שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

25/04/2011 | 22:53 | מאת: סטודנטית שנה ב

שלום לך ד"ר הייתי רוצה את עזרתך, אני רואה הרבה מטופלים במחלקה אשר נוטלים נורמיטן ואנלדקס יחד , אני מבינה כי שתיהן מורידות לחץ דם ואני מבינה כי שתיהן ממשפחה שונה (חוסמי בטא+מעכבי ACEI) אך מאיזה סיבה אנו משלבים את 2התרופות הללו ? האם רק מהסיבה שיש להן השפעה חיובית אחת על השנייה? אשמח לעזרתך בבקשה :) תודה רבה

שלום מקובל ונכון בהרבה מקרים לשלב בין שתי הקבוצות של התרופות (חוסמי בטא ומעקבי ACEI). גם בזכות המנגנון השונה להורדת לחץ דם וגם בגלל מנגנון והוכחות שונות לשמירה על תפקוד הלב לטווח ארוך במצבים שונים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב