דקירות בלב מתי שנושמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/05/2011 | 21:25 | מאת: אבי

לעיתים רחוקות קורא לי שאני פיתאום מרגיש כמו כאב קטן בלב כזה כמו דקירות מתי שאני נושם מתי שזה קורה אם אני נושם חלש אז לא מרגישים כאב וזה לאט לאט עובר אבל אם אני נושם חזק אז יש כאילו דקירות בלב זה קורה לי לעיתים רחוקות הדבר הזה זה משהו רציני או שזה דבר שיכול ליקרות לכולם?

אבי שלום יש מספר סיבות למה שאתה מרגיש. זו גם תופעה די שכיחה. מה שחשוב לדעת שכאבים אלו מקורם במערכת השלד והשרירים של הגוף ולא מהלב. כלומר אין סיבה לדאגה. אם זה מאוד מפריע אפשר ללכת להיבדק, אבל כאמור אין חשש שכאב כמו זה שאתה מתאר מקורו בלב. בברכה דר' גיל בולוטין

14/09/2011 | 15:55 | מאת: קובי

לפחות פעמיים ביום אני מרגיש את אותן הדקירות שמתאר אבי. בשונה מאבי אני סובל מעקמת חמורה ומקיצור של גפת רגל ימין בכ- 3 ס"מ, דבר הגורם לי לצליעה ולהחמרת העקמת בעמוד השידרה. למחייתי אני עוסק בתחום התוכנה דבר המאלץ אותי לשבת מספר רב של שעות ביום מול מחשב ומיותר לציין כי בלילה אני סובל מכאבים איומים ומתעורר בבוקר עם כאבים חזקים מאוד בכל חלקי הגב. לפני מספר חודשים תוך כדי נהיגה הרגשתי כאבים בחזה וחולשה בכתף וביד שמאל ומיד מיהרתי להסיק מסקנות שנבעו מחרדה, פיניתי את עצמי לבית החולים. מבדיקות שנערכו בבית החולים שכללו אק"ג בדיקות דם וצילומי רנטגן של בית החזה נאמר כי לא קיימת בעיה בלב או בריאות. ושככל הנראה הכאבים נובעים עקב עיוות של עמוד השידרה ועצמות השלד ומשם הכאב מוקרן לבית החזה ומורגש ככאב בלב.

מנהלי פורום ניתוחי לב