פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
672 הודעות
644 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

18/06/2009 | 14:40 | מאת: יעל

שלום רב , אבי בן 63 אמור להכנס לניתוח מעקפים בסורוקה (3 מעקפים) בפעם השניה. את הניתוח הראשון עשה לפני 25 שנה . אני חוששת מאד מהניתוח הקרוב . האם הסיכון הוא כמו בניתוח מעקפים ראשון או שדרגת הסיכון עולה ? האם ישנם אחוזי הצלחה גבוהים בניתוח מעקפים שני ? ת ו ד ה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ניתוחים מעקפים שני מעט יותר מסוכן מניתוח מעקפים ראשון. אני כותב מעט יותר, כיוון שבשנים האחרונות חלו שיפורים רבים בטכניקת הניתוח החוזר, כך שהסיכון אינו גבוה כמו בעבר. בעיקרון סיכויי ההצלחה גבוהים גם בניתוח מעקפים שני. אחוזים יותר מדויקים ניתן לתת רק עם יותר פרטים קליניים על מצבו של אביך. בהצלחה דר' גיל בולוטין

12/06/2009 | 12:54 | מאת: roth noni

איזו מחלת לב אצל ילד יכולה לגרום להתדרדרות המצב עד צורך בהשתלת לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנן מספר סיבות שיכולות להוביל לצורך בהשתלת לב בילדים. הסיבה השכיחה ביותר, מום לב מולד שאותו לא ניתן לתתן בצורה טובה בניתוח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

10/06/2009 | 22:13 | מאת: רבקה

שלום רב אני בת 52. עשיתי אקו לב בגלל דקירות בחזה.ואני סובלת מיל"ד בבדיקה גילו mild pulmonary heprtension systolic pa pressure:42mmhg rv-ra max systolic gradient 37 mmhg ra pressure :5 mmhg אני מאוד מודאגת.עד כמה זה מסוכן? יש ריפוי? טיפול?זה מהווה סכנת חיים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום נראה לי ממש לא מדאיג. ולמרות זאת, צריך לחזור לקרדיולוג לקבלת דעתו לאחר שיעבור על כל הנתונים. בברכה דר' גיל בולוטין

08/06/2009 | 09:15 | מאת: גלית

אני בת 38, בריאה, עם היסטוריה משפחתית של מחלת לב - אנגינה פקטוריס - אימא ודוד. בבדיקת אקו לב, שאליה הופניתי בעקבות תלונות על התגברות דופק ללא סיבה (לא בגלל מאמץ או פעילות גופנית) נמצא הממצא הבא GOOD LVEF NORMAL SIZED CHAMBERS NO PATHOLOGICAL FLOWS THERE IS ECHO FREE SPACE LIKE PERICARDIAL EFFUSION UNDER INFERIOR WALL AND RA ARTIUM ממצא שלא זז לפי התנוחות כמו נוזל חופשי. ציסטה? שומן? כך כתב הקרדיולוג. מה זה אומר? האם זאת יכולה להיות הסיבה לדופק המתגבר ללא סיבה? אני שואלת לגבי הממצא של שומן/ציסטה -האם זה יכול להיעלם לבד או לגדול, ואז מה עושים? אנא הסבירו לי מה זה אומר.

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום ממצא מעניין שיתכן שאין לו שום משמעות. בכל אופן הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה לאקו לב. דר' אגמון (מנהל היחידה לאקו ברמב"ם) הוא אפשרות מצויינת בחיפה. אם את זקוקה לעזרה בתיאום הבדיקה אצלו שילחי א-מייל או תתקשרי למזכירתי, מיכל 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

06/06/2009 | 23:50 | מאת: אריק

מה הסימנים בבקשה לבעיה בלב או בעורקיים?

אריק שלום הסימנים לבעיה בלב או בעורקים מאוד משתנים מאדם לאדם ולפי סוג המחלה. הסימנים הקלסיים של בעייה באספקת הדם ללב הם לחץ בבית החזה עם הקרנה ליד שמאל. אבל, יתכנו סימנים אחרים ויתכן גם לחץ שלא בגלל הלב. ולכן, אני ממליץ לפנות לרופא ולשאול כאשר יש ספק. בברכה דר' גיל בולוטין

31/05/2009 | 20:19 | מאת: אורלי

דר' בולוטין שלום אבי חזר מצינטור ואלה התוצאות: עורק שמאלי ראשי lmca תקין עורק שמאלי קדמי יורד lad :היצרות 80% אמצעית, והיצרות 80% במוצא d1 גדול עורק שמאלי עוקף lcx :טרשת ואי סדירות לכל אורכו עם היצרות דיסטלית 70% והיצרות 80% בענף מרגינלי גדול. עורק ימני rca : חסום פקוקסימלית לפני הסטנטים עם מילוי קולטרלים טוב בחלקים הדיסטלים שלו מענפים שמאליים רקע: חולה לב 7 צנטורים קודמים לחץ דם סכרת עם אינסולין cva ב1995 מאז צולע בן 60 השאלות שלי: 1. האם מצבו מצריך ניתוח? 2. יש פתרון אחר? 3. אני חוששת לסיבוכים בעקבות הסכרת או סיבוכים בכלל 4. האם עלינו לחפש רופא שהכי מתמחה בזה? באיזה בתי חולים עושים ניתוחים כאלה בצפון ? 5. האם אתה עושה ניתוחים כאלה? אודה לתושבתך

אורלי שלום לפי הנתונים שכתבת, אביך באמת זקוק לניתוח מעקפים. אולם, לפני תשובה סופית אני צריך לראות את סרט הצנתור ואת אביך. אוכל לתת לכם תשובה מפורטת לכל השאלות בפגישה. אתם מוזמנים לתאם פגישה עם מזכירתי ברמב"ם, מיכל או אסתי בטלפון: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

01/06/2009 | 23:05 | מאת: אורלי

תודה נעשה זאת בהקדם אורלי

28/05/2009 | 16:42 | מאת: אנה

בעלי עבר החלפת מסתם מיטרלי לפני שבועיים. מאז אתמול הוא ישן כל הזמן. אני מעירה אותו כל שעה כדי שישתה כוס מים - לאחר מכן נרדם שוב. האם זו סיבה לדאגה? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום אם אני מבין נכון, בעלך שוחרר מבית החולים והשינה הארוכה מתרחשת בבית. זה לא נשמע בסדר ובמיוחד אם הוא היה יותר ערני בימים שקדמו לאתמול. אני ממליץ על פנייה לרופא המטפל או למיון לבירור. בברכה דר' גיל בולוטין

24/05/2009 | 23:03 | מאת: אילן כרמון

אמא שלי בת 83 צריכה לעבור ניתוח החלפת מסתם מיטראלי אחותה נפטרה בגיל זהה לאחר ניתוח זהה-לא הצליחה לחזור לנשימה ספונטנית מה להערכתכם סיכויי ההישרדות לאחר ניתוח בגיל זה האם יש מספיק נסיון בארץ לגבי ניתוח באמצעות מיכשור אנדוסקופי-איזה מרכז רפואי מיומן בניתוחים כאלו? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום ניתן להעריך את הסיכויים לעבור בשלום את הניתוח להחלפת המסתם המיטרלי בגיל 83 רק לאחר שרואים את המועמדת לניתוח, בודקים אותה ורואים את בדיקת האקו. במידה וכל השאר תקין: תפקוד הלב, העורקים הקורונרים, אין מחלות רקע משמעותיות ואמך היא אשה מתפקדת, יש לה מעל 90% סיכוי לעבור את הניתוח בשלום. בנוגע לגישה מינימלית עם חתך קטן מימין, יש מספר מחלקות בארץ שעושות את הניתוח בשיטה זו וגם אנחנו ברמב"ם. במידה ותרצה ייעוץ יותר אישי אתה יכול לפנות דרך הכתובת האלקטרונית, או דרך המזכירה מיכל: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

19/05/2009 | 15:15 | מאת: yves

היסטוריה רפואית בקצרה. ב-12.08.06 אוטם בשריר הלב ובעקבותיו ניתוח של שלושה מעקפים. כעבור ארבעה חודשים אישפוז מחשד לדיסקציה אאורטלית . בסי.טי נשללה דיסקציה, נמצא טרומבוס מוראלי קטן. כעבור ארבעה חודשים בוצא סי.טי אנג'יו - קרדיאק גייטינג בו הטרומבוס נמצא שטוח וככל הנראה מאורגן . כל בדיקות הארגומטריה, מיפוי לב, אקו לב מאז ועד היום היו תקינים . אני סובל ממחלת כלי דם פריפריים (היתה לי בשנת 2001 סתימה עורקית ברגל שמאל ) סכרת ,כולסטרול, מחלת בכטרב . מטופל בקרטיה, קרדילוק(חצי כדור- 1.25 ) טריטייס 1.25 ,ליפיטור 20 מ"ג, לוסק , וגלוקופאז' .אני מאוזן פחות או יותר מבחינת בדיקות דם . ל.ד.ל בממוצע 85-78 בדיקת המוגלובין מסוכרר בין 6.4ל- 6.8 . שאלתי היא : לאחר כשנתיים וחצי אחרי הניתוח , איזו בדיקה כדי לעשות באופן פרטי או האם קיים מכון עם סי.טי משוכלל יותר מהקיים דרך קופות החולים. אני מודע לזה שהקופות נותות לחסוך בבדיקות. היות ואין לי בעיה של תשלום בדיקות באופן פרטי אשמח אם תמליץ לי על בדיקה משופרת לבחינת מצב העורקים כיום או שהאם כדאי לחזור ולעשות את בדיקת האנג'יו שעשיתי לפני שנתיים ? אני פונה אליך היות ואני לא שוכח שבשנת 2001 היה לי את הסתימה העורקית ברגל ולמרות שהתחלתי לשמור מכל הבחינות ,זה לא מנה את אוטם השריר והניתוח בעקבותיו כעבור 5 שנים. זו הסיבה שאני חושש למצבי אפילו אם בדיקותי תקינות .אשמח לתשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם אתה חש בטוב, ביקורת אצל הקרדיולוג ומבחן מאמץ אחת לשנה בהחלט מספיק למעקב. אם יש קושי או ספק ניתן גם לשקול צנתור. אם הבדיקות הנ"ל תקינות, תמשיך לשמור על עצמך ולהנות מהחיים. בברכה דר' גיל בולוטין

16/05/2009 | 17:26 | מאת: רחל

ברצוני לקבל שם של מנתח לב עם הרבה מוניטין והמלצות שנחשב בין הטובים בארץ מכיוון שבקרוב אני צריכה לעבור ניתוח שממנו אני חוששת מאוד בתודה רחל

רחל שלום אני לא נוהג לתת המלצות דרך האתר. שילחי לי א-מייל ואמליץ לפי סוג הניתוח וכתובת מגורייך. בברכה דר' גיל בולוטין

07/08/2009 | 15:18 | מאת: דליה

אני ממליצה על פרופ' סמולינסקי . הוא ניתח את הבן שלי ונחשב מספר 1 בניתוחי לב . הוא ניתח את הבן שלי בתל השומר כשהיה מנהל המחלקה שם היום אני יודעת שהוא מנתח באסותא ובמדיקל סנטר . בהצלחה דליה

11/07/2009 | 08:03 | מאת: אסתי

שלום, אשמח לקבל גם המלצה על מנתח לצינתור עבור אמא שלי. היא מאוד חוששת בכלל מניתוחים. תודה! אסתי otzma5@walla.co.il

13/04/2011 | 09:33 | מאת: ציון

ד"ר גיל שלום, אני בן 37 עם AS בוצע לי אקו שהדגים תפקוד חדר שמאל תקין, היצרות אאורטלית קשה עם שטח מסתם 0.5 סמ"ר הוחלט על ביצוע ניתוח להחלפת מסתם. האם תוכל להמליך על מנתח באזור ירושלים בברכה, ציון

06/05/2009 | 21:43 | מאת: ליאורה

חמי הינו בן 78, אושפז אחרי התקף לב ועבר מיד ניתוח להחלפת שסתום לפני כשבוע, יום לאחר הניתוח היתה דליפה ושוב הוכנס לניתוח, חמי סבל מאז ומתמיד מבעיות נשימה שהיום כשבוע לאחר הניתוח הבעיות החריפו והוא מקבל חמצן בלחץ, כמו כן התגלו בעיות בכליות וכנראה שיצרך דיאליזה לפחות פעם אחת על מנת להוציא רעלים ועודף נוזלים. הוא אפטי לא משתף פעולה, ישנוני, הרופאים מגדירים אותו כיציב אבל..... אנחנו מבקשים להתייעץ עם רופא נוסף על מנת לקבל עוד דעה. למי עלינו לפנו לאיזה סוג התמחות או אולי לאיזה רופא. אנא עזורו לנו. כל התייחסות יכולה להושיע תודה ליאורה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאורה שלום חסרים נתונים כדי להבין את כל הפרטים. יתכן שהתייעצות עם מומחה בטיפול נמרץ יכולה להיות הנכונה ביותר. בברכה דר' גיל בולוטין

02/05/2009 | 10:12 | מאת: ג'ון

שלום, האם תוכלו לציין את שלושת המובילים בניתוחי מעקפים. בתודה.

ג'ון שלום אתר זה מנוהל על ידי רופאי המחלקה לניתוחי לב בקרייה הרפואית רמב"ם. רמת המנתחים והניתוחים במחלקה גבוהה ביותר. אולם, אני לא אציין שמות של מנתחים במחלקה ובמחלקות אחרות. במידה ואתה רוצה בהמלצות עם שמות, אתה מוזמן ליצור קשר ישיר בטלפון או באי-מייל. בברכה דר' גיל בולוטין

04/05/2009 | 19:19 | מאת: ג'ון

שלום, פניתי אליך במייל לבקשתך. אודה להתייחסותך המהירה. בברכה.

30/04/2009 | 20:08 | מאת: אמיר

שלום רב! לפני שנתיים עברתי צינתור ושמו לי סטנד. רציתי לשאול האם עלי לעבור בדיקות כגון ארגומטריה אחרי שנתיים? תודה

אמיר שלום מומלץ להישאר במעקב קרדילוג לאחר השתלת סטנט. בדר"כ מקובל לעשות ארגומטיה כחלק מהמעקב. לסיכום, התשובה היא כן. בברכה דר' גיל בולוטין

28/04/2009 | 09:45 | מאת: ליהי

שלום, אני בת 28 והתגלה אצלי לאחרונה ASD בקוטר 1.3*1.8 ס"מ. אמרו לי כי עליי לעבור תיקון בצנתור של הנ"ל. קראתי באתרכם כתבה מפרי עטו של ד"ר אברהם לורבר בה כתוב כי "מטרייה מסוג Solysafe מאפשרת להימנע מצנתור ומפרוצדורות נוספות, והיא רלוונטית לשימוש אצל ילדים ומבוגרים" . האם יש אפשרות במקרה כמו שלי להשתמש באותה "מטריה" לתיקון המום ללא צורך בצנתור? תודה מראש, ליהי

לקריאה נוספת והעמקה

ליהי שלום פרוזדורת סגירת ASD עם מטרייה מבוצעת בצנתור. אני מניח שהכוונה הייתה להימנע מניתוח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

23/04/2009 | 15:38 | מאת: ניקולא

אחריי ניתוח 3 מעקפים (לפני 3 שנים) לוקח תרופות . שאלתי בקשר לליפיטור 20 מ"ג , האפ זה נכון שאסור לאכול אשכוליות או מיץ אשכוליות טבעי בזמן הטיפול בתרופה זו ? מצד שני כל המשקאות הקלים בארץ (רובם) מורכבים מחומרים כימיים שאחוז הפרי בו הוא כ-15% . האם אני יכול לשתות את המשקאות הללו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולא שלום קיימת אזהרה שכאשר שותים מיץ אשכוליות, ריכוז התרופה עולה. אבל, אם שותים בכמות סבירה לא אמורה להיות בעייה. כמו הרבה דברים בחיים, הכל (כמעט) מותר אבל במידה. בברכה דר' גיל בולוטין

22/04/2009 | 12:51 | מאת: עדן

שלום,שמי עדן ואני עוד מעט בן 16. לאחר שנולדתי ישר גילו שיש לי בעיות בלב וניתחו אותי 3 פעמים,הבעיה הייתה שהיה חסר לי חדר אחד בלב..אני לא יודע על איזה חדר בידיוק מדובר...כל שנה אני נמצא במעקבים אצל קורדיאולוג ואני מבצע פעם בשנה בדיקות אקג ואולטרה סאונד בלב...אני נבחן אצל דר מתיתהו אם למישהו מוכר פה השם...ואתמול הייתי בבדיקה וגילו שיש לי דליפה קטנה באחת מן הורידים,רציתי לדעת אם זה יכול לגרום למשהו חמור,האם אזדקק לעבור ניתוח או משהו כזה? אני לא מרגיש בעיות בכלל בלב וזה לא מפריע לי לחיות את חיי היום יום שלי,תודה רבה על העזרה.

עדן שלום שמח לקרוא שאתה מרגיש טוב. לא ניתן להבין באיזו דליפה מדובר. ממליץ לסמוך על הרופא המטפל ובמידה ואתה רוצה התייעצות נוספת, פנה לקרדיולוג שמתמחה בטיפול ומעקף במומים מולדים. יש כאלו מצויינים ברמב"ם, ביילינסון, תל השומר ועוד. בברכה דר' גיל בולוטין

21/04/2009 | 22:42 | מאת: לילי

אני סובלת כמעט שנתיים מכאבים בלתי מוסברים בחזה. לפעמים הם למגע ולפעמים לא. כמו כן קצב פעימות הלב שלי מוגבר בתקופה האחרונה. לפני שנתיים בעלי נפטר מהתקף לב, עשיתי בדיקות כגון בדיקת מאמץ עם הזרקת חומר רדיו אקטיבי, לפני כשנתיים והכל היה בסדר. אני בת 47, בעבר לא סבלתי משום כאבים בחזה. הרופאים חשבו שאולי הכאבים למגע הם מדלקת ונתנו לי תרופות נגד דלקתי שלא עזאו. כמו כן עברתי אנדוסקופיה מאחר והתחלתי לסבול מצרבות ואז אמרו לי שהיה לי את ההליקובקטור פיילורי, קבלתי אנטיביוטיקה והרגשתי טוב יותר מבחינת הצרבות. יש לי ילדה בת 8 ואנחנו חיות בארה"ב. קשה ללא משפחה, אבל אני עדיין חושבת שברגע שאדע ממה נובעים הכאבים שלי, הכל יהיה טוב יותר, משום שכרגע לאף רופא אין פתרון.בקיץ שעבר הייתי בארץ ועשיתי בדיקות כלליות במכון מור והכל היה בסדר. בבקשה, שמישהו רק יעזור לי לדעת מה האבחנה??? הכאבים נמצאים רוב הזמן, ולא משנה אם אני רגועה או בלתץ. דרך אגב, כאשר אני מדברת על בעלי ז"ל, יש לי כאבים בחזה, אבל אז אני יודעת ממה הם נובעים.

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום מאוד מצטער לשמוע על מצוקתך. קשה מאוד לתת אבחנות ללא בדיקה ושיחה אישית. אני ממליץ להיבדק אצל רופא משפחה טוב בארץ או בארה"ב. אם הכאבים מוגברים במגע, קרוב לוודאי שמדובר בכאבים במקורם בשלד (עצמות או שרירים). תרופות כמו אטופן או אדויל לתקופה מוגבלת כמו שבועיים שלושה יכולות לעזור. בברכה דר' גיל בולוטין

21/04/2009 | 14:31 | מאת: פליקס בוקובזה

שאלתי .לא עברתי ניתוח לב פתוח אבל למרות זאות הסרעפת שלי משותקת שאלתי העם יש טיפול או תרופא או ניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

פליקס שלום במידה וזה לא מפריע לך, קרוב לוודאי שלא כדאי להתערב. אם אתה סובל מקוצר נשימה ובצילום נראה שהסרעפת מאוד מורמת יתכן שיש מקום להתערבות ניתוחית. אם זה המצב אני ממליץ לפנות לפרופ' בסט או דר' קרמר מהמחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם. בברכה דר' בולוטין

בני צריך בחודש הבא לעבור ניתוח להסרת Descrete subaortic membrone והוא בן 15 , האם השיטה של ניתוח ללא פתיחת חזה אפשרית והיכן ,אנחנו מיועדים לביה"ח שניידר . התייעצנו עם "שיבא" וסורוקה וכמובן שניידר ולא דיברו איתנו על כך. עזרו לנו

חגית שלום לצערי השיטה ללא פתיחת החזה אינה מתאימה לבנך. אבל, הסיכויים של בנך לעבור את הניתוח בשלום ללא שום סיבוכים מאוד מאוד גבוהים כך שיש מקום לאופטימיות. בברכה דר' גיל בולוטין

14/04/2009 | 20:00 | מאת: א.ר.

שלום רב, סבתא שלי בת 89 עברה לפני שבוע השתלת קוצב לב עקב Complete AV block. מאז הדופק סדיר (60 לדקה). מאז השחרור היא חשה חולשה כללית בגוף ללא כאבים בחזה, ללא קוצר נשימה. היא סובלת מיתר לחץ דם שמאוזן באמצעות נורמיטן 12.5 מ"ג ליום. בזמן האשפוז הפסיקו לה את הנורמיטן (בבת אחת ולא בהדרגה!!!) והחליפו לה לקרדילוק 5 מ"ג שלא נזקקה לו עקב לחץ הדם הנמוך. היום, לחץ הדם היה 110/45. נתתי לה לשתות מיים (גם בגלל השרב) וגם קפה. היתה הטבה חלקית. יש לציין שבדיקות הדם שנעשו היו תקינים: ספירת דם, ת.כבד, ת.כילייה וצילום חזה. 1) מה יכולה להיות הסיבה לחולשה ? 2) האם אין סכנה ללב בכך שהפסיקו לה את הנורמיטן בבת אחת ולא בהדרגה? תודה רבה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

א. ר. שלום יתכן שניתן לעזור מעט לסבתך אם הדופק של הקוצב יואץ מעט מ 60 לסביבות 75 לפחות לתקופת ביניים. במקרה שלה, אני לא רואה בעייה בהפסקה של הנורמיטן. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות להתייעצות עם הקרדיולוג שהשתיל את הקוצב. בברכה דר' גיל בולוטין

ואם כן, כיצד מקבלים אותה ומה בדיוק היא עושה? תודה

אבירם שלום פלוויקס נמצאת בסל התרופות לחלק מהאינדיקציות. כלומר, אם הרופא המליץ במסגרת מה שקופת החולים שלך הגדירה כהמלצה מוכחת, תוכל לקבל את התרופה. (למשל לאחר השתלת סטנט בעורק כלילי בלב). התרופה מפחיתה משמעותית את תהליך הווצרות קרישי דם.בכך היא הוכחה כיעילה למניעת סגירת עורק כלילי במיוחד לאחר השתלת סטנט מפריש תרופה. אבל, לתרופה גם תופעות לוואי הקשורות בדימום. זה יכול להיות בעייתי יותר עם צריך לעבור פרוזדורה ניתוחית. בברכה דר' גיל בולוטין

19/03/2009 | 21:46 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר אימי בת 60 עברה לפני כשנתיים ניתוח בהול להחלפת אורטה העולה עם גראפט 28 מ"מ מקשת האאורטה עד מסתם האאורטלי.זאת לאחר לאחר שהתלוננה על כאבי חזה עקב כך נשלחה לצינטור שם כאמור התגלה דיסקציה חריפה של אאורטה העולה וקשת.(לציין כי לא הוחלף המסתם). מייד לאחר הניתוח בוצע CT חזה בטן שהדגים נוכחות של דיסקציה בקשת האאורטה היורדת ואאורטה הביטנית ללא הרחבתם. בסיכום של ביה"ח כתוב שזה נחשב למצב תקין לאחר ניתוח. חודש לאחר הניתוח אימי עברה אקו לב ונמצא שהמסתם האורטלי דולף בצורה קלה בינונית..ביעוץ של כרורג חזה הומלץ על מעקב בלבד לפני התדרדות תפקוד חדר שמאל. שאלותיי הם: א. אימי התבקשה לעבור כל כ-8 חודשים CTA בטן חזה על מנת לבדוק את מצב האאורטה, שמתי לב שב-2 הבדיקות האחרונות היא עברה CTA חזה רגיל למרות שרופא כירורג ביקש לבצע CTA בטן חזה. (כנראה בהפניה למכון הCT הרופא משפחה רשם רק CTA חזה) אדגיש כי בביקורת השיגרתית רופא כירורג חזה בדק את 2 הבדיקות האלו ולא האיר את תשומת ליבנו שבוצע CTA חזה ולא בטן חזה..בביקור האחרון הוא שוב רשם לאימי לבצע CTA בטן חזה.. כשהזמנתי תור לאימי נאמר לי שהיא תאלץ לשתות כל מיני חומרים משלשלים בגלל בדיקת הCT בטן..לדעתי יש כאן אי הבנה מוחלטת והייתי רוצה להבין האם CTA בטן חזה זה 2 בדיקות או בדיקה אחת שכוללת את סריקת הבטן? ידוע לי שכשרוצים לבדוק מצב מעיים או את בעיות עיכול וכו' יש לשתות חומרים משלשלים שזו ללא ספק לא מטרת הבדיקה של אימי. (כאמור הבידקה לבדוק מצב אורטה). האם אפשר לבצע CTA בטן חזה ללא שתיית חומרים משלשלים?? האם CTA חזה בלבד מספיק לבדוק את הנחוץ? (כפי שציינתי היא עברה פעמיים בדיקת חזה בלבד) ב. לגבי הממצא באוק לב של דליפה קלה בינונית של המסתם האורטלי, האם יש לעקוב רק באמצעות אקו לב או שיש בדיקות נוספות שכדאי לבצע..? ג. ברצוני לציין שבגיל 33 (לפני 30 שנה..) אימי עברה צינתור ראשון בחייה עקב כאבי חזה בנוסף עברה אז אקוקרדיוגרפיה שם נמצא במסתם המטרלי צניחה סוף סטולית (מקווה שרשמתי נכון) ניכרת של שני עלי המסתם, המסתם האורטלי תקין. כמו כן כבר בגיל 33 נמצא התרחבות של האורטה. הומלץ אז טיפול שמרני בדרלין. אני די מודאגת שבגיל 33 מצאו אצלה התרחבות שורש אורטה והיום בגיל 60 האורטה פשוט נקרעה..האם אפשר היה למנוע את זה? כיצד? האם זה שבגיל 33 היה לה בעיה במסתם המטרלי ואילו המסתם האורטלי היה תקין והיום בגיל 60 בדיוק ההפך (יש לה בעיה "קלה" במסתם האורטלי ואילו לגבי המסתם המטרלי נראה לי שאין כל בעיה (לפחות לא רשמו בדוח הרפואי האחרון כלום..) האם יכול להיות שהסתם המטרלי הסתדר פתאום? זה יכול לקרות? ד. הבנתי שיש מרפאות ספציפיות של אורטה, אימי במעקב רק במרפאת לב חזה בביה"ח, האם היא צריכה להיות גם במעקב של מרפאת אורטה? כי לא אמרו לנו דבר בנידון!! ה. בבדיקת אקו דופלר שאימי עשתה לפני כשנה נמצא ששורש האורטה 46, הרופא לא ייחס לזה משמעות, האם הבדיקה הזו לא אמינה? איזו בדיקה קובעת מתי שורש האורטה מורחב יתר על המידה וצריך לנתח (CTA/אקו לב/אקו דופלר) אנו מאד מודאגים כי אמרו לנו שברגע שאאורטה תגדל אימי תאלץ לעבור שוב ניתוח! ומדובר בסכנת חיים ו. ושאלה אחרונה, דודה שלי (אחות של אימי) נפטרה בגיל 28 מוות פתאומי, בניתוח לאחר המוות התגלה אצלה שסיבת הפטירה היתה דיסקציה בשורש האאורטה. מאחר ודודתי נפטרה ואימי (שתזכה לחיים ארוכים) כמעט נפטרה מאותה סיבה (ממש במזל עלו על זה וניתחו מיידית), האם מדובר בבעיה תורשתית, האם אני ואחיי (אנחנו בגילאי 30-35) אמורים להיבדק? אילו בדיקות עלינו לעבור? איזו בדיקה מהימנה קיימת לוודא את התרחבות האאורטה? סליחה על כל אורך השאלה אבל אנחנו מאד מודאגים וחוץ מפעם בשנה שאימי נפגשת לביקורת במרפאת לב חזה אין מי שיעה לנו על השאלות.. תודה וסופ"ש נעים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א. CTA חזה ובטן להדגמת האורטה לא מחייבת שתיית חומר משלשל. ב. חשובה יותר הבדיקה בחזה, אך כדאי גם להדגים את האורטה בבטן. ג. המעקב אחרי הדליפה מהמסתם האורטלי צריכה להתבצע על ידי אקו. ד. צניחה של עלי המסתם המיטרלי היא תופעה יחסית שכיחה. רוב רובם של הסובלים מצניחה של עלי המסתם המיטרלי נשארים במצב זה ללא החמרה למצב של דליפה ולכן סביר בהחלט שהמסתם המיטרלי של אמך מתפקד מצויין. ה. המעקב לאחר ניתוח החלפת האורטה צריך להיות על ידי כירורג שביצע את הניתוח (או במרפאת אורטה או במחלקת ניתוחי חזה) או על ידי מרפאה קרדיולוגית שמתמחה בתחום וכמובן בבדיקות CT ואקו. ו. שורש האורטה של 46 הוא מורחב, אבל עדיין לא אינדיקציה לניתוח. צריך להישאר במעקב. תתכן אפשרות שאמך תצטרך ניתוח נוסף בעתיד לשורש האורטה והמסתם האורטלי. ז. יתכן קשר משפחתי של בעיות שונות ברקמת החיבור שמתאפיינות בין השאר בהרחבה ודיסקציה של האורטה בגיל צעיר יחסית. יש היגיון בפניה לבדיקה של שאר בני המשפחה. הייתי מתחיל בבדיקה פשוטה ולא חודרנית של אקו להערכת המסתם האורטלי והאורטה. בברכה דר' גיל בולוטין

11/03/2009 | 16:06 | מאת: א.

האם אפשר לעבור ניתוח תיקון או החלפת מסתם מיטרלי במצב של אי ספיקה לבבית, סכרת, ו-APLA?

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום בעיקרון כן. אבל כל מקרה לגופו ואוכל לתת תשובה יותר רצינית אם אראה את כל החומר ואבדוק את המועמד לניתוח באופן אישי. בברכה דר' גיל בולוטין

09/03/2009 | 00:41 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפשר לאלחש חלקית את איזור הפה והגרון. אבל רק באופן חלקי ולכן זה עדיין לא נעים ועדיין כואב. בברכה דר' גיל בולוטין

25/02/2009 | 21:21 | מאת: לידור

האם כל אדם שקיבל התקף לב יכול לעבור ניתוח מעקפים?

לקריאה נוספת והעמקה

לידור שלום רוב האנשים שעוברים התקף לב לא זקוקים לניתוח לב. מי שצונתר ומופנה לניתוח לב ברובם יכולים לעבור את הניתוח. במקרים נדירים יתכן מצב שלאחר התקף לב תפקוד הלב כל כך נפגע שלא ניתן לעבור ניתוח בצורה בטוחה. בברכה דר' גיל בולוטין

23/02/2009 | 19:00 | מאת: שמואל

שלום דר בצלים חזה נימצה צל הלב מורחב מזה אומר 2 ולחן אופנתי לאקו לב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שמואל שלום צל לב מוגדל בצילום חזה משמעותו שהלב נראה יותר גדול מהתקין. לכן מומלץ לבצע בדיקת אקו שתיתן פרטים יותר מדוייקים: האם הלב אומנם מוגדל ומדוע. בברכה דר' גיל בולוטין

18/02/2009 | 22:40 | מאת: אור

שלום, שמי אור ואני תלמיד בכיתה ט'. במסגרת שיעורי ביולוגיה נתבקשנו להכין עבודת חקר בנושא הנדסה גנטית למען קידום הרפואה. בפרק החקר, אנו מתבקשים לראיין אדם מוסמך, המתמחה בנושא. כשערכתי איסוף מידע על הנושא, נתקלתי במאמרים מדעיים שמסופר בהם כי ניתן לרפא מחלות לב באמצעות ההנדסה הגנטית. תוכל להשיב לנו על מספר מצומצם של שאלות העוסקות בתחומך? הדבר יועיל לנו מאוד. אנא צור עימי קשר במייל: mrdrl@walla.com תודה מראש על התייחסותך, אור.

אור שלום יש הרבה התקדמות בתחום ההנדסה הגנטית בשנים האחרונות. גם בתחום מחלות הלב יש התקדמות רבה. אבל, לצערי עדיין אין טיפול יעיל כרגע שעבר את שלב הניסויים. אשלח לך במייל שם של רופא שיוכל לעזור לך בעבודתך בברכה דר' גיל בולוטין

17/02/2009 | 17:41 | מאת: לילי

רציתי לדעת מה משמעות של גלי P הפוכים, ממה הדבר נובע, האם יש בכך סכנות . מדובר בבעל בריאות תקינה בהחלט ובכושר גופני גבוהה מאוד. נצפה בבדיקה עם גלי P הפוכים אשר התחזקו מהבדיקה שנערכה מלפני 10 שנים. הופנה לדופלר לב - במה אמורה בדיקה זו לסייע, מבחינת תוצאותיה. מודה מראש על תשובתכם

11/02/2009 | 12:16 | מאת: ניקולא

שנתיים וחצי לאחר ניתוח 3 מעקפים בעקבות אוטם בשריר הלב .מצב רפואי מאז תקין . לוקח תרופות כדלקמן: קרטיה,לוסק, טריטייס 1.25 ,קרדילוק 1.25 בבוקר,ליפיטור 20 מ"ג וגלוקומין בערב . מרגיש בימים האחרונים לחץ קל בחזה עם קוצר נשימה קל ברמה יומית ,לחץ בראש/רקה ומידי פעם דקירות קלות באמצא הגב . עליי לציין כי באופן כללי מרגיש טוב,זה לא מפריע לי ללכת לעבודה, עושה ספורט וזה לא מגביר את קצב קוצר הנשימה , עולה 2 קומות במדרגות בעבודה ללא התגברות קוצר הנשימה . ללא חום , ללא חיוורון . עיניים קצת שורפות, אף יבש ללא נזלת . יכול להיות שזה משהו וירלי ולא לבבי ?

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולא שלום מסוכן לתת ייעוץ רפואי בלי לראותך ולבדוק אותך. עדיף ללכת לרופא המשפחה להתייעצות ובמקרה של ספק לעשות מבחן מאמץ או מיפוי. למרות הכתוב לעיל, יתכן מאוד שמה שאתה מרגיש לא נובע מהלב. בברכה דר' גיל בולוטין

10/02/2009 | 18:58 | מאת: גאיה

שלום ד"ר אני סובלת מMVP וMR קל . כל פעם משנים את ההנחיות למתן אנטיביוטיקה פרופילקטי במצבי. אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה האם לקחת אניביוטיקה או לא . הקרדיולוג שלי אומר שהבעיה היא לא הצניחה אלא הדליפה אבל מאחר והיא קלה יש חילוקי דעות מה דעתך? תודה

גאיה שלום נכון, לפני מספר חודשים יצאו הנחיות חדשות לטיפול פרופילקטי. ההנחיות צמצמו את מספר המקרים שיש צורך לקחת טיפול פרופילקטי. לדעתי במידה ויש ספק כדאי לקחת. בברכה דר' גיל בולוטין

07/02/2009 | 20:31 | מאת: גיל

שלום ד"ר עברתי ניתוח לב פתוח להחלפת האורטה העולה וזה מספר שבועות שאני בובל מתופעת לוואי והיא הזעה קרה במהלך הלילה ורק בשכיבה , ההזעה לא נותנת לי להירדם . האם ידועות הסיבות לתופעה הזו והסיבות לכך , האם התופעה יכולה להיות בגלל התרופות , האם התופעה עוברת . תודה לתשובתך . ירון

לקריאה נוספת והעמקה

ירון שלום לאחר ניתוחים בכלל וניתוחי לב בפרט יתכנו לזמן מסויים תופעות לא ממש מוסברות, כמו קושי לישון, שינויים במצב הרוח ועוד ועוד. אינני יודע מה הסיבה להזעה, אך צריך לוודא שאין לך חום. במידה ואין ולמעט ההזעה אתה מרגיש טוב. יתכן שהתופעה תחלוף מעצמה במשך הזמן. אם לא, פנה שוב לרופא להתייעצות. בברכה דר' גיל בולוטין

27/01/2009 | 02:36 | מאת: דיינה

לפני שנה בדיוק החליפן לי מסתם באאורטה אני בת 40 ובריאה סך הכל- נולדתי עם רשרוש בלב...befor i new it - נאמר לי שהדם לא זורם טוב ללב חלקו חוזר אחורה, זאת אומרת המסתם לא נסגר כמו שצריך. אני גרה בארצות הברית וכאן עברתי את הניתוח. השאלה הנשאלת היא למה אני נקראת חולת לב- הרי הכל תוקן....?

לקריאה נוספת והעמקה

דיינה שלום לא, את לא חולת לב. לפי התאור שלך עברת ניתוח מוצלח להחלפת המסתם האורטלי. את כמובן צריכה להיות במעקב מידי פעם ולקחת תרופות לדילול הדם לפי סוג המסתם. חוץ מזה את יכולה להרגיש בריאה ולחיות עד 120. בברכה דר' גיל בולוטין

14/01/2009 | 17:42 | מאת: יוסי

שלום רב. שאלתי היא, עברתי טיפול עקירת שיניים בהרדמה והחלפה לתותבות השיניים התותבות החזיקו מעמד שנתיים עד שהם התחילו להיסדק תוך כדי אכילה שלש פעמיים הלכתי לטכנאי שידביק אותם היום הלכתי לעשות חדשות ואני מחוייב שוב. האם יש אחריות לפרק זמן מסויים? שאני אמור לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הגעת בטעות לפורום ניתוחי לב. נסה להגיע לפורום של טיפולי שיניים. בברכה דר' גיל בולוטין

14/01/2009 | 12:54 | מאת: ורד

הבת שלי בת שנתיים ובקרוב אמורה לעבור ניתוח לתיקון המום בנ"ל. אני רוצה לציין שהיא לא סובלת מתסמונת דאון (אני יודעת שהמום אופייני לתסמונת זו). אני מאוד חוששת מהניתוח, הוא יהיה בבלינסון, תוכל לפרט לי מה הפרוצדורה, מה משמעות המום הזה והתיקון שלו? מה הבת שלי הולכת לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2009 | 13:20 | מאת: מקפיצה :-)

ורד שלום הבת שלך עומדת לעבור ניתוח לב לסגירת פגם במחיצה בין העליות. ברוב המקרים מדובר בניתוח קל יחסית עם סיכויי הצלחה מאוד גדולים. אבל, פרטים מדוייקים על סוג הניתוח, באיזה חתך יבוצע והסיכון המדוייק תוכלי לקבל רק מהצוות המנתח שמכיר את כל הנתונים של בתך. בברכה דר' גיל בולוטין

14/01/2009 | 02:16 | מאת: יהודה

לפני מספר שנים עברתי ניתוח החלפת מסתם מיטרלי. ואני מועמד לניתוח שני להחלפת מסתם אורטלי בי"ח שיבה שאלתי ..האם זה נדיר שני מסתמים לאדם? האם יש סיכון גדול יותר סך הכל מצבי הבריאותי טוב ואין בעיות אחרות כגון לחץ דם תיפקודי כבד ..וכו"לי בתודה .יהודה בן 55

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה שלום במקרים רבים אנחנו מחליפים או מתקנים שניים ואפילו שלושה מסתמים בחולה אחד. בחלק מהמקרים הכל מבוצע בניתוח אחד. בחלק מהמקרים כמו במקרה שלך החלפת המסתמים מבוצעת בשני ניתוחים בהפרש מספר שנים. ניתוח חוזר הוא מעט יותר מסוכן, אך בשנים האחרונות התוצאות של ניתוחי הלב החוזרים השתפרו מאוד. במרקה שלך, איש צעיר ויחסית בריא, הסיכון אינוו גבוה. אחוזים מדוייקים תוכל לקבל מהצוות המנתח שיודע את כל הפרטים הרפואיים שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב, אני בת 55 , לפני 6 חודשים עברתי ניתוח להחלפת מסתם אורטלי למסתם ביולוגי. קיבלתי קומודין 3 חודשים. האם אני צריכה לקבל אספירין 75 מ"ג. הקרדיולוג שלי טוען שכן אחרת המסתם יתקלקל שוב ומהר תוך 3 או 4 שנים? בזמנו המנתח הסביר לי שאם הכל בסדר אין צורך . אבקש יעוץ והכוונה מתאימה. הניתוח שלי עברתי בבח תל השומר.

בתיה שלום אין יתרון ברור לנטילת קרטיה לאחר החלפת המסתם האורטלי במסתם ביולוגי. יש לבדוק אם אין סיבות אחרות לנטילת אספירין. ממליץ להתייעץ שוב עם הרופא המנתח. בברכה דר' גיל בולוטין

03/01/2009 | 20:36 | מאת: ששחר

אני צריך לעבור מיפוי גליום כול ביגלל חשד לזיהום במיפרק מה זה המופי

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום הגעת לפורום ניתוחי לב. תנסה אצל מומחים למחלות זיהומיות או בהדמייה. בברכה דר' גיל בולוטין

02/01/2009 | 18:49 | מאת: שולמית

שלום, אני מושתלת קוצב לב בעקבות AV-BLOCk. לאחרונה התגלו אצלי הפרעות קצב הבאות לידי ביטוי בדופק מהיר בזמן מנוחה. חשוב לציין כי איני מרגישה דופק זה, והוא אינו פוגע באיכות החיים שלי (הוא נדגם על ידי הקוצב). עוד חשוב לי לציין כי אני לא מוגדרת כתלויה בקוצב, ולמעשה אני מנהלת חיים רגילים למדיי. בדיקת מאמץ הייתה תקינה לגמרי, ובדיקת הולטר לא סייעה בבירור מקור הבעיה. הוצע לי לערוך בדיקה אלקטרופיזולוגית על מנת לזהות את מקור הדופק המהיר. אני מתלבטת אם לעשות אותה, מאחר ודופק זה אינו מפריע לי, ואני מעדיפה להימנע מהתערבויות לא הכרחיות. שאלתי היא: האם עצם העובדה שיש דופק מהיר עשויה לפגוע בפעילות הלב, בטווח הקצר או בטווח הארוך? תודה רבה, שולמית

לקריאה נוספת והעמקה

שולמית שלום אין מספיק פרטים במכתבך לתת תשובה מלאה. אם יש דופק מהיר לזמן ממושך יתכן נזק לאחר זמן. בנוסף אם הדופק אינו סדיר (פרפור עליות) יתכן שיש צורך בנטילת תרופות מונעות קרישת שם. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת רופא קרדיולוג שמתמחה בתחום. ברמב"ם מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

30/12/2008 | 12:02 | מאת: יוסף

שלום: ד"ר אני אחרי ניתוח מעקפים. בשנת 2004 סוף 2005 וסוף 2006 עברתי מיפוי לב במאמץ בתליום האם אין סכנה לעבור זאת שוב בימים אלה בפעם רביעית תוך 4 שנים בברכה ותודה יוסף

לקריאה נוספת והעמקה

יוסף שלום מקובל לבדוק אחת לשנה את מצב הלב לאחר ניתוח מעקפים. מיפוי לב במאמץ זו אחת האפשרויות הטובות ואין נזק לעשותה אחת לשנה. בברכה דר' גיל בולוטין

23/12/2008 | 16:42 | מאת: nicola

היסטוריה רפואית בקצרה. ב-12.08.06 אוטם בשריר הלב ובעקבותיו ניתוח של שלושה מעקפים. כעבור ארבעה חודשים אישפוז מחשד לדיסקציה אאורטלית . בסי.טי נשללה דיסקציה, נמצא טרומבוס מוראלי קטן. כעבור ארבעה חודשים בוצא סי.טי אנג'יו - קרדיאק גייטינג בו הטרומבוס נמצא שטוח וככל הנראה מאורגן . כל בדיקות הארגומטריה, מיפוי לב, אקו לב מאז ועד היום היו תקינים . אני סובל ממחלת כלי דם פריפריים (היתה לי בשנת 2001 סתימה עורקית ברגל שמאל ) סכרת ,כולסטרול, מחלת בכטרב . מטופל בקרטיה, קרדילוק(חצי כדור- 1.25 ) טריטייס 1.25 , סימוביל (אשר ישונה בקרוב לליפיטור) לוסק , וגלוקופאז' .אני מאוזן פחות או יותר מבחינת בדיקות דם . ל.ד.ל בממוצע 85 בדיקת המוגלובין מסוכרר בין 5.9 ל- 6.8 . שאלתי היא : לאחר כשנתיים וחצי אחרי הניתוח , איזו בדיקה כדי לעשות באופן פרטי או האם קיים מכון עם סי.טי משוכלל יותר מהקיים דרך קופות החולים. אני מודע לזה שהקופות נותות לחסוך בבדיקות. היות ואין לי בעיה של תשלום בדיקות באופן פרטי אשמח אם תמליץ לי על בדיקה משופרת לבחינת מצב העורקים כיום . אני פונה אליך היות ואני לא שוכח שבשנת 2001 היה לי את האירוע ברגל ולמרות שהתחלתי לשמור מכל הבחינות ,זה לא מנה את אוטם השריר והניתוח בעקבותיו .זו הסיבה שאני חושש למצבי אפילו אם בדיקותי תקינות .אשמח לתשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולה שלום בדיקות CT יכולות להדגים אם המעקפים פתוחים לאחר ניתוח מעקפים. למרות זאת, זו עדיין אינה הבדיקה המומלצת לאחר ניתוח מעקפים. הסיבה, בדיקת ה CT טובה לשלילת מחלה קורונרית, ופחות מדוייקת כאשר יש כבר מחלה. לכן, לאחר ניתוח מעקפים מומלץ לעקוב בעזרת אקו, בדיקת מאמץ ומיפויי לב. במידה ויש חשש קליני או בבדיקות לבעייה, עדיף ללכת לצנתור קורונרי לקבלת תשובה מדוייקת וחד משמעית. אני מאמין שאם אתה מרגיש טוב והבדיקות הלא פולשניות תקינות, אתה יכול להיות רגוע ולהנות מהתוצאה הטובה של הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

15/12/2008 | 15:47 | מאת: אמא

שלום, בני בן 17 ביצע בדיקת הולטר, אשמח להסברים לגבי הבדיקה: - משך הבדיקה 24 שעות, ברקע COMPLETE AV BLOCK. קצב סינוס, מהירות מינימלית 33, מהירות מקסימלית 88, מהירות ממוצעת 46. הפרעות קצב חדריות - נצפו סה"כ 6 VPC'S במשך הבדיקה. הפרעות קצב חדריות APC'S לא נצפו הפרעות הולכה: נצפה קצב COMPLETE A-V BLOCK עם מרווחי TOR עד 3.3 שניות. ה-IDIONODAL RHYTHM מהירותו סביב 30-40 לדקה, אך נעשית בעת מאמץ עד 100 לדקה. שינויים משמעותיים בקטע ST: נצפו היפוכי גלי T. מה משמעות הממצאים האלו? תודה!

אמא שלום לא ניתן לתת פענוח מלא עקב חסר בנתונים בבדיקה. גם חשוב לדעת איך בנך מרגיש. בכל מקרה יש תיעוד של חסימה מלאה בין העליות לחדרים בלב. אני ממליץ על פנייה לקרדיולוג שמתמחה בהפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) להמשך התייעצו. בצפון תוכלי לפנות לדר' בולוס ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

03/12/2008 | 19:19 | מאת: יואל

שלום ד"ר . עקב בעיית הרחבת - אנוריזמה של האורטה העולה אצלי שהיא כרגע 5.6 ס"מ הומלץ לפני לבצע ניתוח החלפת אבי העורקים . נודע לי כי ניתן לבצע ניתוח שבו עוטפים את אבי העורקים בעיטוף חיצוני וכך מונעים את ההתחברות למכונת לב ריאה . האם ידוע לך איזה בית חולים מבצע ניתוח כזה בחו"ל . אודה לך באם תוכל לצרף לי גם את הכתובת ושם בית החולים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יואל שלום עטיפת האורטה במקום החלפתה בניתוח, מקובלת יותר במקרים גבוליים או בחולים מאוד קשים שלא יעמדו בניתוח הרגיל. אחד הרופאים המפורסמים שדווח על השיטה הוא פרופ' הילל לקס מלוס אנג'לס. דר' כהן מהמחלקה לניתוחי לב ברמב"ם שהה אצלו תקופה ארוכה ומאז ביצע מספר ניתוחים כאלו ברמב"ם. אני ממליץ לבוא לייעוץ במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם ונוכל להמליץ לך איזה ניתוח מתאים במקרה שלך. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631

02/12/2008 | 19:02 | מאת: עופר

בבדיקה אקו מהיום ההממצאים כלדכמן: ממצאים עיקריים באקו במנוחה גודל ותפקוד תקינים של חדרי הלב 39/23 LV עדות להיפרטרופיה גבולי 12/11 מ"מ מבנה ותפקוד המסתמים ללא ההפרעה משמעותית הודגמה מסה גדולה בתוך העליה הימנית שטחה 21 סמ"ר המסה אינה מובילית עם מספר מוקדים מסוידים המסה גורמת למפל לחצים מוגבר על פי המסתם התרוקוספידלי 17/5.5 ממ"ק כמו כן בהמשכיות למסה רקמה החוסמת כמעט לחלוטין IVC רוחבו 37 מ"מ הודגמא מיימת תפליט פריקדרלי קטנה לסיכום ככל הנראה גידול החודר לתוך IVO עליה ימנית מיכוון שנושא נפל עלינו כרעם ביום בהיר אשמח לקבל תשובה טיפה יותר מופשטת עם המלצות לאן להמשיך דרכי טיפול ואפשרויות החלמה דחוף ביותר

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום אין ספק שצריך להשלים את הבירור כדי להחליט אם יש צורך בהתערבות. אני ממליץ על אקו נוסף אצל דר' אגמון מנהל מכון האקו ברמב"ם ולפי התוצאה והמלצתו המשך בירור מהיר. בברכה דר' גיל בולוטין

02/12/2008 | 09:52 | מאת: L.

http://polydna.co.il/media1.htm ??

שלום בעיקרון ההסבר נכון לחלק ממחלות הלב בברכה דר' גיל בולוטין

29/11/2008 | 19:32 | מאת: סבתא

נולד לנו נכד עם מחיצה בין חדרית חסרה .הקרדיולוג הסביר שיש צורך בניתוח השתלת תותב עד לגיל חודשים. האם יש בארץ פרוצידורה שהיא לא ניתוחית ?אבקש המלצה על מנתח לב מתמחה בילדים. בבקשה תשובה מהירה.....תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לדעת בדיוק את חומרת הבעייה לפי המכתב ובהתאם ואת הטיפול הנכון. אני ממליץ לפנות לקרדיולוג ומנתח לב שמתמחים בילדים. בצפון הארץ הקרדיולוג דר' לורבר ומנתח הלב דר' משעלי (שמנתח גם ברמב"ם וגם בתל השומר. בברכה דר' גיל בולוטין

20/11/2008 | 01:50 | מאת: אלי

הנני בן 25, ועוסק בסופרט. לאחרונה, החלטתי לשפר קצת את שרירי הירכיים שלי, ולכן החלטתי שכל פעם שאני עולה את המדרגות בביתי - אעלה שלוש מדרגות בכל רגל בכל דריכה. הרגל זה באמת מחזק שרירים אלו, אך שמתי לב שכאשר אני עושה זאת - קצב הלב קופץ לקצב גבוה (כפי שנדרש עבר שרירים גדולים אלו). שאלתי - האם הרגל זה לא בריא ללב? כלומר האם זה מזיק ללב שפתאום סתם באמצע דופק רגיל הדופק יקפוץ לקצב גבוה מאוד? אני עולה במדרגות בביתי פעם בשעה בערך, בערך 13 פעמים ביום... תודה כי בשביל כזאת שאלה זה לא רציני לקבוע פגישה עם רופא ועלך כן אני כאן. (הדופק שלי 50 וקצת בגלל שאני ספורטאי)

אלי שלום האצת דופק עקב פעילות גופנית היא תגובה פיזיולוגית תקינה. בעקרון ספורט מבוקר הוא דבר בריא ומבורך לגוף בכלל ללב בפרט וגם לנפש. לדעתי, בגילך אין שום נזק מהאצת הדופק בזמן שאתה עולה מדרגות. אבל, ספורט שאינו מבוקר יכול לגרום נזקים.. אני ממליץ להיתייעץ עם רופא שמתמחה ברפואת ספורט. בברכה דר' גיל בולוטין

04/11/2008 | 13:06 | מאת: anita

דר בולוטין שלום! אניאני מאוד מעוניינת לקבל תקציר מי הניתוח אבל לא מצאתי את הכתובת של דואר אלקתרוני שלך: בגלל זה כתבתי לך בפורום. אני מאוד מקווה שיגיע אלך. בנבוד רב אניטה

אניטה שלום אני מצרף את הכתובת האלקטרונית שלי. כתבי לי מה את מעוניינת שאשלח לך. בברכה דר' גיל בולוטין g_bolotin@rambam.health.gov.il

29/10/2008 | 14:56 | מאת: anita cohn

שלום לדוקתור בולוטיו! היה לי הכבוד להישתתף בהרצאה שלך יום שני בקירית חיים.הפרוצדורה החדשה לטיפול בפרפור פרוזדורים מעניינח אותי במיוחד. ראיתי קטעים וידאו מי ניתוחי CRYOMAZE ,RF ABLATIONהבנתי שלכול שיתה יש יתרונות וחיסרונות .זה עדיין בשלב ניסיון? ..דומה לHIBRID MAZE..? איך אפשר לקבל יותר פרטים אל הנתוח שאתה עומד לעסות עם דוקתור בולוס והפרופסור אורך מי HOLAND? אפשר לצפןת באתר של HOSPITAL RAMBAM או אולי יש כתובת לקבל יותר אינפורמציה? אני מקבלת דואר גם מי CARDYOLOGY NESWLETTER אבל כותכת לך בתור פציאנתית פוטנציאלית. בכבוד רב. אניטה.

לקריאה נוספת והעמקה

אניטה שלום מכתבך ממש מגיע בזמן. אם לא תהיה דחייה של הרגע האחרון השבוע נבצע ברמב"ם את הניתוחים ההיברידים הראשונים. אני יכול לשלוח לך דף עם תקציר ההסבר של הניתוחים שנבצע השבוע. אם את מעוניינת בבקשה תכתבי ישירות לכתובת האלקטרונית שלי. בברכה, דר' גיל בולוטין

19/10/2008 | 02:19 | מאת: צעיר בן 19 וחצי

שלום , אני צעיר בן ג19 וחצי סבלתי מsvt כ4 שנים ועברתי אבלציה לפני כשנה שעברה בהצלחה ומאז לא התרחשו התקפים ארכוים על מידי פעם קטנים של כמה שניות שהארוכים בינהם היו לא יותר מ10 שניות אבל אני עדיין מרגיש שהלב רגיש ואני מונע מההתקפים הקצרים להימשך לזמן ארוך . שאלותיי הן: 1.האם זה תופעה שתעבור או תישאר דרך קבע.... (הקרדיולוגים שטיפלו בי אמרו לי שזה שכיח שלאחר אבלציה היו התקפים קטנים וזה יכול להישאר לתקופה ארוכה אך אין בזה שום סיכון ואין מקום לדאגה). 2.האם למרות שאישרו לי גיוס לאחר שנה מאז האבלציה על פרופיל 45 בהמלצת הקרדיולוג שצינטר אותי. אני עדיין יכול לבקש פטור רפואי מצה"ל על סמך הרגשתי שזה לא נעלם ב100 אחוזים או שמא אני חייב הוכחה שאני עדיין סובל מהתקפים ארוכים (כמו שאמרה שדרוש כדאי לצאת הרופאה הראשית של לשכת גיוס). תודה רבה. נעזרתי באתר מאוד בעבר .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאלותיך מתייחסות לתחום בקרדיולוגיה הנקרא אלקטרופיזיולוגיה. אני ממליץ לפנות לרופא שמתמחה בתחום באופן ישיר. אם תרצה המלצה על רופא, פנה ישירות לכתובת הדואר האלקטרוני שלי. בברכה דר' גיל בולוטין

14/10/2008 | 21:07 | מאת: מוטי

שלום, אבי עבר התקף לב לפני שנה וחצי שפגע בשריר הלב שלו, אוטם שריר הלב, כך שהפגיעה גרמה לשריר הלב לתפקד רק כ 20%, על פי הבדיקות, הולטר, מיפוי, אקו ועוד . . הרופא המטפל אמר כי יכול להיות שיש מצב לקוצב לב במידה ותהיה החמרה או הרעה במצבו, מה הוא הקוצב לב? מה תפקידו בדיוק בגוף? איפה עושים את ההשתלה? מי ממן אותה? האם יש סוגי קוצבי לב טוב יותר טוב פחות? אשמח לקבל את הפרטים.

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום ישנם סוגים שונים של קוצבי לב. קוצב לב ששומר על קצב הלב ומושתל בעיקר בחולים שיש להם קצב איטי או הפרעות במעבר האות החשמלי בין העליות לחדרים. סוג נוסף נקרא CRT. להערכתי מכתבך מתייחס לאפשרות השנייה. CRT מושתל בחולים עם תפקוד נמוך של החדר במידה ויש להם בעייה בתזמון ההתכווצות של הלב. בעייה בסינכרון. יש קריטריונים ברורים אלו חולים עם תפקוד לב מופחת יהנו מקוצב CRT. אני ממליץ לפנות לקרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה לקבלת המלצה מוסמכת. בברכה דר' גיל בולוטין