רעד מזה כמה ימים בצוואר אריפליי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/02/2022 | 23:48 | מאת: אריאל

היי, קוראים לי אריאל, מטופל באריפליי מזה בערך שבוע בעקבות דיכאון. בימים האירונים החל לי רעד בצוואר שמתרחש בעיקר כשאני מסתכל למטה, שנראה גם חיצונית כמו תנועות מוזרות ולאו דווקא רעד. התייעצתי עם הרופא והוא אומר שאין מה לדאוג, אך אני מפחד כי מדובר בדיסטוניה. עד כמה סביר שהוא צודק? האם זו תופעת לוואי נפוצה? האם עליי לדאוג?

16/02/2022 | 23:52 | מאת: אריאל

2.5 מיליגרם יש לציין.

שלום אריאל. אריפליי נחשבת בדרך כלל לתרופה נוחה לשימוש ללא תופעות לוואי של רעד ודיסטוניה. מנון 2.5 מ"ג הינו מינון נמוך ביותר כך שהסיכון לתופעות לוואי אלו נמוך. עם זאת רגישות לתופעות לוואי היא אינדיבידואלית ומשתנה מאדם לאדם. אם הרעד מפריע לך כדאי להתיעץ עם הרופא ולשקול החלפת התרופה. כיום יש אופציות תרופתיות נוחות יותר לשימוש כמו התרופות ריאגילה ורקסולטי. בהצלחה

ראה תשובתי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה