תרופה אנטיפסיכוטית לתסמינים שליליים...............

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/01/2022 | 00:50 | מאת: מנחם

שלום רב דוקטור מהניסיון שלך ומהספרות הרפואית המעודכנת היום בעידן הפסיכיאטריה וגם לאור הכנסת תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות לסל התרופות כמו ריאגילה cariprazine ועוד ומהמידע הקיים אצלך מהניסיון עם התרופות החדשות בעולם, מהי התרופה האנטיפסיכוטית(מלבד לפונקס) מבין תרופות הדור השני והשלישי כולל החדשות ביותר שנכנסו לסל התרופות הקיימות בארץ לטיפול בעיקר בתסמינים שליליים של סכיזופרניה והפחות עם תופעות לוואי אקסטראפרמידליות ואקטיזיה וחוסר מנוחה כרוניים?( אני מתכוון לתרופות למתן דרך הפה ולא לזריקות) תודה לך דוקטור

שלום מנחם. הסימנים השליליים של מחלת סכיזופרניה- תופעות של ליקוי במוטיבציה, בביטוי רגשי וחשיבה וקושי בביצוע וניהול משימות הינן עמידות יותר לטיפול תרופתי ובדרך כלל יגיבו טוב יותר לטיפול שיקומי או תמיכתי. באופן כללי ניתן לומר כי התרופות אנטי פסיכוטיות מדור שלישי כמו אריפלי, רקסולטי או ריאגילה הינן בעלות יעילות מסוימת גם בטיפול בסימנים שליליים. לפונקס נחשבת כיום עדיין כתרופה יעילה ביותר לטיפול בסימנים שליליים אך הטיפול בה מורכב ויש תופעות לוואי בעייתיות. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה