פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8604 הודעות
8442 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

שלום , האם נוגדי דיכאון בסכיזופרניה מטפלים בתסמינים שליליים או "סתם מטפלים בדיכאון" ? השאלה היא האם נוגדי דיכאון בסכיזופרניה מטפלים בתסמינים שליליים על כל המשתמע מכך כמו חוסר מוטיבציה וחוסר יוזמה וחוסר רצון וחוסר עשייה ואדישות ....? איזה מנוגדי הדיכאון הכי עדיף בסכיזופרניה : מירו , ציפרלקס או לוסטרל או ברינטלקס או מרוניל ? האם כאשר יש סכיזופרניה והמטופל נוטל תרופה אנטיפסיכוטית אטיפית האם הוא יכול ליטול את השילוב הזה מירו+ssri , או זה מכביד עליו תופעות לוואי??

שלום יעקב. תרופות נוגדות דיכאון אינן יעילות בטיפול בסימנים שליליים של מחלת סכיזופרניה כמו אפאטיות, חוסר מוטיבציה וליקוי בהתנהלות. בהרבה מקרים חולים סכיזופרנים סובלים גם מדיכאון ולכן כדאי לשלב גם טיפול בנוגד דיכאון. אין יתרון לנוגד דיכאון מסוים. ניתן להשתמש בנוגד דיכאון עם תרופה אנטי םסיכוטיתץ בהצלחה.

15/02/2021 | 17:05 | מאת: אנונימית

היי, בייעוץ פסיכיאטרי אני צריכה להפסיק לקחת ציפרלקס ולהתחיל לקחת סימבלתה. הייתי מעל שנתיים על 15 מ״ג ציפרלקס ואחר כך שבועים ניסיתי 20 מ״ג בייעוץ הפסיכיאטרית ולא היה שיפור במצב, הורדנו ל-15 מ״ג לתקופה של 4 ימים ועכשיו היום הראשון שאני כבר על 10 מ״ג. מצד אחד זאת נראת לי ירידה חדה במינון אבל מצד שני מה שהפסיכיאטרית המליצה זה להתחיל לקחת 30 מ״ג סימבלתה כשאגיע ל-10 מ״ג ציפרלקס וזה יאזן אחד את השני. הדאגה שלי (כמישהי עם פחד ממחלות וכו׳) היא לגבי סינדרום סרוטונין, הבנתי שהתסמינים מתבטאים בקשיחות שרירים, רעד, בחילות ובעיות עיכול ודברים כאלה שיכולים להתפתח למצב מסוכן. אני בלי קשר סובלת מקשיחות בשרירים, בזמן חרדה זה ממש רע, גם רועדת, גם מרגישה חום, גם דברים דומים לאלה שכתוב ולכן פוחדת שלא אצליח לזהות במידה וזה יקרה או שבכלל אחשוב שאכן אני חווה תופעות לוואי אך זה יהיה רק התקף חרדה. הבנתי שהסיכוי שזה יקרה קלוש אך בכל זאת לא יודעת איך לעשות את המעבר הזה בצורה חלקה כפי שאפשר.

שלום רב. מקובל לבצע החלפות טיפול בין תרופות בשיטת החלפה הדרגתית ומקבילה עם הורדה של תרופה אחרת והתחלת תרופה שנייה עם עלייה הדרגתית במינון. הסיכון לתסמונת סרוטונין במקרה זה נמוך מאוד היות וההחלפה היא זמנית. אם יש לך ספק וחשש ניתן לבצע החלפה מדורגת יותר או להפסיק קודם צפרלקס ואז להתחיל צמבלטה. בהצלחה

14/02/2021 | 03:23 | מאת: בנימין

האם התרופה cariprazine נכנסה לקופות החולים בארץ ולסל התרופות הממשלתי ? האם לתרופה הזאת תופעות לוואי יותר קשות מאינווגה ? מהו המינון השכיח של התרופה או אקוולנטי ל 6-9 מ"ג אינווגה ?

שלום בנימין. קריפזין- וראילר בארה"ב, רגליה באיחוד האירופאי הינה תרופה אנטי פסיכוטית אטיפית אשר אושרה לשימוש ע"י מנהל תרופות אמריקאי בשנת 2015 ונמצאת בשימוש בארה"ב ובאירופה. לא אושרה בארץ ולא הוכנסה לסל התרופות. אין בידי מידע להשוואה בינה לבין אינווגה. בהצלחה

מה יותר טוב ויותר חזק לסכיזופרניה סרוקוול 400 מ"ג או אינווגה 6 מ"ג ? עם איזה מהם יש הטבה טובה יותר בתמונה הקלינית הן במישור תסמינים חיוביים ותסמינים שליליים ותסמינים קוגנטיביים ? המון תודות

שלום רב. מנון סרוקוול 400 מ"ג מקביל באופן כללי לאינווגה 3 מ"ג. מנון 600 עד 800 מ"ג מקביל לאינווגה 6 מ"ג. שתי התרופות יעילות. סרוקוול תורם גם לשינה ולהפחתת חרדה ודיכאון אך יש לו יותר תופעות לוואי של רדימות ועייפות. לגבי קוגניציה וסימנים שליליים לשניהם יעילות חלקית. בהצלחה

07/02/2021 | 16:34 | מאת: רונן

אני סובל מהפרעת פאניקה ומזה שבועיים לוקח לוסטראל במינון 100 מ"ג. יש החמרה בהתקפי החרדה ואין שום הטבה. האם זוהי תופעה מוכרת וחולפת? תוך כמה זמן משפיע הטיפול לטובה על הפרעת פאניקה? 4 עד 6 שבועות?

שלום רונן. בהרבה מקרים בטיפול בהפרעות חרדה יש דווקא התגברות של חרדה בשבוע-שבועיים ראשונים לטיפול בלוסטרל ולכן ראוי לשלב בטיפול גם תרופות הרגעה כגון לוריואן או קלונקס. בדרך כלל מושגת הטבה שמתחילה לאחר כ-2-3 שבועות ומגיעה לשיאה לאחר כ-4-8 שבועות. לאור זאת כדאי להתאזר בסבלנות ולעיזר בינתיים בתרופות הרגעה. בהצלחה

07/02/2021 | 15:06 | מאת: חיים

שלום אני כבר חודשיים לוקח לוסטרל 200 מ"ג לטיפול בדיכאון מגורי וקשה וחרדה בעיקר חברתית וocd , התרופה עזרה לי בחרדה ובocd אבל בדיכאון לא אני עדיין מדוכא ביותר חסר מוטיבציה פסימי לא מתפקד לא מתקלח לא מתגלח מזניח את עצמי ??? האם זה הזמן להחליף את הכדור ? אני לוקח ביחד ען לוסטרל גם אינווגה 6 מ"ג וטגרטול 800 מ"ג ומירו 15 מ"ג שאמור לעלות ל30 מג ודרלין 160 מ"ג ולוריבן 2 מ"ג? תודה

שלום חיים. מצוקתך אכן משמעותית ונוגעת ללב. אם אתה נוטל לוסטרל 200 מ"ג במשך חודשיים ללא שיפור במצב אז התרופה מיצתה את עצמה שכן מדובר במנון מקסימלי ופרק זמן מספיק למיצוי יעילות התרופה. לאור זאת ממליץ לשקול מעבר לנוגד דיכאון אחר. בהצלחה

07/02/2021 | 14:58 | מאת: חיים

האם ציפרלקס נחשב להכי פוטנתי מבין הssri ? מה יותר חזק לדיכאון וחרדה וocd מבין התרופות האלה בסידור יורד : לוסטרל , פרוזק , סירוקסט , ציפרלקס , ציפרמיל ???

שלום חיים. בטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה כל תרופות SSRI נחשבות פחות או יותר לאותה עוצמה ויעילות טיפול. עם זאת התגובה לכל תרופה היא אינדיבידואלית ומשתנה בין אדם לאדם. לאור זאת יש חשיבות לנסיון תרופתי בעבר, יעילות התרופות אצל קרובי משפחה ישירים ולעתים יש צורך בהתנסות ומיצוי טיפול תרופתי. בהצלחה

שלום מומחה! אובחנתי עם מחשבות טורדניות (OCD לא טקסים) בזמן האחרון יש לי" מחשבות טורדניות סנסטיביות" כלפיי "הסביבה הציבורית". דוגמא לכך:ביקרתי במירפאה ציבורית והיו במשרד שם 2 מזכירות מבוגרות (שזכורות לי כמחשבה טורדנית שלילית שהן קצת" מיושנות בגישה כלפיי לקוחות") וחיכיתי לתורי והייתה מזכירה צעירה ("טיפוס חדשני") והייתה לי קצת מחשבה טורדנית שהיא "מתואמת איתן" ליחס שלילי ולא אישי כלפיי לקוחות אך כשפניתי אלייה נוכחתי לדעת" שהיא שונה ברוחה" מ2 המזכירות ואז המחשבה הטורדנית שלי שהייתה קצת שלילית קצת "הניחה לי".(לאכן מכן ראיתי את המזכירה הצעירה "כחיובית יותר") יש לי גם מחשבות טורדניות שקשורות לכך:שהאם אני גולש "לסטראוטיפ קל" לפי "מראה או חיצוניות" ("עדיף לא לגלוש לסטרוטיפ") אבל המחשבה הטורדנית שלי אומרת שברוב המיקרים אני דיי צודק במיפגש ציבורי עם אנשים והערכה של אנשים לפי תחושת הבטן שלי ואינטואיצייה שלי.. מה התרשמותך ממחשבות טורדניות סנסיטיביות? (יש לי תחושות בטן ואינטואיצייה שמסייעים לי מאוד) איך אפשר להפחית "התעסקות יתר ומתח" שניגרמים לי? תודה

שלום רב. ציפיות ודימויים מהסביבה מושפעים מהרבה מאוד גורמים כגון התניה תרבותית או חברתית או נסיון חיים עם דמויות דומות. לא מדובר במחשבה טורדנית אובססיבית אלא בתבניות חשיבה אשר מהוות חלק מהעולם הנפשי שלך. אני שמח שאתה מודע לתבניות אלו. כדאי לקבל אותן ולערוך דיאלוג פנימי עם עצמך האם תבניות אלו אכן מותאמות ונכונות. ככל שתהיה פתוח ומנוסה יותר בסיטואציות חברתיות יומיומיות כך תרכוש בטחון עצמי ותגבש זהות פנימית איתנה שתעזור לך בהתנהלות בחיים. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך בכך. בהצלחה

30/01/2021 | 23:32 | מאת: אייל

כהמשך לתגובתך על הפחתת תרופות .. אני מאוד מבין את עניין ההפחתה של התרופות על דעת עצמי שלא לעשות זה.. הבעייה אצלי היא כשהרופא מוריד מינון אז אני ישר מרגיש זאת ונהיה לי מאוד קשה מאידך אני נוטל המון תרופות מכל מיני סוגים ומאוד רוצה להפחית השאלה היא כיצד לעבור את הפחתה בצורה טובה כמו,כ האם אפשרי להוריד להפחית לסרוגין ? תודה על תגובתך ושבוע טוב לך אמן

אייל שלום. בעולמות הנפש השפעת שינוי תרופתי בדרך כלל נמדדת בשבועות ולא בשעות וימים. לכן יש צורך בסבלנות ואורך רוח. מומלץ בדרך כלל לבצע שינוי תרופתי בהדרגה ולאט. בהצלחה.

27/01/2021 | 14:25 | מאת: HITL

איך מפסיקים לחשוב על סקס/ בחורות שזה קצת בעייתי בגלל שזה הפך למשהו קונסיסטנטי אצלי ואני מרגיש סוג של דחף לעשות את זה הרבה ?

שלום רב. מחשבות על סקס הן חוויה אנושית נורמלית ורגילה. זה נעשה בעייתי אם זה מביא להפרעות התנהגות או מטריד ומעסיק לאורך היום על חשבון החיים הרגילים. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בבעיה. כמו-כן ניתן לפנות ליעוץ פסיכיאטרי ולשקול טיפול תרופתי. בהצלחה.

26/01/2021 | 20:40 | מאת: קובי

שלום מה מומלץ לשלב אם כדורים של ציפרלקס בגלל חרדות שמתחילים ליטול עד שהתרופה תשפיע איזה כדור לרוב ?

שלום קובי. צפרלקס היא תרופה יעילה להפרעות חרדה. הבעיה היא שלוקח לך כשבועיים להופעת האפקט הטיפולי ושיא ההשפעה מגיעה לאחר כחודש עד חודשיים. בינתיים אתה יכול להיעזר בתרופות הרגעה כמו לוריבאן, קלונקס או ואבן שעובדות לטווח קצר כאשר יש התקפי חרדה או מתח פנימי מוגבר. יש לזכור כי תרופות אלו עלולות להביא לטשטוש או רדימות ולכן מומלץ לא לנהוג מספר שעות לאחר נטילתן ולא לבצע פעולות הדורשות ריכוז וערנות גבוהה. בהצלחה

26/01/2021 | 20:29 | מאת: אורי

שלום אני נוטל כדורים של קלונקס מעל שנה לרוב בערב והיו כמה פעמים מעטות מאוד בתקופה הזאת ששתיתי קפה בבוקר או משקה אנרגיה אקסל והרגשתי ממש חרדה מתח לחץ כאבים באיזור הלב לחץ בראש ועוד הרבה תסמינים שלא היו לי בתקופה הזאת שלא לקחתי נגיד קפה או משקה אנרגיה האם זה בגלל שאני תקופה ארוכה אם קלונקס אז לא מומלץ לשתות קפה או משקה אנרגיה ואם כן אז למה ?

שלום אורי. באופן כללי צריכת קפה או משקאות אנרגיה עלולה להביא להגברת מתח פנימי וחרדה בעיקר באנשים הסובלים מהפרעות חרדה. קלונקס היא תרופת הרגעה להורדת מתח וחרדה אשר עובדת לטווח קצר של עד מספר שעות. לא אמור להיות קשר בין הדברים. אם אתה נוטה לחרדות ממליץ לך לצמצם משקאות אלו. בהצלחה

21/01/2021 | 08:43 | מאת: שלי

שלום הבת שלי הודיעה לי שהיא מרגישה שהיא טרנגנדרית ורוצה להפוך לבן קיבלתי את זה וסיכמנו שאנכנו נתחיל את התהליך בסוף כיתה יב שלא יצחקו עלייה בבית הספר הנוכחי הילדה יותר ויותר סגורה מרוחקת עצובה לא מוכנה לצאת מהבית מה עלי לעשות בתודה

21/01/2021 | 08:54 | מאת: שלי

אם אפשר לא לענות לי כאן רושמת שוב את השאלה עם דואר אלקטרוני אחר כי לזה יש לילדים גישה תודה

21/01/2021 | 00:14 | מאת: יניב

שלום רב הנני מטופל בציפרלקס במינון של 20 מ"ג ברצוני לעבור לטיפול בלוסטרל,איך אני אמור לשלב בין התרופות?? בתודה מראש

שלום יניב. קודם כל ממליץ לך להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל ולדון עמו על הטיפול התרופתי. כדאי לעשות את ההחלפה בהדרגה ובמקביל תוך הורדה הדרגתית של צפרלקס ל-10 מ"ג לאורך שבוע, 5 מ"ג שבוע שני ואז להפסיק ובמקסיל להתחיל בהדרגה לוסטרל עם עלייה ל-50 מ"ג שבוע ראשון ובהמשך להגיע ל-100 מ"ג ולשקול העלאת מנון עד 200 מ"ג. בהצלחה.

17/01/2021 | 21:32 | מאת: רועי

שלום. הפסיכיאטר רשם לי לוסטרל 100 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה ופאניקה. אמר לי לעלות מינון בהדרגה ובמקביל להמשיך עם הויפאקס XR במינון 150 מ"ג (אשר לא יעיל כבר)ולבוא עוד חודשיים לביקורת. אין סכנה משילוב שכזה בין שתי התרופות?

שלום רועי. באופן כללי לא מומלץ לשלב ביחד תרופות ממשפחת SSRI כמו לוסטרל לבין תרופות ממשפחת SNRI כמו וויפאקס. בדרך כלל זה לא יעיל ועלול אף להביא לתופעות לוואי משמעותיות כמו תסמונת סרוטונין שהיא אף מסוכנת. ממליץ לשקול המשך טיפול עם תרופה אחת בלבד והלעלות אותה למנון מקסימלי. בהצלחה

17/01/2021 | 00:14 | מאת: אייל

שלום דר !! נוטל לדעתי המון תרופות וכדורים פסיכיאטרים בניהם לפונקס ועוד כעת אני רוצה לפחות לנסות ךהפחית מינונים למשל של הסרקוואל אותו נוטל כ 100 מ"ג ... אני שואל האם זה אפשרי ?? בוודאיי שאשאל את הרופא המטפל בי אך רציתי לקרוא חות דעתך ועצה בעניין תודה רבה ושבוע טוב תגובה

שלום אייל. אני שמח שאתה לוקח אחריות על עצמך ומעורב בטיפול התרופתי שאתה נוטל. עם זאת קבלת החלטות לבד על טיפול תרופתי בלי יעוץ רופא היא פזיזה ואף מסוכנת. בשום אופן אל תוריד מנון לפונקס על דעת עצמך. ממליץ לך להתיעץ ולדון עם הרופא המטפל לגבי תרופות אחרות. אם אין תסמינים פסיכוטיים או שהם מתונים ניתן בהחלט לשקול הפחתת מנון סרוקוול. בהצלחה

16/01/2021 | 08:17 | מאת: קורן

היי התחלתי לקחת ציפרלקס לפני שבועיים בדיוק ולפני שבוע בדיוק עליתי למינון של כדור שלם (10 מג) . יש לי 2 שאלות : 1. אם אני מרגישה שהציפרלקס מעייף אותי מעט בשעות הראשונות האם כדאי להעביר לערב? כלומר שינוי בשעות לא יהווה בעיה? 2. אני סטודנטית ובדרך כלל לוקחת 10 מג רטלין ללמידה , האם זה בסדר לקחת ריטלין כאשר נוטלים גם ציפרלקס?

שלום קורן. לעתים צפרלקס גורם לעייפות ובמקרה זה כדאי ליטול אותו בשעות הערב. אין בעיה לשלב טיפול בצפרלקס עם טיפול בריטלין. מומלץ לעשות זאת במינונים נמוכים. בהצלחה.

15/01/2021 | 06:48 | מאת: דנה

בעבר נטלתי פרוזק לסירוגין( חרדות) ובגלל שמצבי השתפר הפסקתי. בגלל הקורונה נכנסתי לחרדות גדולות שהתגברו לאחר קבלת חיסון קורונה. ביום החיסון בערב החלטתי שאני מתחילה לטול שוב פרוזקלאחר כחצי שנה בה לא נטלתי. כי אני פשוט לא מסוגלת עם החרדות יותר ( נשאר לי בבית) התחלתי במינון של כדור אחד ביום ( של 20 מג) ( בעבר נטלתי 2 כדורים 40 מג אך לא רציתי להתחיל במינון כה גבוה) אני חמישה ימים אחרי. ועלתה בי המחשבה עכשיו שאולי יעילות החיסון נפגמת אם מתחילים ליטול 20 מג פרוזק מיד לאחר חיסון. מאז אני בחרדות אינסופיות שהחיסון לא עובד/ יעבוד עליי . אשמח לדעת אם ניתן להתחיל טיפול פרוזק לאחר חיסון ושזה לא יפגע ביעילות?

שלום רב. קודם כל ממליץ לך להתחיל טיפול תרופתי רק ביעוץ ומעקב של רופא מומחה. מעבר לכך לא ידוע על השפעה של תרופות נוגדות דיכאון ובכללן פרוזאק על חיסון קורונה וסביר להניח כי לא קיימת השפעה זו, כך שאת יכולה להיות רגועה. בהצלחה

14/01/2021 | 04:43 | מאת: ירון123

שלום האם מנסיונך ותאורטית לפי מנגנון הפעולה ברינטליקס יכול להיות אפקטיבי לטיפול באוסידי? ידוע לי שאין עוד מידע מחקרי בנושא, אך שןאל לפי מנגנון הפעולה ונסיונך אשמח לדעתך

שלום רב. אין עדיין מידע מחקרי וטיפולי מספק לגבי השפעת ברינטליקס על OCD. ממליץ על טיפול בתרופות נוגדות דיכאון אחרות. בהצלחה

שלום, האם יש הבדל בין הטווח הקצר בשימוש בלוסטרל 125 לעומת הטווח הארוך? (מבחינת השפעה על תאבון / השמנה). נוצר לי הרושם שבטווח הארוך זה משמין יותר מאשר בטווח הקצר. האם זה נכון? אפשר עוד מידע על זה? תודה.

שלום רב. אין הבדל בהשפעות תופעות לוואי של השמנה לאורך זמן. עם זאת בתחילת טיפול ייתכנו תופעות לוואי של בחילה וצמצום תיאבון למשך מספר ימים. בהמשך ייתכן כי האפקט המטבולי יביא לחזרה למשקל בסיסי במקרה של ירידה במשקל על רקע דיכאון. בהצלחה

13/01/2021 | 07:45 | מאת: אנסטסיה

היי , אני בת 24 מאובחנת עם ptsd ,דיכאון קליני, הפרעות שינה ,הפרעת אישיות גבולית, ותגובה חרדתית ודיכאונית. הבעיות עצמן התחילו בגיל הרבה יותר צעיר לכיוון גיל ה14 .. לאחר כמה שנים התגברו הבעיות החרדות והפחדים והתפתחו להן בעיות שינה , עקב מחסור חמור בשינה, ולאחר בדיקות רפואיות שנעשו אין כל בעייה בריאותית פיזית או נירולוגית שמפריעה חלילה למהלך שינה תקין . בנוסף אני ניסיתי את רוב סוגי הכדורים לטיפול בבעיותיי זה התחיל בגיל צעיר שטיפלו בי ברספרידל 1מ"ג ביום כמעט כל תקופת ה"טיפש עשרה" בסביבות גיל 20 התחילו הבעיות להחמיר ואז התחלתי טיפול במירו 30 למשך שנה וחצי ועברתי סבל נוראי איתו , עברתי לתרופה פרפנאן במשך כמה חודשים לאחר מכן גם היא לא עזרה לי ,פרוטיאזין למשך 4 חודשים ללא תוצאות , ופריזמה שאני לא לוקחת באופן קבוע . לאחרונה נתנו לי מרשם לקלונקס 2 מ"ג לפני השינה ואני מרגישה שהכל די בסדר , אבל עדיין יש לי התעוררויות בלילה כמובן ברמה פחותה מבלי הכדור אבל עדיין אני קמה וקשה לחזור לישון , אני לוקחת את הקלונקס כל כמה ימים ...יומיים כן יום לא ,שלושה ימים לא ואחרכך יומיים כן .. מהפחד של ההתמכרות לתרופה .. הפסיכיאטרית המליצה לי לא לקחת כל יום מאוד קשה עם ההפרעות שינה האלו והחרדות המלוות איתן ביחד . התייאשתי ! קשה לי להאמין שאפשר לישון בצורה נורמלית יותר מ4 שעות מבלי להתעורר באמצע כל 40 דק, שעה .. אשמח לשמוע המלצות על משהו יותר חזק מקלונקס אולי שיכול לעזור או משהו באותה הרמה שיעזור לי גם לחרדות וגם להפרעות השינה הקשות , כמובן שלהפרעות שינה מלווה כעס עצבנות דיכאון שהחריף ורוגז בגלל המחסור בשעות שינה . אני כמעט ולא יוצאת מהבית , ומיואשת . אשמח לקצת עזרה בנושא ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת על מה אפשר לעשות ואיך אפשר לטפל בזה .. תודה רבה מראש .

שלום רב. אני מתרשם בהחלט מהסבל והמצוקה שלך. ע"פ האבחנות מדובר במקרה מורכב הדורש התייחסות טיפולית גם מבחינה תרופתית, גם מבחינה פסיכולוגית וגם מבחינה שיקומית. לגבי השינה אני ממליץ לשקול טיפול בתרופה סרוקוול במנון 50 מ"ג עד 100 מ"ג שיכול לעזור בשינה, הרגעה וייצוב מצב רוח. ניתן לשקול גם טיפול בתרופה טראזודיל 50 עד 200 מ"ג לשינה והרגעה וכן כנוגד דיכאון. בהצלחה

12/01/2021 | 05:54 | מאת: דוד

שלום האם מנסיונך לטווח הארוך לוסטרל פחות גורמת לעייפות לעומת ציפרלקס? בנוסף, האם לוסטרל 50 שווה ל10 ציפרלקס או 100 לוסטרל שווה ל10 ציפרלקס? והאם באוסידי נהוג לתת מינונים גבוהים מ200 לוסטרל? למשל 300 ו400 מג? בתודה בתודה

שלום דוד. לוסטרל וצפרלקס גורמים באותה מידה לתופעות לוואי של עייפות. בד"כ זה בתחילת טיפול ועובר עם הזמן. לוסטרל 50 מ"ג מקביל לצפרלקס 5 מ"ג, לוסטרל 100 מ"ג מקביל לצפרלקס 10 מ"ג. ב-OCD ניתן להגיע גם ל-300 מ"ג אם כי המנון המותר בישראל הוא עד 200 מ"ג. 400 מ"ג זה יותר מידי. בהצלחה.

11/01/2021 | 19:42 | מאת: יורם

שלום. אני מטופל בפריזמה 40 מ"ג עם השפעה חלקית על דיכאון וחרדה וסובל מקשיי שינה. טופלתי בנוסף במירו לשינה אך גרם לעלייה גדולה במשקל. הבנתי שנהוג להוסיף אריפליי כמתגבר וזה מה שהוצע לי אך קצת חושש מתרופה זו . האם קיימת אפשרות להוסיף לפריזמה אולי אלטרולט (או TCA אחר) במינון נמוך לשינה ולחזיוק ההשפעה? יש לי קצת חשש מאנטי פסיכוטיים כי ניסיתי פעם סרקוול למשל ולא אהבתי מה שעשה לי . תודה רבה

שלום יורם. דווקא תוספת אריפליי זה רעיון טוב כי אריפליי הוא נוגד דיכאון ותורם גם להפחתת חרדה והוא לא גורם לתופעות לוואי של עייפות, כאבי שרירים והשמנה במינונים נמוכים. תרופות טריצקליות לא מומלץ להוסיף לפריזמה כי השילוב של שניהן עלול להביא לתופעות לוואי, בעיקר סביב תסמונת סרוטונין. ממליץ לך לשקול תוספת של התרופה וולבוטרין שיכולה לעזור.בהצלחה.

09/01/2021 | 00:16 | מאת: חיים

איזה תרופה נחשבת לאנטיפסיכוטית יותר חזקה אינווגה 6 מ"ג או סירוקוול 800 מ"ג xr ? המון תודות

שלום חיים. שתי התרופות נחשבות לתרופות אנטי פסיכוטיות טובות. סרוקוול 800 מ"ג הינו מינון חזק וגבוה יותר מאינווגה 6 מ"ג. לסרוקוול יש יתרון של סיוע בשינה וכן אפקט מייצב מצב רוח. לאינווגה יש יתרון שעיתן לעבור ממנה לזריקות ארוכות טווח. בהצלחה

08/01/2021 | 12:24 | מאת: שואל

שלום. האם בעת חרדה חמורה/חריפה יש מקום למתן בנזודיאזפינים ע"י פסיכיאטר עד שהתרופה "המטפלת" תפעל שהרי לוקח מספר שבועות עד לקבלת האפקט עם ה-SSRI... תודה.

שלום רב.בהחלט יש מקום לטיפול זמני בתרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים כמו קלונקס או לוריואן עד לקבלת אפקט טיפולי יעיל ע"י תרופה נוגדת דיכאון וחרדה. בהצלחה.

ד"ר רוזיצקי שלום. בעיית הבסיס היא הפרעת חרדה. האם שינוי תרופתי ב-SNRI כלומר ירידת מינון מינון מגביר חרדות באופן זמני עד שהמוח מתייצב על המינון החדש? אם כן,כמה זמן לוקח למוח להתייצב על המינון החדש?סביר שתקופה של יותר משבועיים עד איזןן? ירדתי ב- 09/12 מויפאקס XR מינון 300 מ"ג למשך שבועיים ל-225 מ"ג ושוב ל-150 מ"ג משך שבועיים. עדיין נמצא במצב שאני כל הזמן לא רגוע כאילו התקפי פאניקה וחרדות שנמשכות כל יום ברוב רובו של היום. האם זוהי העת לפנות לפסיכיאטר ליעוץ או להמתין עוד קצת להתייצבות של המוח על המינון "החדש" אליו ירדתי לפני שבועיים (150 מ"ג)כדי שיהיה ניתן לעשות הערכת מצב נכונה?

שלום טל. בכל שינוי תרופתי לוקח בערך שבועיים עד חודש להשגת אפקט תרופתי יעיל במח. אם לאחר תקופה זו עדיין אתה סובל מאי שקט והתקפי חרדה אזי או שיש צורך לעלות מינון חזרה או להחליף לגמרי תרופה על מנת להשיג אפקט טיפולי יעיל. בהצלחה.

שלום ד"ר. אני סובל מחרדות כלליות מגיל נערות והפרעת פאניקה. מספר תרופות לא עזרו משך השנים עד שנתנו לי סרוקסט וזה עזר מאוד. האם לאחר שנה וחצי עם הטיפול התרופתי ללא חרדות ניתן לשקול הפסקת טיפול וסביר כי החרדות לא יחזרו ?או שהיות ומדובר בהפרעה כרונית שורשית נטילת התרופה היא לטווח ארוך כתרופה קבועה בדיוק כפי שחולי סכרת זקוקים לתרופה לאיזון?

שלום יאיר. הפרעת חרדה כללית והפרעת פאניקה אשר נמשכות מגיל הנעורים הם בעלי סיכון גבוה למהלך כרוני מתמשך. עם זאת בהפרעות אלו יכולות להיות תקופות "שקטות" שיכולות להמשך שנים. אם שנה וחצי של טיפול תרופתי הביאו להפוגה מלאה וקבועה אפשר להפסיק טיפול תוך כדי מעקב וייתכן כי ההפוגה ללא תרופות תימשך תקופה ארוכה. ממליץ מאוד לשלב טיפול CBT אשר יכול להחזיק ולמנוע התלקחות בהמשך. בהצלחה.

האם אפשר לקחת ביחד ולשלב מירו 15 מ"ג ביחד עם לוסטרל 200 מ"ג או שזה גורם לחוסר מנוחה ?

שלום רב. השילוב של מירו ולוסטרל מקובל מאוד ועובד טוב ביחד. בהצלחה

04/01/2021 | 09:42 | מאת: רון

שלום ד"ר. מהו פרק הזמן שניתן לייחס לתופעות גמילה לאחר ירידה במינון ויאפקס XR מ-225 ל-150 מ"ג ? כלומר לאחר כמה זמן לאחר הורדת המינון אפשר לדעת שלא מדובר בתופעות הפחתת מינון אלא המשך תסמיני החרדה הבסיסית? תודה רבה.

שלום רב. בדרך כלל לא צפויים תסמיני גמילה משמעותיים בהורדת מינון מ-225 ל150 מ"ג ואין עם כך בעיה. אם קיימים תסמיני גמילה של אי שקט, אי סדירות במערכת עיכול או מתח כללי הם צפויים לעבור תוך מספר ימים עד שבוע. בהצלחה

02/01/2021 | 22:30 | מאת: NOT_FOUND

היי, רציתי לשאול .. איך מבדילים בין הפרעת אישיות (גבולית או סכיזוטיפלית) עם "גלישות" פסיכוטיות, לבין הפרעה סכיזו אפקטיבית ? האם בן אדם יכול להיות מאובחן בהפרעת אישיות (גבולית, או סכיזוטיפלית) בעוד שיש לו חוג חברים רחב וזוגיות ארוכה והבעיה מתבטאת אצלו רק בתפקוד התעסוקתי והמקצועי? מה ההבדל ביו "גלישה פסיכוטית" בהפרעת אישיות לבין פסיכוזה בהפרעה סכיזו אפקטיבית ? מה יותר מאפיין "ניתוק חלקי" ולא מלא מהמציאות.. הפרעת אישיות או הפרעה סכיזו אפקטיבית ?

שלום רב. הפרעה סכיזו-אפקטיבית הינה סוג של מחלת נפש המתבטאת בקיום מתמשך וארוך של חודשים ושנים של הפרעות פסיכוטיות וליקוי תפקודי בצד הפרעות דיכאון או מאניה. גלישות פסיכוטיות הינן זמניות ומוגבלות, בדרך כלל סדר גודל של עד מספר ימים בודדים ונובעים מהתגברות חדה של תסמיני חרדה בדרך כלל. הם צפויות לעבור תוך מספר ימים. הפרעת אישיות גבולית הינה רב גונית ומתבטאת בדרך כלל בחוסר יציבות רגשית ובחוסר יציבות ביחסים בין אישיים. בהחלט יכול שאדם יסבול יותר מהפרעה הקשורה לתחום תעסוקה מאשר לתחום זוגיות וחברה אך בד"כ ההפרעה היא רחבה ביותר בכל תחומי החיים. אינני יודע מה זה אומר "ניתוק חלקי" אך בד"כ תסמינים פסיכוטיים בגלישות פסיכוטיות יהיו קלים וחולפים לעומת אלו במחלות נפש. בהצלחה.

01/01/2021 | 19:26 | מאת: הדס

שלום רב. אני רואה שהציפרלקס פוגע ביכולת של בן זוגי להגיע לאורגזמה. האם יש כדור אחר נגד דכאון קל שאינו מפריע לחשק המיני? תודה

שלום רב. צפרלקס כמו נוגדי דיכאון אחרים מקבוצת SSRI מלווים בתופעת לוואי של עיכוב בשפיכה ביחסי מין אצל גברים ולעתים עד כדי היעדר שפיכה והיעדר הנאה מאורגזמה. במקרה זה ניתן להעביר לתרופות נוגדות דיכאון עם פחות תופעות לוואי בתפקוד מיני כגון ברינטליקס, וולבוטרין ורמוטיב. בהצלחה

09/01/2021 | 11:54 | מאת: הדס

תודה רבה

30/12/2020 | 17:55 | מאת: עומר

שלום ד"ר. אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת והתקפי פאניקה. לאחר ניסיון שלא עזר עם ציפרלקס, רסיטל ופאקסט במשכי זמן ובמינונים מקסימליים- לא נראתה הטבה משמעותית. לכן ניתן לי ע"י פסיכיאטר קלונקס 2 מ"ג אשר העלים את התקפי הפאניקה אך לא שינה את הפרעת החרדה הבסיסית ממנה אני סובל. הוסיפו לי ויאפקס XR וגם כאן לא נראה שיפור גם לא במינון 225 מ"ג. הפסיכיאטר המטפל הציע לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים הכימים ע"י העלאת ריכוז של סרוטונין (ע"י חזרה לציפרלקס 20 מ"ג), העלאת ריכוז של הגאבא (המשך עם קלונקס 2 מ"ג) והעלאת ריכוז דופאמין ונוראדרנלין (ע"י וולבוטרין XR). האם אין סכנה שוולבוטרין יחמיר חרדות? יש סיכוי טוב ליציאה מהמצב עם הטיפול שהציע הפסיכיאטר?

שלום עומר. סבלך נוגע ללב ואני מקווה שתמצא מזור ותרופה. וולבוטרין בדרך כלל יעיל הרבה יותר להפרעות דיכאון והרבה פחות עוזר להפרעות חרדה ולעתים אף עלול להביא להחמרה. ממליץ לשקול תוספת סרוקוול במניון נמוך לפני שינה, תוספת תרופות כמו טראזודיל או בונסרין. ניתן לשקול תוספת למוגין. כמו-כן ניתן לשקול טיפול באנאפראניל או נורטילין. בהצלחה

28/12/2020 | 11:45 | מאת: אר

שלום וברכה אני רוצה לתאר דברים שעברו עליי לפני מספר שנים ואיני יודע כיצד זה נקרא במונחים קליניים? מה שקרה שהייתי בזמנו על מינון של ציפרלקס 20 מ"ג במשך חודש, ואז הייתי אצל הפסיכיאטר שטיפל בי והוא דיבר עם הפסיכולוג שטיפל בי אותו זמן ורשם בפרוטוקול לאחר מכן: Psychologist feels he is cyclothymic; has grandiose fantasies w/o insight, lacks boundaries לאחר מכן הרופא החליף לי את הציפרלקס 20 מ"ג בפאקסט 60 מ"ג בעקבות כך שהוא חשב שיש לי "חשיבה אובססיבית".. לאחר חודש וחצי דיברתי איתו טלפונית ואמרתי לו שהמצב לא השתנה והוא החליף לי את התרופה מפאקסט לונלפקסין 150 מ"ג ועשיתי את ההחלפה בהדרגה, הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, ממש בסמוך לכך להחלפת התרופה התחילו לי סימנים מוזרים שאיני יודע מה הם.. השינה שלי לא הייתה "עמוקה" באותו זמן וישנתי מעט שעות שינה והייתי בלחץ בחיים ובעבודה ובעייפות מתמדת.. עבדתי בזמנו 7 ימים בשבוע.. באותו זמן עבדתי בבית קפה והיה שם את הילד של בעלת הבית שנורא אהבתי אותו והיה מתוק אבל משום מה התחלתי לפחד נורא שאני הולך להרוג אותו, כי באותו זמן ראיתי סרט שוב ושוב ממש באופן אובססיבי על מישהו שהיה לו פיצול אישיות והוא הרג את גרושתו והמאהב שלה ופחדתי שיש לי גם את אותה הבעיה ופחדתי מאוד ש"האישיות הרעה או יצר הרע" ישתלטו עליי ו"אאבד שליטה". אני זוכר שהלכתי ואמרתי למשפחה שלי כל הזמן ש"צריך למנוע את הרצח של הילד הקטן", נתקעתי על המשפט הזה והם לא הבינו מה קרה לי ועל מה אני מדבר ולקחו אותי לאותו פסיכיאטר שנתן לי את הפאקסט והונלפקסין, באותה פגישה עם הפסיכיאטר אני גם כן זוכר שאמרתי לו על ה"רצח" שאני חושש שיתבצע, והוא שאל אותי איך זה יתבצע ואמרתי "עם סכין" והוא הסתכל עליי ושאל אותי אם אני רוצה להתאשפז, אני לא הבנתי מה קורה איתי והתחלתי לפחד, שמתי את הידיים על הפנים שלי ושפשפתי אותן ואמרתי לעצמי "אני מרגיש שאני משתגע" וחשבתי שעוד שנייה נכנסים רופאים עם חלוקים לבנים ולוקחים אותי לאשפוז ממש כמו בסרטים.. עוד אני זוכר בפגישה שאמרתי לפסיכיאטר ש"הפסיכיאטרים הם המשוגעים הכי גדולים, פשוט הם לא מאובחנים" בפרוטוקול של הפגישה הרופא רשם: says he fears killing children at work, or himself, attempts humour but there are no signs of mania. No evidence of cognitive impairment. הרופא הפסיק לי את הפאקסט ונתן לי הלידול ולאחר מכן נתפס לי הצוואר והלשון והפסקתי אותו.. עוד אני זוכר שבאותו זמן קניתי טלית והתחלתי ללבוש אותה ורציתי לחזור בתשובה. אני זוכר ששלחתי לאימא שלי הודעות בטלפון שאני "רואה בראש" את התאריך שבו היא תיגמל מסמים (היא הייתה מכורה לסמים), ושזו "הארה" ושלא תספר על כך לאף אחד כי זאת "נבואה", ואם היא תספר את ה"סוד" הזה הנבואה לא תתגשם. אני זוכר גם שחשבתי שאני נענש על חטאים שהמשפחה שלי עשתה ומקבל עונשים מהשמיים "על מעשה אבותיי" אני זוכר גם שחילקתי את האנשים מסביבי ל"טובים ורעים", ל"אופוזיציה וקואליציה" עוד אני זוכר באותה תקופה שהייתי מנהל שיחה ופתאום פורץ בבכי ללא דמעות לשנייה ואז חוזר לנהל שיחה כרגיל, כאילו עברו עליי מלא מלא דברים בראש שלא דיברתי עליהם ולא הבנתי מה קורה איתי, פשוט הראש שלי היה מפוצץ במחשבות ומשום מה ה-SSRI שלקחתי במקום להרגיע אותי, עשה יותר גרוע.. היה לי גם דוד (אח של אימא שלי) שהקשר אתו היה לא טוב ולא אהבתי אותו בכלל ואני זוכר שאמרתי לאימא שלי שהוא מת. והיא אמרה לי שהוא חי והוא נמצא בבית ולא הבינה על מה אני מדבר בכלל, ואני אמרתי שוב ושוב שזה לא נכון ושהוא מת ושלא תגיד שהוא חי. חשבתי שאם אאמין בזה ואגיד את זה שוב ושוב זה ממש יקרה. עוד אני זוכר שהכרתי איזו מישהי באותו זמן והיינו בקשר ולאחר זמן מה זה לא התאים לה ופשוט הצפתי אותה בהודעות בגלל שאני רוצה שהיא תחזור אליי ושנמשיך להיות בקשר וכתבתי לה שאני "רואה בראש" אותנו יושבים בסלון ואת הילדים שלנו משחקים ביחד.. והכרנו סך הכול חודש ומשהו, והיא חשבה שאני מוזר שאמרתי את זה.. האם זה היה התקף חרדה? או מצב פסיכוטי? או מאניה? או פרנויה? כיצד זה נקרא במושגים הקליניים?

שלום רב. כנותך בחשיפת הסיפור האישי מרשימה. אני מקווה שאתה מרגיש טוב יותר. התיאור שלך מתאים למצב של הפרעה פסיכוטית עם תכני חשיבה לא מאורגנים, תכנים פסיכוטיים רדיפתיים וגרנדיוזיים והפרעות בהליך חשיבה. בהצלחה

שלום, לפני כשנתיים טופלתי בציפרלקס מספר שנים שמאוד עזר לי אך לאחר מספר שנים של שימוש ההשפעה פחתה מאוד ובשנים האחרונות אני מחליף כדורים שונים SSRI/SNRI ללא הצלחות מיוחדות עם השפעות חלקיות ממש . מהניסיון שלך האם יש טעם לנסות טיפול ברסיטל/ציפרמיל ויש אפשרות שכן ישפיע? יש טעם בעתיד לנסות לחזור לציפרלקס עצמו ויש אפשרות ששוב יעזור? פשוט החלפת תרופות זה לא דבר קל עבורי והייתי מעדיף לדעת מראש עד כמה שאפשר מניסיון על מטופלים אחרים האם יש טעם בכלל ללכת לכיוון הזה או להמשיך לנסות תרופות אחרות מהקבוצה ומה מקובל לעשות במקרה כזה . תודה

שלום רב. אם צפרלקס עצמו לא עוזר אין טעם לנסות רסיטל או צפראמיל. בהחלט כדאי להימנע ככל האפשר מהחלפת תרופות תכופה ולנסות אסטרטגיה של תוספת טיפול תרופתי- אוגמנטציה על תרופה קיימת. למשך אפשר להשתמש בצפרלקס 20 מ"ג ולהוסיף לה אריפלי 5-10 מ"ג. בהצלחה

שלום, רופא יכול לתת מרשם בתוקף לחצי שנה? מהו התוקף המקסימלי של מרשם? (אביליפיי, לוסטרל). תודה.

שלום רב. תוקף של מרשם חתום כללי בישראל הינו למשך שנה אך מרשמים של קופות חולים ומרשמים אלקטרוניים הינם בעלי תוקף מובנה הרבה יותר קצר הנקבעים על ידי קופות החולים ובדרך כלל תוקפן בין חודש לחודשיים. בהצלחה

25/12/2020 | 16:19 | מאת: חיים

שלום רב האם מותר לקחת אנטומין 80 מ"ג ביחד עם אינווגה 6-9 מ"ג כאשר אני לוקח גם טגרטול sr 800 מ"ג ולוסטרל 200 מ"ג ומירו 15 מ"ג וכ s.o.s קלונקס 2 מ"ג ופנרגן 75 מ"ג ולשינה בונדורמין כדור אחד ?

שלום רב. מדובר בתרופות רבות במינונים גבוהים. באופן כללי מומלץ להימנע מריבוי תרופות וככל האפשר לצמצם שימוש בתרופות. לאורך זמן הייתי ממליץ להפחית ולהפסיק שימוש באטומין לאור תופעות לוואי של רדימות ועייפות. כמו-כן לאורך זמן הייתי ממליץ להפחית ולהפסיק שימוש בקלונקס, פנרגן ובונדורמין בהתאם להתיצבות המצב הנפשי. בהצלחה

24/12/2020 | 19:09 | מאת: שי

אני עם סכיזופרניה כבר מעל 5 שנים ותמיד היה לי בעייה בזכרון וזה קצת החריף אחרי שפרצה המחלה ובזמן האחרון אני חוזר לעצמי לתקופה שלפני שהיא התחילה מבחינת הזכרון וההבנה וזה הולך ונהיה מצויין עם הזמן מה גורם לשיפור הזה ?

שלום שי. אני שמח שאתה מרגיש טוב יותר. במחלת הסכיזופרניה אין פגיעה בזיכרון. לעתים חולים סכיזופרניים סובלים ממצבים פסיכוטיים עם ליקוי בחשיבה וליקוי בקשב וריכוז ואז זה נראה כמו ליקוי בזיכרון. ברקע שהחולה מתאזן גם תחושה זו משתפרת. כמו-כן תרופות אנטי פסיכוטיות במינונים גבוהים עלולים להביא למצבי רדימות וירידה בקשב וריכוז וכאשר יש שיפור במצב הנפשי עם ירידה במינונים אז ניתן לראות שיפור כללי בערנות ובחשיבה. בהצלחה.

24/12/2020 | 18:48 | מאת: חסוי

יכול להיות סיטואציה כזאת שבחור שרב עם אחד ההורים המטומטם שלו והוא חולה סכיזופרניה והוא גם צעק על ההורה וזה קרא לפסיכיאטר והפסיכיאטר אמר לבחור שיראה לו שהוא לוקח טיפול או שזה יגיע לפסיכיאטר המחוזי וייגמר באשפוז בכפייה ?

שלום רב. בישראל ניתן לאשפז בכפייה רק בשילוב של מצבים פסיכוטיים חריפים יחד עם ליקוי בתובנה וסירוב לטיפול יחד עם אובדנות ומסוכנות מיידית. אם אחד מהתנאים לא מתממש לא ניתן להוציא הוראת אשפוז בכפייה. בהצלחה

24/12/2020 | 18:28 | מאת: חיים

מהו המינון המקסימלי של דרלין לטיפול בחוסר שקט פנימי ואקטיזיה ? אני מרגיש חוסר שקט פנימי מעיין מועקה בחזה אבל ללא רצון להניע את הרגליים (אין לי חוסר שקט ברגליים ואני לא מרגיש שצריך להניע את הרגליים) ? אני לוקח אינווגה 9 מ"ג ואנטומין 80 מ"ג ולוסטרל 200 מ"ג וטגרטול sr 800 מ"ג ומירו 15 מ"ג ולפי הצורך קלונקס ופנרגן , האם זה קשור לתופעה שממנה אני סובל אקטיזיה ?

שלום חיים. אינבגה ואטומין עלולים לגרום לתופעת לוואי של אקטיזיה- תחושת מתח מתמיד חוסר שקט ותנועתיות בדרך כלל ברגליים. הדבר היעיל ביותר הינו לנסות להוריד מנון בהדרגה ולראות מה קורה. ניתן לתת דרלין עד 160 מ"ג ליום, רצוי לא לעבור 80 מ"ג. בהצלחה.

24/12/2020 | 16:53 | מאת: ירין

היי ד"ר. בעקבות התפרצות של התקפי פאניקה מתמשכים בהעדר תגובה חיובית למגוון SSRI ולויאפקס, הפסיכיאטר המליץ על קלונקס 2 מ"ג כתרופה קבועה.התרופה אכן העלימה את התקפי הפאניקה.האם שימוש קבוע מתמשך בקלונקס 2 מ"ג עלול להוביל לדיכאון ואו מחשבות טורדניות?

שלום ירין. שימוש קבוע ומתמשך בתרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים כמו קלונקס כלל אינו מומלץ ואף עלול להיות מסוכן. תרופות אלו מאבדות מיעילותן לאורך זמן שימוש ארוך ואז קיים סיכון להתמכרות לתרופה. כמו-כן תרופות אלו עלולות לגרום לרדימות, עייפות וישנוניות ולטווח ארוך ייתכן אף נזק קוגניטיבי. ממליץ מאוד להימנע משימוש ארוך טווח וברגע שמצב נפשי מתאזן לעבור גמילה וסיום טיפול. בהצלחה

23/12/2020 | 23:36 | מאת: דודו

שלום רב האם אפשר לשלב אינווגה 9 מ"ג ביחד עם סרוקוול xr 300 מ"ג ? את הסרוקוול אני נוטל להרגעה ?

24/12/2020 | 04:07 | מאת: דודו

סליחה התכוונתי לשילוב הסרוקוול xr 300 מ"ג  עם אינווגה 6 מ"ג  ?

שלום דודו. אינווגה וסרוקוול הם תרופות אנטי פסיכוטיות מתקדמות. אינווגה 9 מ"ג זה מנון גבוה יחסית וסרווקול 300 מ"ג נחשב למינון נמוך במחלות סכיזופרניה. בדרך כלל נהוג לא לשלב שתי תרופות אנטי-פסיכוטיות כיוון שלרוב משיגים יותר תופעות לוואי מאשר תועלת. אם מדובר בהפרעה פסיכוטית עמידה לטיפול אז כאופציה מתקדמת בטיפול ניתן לשקול זאת. כדאי לבחור בתרופה אחת כטיפול עיקרי ומיטבי למחלה מאשר ריבוי תרופות. בהצלחה

22/12/2020 | 08:56 | מאת: אבי

שלום, אחי בן 22 ונוטל ריספרדל(בלבד) במשך כשנה וחצי כרגע במינון של 1.5 מג (ככל הנראה מסכיזופרניה) לפני כמה חודשים הרגיש כאבי ביד שמאל בהרמה של דברים ולפעמים כאבי חזקים בחזה במשך היום האם יש קשר לנטילת התרופה? האם ידוע על מקרים אלו? האם יעזור הורדה של המינון במקרים אלו? תודה

22/12/2020 | 10:12 | מאת: אבי

יש לי טעות בשאלה :הכאבים לא היו ביד שמאל כי אם בחזה בזמן הרמה של דברים ביד השמאלית. ועוד דבר התרופה ניתנה בהדרכת הפסיכיאטר ואחי לא מודע לזה שהוא נוטל את התרופה.

שלום אבי. רספרדאל עלול להביא לעתים לתחושת גודש בחזה הגברי ואף להפרשת חלב עקב עלייה ברמת הורמון פרולקטין. כדאי לבצע בדיקת דם לרמת הורמון פרולקטין ולערוך בירור בנושא. מעבר לכך לא הראה כי רספרדאל במנון כזה יגרום להפרעות קצב לבביות. בהצלחה

21/12/2020 | 16:40 | מאת: רועי

האם יש תרומה בצריכת ויטמיני B למי שסובל מהפרעת פאניקה? האם כאשר ציפרלקס,רסיטל,פאקסט,ויאפקס ורמרון לא עזרו להפרעת פאניקה. יש טעם בכלל לנסות לוסטרל?

שלום רועי. לא הוכח קשר בין ויטמינים מקבוצת B לטיפול בהפרעות פאניקה. אם ניסית צפרלקס, םאקסט ורסיטל במינונים גבוהים לאורך זמן ללא שיפור אז אין צורך לנסות רסיטל. כדאי לנסות תרופות כמו אנאפרניל או נורטילין או אנטי פסיכוטיים אטיפיים בישלובים שונים. בהצלחה

היי ד"ר אני בת 39 עם הפרעת אישיות הפרעת דכאון וחרדה אימא שלי יש אוסידי לאבא שלי התחלת דמנציה אני גרושה ללא ילדים גרה עם הוריי....טובנוסף לכל מתברר שהדודות מאשימות אותי בחוסר יכולת של אחי למצוא כלה.(רווק צעיר ממני ב5 שנים) שלא לדבר על כך שנמאז גרושיי בגיל 24 מאחלות לי להשאר לבד כי מי ירצה גרושה? סבחורה משומשת? לצערי הרב אימי מאוד תלותיתל בי ולא מוכנה לבקר את האחיות המעפנות שלה בלעדיי...ורוב הזמן הן משפיעות מאוד לרעה על מצבי הנפשי הרעוע ממילא? כנ"ל לציין שאינה מאפשרת לי לקבל טיפול פסיכולוגי בטענה שאני אדבר על המשפחה בטיפול ואתמודד עם בעיותיי לבד? פניתי לרווחה נתקלתי באטימות מחרידה ומבחילה? מה יכולה לעשות? מרגישה במלכודת,. מצבי הנפשי רע ביותר....ואין לי עם מי לדבר גם תרופות נוגדות דכאון אחרי השפעתן הרעה והמסרסת של דודותייי לא עוזרת כבר

שלום לינדה. המצוקה הנפשית שלך נוגעת ללב ואת מתארת מצוקה משפחתית קשה ביותר. את צריכה לדעת כי כיום בפני כל אזרח פתוחה האפשרות לפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי בקופת החולים שלו ולקבל טיפול בריאות הנפש בסל הבריאות. ניתן לעזור לך בטיפול תמיכתי ופסיכותרפיה ולשקול טיפול תרופתי על מנת להבטיח לך חיים טובים יותר. בהצלחה.

האם אנחנו מצפים מתרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות דור שני חדש atypical לטפל בדיכאון וחרדה בשילוב עם ssri/snri ומייצב מצב רוח ? אני מתכוון ספיציפית במקרה הזה לאינווגה 9 מ"ג ? תודה

שלום רב. כיום מקובל יותר ויותר להשתמש גם בתרופות אנטי פסיכוטיות מודרניות מדור שני ושלישי בטיפול בדיכאון עמיד. אינווגה אינה מקובלת בדרך כלל לשימוש לטיפול בדיכאון. בהצלחה

17/12/2020 | 14:53 | מאת: ישראל

אם לקחתי ריספרדל וזה לא עזר, אני אגיב יותר טוב לאינווגה?

שלום ישראל. אינווגה הינה תרופה אנטי פסיכוטית חדשה יחסית אשר מהווה בעצם תוצר פירוק של רספרדאל. היא נחשבת לתרופה יעילה כמו רספרדאל עם הרבה פחות תופעות לוואי ולכן עדיפה יותר. כיום גם יש גרסאות של התרופה בצורת זריקות ארוכות טווח- קספליון במשך חודש, טרביקטה כל 3 חודשים כך שמדובר ביתרון כפול. בהצלחה

17/12/2020 | 10:29 | מאת: שונבסונ

בן 31 נשוי+1 אשמח אם תוכלו להסביר ממה אני סובל באופן כללי, אני בן בכור להורים גרושים-מילדות תמיד אני זוכר את עצמי כבעל דימוי עצמי נמוך. יתרה מזאת, מאז שהתחתנתי לפני 3 שנים ועד היום, אני גם שם לב לתופעות כמו ירידה באנרגיה ובמצב הרוח לחץ וחרדה. במישור הקרייריסטי, חרף היותי אקדמאי B.A אני לא הצלחתי מאז החתונה עד היום למצוא עבודה שהולמת את כישוריי (מתקשה להפגין בטחון בראיונות עבודה). כדי לפרנס את בני ביתי אני מתפשר על עבודות שמירה ופיקוח למיניהן (עבודות של "אין ברירה"). זאת ועוד, לא ממש מסתדר עם אשתי מבחינה זוגית "לא משדרים על אותו גל" כבר למעלה משנה לא ממש משוחחים ביננו, רק אם זה משהו שקשור לילד שלנו או מטלה לוגיסטית כלשהי... תודה מראש !

שלום רב. אתה מתאר תסכול רב בחייך ותחושה שאתה יכול יותר. ייתכן מאוד שמדובר בחסך של דימוי עצמי נמוך וערך עצמי שביר שמלווה אותך תקופה ארוכה. אני ממליץ לך לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי אשר יכול לעזור לך להבין את מקורות המצוקה, להתמודד ולצמוח. חבל מאוד שמתעוררים קשיים בזוגיות זמן קצר לאחר נישואין. מציע לכם לשקול פנייה לטיפול זוגי. בהצלחה.

17/12/2020 | 02:06 | מאת: חיים

שלום ד"ר האם סרוקוול במינון נמוך או גבוה מטפל בתופעות לוואי אקסטראפרמידליות ?

שלום רב. סרוקוול הינו תרופה אנטי פסיכוטית ואינו מטפל בעצמו בתופעות לוואי אקסטרפירמידליות. בדרך כלל סרווקול הינו בעל תופעות לוואי נמוכות הקשורות לכך. בהצלחה

16/12/2020 | 23:00 | מאת: יוסי

ד"ר שלום. לקחתי שנים רבים קלונקס 2 מ"ג כל יום נגד התקפי פאניקה היות ומספר SSRI לא עזרו. כעת הקלונקס הפסיק גם הוא לעזור ופניתי לפסיכיאטר אשר המליץ לנסות ונלפקסין XR במינון 225 מ"ג ובמקביל לרדת בקלונקס בהדרגה למינון 1 מ"ג. חלפו חודשיים ואני חווה ממש חרדות חזקות אשר אני מתרשם שהן מגיעות כתופעה של גמילה מהקלונקס הממכר. האם חודשיים הוא פרק זמן סביר לייחס לתופעת גמילה כתוצאה מהפחתת מינון קלונקס? איך יודעים האם מדובר בתופעת גמילה או חזרה של הפרעת הפאניקה הבסיסית?

שלום יוסי. לא סביר שתסבול מתסמיני גמילה חזקים כחודשיים לאחר הורדה הדרגתית של מנון קלונקס מ-2 מ"ג ל-1 מ"ג. תסמיני גמילה הינם בדרך כלל לא ספיפיים וכוללים מתח פנימי, רעד, עצבנות כללית והפרעות שינה. תסמינ חרדה הקשורים להפרעת חרדה אמורים להזכיר לך את תסמיני החרדה המקוריים ובד"כ יתבטאו בהתקפי פאניקה עם תחושות של פחד מוות או פחד להשתגע וכן חרדת ציפייה. בהצלחה

16/12/2020 | 22:17 | מאת: חיים

שלום ד"ר האם אפשר להוסיף סרוקוול xr 300 מ"ג לאינווגה 9 מ"ג בכדי לטפל בדיכאון ביחד עם לוסטרל 200 מ"ג ? יש לציין שהאינווגה 9 מ"ג עוזר בפן של מחשבות פסיכוטיות שהיו לי אבל לא מרגיע אותי ולא עוזר בדיכאון ? או שעדיף להוסיף לאינווגה אביליפיי 5 מ"ג?

שלום רב. אם מדובר בדיכאון המלווה בחרדות והפרעות שינה כדאי להוסיף סרוקוול. אם מדובר בדיכאון מלנכולי המתבטא בחוסר חשק וכוחות כדאי לשקול אריפלי. סרוקוול 300 מ"ג הינו מנון גבוה יחסית לטיפול בדיכאון ועלול להיות כרוך בתופעות לוואי של רדימות וישנוניות ולכן מולץ לשקול תוספת אריפלי. בהצלחה