השפעת מיפוי לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

15/04/2011 | 13:52 | מאת: יוסקה

לא מכבר עברתי מיפוי לב, לאחר מכן בדק אותי רופא וטען שהבדיקה היתה מיותרת והיא עלולה להיות נזק לכל החיים. מה האמת בדבריו ? להבנתי מוזרק לגוף חומר רדיואקטיבי בשם טליום (זמן מחצית החיים 74 שעות) מה כמות החומר המוזרק והאם אין לכך גם השפעה סביבתית ? יחד עמי נבדקו באותו יום כעשרה אנשים נוספים ולכל אחד מאיתנו יש בני משפחה שעמם אנו באים במגע האין בכך סכנה?

יוסקה שלום למיטב ידיעתי אין סכנה משמעותית במיפוי לב, לא לך ולא לבני משפחתך. באופן כללי בכל בדיקה רפואית שכוללת קרינה או חומר רדיואקטיבי יש מידה קטנה ביותר של נזק מצטבר. לכן, חשוב לעבור בדיקות אלו כשיש לכך הצדקה קלינית. אולם, מכאן ועד למשפט כמו נזק בלתי הפיך המרחק רב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב