פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8623 הודעות
8465 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/05/2021 | 16:30 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. מהו מינון יעיל של לוסטרל להפרעת חרדה OCD? האם רמת נמוכה יחסית של ויטמין D וחומצה פולית בבדיקות הדם יכולים לגרום לתחושות של חרדה ו-OCD?

שלום יאיר. מינון יעיל של לוסטרל להפרעות חרדה ו-OCD הינו בין 100 ל-200 מ"ג. רמה נמוכה של ויטמין D וחומצה פולית קשורה יותר לעייפות, חולשה והאטה בחשיבה ולא לחרדות ו-OCD אם כי יש לתקן חסרים אלו באנשים הסובלים מהפרעות נפשיות. בהצלחה

05/05/2021 | 01:46 | מאת: אורן

שלום מה גורם לחרדה ? ולמה שכביכול הכל בסדר אחרי בדיקות מרובות שנשללו בעיות גופניות אז יש סימפטומים פיזים מהחרדה ?

שלום אורן. חרדה היא תופעה אנושית נורמלית שקיימת אצל כל בן אדם ונועדה לשמור עלינו ערניים ומוכנים לסכנות. יש אנשים אשר סובלים יותר מחרדות וזאת לאור השפעות גנטיקה, התפתחות, השפעת הורים וכן אירועי חיים שונים. חרדה יכולה להתבטא גם באופן גופני ע"י דפיקות לב מואצות, קושי בנשימה, כאבים מפושטים, תחושת גוש בגרון, הזעה. אם אתה מתמודד עם חרדות מוגברות אני מממליץ לך לפנות ליעוץ וטיפול בריאות הנפש. בהצלחה

05/05/2021 | 01:38 | מאת: דרור

שלום למי שכבר רגיל לקלונקס 0.5 שנלקח בגלל חרדה לאחר נטילה של שנתיים כדור כמעט כל יום והיו ימים גם ששתיים וכעת עושה ירידה בהדרגה עד להפסקה לחלוטין שלוקחים את הכדור אחרי נטילה לאורך זמן לכמה זמן הוא משפיע ?

שלום דרור. אם לאחר הפסקה הדרגתית ומלאה של שימוש בקלונקס חזרת בהמשך לקחת שוב קלונקס זה משפיע באופן הרגיל לתרופה למשך של עד 5-6 שעות. בהצלחה

04/05/2021 | 12:55 | מאת: רונן

קפה קפאין גורם ללב לקצב לב מהיר ? לפעימות מוקדמות ? ללחצים בראש ? היה לי בסדר שהייתי שותה קפה ולאחרונה שאני שותה אני חש בסימפטומים האלו אציין שעשיתי בעבר הרבה בדיקות לב וראש בגלל תסמינים אחרים בדיקות שיצאו תקינות מדוע קפה גורם לתסמינים כאלו מה זה בידיוק ?

שלום רונן . הקפאין בקפה הינו חומר מעורר אשר מגביר פעילות אדרנלין ופעילות מטבולית בגוף ובהחלט יכול להביא לעלייה בדופק לב, עלייה בלחץ דם ולכאבי ראש, בעיקר במינונים גבוהים של יותר מ-3-5 כוסות קפה ליום. אם אתה סובל מכך בהחלט יש מקום לצמצם צריכת קפה יומיומית. בהצלחה

04/05/2021 | 12:45 | מאת: אבי

האם מזג אוויר יכול לגרום לאי מצב רוח ותחושות מהסוג הזה ? בקיץ שחם לעומת שקר ויש אור עד שעה מאוחרת זה גורם לאי מצב רוח ודברים כאלו מה דעתך ?

שלום אבי. למזג אוויר בהחלט יש השפעה על מצב הרוח. בארצות קרות קיימת תופעה של דיכאון חורף עונתי לאור אקלים קיצוני קר. בארצות חמות כמו ישראל עומס חום ניכר עלול להגביר עצבנות, ולהחמיר תנודתיות במצב רוח. בהצלחה.

03/05/2021 | 13:56 | מאת: עומר

בעקבות דיכאון וחרדות התרשם ממני הפסיכיאטר שאני זקוק ללוסטרל במינון 100 מ"ג. לאחר כ-6 שבועות ניכר שיפור בתסמיני הדיכאון ומעט בחרדה אך לא מספיק. הפסיכיאטר המליץ על עלייה במינון הלוסטרל ל-150 מ"ג. לאחר כשבוע ועד כה (6 שבועות) תחת מינון זה יש התגברות של תסמיני חרדה הרבה מעבר למה שהיה תחת מינון 100 מ"ג. האם יתכן כי 150 מ"ג הוא מינון גבוה עבורי ועליי להסתפק רק ב-100 מ"ג למרות שהוא פעל חלקית? תודה.

שלום עומר. נראה כי 150 מ"ג לוסטרל שזה נחשב למנון גבוה אך עדיין בתוך טווח רגיל של התרופה אינם מספיקים להביא להקלה ושחרור מחרדות. במקרה זה ממליץ להעלות למנון 200 מ"ג למשך חודשיים ולראות האם זה עוזר. בהצלחה

02/05/2021 | 13:49 | מאת: אורן

שלום רב. בעקבות התקפי פאניקה מתמשכים שהובילו לדיכאון, נרשם לי ע"י פסיכיאטר לוסטרל במינון 100 מ"ג. לאחר חודשיים בהם חל שיפור בתסמיני הדיכאון עדיין כל יום בבוקר התרחש התקף חרדה. הפסיכיאטר המליץ לקחת בבוקר ממש כאשר אני קם קלונקס 0.5 מ"ג ובמקביל להעלות מינון לוסטרל ל-150 מ"ג. אני תחת הטיפול הזה כמעט 6 שבועות. בשבועיים האחרונים יש התגברות ממשית של תסמיני חרדה כמו מחנק בבית החזה, קפיצות בשרירי הגוף ותחושת אי שקט גופנית. כאשר אני לוקח קלונקס יש הטבה. האם ירידה חזרה בלוסטרל למינון 100 מ"ג תגרור החמרה של חרדה? לא ברור לי כי אחרי כמעט 6 שבועות לאחר עלייה במינון יש תסמיני חרדה כשעתיים אחרי הלוסטרל הניטל בבוקר. אני כבר מבולבל ונראה כי SSRI לא עוזרים לי לחרדות אלא רק קלונקס ולשעות בודדות. מה ניתן לעשות?

שלום אורן. קודם כל כדאי למצות את הטיפול בלוסטרל ולנסות לעלות למינון 200 מ"ג. נראה כי החרדה לא הוחמרה ע"י התרופה אלא מדובר בהפרעה עמידה אשר התרופה אינה מצליחה כרגע לאזן. אם 200 מ"ג לא יעזור לאחר כחודשיים של טיפול ממליץ לשקול העברה לתרופה אחרת. בהצלחה.

29/04/2021 | 16:22 | מאת: יאיר

שלום רב. בשל הפרעת חרדה- נוסו מגוון תרופות SSRI /SNRI ושילובים ללא הצלחה ואו תופעות לוואי קשות. הכדור היחיד שעובד עבורי הוא קלונקס 0.5 אותו אני לוקח 3 פעמים ביום כבר 3 שנים וזה פשוט מקל מאוד על הסבל. העניין הוא שהשפעת הכדור עובדת ל 3-4 שעות ולכן הנטילה היא 3 פעמים ביום. האם קיים כדור קלונקס בשחרור מושהה?

שלום יאיר. הסבל שלך נוגע ללב והרבה אנשים אשר סובלים מהפרעות חרדה סובלים כמוך. לא מומלץ לקחת קלונקס למשך 3 שנים. במשך תקופה ארוכה כזו הקלונקס נוטה לאבד מיעילותו וקיימת נטייה להעלות מינונים על מנת להגיע לאפקט הרגעתי מקל ובכך קים סיכון גבוה להתמכרות. ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות גמילה הדרגתית ואופציות טיפול אחרות. אין גרסה של קלונקס בשחרור מושהה. בהצלחה.

29/04/2021 | 15:20 | מאת: שואל

עקב התקפי חרדה מתמשכים שגררו דיכאון בשל ירידה במינון ויאפקס XR מ-300 מ"ג בהדרגה ל-150 מ"ג, פניתי לפסיכיאטר שראה את מצבי והמליץ על לוסטרל במינון 100 מ"ג ועם הויאפקס XR להישאר בשלב זה במינון 150 מ"ג מתוך מגמה בעוד 3 חודשים להפסיקו ולהישאר רק עם לוסטרל 100 מ"ג או יותר לפי הצורך. אני לוקח "את השילוב" כבר חודש וחצי ויש הקלה בדיכאון ובחרדות. גם בדיקות דם תקינות. האם יש חשש מנטילת 2 התרופות יחד לתקופה של 3 חודשים?

שלום שאול. באופן כללי לא רצוי לקחת שתי תרופות אלו ביחד לאורך זמן מחשש לתופעות לוואי של עצבנות ועלייה בלחץ דם לאור הפרשה מוגברת של סרוטונין. כדי להמשיך עם תרופה אחת ולעלות במינון ע"פ צורך. אם מדובר בתהליך של החלפת תרופה ניתן לקחת ביחד לתקופה של מספר שבועות. בהצלחה

29/04/2021 | 00:48 | מאת: זהבית

האם מותר להשתמש בזודורם ובאלפרליד

שלום זהבית. זודורם הינה תרופת שינה ממשפחת תרופות הפועלות באופן ישיר על קולטן במח אשר אחראי לשינה והרגעה. אלפרליד הינה תרופה ממשפחת בנזודיאזפינים המשמשת לטיפול הרגעתי. עקרונית ניתן להשתמש בשניהם בו זמנית כאשר זודורם משמש כתרופת שינה ואלפרליד כתרופת הרגעה במשך היום אך שניהם משמשות לטיפול קצר טווח בלבד של ימים עד שבועות ובשניהם קיים סיכון להתמכרות לאורך זמן. בהצלחה.

28/04/2021 | 22:18 | מאת: חיה

אני מקבלת 4 כדורימ לוריוון ביום כבר 10 שנים בשל כאבים מופשטים אורטופדיים גסטרופרזיס שהחמיר כאבי ראש תמידיים ועוד ורציתי להחליף חלק לאלפרליד כי נלוריין כבר לא משפיע אבל מוכרחה לקחת אחרת יהיה יותר גרוע האם ניתן לערב בין השניים רק שאף רופא לא מוכן לשנות עבורי הרשימה

שלום חיה.לקחת 4 כדורי לוריואן ליום למשך עשר שנים זה בעייתי מאוד. במנון כזה לאורך שנים אין אפקט טיפולי אלא התמכרות וזה עלול להביא לתופעות לוואי של רדימות, טשטוש, סכנת נפילות ופגיעה ביכולות חשיבה במח. הפתרון הוא לא לעבור לאלפרליד אשר יותר ממכר ממנו אלא לעבור גמילה מתרופות הרגעה. ממליץ לך לפנות למרפאות התמכרות לתחלואה כפולה לצורך תוכנית גמילה מסודרת. בהצלחה.

29/04/2021 | 06:34 | מאת: חיה

איפה קיימת מרפאה כזו מרפאות התמכרות לתחלואה כפולה

29/04/2021 | 06:38 | מאת: חיה

מדוע אין תשובה לי קשה להתקשר מפאת אי יכולת לדבר משהו שעוברת טיפול בשיניים וגם כאבים מופשטים לכן כותבת עדיין האם אפשר לקבל התשובה היכן קיימת מרפאה כזו שהרופא ציין מרפאה התמכרות לתחלואה כפולה

28/04/2021 | 13:52 | מאת: ליאור

היי ד"ר.האם התרופה SERTALINE יעילה גם לחרדות בדומה לקלונקס או יותר מתאימה לדיכאון ו-OCD? לקחתי פעם רסיטל עד 40 מ"ג וזה לא עזר לי להרגיש חופשי ומשוחרר מחרדות.

שלום ליאור. סרטלין היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI והיא מאותה משפחה של רסיטל. היא לא דומה לקלונקס במובן זה שמדובר בתרופה לטווח ארוך עם השפעה טיפולית לאחר נטילה של מספר שבועות. זאת לעומת קלונקס שהוא תרופת הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים אשר משפיע מהר תוך זמן קצר ונועד לשימוש קצר. בהצלחה

28/04/2021 | 11:47 | מאת: רון

שלום ד"ר. האם סרנדה 150 מ"ג הוא מינון יעיל ל-OCD? לאחר כמה זמן מתקבל אפקט משמעותי של התרופה על OCD? (הבנתי שלוקח הרבה יותר זמן מאשר ההשפעה על דיכאון שמגיב תוך שבועיים-חודש). אשמח לתשובה.

שלום רון. בדרך כלל ב-OCD יש צורך במינון גבוה יותר של תרופות נוגדות דיכאון ובמשך זמן ארוך יותר עד להשגת שיפור משמעותי- בדרך כלל חודשיים-שלושה לעומת מספר שבועות בדיכאון. סרנדה 150 מ"ג הוא מינון גבוה שיכול לתת מענה טוב ל-OCD אך זה דורש המשך טיפול למשך חודש עד חודשיים. אם אין שיפור בשובועת הקרובים ממליץ להעלות כבר ל-200 מ"ג. בהצלחה

27/04/2021 | 14:05 | מאת: אפי

שלום.אני לוקח 5 שבועות כנגד חרדות, דיכאון ו-OCD לוסטרל במינון 150 מ"ג. יש שיפור בדיכאון ובחרדה הכלליץ אבל אחרי נטילת התרופה יש תחושה של אי-שקט וזה לא נרגע רק לאחר שאני לוקח קלונקס, אחרי שעה לערך מרגיש טוב ללא אי-שקט. האם במצב כזה מומלץ להחליף את הלוסטרל או לחכות עוד כמה שבועות לבחינה האם אי-השקט הוא חלק מתהליך ההחלמה/תופעת לוואי זמנית שמעידה בעצם שהטיפול עובד כלומר "ירידה לצורך עלייה"? תודה רבה.

שלום אפי. לעתים בתחילת טיפול בנוגדי דיכאון יש תופעת לוואי של אי שקט פנימי אשר חולפת עד מספר שבועות. אם יש שיפור בדיכאון ובחרדה אני ממליץ להמשיך את הטיפול בתרופה ולהיעזר בקלונקס SOS. סביר להניח כי זה יחלוף בשבועות הקרובים. בהצלחה.

27/04/2021 | 13:36 | מאת: מלי

שלום, בתי בת 35, לאחר פרידה מחבר, סובלת ממחשבות טורדניות,מדוכאת ובחרדה בשל אי הוודאות לגבי העתיד. הפסיכולוגית המליצה להתחיל טיפול תרופתי. האם לא קיימת אפשרות לוותר על הטיפול התרופתי ולהתגבר על הבעיה? אני חוששת מההשלכות של הכדורים אודה לתשובה

שלום מלי. תחושת דיכאון וחרדות לאחר פרידה מבן זוג הינה תופעה טבעית וצפויה ומאובחנת מבחינה פסיכיאטרית כהפרעת הסתגלות. בדרך כלל הפרעה זו חולפת עם הזמן ולעתים לא נדרש טיפול תרופתי אלא חלוף הזמן או טיפול תמיכתי בלבד. אם החרדה והדיכאון לא חולפים לאחר מספר שבועות, ו/או קיימת פגיעה תפקודית משמעותית בעבודה או בניהול החיים ו/או קיימת חשיבה אובדנית יש צורך בהתערבות תרופתית בתרופות הרגעה ונגד דיכאון ובדרך כלל מדובר בטיפול קצר של מספר חודשים. אם את סובלת מחרדות, נפילךה במצב רוח לאורך שבוע-שבועיים בלבד, ללא פגיעה תפקודית בתעסוקה, לימודים או יום יום וללא חשיבה אובדנית ניתן לשקול טיפול תמיכתי בלבד. בהצלחה

27/04/2021 | 13:24 | מאת: ירין

שלום. אני לוקח כנגד חרדות ו-OCD : VIEPAX XR 150 MG LUSTRAL 150 MG השילוב הוא אותו דבר בערך כמו לקחת לוסטרל 250 מ"ג?

שלום ירין. באופן כללי מומלץ לא לשלב ביחד תרופות ממשפחת SSRI ו-SNRI. ויפאקס 150 מ"ג מקביל בערך ללוסטרל 100 מ"ג כך שההשוואה באופן כללי נכונה. ממליץ לך לנסות או מינון גבוה של לוסטרל או מנון גבוה של וויפאקס ולנסות לשלב יחד עם תרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו רספרידון או סרוקוול. בהצלחה

26/04/2021 | 15:24 | מאת: רון

בעל רקע של הפרעת חרדה מתמשכת כרונית. ניסיון לטפל במגוון SSRI -לפני מספר שנים ציפרלקס, פאקסט, רסיטל, ויאפקס XR, רמרון ללא תגובה חיובית משמעותית גם במינונים המירביים המותרים של התרופה בישראל. ניסיון לחיזוק עם אריפלי עד 5 מ"ג גם הוא לא תרם. מגיב רק לקלונקס במינון 2 עד 3 מ"ג ביום. האם מי שלוקה בהפרעות חרדה לא מתמכר לקלונקס כלומר לא צריך להעלות עוד ועוד במינון כדי לקבל את אותו אפקט נוגד חרדה? כך לפחות קראתי במחקר. מה ניתן לעשות עם חרדה כזו עמידה למגוון תרופות? האם יתכן כי מחסור קל בחומצה פולית לפי בדיקות דם היא הגורם לכך ש-SSRI לא עבדו עבורי?

שלום רון. ישנם הפרעות חרדה אשר עמידות יותר לטיפול תרופתי כמו OCD. באופן כללי כדאי לא ליטול כדורי קלונקס לאורך זמן לאור סיכון להתמכרות. הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם הפרעות חרדה עמידות היא לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי מסוג CBT. יש מחקרים המראים כי שילוב של חומצה פולית עם תרופות SSRI יכול להועיל באפקט נגד דיכאון. לא חושב שזה יעזור מאוד אבל מדובר בתרופה זולה ובטוחה יחסית לשימוש. בכדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה

25/04/2021 | 11:09 | מאת: אדי

שלום ד"ר. הרופא אמר לי לקחת לוסטרל במינון 150 מ"ג (כדור וחצי של 100 מ"ג) לטיפול בחרדות ודיכאון. כאשר אני חותך את הכדור לחצי, החיתוך לא יוצא מדויק. האם יש לכך חשיבות מבחינת יציבות נפשית/השפעת התרופה? (את החצי השני אני לוקח ביום למחרת)

שלום אדי. אין צורך להילחץ. לא אמור להיות חתוך מדויק. אם זה מאוד מטריד אותך אתה יכול לעבור למינון של כדור לוסטרל 50 מ"ג. מעבר לכך יש מכשירים זולים לחתוך כדורים הנמכרים בכל פארם ואתה יכול להיעזר בהם. בהצלחה

20/04/2021 | 00:15 | מאת: ברכה

שלום אני נוטלת רסיטל(40 מ"ג) כ4 שנים אני כל הזמן מרגישה חולשה חוסר תפקוד, לחצים ...חולשה ברגליים מרגישה שקשה לי לתפקד בחיי יום יום אין דחף לכלום, נלחצת שיש לי לעשות משהו, קושי לעמוד בלחץ, חוסר אנרגיה. יושנת בבקרים ומרגישה רק רוצה להיות במיטה זה נורא פוגע לי בחיי היומיום, יש טיפול לזה? יש לציין שב"ה בדיקות תקינות מרגישה כאילו צריכה משהו שיעורר אותי ויתן מרץ יש דבר כזה? מאוד חשוב לי כי נורא קשה לי ככה להיות תודה רבה מראש וסליחה על אורך המכתב

שלום ברכה. התופעות שאת מדברת עליהן- חוסר כוחות, חוסר חשק, חוסר דחף לעשות דברים, קשיי ריכוז, חוסר בטחון וערך עצמי וקושי להוביל פעילות עם שינה ביום הן בעצם סימנים של דיכאון. כפי הנראה רסיטל 40 מ"ג שזה מינון גבוה כבר אינו עובד בשבילך ואינו יעיל לטיפול בדיכאון. ממליץ לך לפנות ליעוץ רפואי ולשקול החלפת טיפול תרופתי. כיום יש אפשרויות רבות לטיפול בדיכאון. בהצלחה.

29/04/2021 | 15:33 | מאת: תודה רבה על התשובה

תודה רבה על התשובה אני כן רוצה לטפל הבעיה אם יש טיפול שאהיה יותר עם מרץ, ולא קושי תפקוד וכו'.... תודה רבה והיום טוב

18/04/2021 | 16:03 | מאת: אורן

הכיצד יתכן שלוסטרל מגביר אצלי את החרדה? כאשר לקחתי 100 מ"ג משך חודשיים חל שיפור חלקי וכאשר העלתי ל-150 מ"ג למרות שאני כבר 4 שבועות תחת מינון זה אני מרגיש התגברות בחרדות במקום מגמה של הקלה. מה נכון לעשות בשלב זה?

שלום אורן. אם לאחר ארבעה שבועות במנון 150 מ"ג לוסטרל אין שיפור במצב החרדה ואף קיימת החמרה זה אומר שהתרופה אינה עובדת עבורך ולא יעילה. במקרה זה יש לשקול החלפת טיפול תרופתי. פנה ליעוץ רפואי. בהצלחה

17/04/2021 | 11:45 | מאת: לי

שלום, לאחרונה ובעקבות הקורונה הייתי נתונה ללחץ נפשי וסטרס... הייתי כמה חודשים, כמו כולם בסגר עם בעלי וילד עם צרכים מיוחדים. פיתחתי בתקופה הזאת את כל הכאבים האפשריים, כאבי ראש, גב, קיבה וכו'. לאחרונה מאוד מתקשה. מספיק שאתעצבן פעם אחת או אפילו מצב של איזשהו סטרס אני מפתחת כאבי ראש שנמשכים מס' ימים אף שבועות ומשכחי כאבים לא עוזרים, חולשה ברגליים קפיצות שרירים ואף לפעמים כאבים בקיבה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה... האם לא אוכל להתרגש ולבכות יותר אף פעם ללא כל תופעות הלוואי? מה אני עושה עכשיו?

שלום לי. מצוקתך נוגעת ללב וקיימת אצל הרבה מאוד אנשים בתקופה האחרונה נוכח משבר הקורונה וגורמי דחק אחרים. דחק-סטרס נפשי עלול להתבטא גם בסימנים ותלונות גופניות כמו כאבי ראש, כאבי בטן וכאבי שרירים. ממליץ לך לתרגל פעילות גופנית, פעילות גוף נפש כמו יוגה או צי קונג וכן לתרגל מדיטציה והרפיה. לא מדובר בסכנת חיים אך נזקים של דחק יכולים להשפיע על הבריאות. אם צעדים אלו אינם עוזרים ממליץ לך לפנות ליעוץ וטיפול נפשי. בהצלחה

24/04/2021 | 17:09 | מאת: לי

האם ניתן לקחת תרופות קלות לטיפול במצב שלי? ניסיתי את lesea אבל הוא עשה לי צרבת ממש חזקה... האם יש משהו אחר?

16/04/2021 | 00:14 | מאת: יעקב

הבנתי שקיימת אינטראקציה שלילית בין קפאין וניקוטין (קפה וסיגריות) לבין התרופה פבוקסיל הגורמת לתופעות לוואי שליליות , האם זה נכון ? האם מי שמעשן ושותה קפה צריך להימנע משימוש בפבוקסיל ?

שלום יעקב. קפאין וניקוטין מתחרים עם התרופה פבוקסיל על מערכת פירוק בכבד. ניתן לצרוך כמויות קטנות של ניקוטין וקפאין יחד עם פבוקסיל אך מומלץ להימנע הן באופן כללי והן ספציפית לפבוקסיל מכמויות גדולות של קפה וסיגריות. בהצלחה

12/04/2021 | 12:37 | מאת: עומר

להפרעת חרדה OCD מינון של לוסטרל 150 מ"ג הוא יעיל? ניסיתי בעבר ציפרלקס 20 מ"ג ללא הטבה. האם שילוב של תרופה לוסטרל 150 מ"ג + ויאפקס 150 מ"ג האם בעצם כמו כ-250 מ"ג לוסטרל בהשפעתן יחד על הסרטונין, המעביר העיצבי "החלש" אצל הלוקים בהפרעות חרדה ו-OCD?

שלום עומר. מנון לוסטרל 150 מ"ג יכול להיות יעיל לטיפול ב-OCD. אם לא יעזור ניתן להעלות ל-200 מ"ג. לא מומלץ לשלב טיפול בלוסטרל ונלהפקסין לאור חשש מתופעות לוואי. בהצלחה

09/04/2021 | 21:53 | מאת: מתן

שלום, נוטל סרוקסט 20 מ"ג לחרדה . סובל מקשיי הירדמות ושינה לא רציפה . לקחתי מירו שעזר אך גרם לתיאבון מטורף ועלייה במשקל. (בעבר סרקוול וריספונד לא עשו טוב.) האם יש אלטרנטיבה כלשהי למירו שניתן לשלב עם סרוקסט כעזר לשינה? תודה רבה.

שלום מתן. ניתן לשקול שימוש בתרופה טראזודיל במינונים של 100 עד 200 מ"ג- תרופה נוגדת דיכאון וחרדה עם יעילות טובה לשינה. בהצלחה

06/04/2021 | 17:06 | מאת: אופק

ד"ר שלום. אני בן 40 סובל כרונית מהפרעת חרדה כללית, התקפי חרדה מידי פעם וכפייתיות שהתפתחה סביב נושא החרדה והתרופות אשר איכזבו מאוד לאורך השנים. ניסיתי ציפרלקס עד 20 מ"ג משך כמה חודשים ללא שינוי משמעותי. כך גם עם ויאפקס XR עד מינון 300 מ"ג, רסיטל עד 40 מ"ג. האם התרופה סרנדה במינון 150 מ"ג יכולה לסייע כאשר האחרות כשלו במינונים הגבוהים ביותר המותרים בישראל? האם זה נכון שכפייתיות וטורדנות מחשבתית מגיבות לטיפול תרופתי במינון גבוה מזה היעיל לדיכאון וחרדות? נניח אם מדובר בציפרלקס אז 30 עד 40 מ"ג? סרנדה 250 -300 מ"ג? אשמח למענה.

שלום אופק. בדרך כלל הפרעה טורדנית כפייתית - OCD מגיבה למינונים גבוהים יותר של תרופות נוגדות דכאון ובפרק זמן ממושך יותר של חודשים. ממליץ לך לשקול טיפול בתרופות- פבוקסיל או אנאפראניל. ניתן לשקול מינונים גבוהים במיוחד של צפרלקס או סרנדה לאחר קבלת אישור מיוחד אולם יעילותם חלקית וכרוכה בתופעות לוואי. בהצלחה.

03/04/2021 | 22:07 | מאת: ליאור

מזה מספר שנים אני חווה ניתוק מהגוף ושינוי בתפיסת הסביבה שלי באופן קבוע בעקבות שימוש בקנאביס וככל הנראה טראומה שהתלוותה לזה. מבקש לדעת כיצד ניתן לטפל בהפרעה הזו,מכיוון שמשפיעה על איכות החיים שלי בצורה משמעותית. בעבר טופלתי בCBT אך מעוניין לדעת על עוד אופציות רלוונטיות. תודה ורק בריאות

שלום ליאור.הפרעה דיסוציאטיבית כגון דה ראליזציה קשורה בדרך כלל להפרעות חרדה או הפרעה פוסט-טראומטית. כדאי לשקול טיפול תרופתי בתרופות הרגעה, תרופות נוגדות דיכאון ותרופות אנטי-פסיכוטיות במינון נמוך. כמו-כן ממליץ לשקול שילוב של טיפול פסיכותרפיה שיכול מאוד לעזור. כדאי לפנות לטיפול מקצועי בבריאות הנפש. בהצלחה.

האם תרופות אנטיפסיכוטיות כמו אי וודה משפיעות על מערכת ההשתנה בגוף , השאלה היא האם תרופות אלו גורמות לתכיפות במתן שתן ונפח שתן יותר גדול ובריחת שתן והרטבת לילה , כך אני מרגיש עם אינווגה 6 במיוחד כאשר אני מוסיף לו קלונקס במינון גבוה שזה 3 עד 4 מג ביום ? איך ניתן לטפל בבעיה זו ? יש לציין שאני גם נוטל מינירין מלט פעמיים ביום לטפל בבעיה זו וזה לא עוזר ? האם תופעות אלו מתרחשות גם עם סרוקוול?

שלום יעקב. תרופות אנטי פסיכוטיות עלולות להביא לתכיפות במתן שתן ולתופעות של קושי בשליטה על שתן בלילה. תופעה זו מועצמת ע"י שימוש בקלונקס כפי שאתה אכן נוטל. ממליץ לשקול הורדה הדרגתית של מנון קלונקס. סה"כ אינווגה נחשבת לתרופה נוחה לשימוש. כדאי לשקול מעבר לטיפול בזריקה ארוכת טווח כמו קספליון או טריבקטה לשיכוך תופעות הלוואי. בהצלחה.

01/04/2021 | 14:59 | מאת: יעקב

שלום אני נוטל את הטיפול הזה : אינווגה 6 מ"ג טגרטול 800 מג cr לוסטרל 100 מג דרלין 180 מג דקינט 2 מג כדור אחד , קלונקס 1.5 מג ומירו 15 מג ( בתהליך גמילה והורדת מירו לגמרי שלא עזר כאוגמנטציה ללוסטרל לדיכאון) , הבעיה שלי שאני מאז ומתמיד סובל מחוסר שקט פנימי כרוני (לא ברגליים) שזה מעיין מועקה פנימית רגשית באיזור החזה גם לפני האינווגה כשהייתי על סוליאן 800 מג , חוסר שקט נפשי פנימי ומועקה רגשית באיזור החזה שגורם לי לעשן בשרשרת ולשתות הרבה קפאין (קפה שחור ומשקאות אנרגיה) גם גורם לי לסטרס כרוני ומתח נפשי פנימי וקושי להירדם בלילה וקושי לתפקד , גם מזה חצי שני אני בבית ללא עבודה ואין לי חברים וקרובי משפחה ובודד ומבודד חברתית אני כל הזמן בחדר בבית ההורים , השאלה שלי האם החוסר שקט זה מהתרופות ואיך ניתן לטפל בבעיה שלי ולהשתיק את החוסר שקט ? תודה

שלום יעקב. תחושת חוסר שקט פנימי כפי שאתה מתאר יכולה לנבוע מסיבות רבות. אם חוסר השקט נובע ממחשבות ולחצים חיצוניים כדי לשקול העלאת מנון איווגה. כמו-כן כדאי לבדוק רמת תרופה של טגרטול בדם ולראות אם המינון מספק. כדאי לך להשתלב במסגרת שיקומית דרך סל שיקום על מנת להבטיח סדר יום פעיל. בהצלחה.

01/04/2021 | 11:39 | מאת: יואב

שלום. יש לי במשפחה אח חולה סכיזופרניה האם זה סיבה לא לקחת ציפרלקס בשבילי האם ציפרלקס יכול לגרום לסכיזופרניה להתפרץ אני סובל מחרדה חברתית והתחלתי לקחת ציפרלקס רציתי לדעת אם זה בסדר והאם יש לי גם סיכון לפתח מאניה

שלום יואב. אין חשש להתלקחות מחלת סכיזופרניה עקב טיפול בצפרלקס. ממליץ לך לפנות לטיפול ויעוץ פסיכיאטרי עם מעקב הדוק וצמוד על מנת להבטיח טיפול איכותי ללא סיבוכים. בהצלחה

31/03/2021 | 12:17 | מאת: מאוריסיוס

בני בן ה-23 אובחן לפני למעלה משלוש שנים במחלה המכונה סכיסואובססיב (אוסידי + סכיזופרניה) מקבל כיום 250 מ"ג לפונקס + 150 מ"ג אנפרניל +900 מ"ג ליתיום . במעקב חודשי בדיקות דם לאישור לפונקס . מידי כמה חודשים מעלים את כמות ה לפונקס ב 25 מ"ג לאחרונה הועלה לפני 4 חודשים. עדיין יש לבני חרדות מתקופת התיכון שסבל מהתעללות ולעג מתלמיד אחר ועדיין הוא מזכיר אותו אן מדמיין אותו מחפש עדיין להציק ולהרע לו . אני יודע שקלוזפין הוא טריגר לאוסידי . השאלה שלי היא איך ניתן לשלב בצורה אופטימלית בין לפונקס לאנפרניל. הרופא המטפל שלו מתייחס רק לבעית הסיזו שלו ולא לאוסידי. האם המינון של הלפונקב נמוך וצריך להאיץ ולהעלןת כדי לאזן אןתו . המחשהות על תקופת התיכון מתישות אותו. כרגע הוא במכינה טכנןלוגית מטעם הזכאות לשיקום וזה עוזר לן להסיט את המחשבות . האם תוספת של לפונקס לא תצית את ה אוסידי ?

שלום רב. אכן קיים אתגר טיפולי מורכב בהתמודדות עם שילוב של סכיזופרניה ו-OCD. ראשית יש לטפל בהפרעה הפסיכוטית של מחלת הסכיזופרניה ולהשיג ריפוי מלא מהפסיכוזה. לצורך זאת בדרך כלל יש להגיע למינון לפונקס גבוה מ-300 מ"ג. לאחר מכן יש לטפל ב-OCD בשילוב של תרופות נוגדות דיכאון במינון גבוה כמו אנאפראניל יחד עם טיפול CBT. חשוב קודם לאזן את המרכיב הפסיכוטי כך שאין חשש מהשפעת לפונקס. בהצלחה.

29/03/2021 | 23:03 | מאת: אייל

שלום דר !! ותודה על תשובתך . רק התיסכול שלי היא כשהרופא מפחית לי מינון אז אני מייד מרגיש זאת ולא חש בטוב ה ישמור . אני שואל כיצד מתמודד עם זה תודה ולילה טוב

שלום אייל. התסכול שלך מובן ומשותף לנפגעי נפש רבים המתמודדים עם הפרעה נפשית כרונית. חשוב מאוד להתאזר בסבלנות וליצור קשר טיפולי טוב עם הרופא המטפל. לאורך זמן ניתן להגיע ליציבות וריפוי נפשי. בהצלחה

28/03/2021 | 20:23 | מאת: ראובן

מה יותר מרגיע סרוקוול 600 מ"ג או 400 מ"ג או אינווגה 6 מ"ג ?

שלום ראובן. סרוקוול 600 מ"ג מקביל באופן כללי לאינווגה 6 מ"ג. סרוקוול מרדים ומרגיע יותר. בהצלחה

25/03/2021 | 23:20 | מאת: יונתן

אני נוטל את הטיפול הזה : אינווגה 6 מ"ג טגרטול cr 800 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג מירו 30 מ"ג ולתופעות לוואי דקינט 2 מ"ג דרלין 160 מ"ג , הבעיה שלי שאני מרגיש עייפות תמידית כל הזמן ואני כל הזמן חייב לשכוב במיטה ואין לי אנרגיה לעשות כלום ואני רוב היום שוכב במיטה ותמיד עייף , רציתי לשאול איזה תרופה מהתרופות שאני לוקח גורמת לעייפות ? תודה

שלום יונתן. כל התרופות שאתה נוטל עלולות לגרום לעייפות. ממליץ לך להתיעץ עם רופא מטפל. ממליץ לשקול להפחית מינון מירו, לבצע בדיקת דם לרמת טגרטול בדם, לשקול הפחתת מינון דרלין. בהצלחה.

25/03/2021 | 13:17 | מאת: יעקב

למה תרופות אנטיפסיכוטיות כמו סוליאן גורמות במינון גבוה (או בכל מינון) ספיציפית סוליאן גורמות להתנפחות הפנים ? פנים נפוחות ? והאם תופעת הלוואי הזאת רק במינון גבוה או גם במינון נמוך ? האם זו תופעה מסוכנת שמחייבת הפסקת טיפול והחלפת התרופה ? כך היה לי בעבר עם סוליאן 800 מ"ג.....

שלום יעקב. אם הכוונה בפנים נפוחות לעליה במשקל הגוף הרי שתרופות אנטי פסיכוטיות מדור שני עלולות להביא לעלייה במשקל. אם נפיחות בפנים קשורה לתגובה אלרגית לתרופה יש להפסיק את התרופה מיידית ולהתיעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה.

24/03/2021 | 23:47 | מאת: דון קורלאון

האם חולה עם התקפים פסיכוטיים ונתנו לו פורטה יכול לקבל קנאביס רפואי

שלום רב. באופן כללי לא מומלץ לתת קנאביס רפואי לחולי סכיזופרניה לאור חשש מהתלקחות הפרעה פסיכוטית. בהצלחה

מה יותר מרגיע סרוקוול או סוליאן ? והאם אפשר לשלב סרוקוול עם סוליאן ?

שלום חיים. בדרך כלל סרוקוול מרגיע יותר מסוליאן. כאשר יש הפרעה פסיכוטית עמידה לטיפול ניתן לשלב בין השניים. בהצלחה.

24/03/2021 | 20:42 | מאת: אייל

שלום דר !! לאחרונה אני התמלאתי בהמון תרופות ואיני מוצא ידיי ורגליים כפי שאומרים איני יודע כיצד להפחית מינונים הרופא אצלו אני מטופל בשנה וחצי כמעט האחרונה מנסה להפחית אבל איני חש בטוב ואז אני נשאר עם התרופה החילופית שרושם לי להפחתת הסרקאאולל לצורך העניין . אני מאוד מעוניין להחליף רופא אך המטפל שלי שהוא מנוסה ואיש שיקום ממש לא מרשה לי גם אותו אני רוצה להחליף כי יש לי אובססיות גם בראש ובחודשים האחרונים גם בטקסים מעשיים בקיצור התרופות משבשות לי את איכות החיים גם בעיקבות הלפונקס אותו נוטל כ 425 מ" ג אשמח לרעיון ממך תודה רבה ולילה טוב

שלום אייל. פעמים רבות אנו חושבים כי החלפת מטפל תביא לגאולה נפשית ופתרון למצוקה. יש לזכור כי הפרעות נפשיות הינן בעלות מהלך מתמשך ומאתגר לטיפול ונדרשת סבלנות ואורך רוח. המטפל מכיר אותך הכי טוב וצריך ללוות אותך בדרך זו. עם זאת תמיד פתוחה האפשרות להחליף מטפל. כדאי לדון עם הרופא המטפל לגבי המינון התרופתי ולשקול הפחתת מינון על מנת להקל על תופעות הלוואי. בהצלחה.

21/03/2021 | 01:20 | מאת: יעקב

מה יותר יעיל מבין השניים סוליאן וסרוקוול כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון ולתסמינים שליליים של סכיזופרניה ? והאם שניהם משמשים בפני עצמם כאנטידיפרסנטים או שצריך עוד כדור נוגד דיכאון ?

שלום יעקב. סוליאן וסרוקוול הינן תרופות אנטי פסיכוטיות מדור שני ובפני עצמם אינן משמשות לטיפול בדיכאון אלא רק כטיפול משלים לנוגדי דיכאון. סרוקוול יעיל יותר בטיפול בדיכאון מאשר סוליאן. באופן כללי תסמינים שליליים מגיבים פחות לתרופות ויותר לטיפול שיקומי. בהצלחה.

19/03/2021 | 13:11 | מאת: יוכי

שלום רב הרופאה נתנה לי מירו 30 חצי כדור יש לי מועקה בלב דפיקות לב ולחץ בחזה . האם יש תופעות לוואי לחצי כדור ?כי ראיתי שגורם להרבה תופעות לוואי כמו כאבי שרירים רעד עצירות אני נוטלת כדור ליתיום שגורם לעצירות ורעד האם חצי כדור יכול לעשות תופעות לוואי שציינתי....ולהכביד בעצירות תודה יוכי

שלום יוכי. מירו 15 מ"ג זה מינון נמוך ביותר. עם זאת התגובה לתרופות ותופעות לוואי הינן אינדיבידואליות ומשתנות מאדם לאדם. מירו יכול להחמיר עצירות. אם התרופה בלתי נסבלת לאורך מספר ימים יש להתיעץ עם רופא מטפל ולהפסיקה. בהצלחה.

18/03/2021 | 11:52 | מאת: ירין

שלום רב. אני בן 40 סובל מנערות מחרדה אשר החמירה להפרעת פניקה קשה. אז החל טיפול ב-SSRI ללא תועלת, כך גם SNRI. הוסיפו לי קלונקס לעזרה כ-SOS. רק לאחרונה לאחר ניסוי ותהיה רבים, נמצא שילוב תרופתי של לוסטרל+קלונקס+וולבוטרין שעוזר !!! האם הטיפול התרופתי צריך להיות ארוך טווח /לכל החיים היות והבעית החרדה קיימת אצלי מגיל נערות? מה הגישה הטיפולית המקובלת בנושא? שהרי אם אוריד את התרופות בהדרגה בעוד נניח 5 שנים סביר שהכל יחזור לא? בדיוק כמו חולה סכרת ויפסיק עם התרופות שמאזנות אותו... אשמח לחוות דעת הרופא.

שלום ירין. שמח שאתה מרגיש טוב יותר עם השילוב התרופתי. בדרך כלל אשר מדובר על הפרעות חרדה מגיל צעיר וקיים מהלך כרוני אנו ממליצים על טיפול ארוך טווח של מספר שנים. אין מדובר בטיפול כל החיים. אם יהיה מצב של ריפוי מלא ללא חרדה מוגברת לאורך מספר שנים יש מקום להורדת מינון ולהפסקת טיפול עם חשיבה שבעת התלקחות והחמרה ניתן לחזור לטיפול. בכל מקרה ממליץ כעת להפסיק קסנקס בהדרגתיות איטית ומבוקרת יחד עם הרופא המטפל לאור סיכון להתמכרות לטווח ארוך. בהצלחה.

17/03/2021 | 19:30 | מאת: דידי

שלום רב, אני בת 36, מאובחנת עם ציקלותימיה מגיל 28. מטופלת בפסיכותראפיה כמעט עשור יחד עם טיפול תרופתי אנטי חרדה-דכאון. ברקע פגיעה מינית. היתי מטופלת במסגרת מרכז לטם כארבע שנים. היתי רוצה לברר האם ידועה האבחנה כמוכרת כנכות בביטוח לאומי. תודה רבה

שלום דידי. צקלותימיה בהחלט מוכרת כהפרעה פסיכיאטרית. ע"פ תיאורך ייתכן כי את גם סובלת מהפרעה פוסט-טראומטית, ממליץ לברר זאת עם הרופא המטפל. לאור הסבל והטיפול התרופתי והנפשי בהחלט יש מקום להתאמת נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי. בהצלחה.

28/03/2021 | 21:33 | מאת: דידי

יש מקום להתאמת נכות בביטוח לאומי גם אם אין פגיעה בתפקוד? כלומר יש מעט וברמה מינורית, וזה בתקופות קשות יחסית שזה קורה אחת לכמה חודשים בערך.. תודה על המענה

14/03/2021 | 14:28 | מאת: אורן

שלום. סובל מהתקפי חרדה. לוקח 7 שבועות מינון של 100 מ"ג לוסטרל. עדיין רוב היום יש חרדות בגלים. הסבל קשה. תרופת הרגעה עוזרת למשך כשעתיים-שלוש והכל חוזר. האם בשלב זה מומלץ להיפגש עם הפסיכיאטר? קראתי באתר של קופת חולים כללית שעבור התקפי חרדה נדרש 3 חודשים כדי להרגיש שינוי משמעותי. האם זה נכון או שחודשיים זה מספיק זמן לבחון השפעה?תודה.

שלום אורן. ממליץ לך לשקול עם רופא מטפל העלאת מינון לוסטרל ל-150 מ"ג למשך שבועיים ובהמשך אף ל-200 מ"ג. ניתן להיעזר בתרופות הרגעה כמו קלונקס או לוריואן. ממליץ לך על שילוב של טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי. במקרה זה כדאי כבר לפנות ליעוץ וטיפול בריאות הנפש. בהצלחה.

13/03/2021 | 21:51 | מאת: מורס

אהלן, מעניין אותי לדעת מה קורה אתי (לא פניתי לפסיכיאטר בנושא משום שמה שקורה אתי נראה די טיפשי). כבר כשנתיים בערך: 1. אני מוחק כמה פעמים ביום את יומן השיחות בפלאפון, את הודעות הסמס, את הודעות הווטסאפ והפייסבוק, מוחק כל אימייל שמגיע אליי לתיבה. 2. אני עושה ניקוי מספר פעמים ביום לפלאפון שלי מקבצי זבל, מידע שהצטבר וכו' באופן די אובססיבי. 3. מחקתי את קיר הפייסבוק שלי, מחקתי את כל התגובות שכתבתי לאנשים והסרתי את כל הלייקים ואני די חושש לחזור לתפקד במדיה החברתית (לא עקב פרנויה או משהו כזה, אלא שוב - הצורך בניקיון). מה זה? ואיך לטפל בזה באופן עצמאי?

שלום רב. פעולות חוזרות הן חלק מסדר היום של כל אדם. הכל תלוי בזמן המושקע בפעולות, ביכולת להימנע מפעולות אלו אם יש צורך בפעולה דחופה יותר ובמצוקה הנפשית הנגרמת אם אתה לא ממשיך בפעולה. ממליץ לך לבחון את עצמך לאורך מספר ימים ואפילו לנהל יומן, לנטר את הזמן שאתה משקיע בדברים אלו, לבדוק עם עצמך האם אתה יכול לותר על פעולות אלו ולבדוק האם קיימת מצוקה נפשית בביצוע או הימנעות מפעולות אלו. אם מתקבלת תשובה חריגה כדאי לפנות ליעוץ. בהצלחה.

13/03/2021 | 04:44 | מאת: ג'וזף

אובחנתי ע"י פסיכיאטר פרטי בSocial Anxiety, חרדה חברתית - בעיקר הבעיה שלי הנה דיבור בפני קהל (הנני מורה), פניתי לרופא המשפחה על מנת לקבל תרופה והרופא כתב באבחנה Performance Anxiety - האם שני הדברים האלו מקבילים? במחשב הרופא לא מצא Social. ע"פ ד"ר גוגל Performance Anxiety בכלל עוסק בתפקוד מיני והמקבילה לחרדה חברתית היא אבחנה הPerformance Social .. אזי הרופא כתב לי אבנה שגויה? שאלה נוספת: תחילה אובחנתי בדיכאון כרוני לאחר פנייתי לפסיכיאטר במרפאת חוץ של בית חולים של קופ"ח כללית. האבחנה הייתי שגויה מיסודה משום שהרופא לא שם דגש עם העניין החברתי אלא על התחושות שציינתי כתוצאה מהעניין. פניתי לפסיכיאטר פרטי לחו"ד שניה (כמובן שהצגתי בפניו את סיכום הביקור אצל הפסיכיאטר של מרפאות החוץ) והוא זה שאכן שלל את הדיכאון וקבע חרדה חברתית. לא חזרתי לפסיכיאטר הציבורי לתיקון האבחנה ולא ביקרתי שוב במרפאות החוץ מעבר לביקור האבחון ההוא. אני מטופל כעת אצל פסיכיאטר פרטי. רופא המשפחה מחק את אבחנת הדיכאון והחליפה בPerformance Anxiety, והבטיח כי האבחנה השתנתה (בסנכרון מערכות) גם בתיק של מרפאת החוץ - האם זה מדויק? אני שואל זאת משום שאני שוקל לעשות הסבה מקצועית ללימודי אחים/יות (סיעוד) וישנה דרישה שבעת חתימה על הצהרת בריאות אצטרך לכתוב מה האבחנות שלי והאי וודאות די מטרידה אותי. והאמת אני די חושש שלא אתקבל עקב הצהרה שתמצא אולי לא נכונה. שאלה נוספת ג' שעלתה לי לראש עקב השאלה הקודמת: האם עקב האבחנה הפסיכיאטרית אני עלול להתקל בקושי בקבלת משכנתא, ביטוח בריאות פרטי, ביטוח חיים, להתקבל לעבוד בשירות הציבורי, להוציא רשיונות נהיגה חדשים (נגיד אם ארצה ביום מן הימים לשדרג רשיון נהיגה) או לעשות רשיון נשק אישי? שבת שלום/ שבוע טוב

שלום ג'וזף. האבחנה המקובלת לחרדה חברתית הינה SOCIAL ANXIETY DISORDER או SOCIAL PHOBIA. חרדת ביצוע יכולה להיות במגוון סיטואציות ואינה מהווה אבחנה רפואית רשמית. ממליץ לך לדון עם רופא המשפחה לגבי תיקון האבחנה. בגרך כלל תיק רפואי של מרפאות חוץ בבתי חולים אינו מסונכרן עם תיק רפואי בקופת חולים בקהילה. עם זאת מה שקובע הוא רשימות האבחנות הרפואיות בתיק הרפואי בקופת חולים. התיק הרפואי שלך הינו סודי רפואי ע"פ חוק זכויות החולה. עם זאת בביטוחי חיים אתה נדרש להצהרה על אבחנות רפואיות וכדאי שהיא תהיה מותאמת לרשימת האבחנות בתיק שלך. חברת הביטוח יכולה לבקש הבהרות לגבי מצבך הנפשי. כמו-כן לגבי רשיון נשק ורשיון נהיגה רופא המשפחה נדרש לכתוב את רשימות האבחנות הרפואיות בטופס הדיווח ובמקרה של אבחנה פסיכיאטרית יתכן כי תידרש לבדיקה פסיכיאטרית בנושא. בהצלחה.

11/03/2021 | 11:36 | מאת: מירה

רציתי לדעת עד מתי אני מטופלת בפסיכיאטריה הציבורית? עד איזה גיל? אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות , בת 58. האם צריך אחר כך לעבןר לפסיכיגריאטור? איך זה אמור להיות?

שלום מירה. אין שום מגבלת גיל בפסיכיאטריה ציבורית. את יכולה להמשיך בטיפול מרפאת בריאות הנפש ללא מגבלה.פסיכוגריאטריה עוסקת בעולם הנפש והקוגניציה בגיל השלישי, בד"כ גיל 60 ומעלה והיא תת תחום מקצועי בפסיכיאטריה. בהצלחה.

שלום דר !!! תודה על תגובתך ... אני חש שהפרפאנן מרדים אותי וגורם לי לישנוניות במקביל היא מאוד עוזרת לי . באמת ארצה שאני נכנס לפורום אז תענה לי המלצת להמשיך עם הסרקאול חעוד חודש + ולבדוק מה קורה אז אשמח לעכן בהמשך תוד ולילה טוב

שיהיה בהצלחה. כל טוב.

שלום רב.בשל חרדות חזקות והתקפי פניקה אני נוטל כדורי LUSTRAL 100MG שישה וחצי שבועות. המהלך כרגע הוא כזה- בבוקר כאשר אני קם,יש חרדות חזקות מאוד. בשעה 8.30 לוקח את ה-LUSTRAL . עדיין חרדות חזקות מהבוקר. בשעה 10.15 בבוקר לוקח קלונקס 0.5 מ"ג ולאחר שעה יש רגיעה משמעותית בחרדה עד שעות הצהריים ובהתאם שיפור משמעותי בתיפקוד שלי. האם מה שעוזר הוא לדעתך הקלונקס, הלוסטרל או השילוב בינהם? חשוב לציין שלפני שהתחלתי את הלוסטרל לקחתי גם קלונקס באותה שעה וזה לא עזר לשיפור התיפקוד. אשמח למענה הרופא ואשמח לדעת האם לאחר שישה וחצי שבועות של טיפול כאשר עדיין יש שאריות של חרדה חזקה בבוקר זה הזמן לחשוב על העלאת מינון או להעזר בסבלנות 12 שבועות מלאים תחת מינון יציב שכן כל עלייה במינון עלולה להגביר זמנית של החרדות... תודה רבה לך.

שלום רמי. טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה כמו לוסטרל דורש סבלנות כי האפקט הטיפולי מתפתח תוך 4-8 שבועות. במקרה שלך נראה כי יש שיפור במצב. ממליץ לשקול העלאת מנון לוסטרל כבר עכשיו ל-150 מ"ג ובהמשך גם ל-200 מ"ג במקביל לטיפול בקלונקס. בהצלחה.

אני בן שלושים וקצת, בוגר לימודי חינוך והוראה בהצטיינות (בעל תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה מקצועית), בעבר ריכזתי תחומים, לימדתי, הדרכתי, הנחתי וכו'. אך משבר אישי שקרה בסמוך לסיום לימודי התואר גרם לי לקפוא לתקופת חיים לא קצרה, בעיקר עקב איבוד דרך, חרדה חברתית מסוימת, ספקות ודיכאון. וכך יוצא שלא עבדתי במשך כ3 שנים לאחר סיום לימודי התואר (סיימתי את לימודי התואר ב10/2017 וב08/2020 התחלתי לעבוד בחברת סיעוד באופן רשמי כמטפל בבן משפחה). שאלתי היא כזו: האם כרגע לפנות לכל אפיק של תעסוקה במשרה מלאה רק כדי להתפרנס ולהוציא את עגלת חיי מהבוץ, להגיע למצב של עצמאות כלכלית, לשכור דירה, לחסוך מעט ולהמשיך להתפתח: עבודות שלא יתרמו לי בהשבחת הקורות החיים שלי ולא יקדמו אותי אל עבר קריירה יציבה (נאמר עבודות שלא דורשות הכשרה מיוחדת, המשך עבודה כמטפל סיעודי, קופאי, מפעל, סופרים, פקח בתחבורה ציבורית, עבודות סטטדנטיאליות, מלונאות) -- עבודה ראשונית שתהווה עבורי ככלי לבניית ביטחון עצמי, חזרה לחברה ואז להמשיך אל עבר החלק הבא. בתכנית זו המחשבה היא לעבוד בעבודות אלה כשנה במשרה מלאה ובמקביל להתנדב במשהו שיעשיר את הקורות חיים שלי. או שעדיף שאתעלה על עצמי כבר עכשיו, אתעלה החרדה והספקות שלי ואפנה לאפיק של עבודה הדורש השכלה או הכשרה אקדמית, נגיד לעבוד בתחום הכשרתי, בהוראה ובעבודה עם נוער במצוקה -- מה שהוכשרתי לעסוק בו והיית טוב בו וזכיתי ללא מעט שבחים בזמנו? ועבודות אחרות אשר כן יעשירו את הקורות חיים שלי ויהוו עבורי מנוף להתפתחות מקצועית (או עבודות "חברתיות" אחרות).

שלום נרי. ממליץ לך לא לותר על שאיפות וחלומות. אצל כל אדם יש משברים ונפילות במהלך החיים. כל נפילה יכולה להיות מפתח לצמיחה בהמשך. באופן כללי מומלץ תמיד על סדר יום פעיל וגיבוש מטרות ברות השגה . השאיפות שלך נראות טובות ומיטיבות ולא כדאי לותר עליהן. באופן כללי באפשרותך לפנות לאבחון תעסוקתי דרך המוסד לביטוח לאומי אשר יאפשר לך לבחון את החוזקות שלך ולכוון אותך לכיוון תעסוקתי מתאים. בהצלחה.

09/03/2021 | 10:22 | מאת: אביב

שלום רב דר' ברצוני לשאול לגבי אבחנה רפואית שנתנו לי היה לי תקופה קצת לחוצה ופניתי לפסיכיאטר אל זה אבחן זאת כפסיכוזרפניה אבחנה זו מוטעית אין לי מחשבות שווא ואין לי הרגשה שאני שומעת קולות וכל ההגדרות והתסמינים של המחלה ההבחנה הזאת מוטעית אך אני יכולה למחוק אבחנה זה מהתיק הרפואי שלי שכן זה יפריע לי בעתיד למצוא תעסוקה וזה מפריע לי ולשמי הטוב

שלום אביב. אבחנה רפואית בכל תחום רפואי הינה נושא לדיון פתוח בין המטופל למטפל. כל רופא הוא בן אדם שיכול לתת דעה מקצועית וגם לטעות. כמו-כן בהרבה מקרים יש מקום למגוון דעות לגבי אבחנות רפואיות. אם אתה לא מסכים עם האבחנה הרפואית עליך לדון על כך עם הרופא המטפל. כמו-כן ממליץ לך על השגת חוות דעת שנייה אצל רופא אחר. בהצלחה.

08/03/2021 | 23:00 | מאת: ירון123

שלום שוב ותודה על תשובתך. אני רואה שעם ציפרלקס הרבה רופאים מגיעים ל40 מג כשמדובר באוסידי. לעומת זאת לא ראיתי שמגיעים עם לוסטרל ל400 מג שזה המינון המקביל לציפרלקס 40 כפי שרשמת, אלא ל200 או 300 בלבד. מה דעתך?

שלום רב. אכן בהפרעת OCD יש צורך בטיפול תרופתי אינטנסיבי במינונים גבוהים. עם זאת שימוש במינונים גבוהים מעבר למינונים המקובלים כרוך בסיכון מתגבר לתופעות לוואי וחוסר סבילות לתרופה ולא ברור האם האפקט הטיפולי אכן שווה את זה. לא ממליץ לך להגיע למינונים אלו אלא להגיע לשילוב של מספר תרופות שיעבדו יחד כדי להגיע לאפקט טיפולי משולב ואינטנסיבי. בהצלחה.