קביעת יעילות התרופה להפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/02/2022 | 21:35 | מאת: עוזי

שלום ד"ר. אני בן 30 וסובל מהפרעת חרדה שמלווה אותי עוד מגיל נערות. טיפולי CBT לא סייעו לי פרט לסיוע נקודתי זמני. נמנעתי מטיפול תרופתי קונבנציונאלי וניסיתי להעזר בויטמיני B וחומצות אמיניות (GABA/SAM-E) ללא תועלת כמעט. אני לוקח כבר חודש וחצי כדורי ציפרלקס במינון 20 מ"ג. בשלב זה עדיין לא נראה שום שיפור ואפילו אני מרגיש עצבני יותר וחסר שקט יותר. האם זה מספיק זמן כדי לקבוע שהתרופה לא יעילה בעבורי? רוב תודות.

שלום עוזי. אם אתה לוקח צפרלקס 20 מ"ג שזה מינון מירבי במשך חודש וחצי ללא שיפור ואף חש עצבנות ומתח פנימי התרופה לא מתאימה לך ויש להחליפה. ממליץ לך לפנות ליעוץ פסיכיאטרי ולשקול מעבר לתרופה אחרת ממשפחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה