היצרות מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/04/2011 | 09:49 | מאת: אפי

לקראת ניתוח קיסרי שלישיהיה לי קוצר נשימה ואחרי בדיקות שכללו גם אקו אובחנה אצלי היצרות בינונית של המסתם המיטרלי רציתי בבקשה לשאול מה הטיפול שמומלץ אני לוקחת דרלין60מ"ג כפול 3 פעמים ביום וכן פוסיד וסלו ק איך מטפלים בבעיה אני נורא מפחדת אם תוכל לעזור לי

אפי שלום קשה לתת ייעוץ אישי באנטרנט. באופן כללי בהיצרות בינונית של המסתם המיטרלי צריך להתאים טיפול תרופתי באופן אישי לפי מצב המסתם והסימנים והסימפטומים שלך. במידה ואת מרגישה טוב, ניתן להמשיך בטיפול תרופתי ושמרני. במידה והמצב יחמיר יתכן שתזדקקי בעתיד להתערבות במסתם. ההתערבות יכולה להיות פתיחת המסתם עם בלון בצנתור או ניתוח לתיקון או החלפת המסתם. אני יודע שזה נשמע מעט מפחיד, אבל יתכן שלא תזדקקי להתערבות ובמידה וכן, הסכנה מאוד מאוד קטנה ואחוזי ההצלחה מאוד גבוהים. ההמלצה שלי בנתיים לפנות למעקב והתייעצות אצל רופא או מרפאה מתאימה. באיזור הצפון אני ממליץ על מרפאת המסתמים ברמב"ם בהנהלת דר' אגמון. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב