד מועד?

לקריאה נוספת והעמקה

ירדן שלום התשובה מורכבת. קוצב לב רגיל אינו מטפל בהפרעות קצב קטלניות. דה-פיברילטור שיכול להיות גם קוצב יכול לתת מכת חשמל פנימית היכולה להציל חולים שסובלים מדום לב עקב הפרעת קצב קטלנית. בברכה דר' גיל בולוטין

15/11/2014 | 18:24 | מאת: ירדן

תודה על תשובתך. דה-פיברילטור הוא מכשיר שבכל מקום ציבורי חייבים להחזיק, אני מקווה שאני לא מתבלבל... האם ישנו מכשיר שכזה שיכול לתת מענה פנימי לדום לב פתאומי? אם כן מדוע הוא לא מיושם? הרי כל אחד יכול לקבל דום לב גם אם הוא בריא ועושה ספורט...

היי, אשמח לעזרה בהבנת תוצאות הבדיקה: א.ק.ג במנוחה: sinus rhythm דופק מטרה 100%: 191, 85%:162 הסיבה להפסקת בדיקה: השגת דופק מטרה א.ק.ג במאמץ: ST DEPRESSION: עד 2 ממ בחיבורים: V6 V5 AVF || ||| השינויים מופיעים לסירוגין הפרעות הולכה וקצב: לא היו א.ק.ג בהתאוששות: שינויים אותו חיבורים משך מאמץ: 12.24 ל.ד בשיא מאמץ: 160/70 עומס מירבי: 12.8 METS דופק מירבי בבדיקה: 192 % דופק מירבי חזוי: 101 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום קשה לתת תשובה לשאלתך על סמך הפרטים ששלחת. נראה שמבחן המאמץ חיובי (כלומר אינו תקין)למרות העדר סימפטומים. ממליץ להתייעץ עם רופא הקרדיולוג שיראה את הבדיקה המלאה וכמובן את מי שעבר אותה. בברכה דר' גיל בולוטין

21/09/2014 | 09:11 | מאת: אורלי

שלום רב בעלי עבר בדיקה של אקו דרך הושט על מנת לבדוק אפשרות לעבור הליך של בלון אבל לצערינו הוא לא מתאים, הומלץ לו לעבור החלפת מסתם במסתם מיכני . השאלה שלי , האם לאחר ניתוח כזה הוא מוגדר כחולה? האם זה עשוי לפגוע לו בעבודה? האם יש נכות לאחר מכן? האם הניתוח לא מסוכן מידי? אנחנו מאוד חוששים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום בגיל 51 מומלץ להחליף במסתם מכני. לאחר השתלת המסתם בעלך יוכל לחזור לתפקוד מלא ללא שום מגבלות. הוא לא יחשב כחולה, אך יזדקק להיות מטופל בכדורים המדללים את הדם על מנת לשמור על תפקוד טוב של המסתם לשנים ארוכות. כיום, שימוש בתרופות לדילול דם (לצורך תפקוד מסתם מכני) מחייבות בדיקות דם אחת לשבוע לצורך איזון. את הבדיקה ניתן לעשות בקופת חולים, או לבד בבית בערכה פרטית. בבית החולים רמב"ם אנחנו משתילים מסתם שנחשב כמחייב פחות תרופות מדללות ויתכן שבעוד מספר שנים מחקרים חדשים של המסתם הזה יאפשרו הפסקת הטיפול בתרופות מדללות דם או לפחות ירידה במינון שלהם. במידה ואת רוצה לקבל הסברים נוספים, אתם מוזמנים לקבוע פגישה: 04-7772631 בברכה דר' גיל בולוטין

28/08/2014 | 17:05 | מאת: שמואל

שלום לכם אחי כבן 42 סכרתי עבר ניתוח מעקפים לפני כ3 חודשים מאז הניתוח סובל מאד מכאבים באזור החזה הימני כולל תחת הפיטמה והלאה לכוון הגב והשיכמה כאבים חזקים מאד עד לרמה שכבר מספר פעמיים הגיע למיון מחשש העובר ארוע נוסף 1, מה ניתן לעשות ומה הסיבה 2, האם יש סיכוי לסתימה שוב 3, אלו בדיקות עלו לבקש לאור העובדה שכל שנעשה אקו,אקג,מבחן מאמץ תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שמואל שלום ישנם מספר מקורות לכאב לאחר ניתוח מעקפים. חלקם קשורים לבית החזה ופחות ללב. ניתן לדעת זאת בבדיקת החולה. במידה ומבחן המאמץ תקי, סביר שמדובר בכאבים שקשורים לצלקת הניתוחית ולפתיחת בית החזה. כאבים אלו חולפים בדרך כלל לאחר מספר שבועות או חודשים. במידה והכאבים נמשכים, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא המנתח ובהמשך אפשר לפנות למרפאת כאב. בברכה דר' גיל בולוטין

25/08/2014 | 11:39 | מאת: רליק

שלום, בעלי עבר השתלת קוצב לפני כחודש, הוא טופל ב T. Diovan 160mg עוד לפני ההשתלה ולחץ הדם היה מאוזן . מאז, ל.הדם עולה לקראת בקר לערכים של 160- 170/ 95-100 ויורד לנורמה עם הירידה מהמיטה. האם יש לכך קשר להשתלת הקוצב?

לקריאה נוספת והעמקה

25/08/2014 | 09:22 | מאת: טליה

שלום, שמי טליה אבי אמור לעבור ניתוח לב פתוח +החלפת קפיץ בבית חולים בלינסון הייתי רוצה לדעת האם ניתן להימנע מניתוח מעקפים והאם מומלץ לבצע את הניתוח הנ"ל בבית חולים בלינסון, אנו מאוד חוששים מהניתוח ומהשלכותיו אודה לתשובתך המהירה ולעזרתך... טליה

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה טובה. ברוב המקרים כאשר עושים ניתוח מעקפים, זו האפשרות הנכונה ביותר לחולה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם המנתח ועם הקרדיולוג המפנה. בברכה דר' גיל בולוטין

06/08/2014 | 18:21 | מאת: חיים

האם קוצב לב דפבלטור שנראה בולט הוא מסוכן , האם קוצב יכול לצאת מהעור

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום עומק הקוצב תלוי במבנה הגוף ובשיטת ההשתלה שלו. לעיתים הוא נראה מאוד בולט ואין בכך שום סיכון. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא שביצע את ההשתלה ולהתייעץ איתו. בברכה דר' גיל בולוטין

24/07/2014 | 16:03 | מאת: מאיה

שלום, אני בהריון בחודש שביעי ובבדיקות שנעשו נמצא שלעובר יש טבעת וסקולרית, הוסבר לי שיהיה צורך בניתוח להסרת צד אחד של הטבעת. אשמח לקבל הממלצות על קרדיולוג ומנתח לב כי אני מתכננת ללדת בבית חולים בו אחליט שארצה שיבוצע לעובר הניתוח תודה מראש

מאיה שלום אני ממליץ על הצוות של דר' משאלי יחד עם דר' אדלר ברמב"ם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

16/07/2014 | 06:12 | מאת: רותם

התעוררתי בסביבות חמש וחצי בבוקר עם כאב בחזה בצד השמאלי. כשאני לוקחת נשימה עמוקה הכאב מורגש יותר. גילי 49. האם לגשת למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום בכל מקרה של ספק, עם כאב לוחץ בחזה, כדאי לפנות לרופא או למיון. יחד עם זאת עדיין סביר שהכאב שאת מתארת מקורו בשרירים של בית החזה. תרגישי טוב דר' גיל בולוטין

06/07/2014 | 00:41 | מאת: אפי

שלום דוקטור לפני ימים מספר אבי בן ה60 חש כאבים בכל הגוף הגיע לביח ושם עשו לו צינתור, הבחינו שהלחץ דם לא מתייצב ומבדיקה נוספת אבחנו קרע במפרצת אב העורקים הכניסו אותו מייד לניתוח שנמשך 10 שעות תפרו לו את הקרע והשתילו מסתם. בתום הניתוח הקשה הדם שלו הפך דליל והחליטו לתת לו אמפולות שיקרישו את הדם והדם נקרש לבסוף. עברו יומיים והוא עדיין לא התעורר. כשמורידים לו את מינון ההרדמה הוא מגיב לא הכי טוב הוא מושך את החוטים. אני מודאגת נורא האם הוא יתעורר בקרוב? יש סיכוי שנגרמה לו פגיעה מוחית? האם היה לך מקרים דומים ואתה יכול לתת לי איזשהו מידע? תודה מראש..

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום קרע של אבי העורקים (דיסקציה) הוא מצב מסוכן שגורם בהרבה מקרים למוות פתאומי. במידה ואין מוות פתאומי עדיין מדובר במצב מאוד מסוכן הדורש ניתוח לב דחוף ומסוכן. בהרבה מקרים הניתוחים ממושכים ויש סכנה גדולה של דמם. בנוסף הניתוח דורש קירור הגוף והפסקת זרימת הדם בגוף. יש בכך סכנה למוח ובכל מקרה אופייני שההתעוררות אחרי הניתוח אינה מיידית. מקווה שההמשך יהיה טוב ושלא נגרמה לאביך פגיעה מוחית. ניתן יהיה לדעת בוודאות רק לאחר התעוררות מלאה. בברכה דר' גיל בולוטין

02/07/2014 | 09:51 | מאת: רפי

אני בן 58 לא מעשן,מזה כמה שנים מקבל סיבסטטין 20 וטריטייס לפני כ5 שנים אובחנה אצלי איסדירות בדופן עורק קרוטיס פנימי,ושנה אחר כך הצרות של 25% עקב רובד פיברוטי,מאז אני במעקב פעם בשנה, רופא משפחה נתן לי עקב הממצא מיקרופירין 75, היות ויש ממצא בעורק הקרוטיד , האם זה נותן איזושהיא אינדיקציה לגביי הצרות גם באחד הכליליים בלי שאדע על כך?האם יכול להיות מצב שיש גם באחד מהקורונריים היצרות כלשהיא,שלא ידוע עליה? יש המלצה כלשהיא איך לנהוג בעיניין כזה? מה מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

רפי שלום שאלתך מאוד טובה. עקרונית יש קשר בין המחלה האטרוסקלרוטית בעורקי הלב, בעורקי הקרוטיד, ברגליים ובעוד מקומות בגוף. אני ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה וקרדיולוג ולשקול ביצוע בדיקת מאמץ, או מיפוי ואולי אפילו צנתור רגיל או וירטואלי, תלוי בגורמי הסיכון, שיחה רפואית ובדיקה גופנית. בהצלחה דר' גיל בולוטין

25/05/2014 | 08:01 | מאת: אביבה מימון

אני בת 44 לאחר בדיקת אנגיו אובחן חסימה של 95% בעורק תת בריחי שמאלי .אני עושה בממוצע 1 לחצי שנה צינטור בלב או בכליה .נאמר לי כי רני סובלת מטרשת עורקים .האם צינטורים חוזרים גורמים לנזק? איך אדע להיות עם יד על הדופק ולזהות חסימה לפני שיהיה מאוחר ... תודה אביבה

לקריאה נוספת והעמקה

אביבה שלום צינטורים חוזרים אינם גורמים לנזק משמעותי אך, יש תמיד סיכון קטן בביצוע שלהם. במקרה שלך נראה לי שבהתאם לשיקול הרופא שמטפל בך, קרוב לוודאי שהתועלת עולה על הסיכון. בחלק מהמקרים ניתן להחליף חלק מהצינטורים בבדיקת CT לב עם חומר ניגוד חשוב לאזן עד כמה שניתן את גורמי הסיכון שניתן להשפיע עליהם כמו: איזון כולסטרול, איזון לחץ דם, איזון סכרת והימנעות מעישון. בברכה דר' גיל בולוטין

22/04/2014 | 21:24 | מאת: מלי

אמי אישה בת 83 עברה ניתוח מעקפים בבית חולים סורוקה לפני 14 שנים .מאז יש לה כאבים בבית החזה בשל חוטי הנירוסטה הקשורים שם.אולם היום הכאבים בלתי נסבלים ברמות קשות מאוד .היתה אצל רופא כאב וגם הוא לא מצליח למצוא פתרון לכאב בעוצמה קשה מאוד מאוד.אודה אם תעזרו לי בבעיה .כי אמרו לי שאי אפשר לנתח אותה ולהוציא את חוטי הנירוסטה .זה מסוכן עבורה.מה אפשר לעשות ??היא טוענת שלא יכולה לחיות כך.

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום ברוב המכריע של המקרים חוטי הנירוסטה אינם מפריעים ואינם גורמים כאבים. במידה ויש חשד שחוטי הנירוסטה הם הגורם לכאבים ניתן להוציא אותם. מדובר בניתוח פשוט וקטן יחסית. ממליץ להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח לצורך קבלת ההחלטה. בברכה דר' גיל בולוטין