הפחתת טורדנות כפייתיית וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/02/2022 | 23:14 | מאת: מאור

לרופא הפורום שלום. אני בן 41 סובל מהפרעת חרדה עם טורדנות מחשבתית סביב הנושא של "להרגיש טוב"- דבר אליו אני לא מצליח להגיע עם מגוון תרופות ושילובים. הרבה טיפולים שניתנו משך השנים על ידי פסיכיאטרים בכירים - כשלו או הובילו לתופעות לוואי בלתי נסבלות ולא הביאו לשיפור בהרגשה הכללית. העניין המרכזי הוא שאני לא יכול להפסיק לבקש אישורים וחיזוקים על ידי רופאים ולהיות בשליטה על המצב ולכן אני כל הזמן כותב וקורא באינטרנט בפורומים רפואיים פסיכיאטריים מידע רב על תרופות, יעילות, שילובים וכו'. זה הפך עיסוק יום-יומי שאינני מסוגל להפסיקו ולהתרכז רק בלקיחת התרופות. לדעתך, אם אחזיק את עצמי בכוח ולא אגע במחשב בנושאים אלו במשך שבוע-שבועיים בשלב ראשון זה יוביל אצלי ליותר רגיעה מוחית ופחת חשיבה טורדנית? או שדווקא הימנעות מפעולה שכזו תגביר את מצב החרדות וחוסר השקט? פרט לכך, יש תרופות שממש יכולות למתן את ההתנהגות הכפייתית הזו (ואם כן על איזה משפחת תרופות מדובר כי SSRI לא עזרו...) או שנדרשת עבודה עצמית רבה וכוח רצון בדיוק כמו בדיאטה? אשמח מאוד לעצתך בנידון.

שלום מאור. אכן המחשבות הטורדניות וההתנהגות הכפייתית שאתה מתאר יכולות להיות חלק מהפרעת OCD. ממליץ לך על שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. לבד קשה מאוד להתמודד מול הפרעה זו ואני ממליץ לך לפנות לטיפול מכוון ומלווה שיוכל מאוד לעזור לך. אם תרופות SSRI רגילות לא עזרו ניתן לשקול טיפול בתרופות כמו אנאפראניל או פלובוקסמין שיכולות להועיל במקרים אלו. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה