תקוע עם קלונקס 1.5 מ"ג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/02/2022 | 23:34 | מאת: מוטי

בגלל העדר תגובה חיובית של מספר SSRI כולל וייפקס לחרדה, בלית ברירה ניתן לי קלונקס 2 מ"ג שעזר מאוד ובמהלך השנים הצלחתי להפחית אותו ל-1.5 מ"ג תוך סבל של חרדות חזקות מאוד. אני תקוע עם קלונקס 1.5 מ"ג ביום כיון שלא נמצאה עבורי תרופה שתאזן את החרדה ותאפשר להפחית את הקלונקס עד הפסקה מלאה. הרופא אומר שזה לא מינון מאוד גבוה ושאפשר להמשיך לקחת כל יום אבל בשום אופן לא להעלות מינון ולא לחפש הרפתקאות חדשות עם ניסיונות בעוד ועוד תרופות. ציין כי בעתיד כאשר אהיה יותר "חזק נפשית",יהיה ניתן לנסות להפחית את הקלונקס. מה דעתך?

שלום מוטי. באופן כללי לא מומלץ ליטול תרופות הרגעה מסוג קלונקס לאורך תקופה ארוכה של שנים לאור ירידה ביעילות וסיכון התמכרות. ממליץ לשקול שילוב של טיפולים פסיכולוגיים כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי יחד עם קומבינציה תרופתית של נוגדי דיכאון, תרופות מרגיעות חרדה כגון טראזודיל, בונסרין או מירו ואנטי פסיכוטיים במנון נמוך. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה