סרוקוסט היפוכנדריה.....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/02/2022 | 22:13 | מאת: יקי

דוקטור שלום בן 50 כעשר שנים תחת 10 מל ציפרלקס בעקבות סוג מסויים של היפוכנדריה.. והתעסקות עם בעיות קטנות מאוד והפיכתם למסכנות חיים נניח מכה בציפורן וסימנים בציפורן וביקורים אצל רופאים. תוצאה לא תקינה אחת הופכת להיות דרמטית וחיפוש אחר כל הסרטניםשנובעים מהחריגה. בכל מקרה הייתי אצל פסיכאטר והוא טען שאני לא מטופל נכון והחליף לי לסרקוסט 20 מל התחלתי לפני חמישה ימים שאלתי היא א. האם לדעתך הטיפול נכון ומתי אתחיל לחוש השפעה חיובית ב. אם תוכל להסביר לי למה אם נניח יש לי שבר ביד או נניח הרגלנשברה לי אני לא מוטרד כלל ואם נניח ציפורן או צריבה בשתן מכניסה אותי להיסטריה תודה רבה

שלום יקי. חרדה היפוכונדריאלית הינה חרדה משולשת הכוללת חרדה ממוות, חרדה ממחלה קשה וחרדה מחוסר ודאות בכל הקשור לגוף ולרפואה. כאשר אנשים חרדתיים הסובלים מחרדות היפוכונדריאליות סובלים ממחלה רפואית ממשית, באופן פראדוקסאלי המצב הנפשי שלהם משתפר כי הם מקבלים אישור ומטרה לחרדות שלהם ועסוקים בבעיה "אמיתית". סרוקסאט הינה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI אשר יש לה יעילות ייחודית בטיפול בחרדות. בכל מקרה האפקט הטיפולי בחרדות הוא בין חודש לחודשיים ולעתים מינון זה אינו מספק. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה