פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8955 הודעות
8795 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/05/2021 | 18:01 | מאת: עומרי

שלום אני כעת בתהליך הורדה מקלונקס שנלקח שנתיים וחודש עד שאפסיק לחלוטין בגלל חרדות בהדרגה אני מוריד את הכדור האם במשך ההורדת כדורים ככל שאני הוריד בהדרגה משבוע לשבוע בכמויות ככל שאני הוריד בזמן ההורדה שאני ייקח כדור אז הוא ישפיע יותר חזק במשך זמן ההורדה בגלל ההפסקה כביכול שאני עושה ?

שלום עומרי. בעת ההורדה עצמה לא צפוי שינוי באפקט הטיפולי של קלונקס. עם זאת בהמשך תגלה כי קלונקס עובד טוב יותר לאחר הפסקת טיפול ארוך ואז רצוי להשמש בו באופן נקודתי בלבד. בהצלחה

20/05/2021 | 15:06 | מאת: אלי

שלום ד"ר.אני סובל מתסמינים גופניים של חרדה ופאניקה. נתנו לי ציפרלקס 10 מ"ג + 3 כדורי קלונקס 0.5 מ"ג ביום. אני לוקח כבר 3 שבועות את הטיפול ולמרות הקלונקס יש לי התגברות של חרדות. הרי הוספת קלונקס זה כבר מוגזם. יש פתרון ביניים אחר עד להתייצבות ושיפור בחרדות ע"י הציפרלקס?

שלום אלי. ניתן להעלות מינון קלונקס עד 3 מ"ג ביום במקרה כמו שלך. כמו-כן כדאי לתרגל הרפיה. צפוי שיפור בשבועות הקרובים. בהצלחה.

20/05/2021 | 01:00 | מאת: אבנר

שלום חרדות זה משהו שיכול לחלוף לבד ?

שלום אבנר. חרדות הם תופעה אנושית נורמלית ונפוצה וקיימת אצל כל בן אדם. חרדות נועדו להגן על בני אדם מפני סכנות על ידי הגברת תשומת לב וערנות מול סכנות פוטנציאליות. חרדות בדרך כלל חולפות ועוברות. אם הן נמשכות, חזקות ומשפיעות על מצב הרוח ועל התפקוד זה אומר שמדובר בבעיה נפשית וכדאי לפנות ליעוץ בריאות הנפש. בהצלחה.

20/05/2021 | 00:54 | מאת: רובי

שלום חרדה יכולה לגרום לדיכאון ? ודיכאון יכול לגרום לחרדה ? זה שתי דברים שונים ? או שזה אותו דבר ? ממה שאתה יודע ?

שלום רובי. חרדה ודיכאון הן שתי הפרעות נפרדות אך במקרים רבים הם מופיעות יחדיו ומגבירות אחת את השנייה.

20/05/2021 | 00:43 | מאת: אלון

שלום האם דיכאון וחרדה יכולים לגרום לתחושת עייפות בגוף וחולשה בגוף ועוד סימנים כאלו ואחרים שדומים לתחושות האלו זה קשור ?

שלום אלון. עייפות וחוסר כוחות מהווה סימן אופייני להפרעות דיכאון. גם בחרדות בעוצמה קשה מופיעה לעתים עייפות כתוצאה מתגובה דיכאונית או תשישות מחרדות מציפות. בהצלחה.

18/05/2021 | 15:24 | מאת: צחי

בעקבות פרוץ חרדות והתקפי חרדה, פניתי לפסיכיאטר שהמליץ על ציפרלקס 10 מ"ג ואמר שסביר מאוד שלאור מצבי אזדקק ל-2 כדורים. אכן עקב חוסר תגובה המינון הועלה ל-20 מ"ג וגם כאן חוסר תגובה. הוספנו כדור מירו 15 -30 מ"ג ללא שינוי חיובי. ניסינו פאקסט, רסיטל וויאפקס עד למינונים המירביים ללא רגיעה. לבסוף הפסיכיאטר העריך שאני זקוק לכדור בשם קלונקס במינון 2 מ"ג בלילה. הכדור הציל את חיי והפסיק את התקפי החרדה למשך כמה שנים טובות. לצערי אפקטיביות הכדור ירדה וכעת יש שוב התקפי חרדה תחת הקלונקס. נתנו לי לוסטרל 100 מ"ג והייתה הטבה חלקית לאחר 8 שבועות. העלו לי לוסטרל ל-150 מ"ג ואני לוקח כמעט שבועות ובאופן מפתיע לא רק שאין שיפור אלא יש החמרה של המצב. כלומר תחת מינון 100 מ"ג הרגשתי פחות התקפי חרדה מאשר עם מינון 150 מ"ג. האם במצב כזה ראוי לשקול ירידת מינון לוסטרל חזרה ל-100 מ"ג? ירידה במינון תביא בהכרח להחמרה בחרדה?

שלום צחי. ראשית, קלונקס אינו מהווה תרופה לטווח ארוך אלא לשימוש קצר טווח לימים עד שבועות בודדים. בשימוש לטווח ארוך קלונקס מאבד מיעילותו וקיימת נטייה להתמכרות ותלות. ממליץ להישאר במינון לוסטרל 150 מ"ג ולשקול תוספת תרופות כגון טראזודיל, בונסרין או אנטי פסיכוטיים במינון נמוך כמו רספרדאל או סרוקוול. כמו-כן ממליץ על שילוב טיפול הרפיה הרגעתי וטיפול CBT. בהצלחה

16/05/2021 | 19:32 | מאת: טלי

שלום בת 32, בריאה בד"כ. סובלת ממיגרנה וסטיבולרית\מחלת מנייר באוזן הפנימית (ורטיגו שהתעורר על רקע תאונת דרכים בגיל ילדות), מפוסט טראומה (באירוע הטראומטי עצמו ישנו קשר ישיר לצערי בין הקאה לבין מוות אפשרי\מתקרב... ולדעתי לכן אני מאוד פוחדת מלהקיא) והפרעת פאניקה ואגורפוביה. מטופלת בסרטרלין 100 מ"ג כבר שלוש שנים והתרופה מאוד עוזרת לי, אבל לאחרונה עברתי תקופה מאוד לחוצה והומלץ לי להעלות ממש מעט במינון- יום 100 יום 125, כך לסירוגין, ולהשאיר כך קבוע (כלומר לסירוגין). כאשר התחלתי בנטילת טיפול תרופתי, זכור לי שבכל עליית מינון היו לי אירועים כאלה של הקאות חזקות ופתאומיות וזרמים בצוואר ובגב עד כדי תחושה של כמעט עילפון אם אני לא מקיאה ועכשיו. גם ציפרלקס לקחתי בעבר ועשה לי ככה בהעלאת מינון, וגם לא הייתה איתו הטבה של ממש בחרדה והרבה תופעות לוואי, אז הפסקתי. רק אחרי כמה שנים התחלתי סרטרלין כשפסיכיאטרית הבהירה לי שאין לי יותר ברירה אלא לקחת טיפול (דיכאון החמיר, התקפי פאניקה גמרו אותי ועוד). וגם בסרטרלין כאמור, כל עליית מינון הביאה איתה הקאות בתוך מספר ימים מלקיחת המינון החדש. לכן מאז, אני מאוד זהירה וכשיש צורך להעלות מינון עושה את זה מאוד לאט. ולעניין, בשבת האחרונה מיד אחרי ארוחת צהריים כבדה, הרגשתי דחף ללכת לשירותים, בקושי סיימתי להתפנות ואז התחלתי להרגיש זרמים בגב ובצוואר ומחנק. בקושי קמתי מהאסלה והקאתי הרבה בכיור. הלכתי לחדר מתנדנדת והרגשתי צורך לשכב, אחרי דקה שתיים הצלחתי לקום עם מעט סחרחורת. לקחתי פראמין, הקאתי אותו אחרי עשר דקות (שוב הקאה ממש רצינית וחזקה). עשרים דקות אחרי זה לקחתי פראמין נוסף וההקאות נעצרו. תחושה מגעילה בבטן נמשכה עוד יום-יומיים. ללא שלשולים. לפני כחודש-חודש וחצי, התחלתי בהעלאת המינון (כאמור יום 100 יום-125), אחרי הרבה מאוד זמן שהייתי על 100 בלבד. אפילו את העלייה הקטנה הזו עשיתי בצורה מאוד איטית והדרגתית. לכן כשהתרחשה ההקאה ביום שבת, אפילו לא חשבתי על העלאת המינון הקטנה הזו כטריגר אפשרי. השאלה, באמת יכול להיות שהעלאות מינון גורמות לי לתגובה כזו, ועוד אחרי שכבר חשבתי שהסתגלתי היטב למינון החדש? חייבת לציין שהזרמים וההקאות מאוד מפחידים, כל הזמן חשבתי מה היה קורה אם זה היה בזמן נהיגה התחושת כמעט עילפון הזו, ומאז אני לא רגועה! לא יצאתי מהבית שבוע בתירוצים שונים...ומרגישה רגרסיה. הייתי אצל רופא המשפחה למחרת אמר "בטן רכה, וירוס כנראה, תשתי הרבה". לא שאלתי לגבי הקשר בין התרופה להקאות, מרוב שזה אפילו לא היה בראש שלי שיש קשר.

שלום רב. הקאות יכולות להיות גם ביטוי של חרדה ומצוקה נפשית. סרטלין בד"כ לא גורם להקאות ובעיקר לא בשינויי מינון לאחר התחלת טיפול והתרגלות לתרופה. ממליץ לשקול טיפול בתרופה מודאל- תרופה עם אפקט הרגעתי וכן אפפקט נוגד בחילות. כמו-כן ממליץ לשקול טיפול בהרפיה וכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בהצלחה.

11/05/2021 | 16:23 | מאת: דביר

לקחתי לוסטרל 100 מ"ג לטיפול בהתקפי חרדה ודיכאון. אחרי חודשיים נראה שיפור בתסמיני הדיכאון אך פחות בחרדה. הפסיכיאטר המטפל המליץ על עלייה במינון לוסטרל ל-150 מ"ג והוספת כדור קלונקס 0.5 מ"ג כאשר יש התגברות של חרדה. כעת,אני כבר 7 שבועות תחת מינון לוסטרל 150 מ"ג. בבוקר שעה 9.00 אני לוקח את הלוסטרל וסובל מהחמרת תסמיני חרדה כולל רעד בשרירים, מחשבות שיש לי מחלה שהרי לא הגיוני שתסמינים כאלו הם נפשיים, חולשה, חוסר שקט חזק. בשעה 13.00 אני לוקח קלונקס 0.5 מ"ג וחוזר להרגיש ללא חרדה לאחר כשעה. האפקט נמשך כמה שעות ספורות ושוב בערב חוזרים תסמיני חרדה משמעותיים אשר נמשכים גם בבוקר עד שעה 13.00 שאני לוקח את הקלונקס. באיזשהו שלב, הרי הקלונקס כבר יאבד מאוד מהשפעתו ואז לא יהיה לי גם כיסוי חלקי של היום. האם על אף ההחמרה בחרדה תחת מינון 150 מ"ג (בהשוואה למינון של 100 מ"ג בו הורגשה פחות חרדה) מה שנכון הוא להעלות מינון לוסטרל ל-200 מ"ג או שכדאי להמתין תחת 150 מ"ג לפחות חודשיים ואז אם עדייו קיימת החמרה אז להעלות מינון? אשמח לתשובה כללית.

שלום דביר. ממליץ לשקול כעת העלאת מינון ל-200 מ"ג יחד עם טיפול בקלונקס. ממליץ על טיפול תמיכתי וכן CBT בשילוב עם הטיפול התרופתי. בהצלחה

ביתי אושפזה לאור העובדה שלא טופלה כראוי ב או סי די אלא רק בכדורים אנטי פסיכוטיים.כעת היא מקבלת קלופיקסול וציפרלקס ולוריוון.מהו השילוב הנכון והמינון לאזן.יש לה מחשבות שחוזרות וגם טקסים כמו צחצוח שיניים רחצה ידיים ומקלחת.טיפוח.התפרץ מדיכאון שלא טופל כראוי.והחריף לאובססיה. .

שלום אסתי. מקווה כי ביתך תחלים ותשוב לאיתנה. קודם כל מומלץ כי הבת תהיה בטיפול רפואי אשר ייצור וישמור על אמון ותקשורת פתוחה בינכם לקול הרפואי. ניתן להגיע בצפרלקס למינון 20 מ"ג, ניתן לתת לוריואן 1 מ"ג עד 3 פעמים ביום. קלופיקסול היא תרופה אנטי פסיכוטית ותיקה עם תופעות לוואי. כיום יש תרופות יעילות מדור חדש עם הרבה פחות תופעות לוואי. ממליץ לשקול מעבר לרספרדאל, סרוקוול או זיפרקסה. בהצלחה.

כעת ביתי מטופלת 20 מ"ג זיפרקסה קלופיקסול ולוריוון.זיפרקסה גורמת להשמנה.מה אלטרנטיבה. תודה

כעת ביתי מקבלת 10 מ"זיפרקסה 50 מ"ג קלופיקסול ו 75 מ"ג טרגקטיל.מה שנראה שיש לה דיכאון היא במיטה כל הזמן ישנונית.יש הקלה משמעותית במחשבות.נראה לי שזה דיכאון ומחשבות ובססיבי

11/05/2021 | 01:40 | מאת: אבי

שלום רשמו לי קלונקס בעקבות חרדות ואני איתו כבר מעל שנה וכעת מוריד את המינון כי אין לי צורך להמשיך עד שאני לא יצטרך בכלל יש לי ממש זרמים ונימול בכפות הידיים והרגליים והראש וגם חוסר יציבות לפעמים שאני הולך מה אני יכול לעשות מול התחושות האלו והאם זה יחלוף לבד ?

שלום אבי. זרמים ונימול בכפות ידים ורגליים וכן קושי בשיווי משקל יכול להיות ממגוון בעיות רפואיות. ממליץ לך קודם כל לפנות לרופא משפחה ולבדוק אם אין בעיה רפואית. אם אין בעיה רפואית ייתכן כי זה קשור לתסמיני גמילה מתרופות בנזודיאזפינים כמו קלונקס. במקרה זה יש צורך בהורדה הדרגתית ואיטית יותר וזה צפוי לחלוף תוך זמן קצר. בהצלחה.

11/05/2021 | 01:33 | מאת: שי

שלום למה משלבים תרופות כמו ציפרלקס לוסטרל בתחילת הטיפול אם תרופות כמו לוריבן ואבן אסיוול קלונקס הרי ציפרלקס לוסטרל זה מנגנון שפועל גם על אי מצב רוח וגם חרדה כי בעבר שהיה לי חרדה המליצו לי על לוסטרל אם תרופה מהסוג של בנזודיאזפינים מדוע ?

שלום שי. תרופות ממשפחת SSRI כמו צפרלקס או לוסטרל פועלות נגד הפרעות דיכאון וחרדה באופן יעיל ובטוח. הבעיה היא כי תרופות אלו מתחילות להשפיע לאחר כשבוע-שבועיים ושיא ההשפעה לאחר כחודש. לכן בתחילת טיפול נהוג במקרים של מתח וחרדה להוסיף טיפול זמני בתרופות הרגעה כמו ואבן או קלונקס שעוזרות בטווח הקצר. בהצלחה

שלום לאחר מעל שנתיים שאני אם קלונקס ועכשיו יורד בהדרגה שנלקח בגלל חרדות אני צריך לעשות בדיקות דם או בדיקות אחרות בגלל משך הנטילה שנטלתי את הכדורים ? אציין שאני אם בדיקות בעבר מרובות ותקינות שעשיתי בגלל כל מיני דברים לדעתך צריך לעשות איזה בדיקה ?

שלום רן. אין צורך בביצוע כל בדיקות דם בהפסקת טיפול בתרופה קלונקס. בהצלחה.

10/05/2021 | 15:59 | מאת: עומרי

שלום האם שעושים דיאטה מאחד שאכל הכל ואז מורידים הרבה סוכרים עצם הורדת הסוכרים מהגוף יכול להכניס את הבן אדם למצב של מועקה דכדוך אי מצב רוח ועוד סימנים כאלו ?

שלום עומרי. שמח שאתה דואג לגופך ומקפיד על משקל גוף מאוזן. במקרים רבים השמנה נובעת מאכילה רגשית בה אכילת יתר נועדה לספק צרכים נפשיים ולפצות על כאבי נפשי. כאשר מצמצמים אכילה זו נוצר לעיתים "רעב נפשי" עקב כאב נפשי לא מסופק המתבטא גם בדכדוך ובירידה במצב רוח. ניתן להתמודד עם זה באמצעות הרפיה, פעילות גופנית וכן טיפול פסיכולוגי. בהצלחה.

10/05/2021 | 03:55 | מאת: איתן

שלום איך חרדה גורם לתחושה פיזית של כאבים בלב בראש ועוד מערכות בגוף ?

שלום איתן. חווית חרדה מוגברת גורמת למח להביא לשחרור כמויות גדולות של חומרים מעוררים לגוף- הורמוני דחק כמו אדרנלין וקורטיזול. חומרים אלו משפיעים על כל הגוף ומביאים לקצב לב מהיר, עליית לחץ דם וכיווץ שרירים. תופעות אלו יכולות להרגיש כמו כאבים בלב וכאבים מפוזרים בגוף. בהצלחה.

10/05/2021 | 03:50 | מאת: אורי

שלום תחושה של גוש בגרון ותסמינים מהסוג הזה יכול ליהות שזה מלחץ חרדה ? לא בדקתי את העניין הזה והבנתי שזה יכול ליהות הרבה דברים אבל היה לי כמה פעמים בזמן האחרון תתחושה הזאת אני בריא בגדול אם בדיקות דם לב מוח ועוד בדיקות אחרות תקינות מלפני שנתיים בגלל סימפטומים אחרים מה זה יכול ליהות ?

שלום אורי. תחושה של גוש, מועקה ומחנק בגרון היא סימפטום אופייני של חרדה ומתח פנימי. כמובן שיש לבצע בירור רפואי על מנת לשלול מחלה גופנית אך בדרך כלל זה קשור למתח וחרדה. ממליץ לנסות הרפיות ובמקרה צורך חריף לשקול תרופת הרגעה. בהצלחה

10/05/2021 | 02:36 | מאת: אסף

שלום תרופות כמו ציפרלקס סרנדה ועוד אלה תרופות גם לחרדה וגם לאי מצב רוח ? ובנזודיאזפינים זה רק להרגעה או שגם זה לאי מצב רוח ?

שלום אסף. צפרלקס וסרנדה הם תרופות ממשפחת SSRI אשר יעילות בטווח ארוך גם לטיפול בדיכאון וגם לחרדות. תרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים יעילות לטווח קצר רק בטיפול בחרדות ומתח ולא יעילות לטיפול בדיכאון עצמו. בהצלחה

10/05/2021 | 02:33 | מאת: אלון

שלום יש דרך לרדת מקלונקס שנלקח תקופה מאוד ארוכה של מעל שנה בדרך אחרת בעזרת כדורים אחרים או שחייב לרדת מקלונקס רק בעזרת קלונקס אבל לאט ובהדרגה מה מומלץ ?

שלום אלון. טיפול ממושך בקלונקס מעל שנה אינו מומלץ ולכן טוב מאוד שאתה פועל להפסיקו. כדאי לבצע תהליך זה ביעוץ וליווי רפואי. אין להפסיק קלונקס בפתאומיות אלא בהדרגה ובאופן איטי. אם בירידה מקלונקס מתעוררים תסמיני חרדה יש לחשוב על טיפול תרופתי אחר שיכול לעזור. בהצלחה.

שלום האם פעילות גופנית אירובית ריצה הליכה שחייה ועוד פעילויות מהסוג הזה לאחד שיש חרדה ואי מצב רוח זה יכול לעזור יותר מתרופות ? כי ידוע שפעילות מהסוגים האלו מפרישה חומרים במוח הם זה שווה ערך לפעולת תרופות ? ליותר מתרופות ? לאחד נניח שמעדיף לסדר דברים באופן טבעי ?

שלום איתמר. פעילות גופנית אירובית עוזרת ויעילה בהפגת חרדות ובשיפור מצב רוח. שחרור האנרגיות והגוף בתוך פעילות ספורט עוזר מאוד להפגת חרדה ופעילות אירובית משחררת במח חומרים מעוררים ומרגיעים אשר תורמים למצב רוח טוב. מומלץ לכל אדם ולכל מתמודד עם בעיות נפשיות. עם זאת, לאדם הסובל מהפרעה נפשית משמעותית של חרדות מוגברות ומצב רוח ירוד לאורך זמן פעילות ספורט אינה מספיקה ולא יכולה להחליף טיפול תרופתי. בהצלחה

10/05/2021 | 01:03 | מאת: אלעד

שלום אני אחד שתמיד העדיף את הקור והחורף גשם ושהיום קצר מאשר יום ארוך ושחם בתקופה הזאת התרגלתי כמו שמתרגלים לכל דבר אבל בתקופה הזה מה שלא היה בעונות קודמים הביא אותי ממש לתחושות לא טובות של מצב רוח ירוד ממש האם אתה מכיר ונתקלת בזה שחם ושהיום ארוך זה יכול להוביל לתחושות של מצב רוח ירוד ממש ועוד סימפטומים שדומים לזה ? ומה אפשר לעשות מול דבר כזה ? אני עושה פעילות גופנית כגון ריצה בכל העונה גם שיש קור וגם שחם וזה עוזר אבל לא תמיד עושים פעילות גופנית ויש ימים רבים שהיום ארוך וחם וזה מביא לתחושות שתיארתי מה עצתך ?

שלום אלעד. שינויים במצב רוח בעקבות שינויים במזג אויר הם תופעה נפוצה ומוכרת. בהרבה מקרים מזג אויר חם ומעיק כפי שקורה בארצנו בעונות הקיץ גורם לתחושת כבדות ודיכאון. כאשר מוסיפים לכך דחק ואירועים קשים מסביב זה רק מכביד יותר. אם זה נמשך מעבר לימים ספורים ממליץ לך לפנות ליעוץ בריאות הנפש. בהצלחה.

10/05/2021 | 00:52 | מאת: יובל

שלום אני בריא בגדול ויש לי תופעה שלא הייתה לי והחלה פתאום שאני ליד אנשים אם זה בכל מקום יש לי לחץ בראש קצב לב מהיר ועוד תסמינים רבים בגוף עשיתי הרבה בדיקות ללב למוח ועוד בדיקות אחרות והכל היה תקין התופעה הזאת מוכרת ומה אפשר לעשות מול דבר כזה שבעבר לא היה לי בכלל מה דעתך ?

שלום יובל. ייתכן כי מדובר בתסמינים של חרדה חברתית שהיא חרדה המופיעה בסיטואציות חברתיות חדשות בהן אתה צריך להציג את עצמך בפני אנשים חדשים. אם החשש העיקרי הינו מצפיפות במקומות ציבוריים אזי מדובר בחרדה מזוג אגורפוביה. ממליץ לך לפנות ליעוץ בריאות הנפש. בהצלחה

10/05/2021 | 00:47 | מאת: עידו

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 מעל שנתיים סך הכל חמש שש כדורים בשבוע לעיתים רחוקות גם יותר וגם לפעמים פחות אבל זה הממוצע שנרשם על ידי רופא המשפחה בגלל חרדות חזקות שהיו לי אני יודע שזה כדור לטווח קצר אבל המשכתי לקחת אותו עכשיו אני יורד מהכדור עד שאני לא ייקח אותו בכלל ניסיתי גם במהלך התקופה הזאת להפסיק וזה לא היה קל כעת אני יורד מהם עד שאני לא ייקח מהם בכלל מה גם שאני משלב פעילות גופנית אירובית ריצה כמה פעמים בשבוע שזה עוזר יחסית לדברים שיש לי התופעות לוואי הפיזיות והלא פיזיות בזמן האחרון מה שלא היה לי מלבד התופעות לוואי הפיזיות שאני חש וכבר מתמודד איתם יחסית אני חש בחוסר מצב רוח ממש מועקה זה בא וחולף וזה יכול להימשך שעות וימים מה הפיתרון מה אפשר לעשות ? אני יודע בגדול שמהכדורים האלה עדיף לרדת בהדרגה ולא לשלב משהו במקומם מה עוד שאני לא מעוניין לקחת תרופות אחרות כמו ציפרלקס וכאלו האם זה בגלל שחם אז התופעות לוואי באות ליותר ביטוי כי זה לאחרונה החל לי מה עושים ? מה אתה אומר ? זה יחלוף אם הזמן מניסיונך ? זה בגלל שאני בירידה מהכדורים האלו ?

שלום עידו. בהחלט יכולות להיות תסמיני גמילה לאחר הפסקה של טיפול ממושך בקלונקס. ככלל, אין להפסיק באופן פתאומי טיפול בתרופות הרגעה כמו קלונקס אלא באופן הדרגתי ואיטי בליווי רפואי. ייתכן והסבל שלך נובע מתסמיני גמילה ואז אם תעבור לירידה הדרגתית ואיטית זה יחלוף. אם תסמינים אלו נמשכים ייתכן כי מדובר בתסמיני חרדה מקוריים שלך ואז יש לשקול טיפול בתרופות אחרות או טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בהצלחה

06/05/2021 | 22:33 | מאת: שואל

אני לוקח ויאפקס XR במינון 150 מ"ג יחד עם לוסטרל 100 מ"ג חודשיים עם שיפור חלקי. הפסיכיאטר העלה מינון הלוסטרל ל-150 מ"ג לפני כ-6 שבועות. מזה כמה שבועות שאני סובל מהתסמינים הבאים: ירידה משמעותית בחוש הריח וחוש הטעם יציאות מועטות של קיבה (גם בכמות וגם בתדירות) חלומות ברורים ושינה לא שקטה תחושת מחנק משמעותי בגרון ובבית החזה בטן לא שקטה עלייה באי-שקט גופני ונפשי - התגברות חרדה פסיקולציות שרירים הרגשה כללית גופנית לא טובה. האם לפי התיאור שלי מדובר בתסמינים של סינדרום סרוטונין?

שלום רב. תסמונת סרוטונין נגרמת בשל עודף סרוטונין במח ובגוף בשל מינון יתר של תרופות נוגדות דיכאון. יכול להתבטא בלחץ דם מוגבר, דופק מואץ, כאבי ראש, הזעה, אדמומיות, חרדה ומתח פנימי, כאבי בטן ועוד. התלונות שאתה מתאר יכולות להתאים לכך וממליץ לשקול עם הרופא המטפל הורדת מינון והפסקת תרופה אחת. בהצלחה.

06/05/2021 | 17:06 | מאת: שלומי

שלום קלונקס נחשב לכדורי הרגעה הכי חזקים שיש ? או בין הכי חזקים שיש לחרדות ?

שלום שלומי. קלונקס היא תרופת הרגעה יעילה וטובה ממשפחת תרופות בנזודיאזפינים אשר יכולה מאוד לעזור בהרגעת חרדות ומתח. היא בהחלט תרופת הרגעה יעילה וטובה. יש להשתמש בה לטווח קצר של ימים ולא באופן קבוע לאור איבוד יעילות וסיכון להתמכרות. בהצלחה

06/05/2021 | 16:48 | מאת: אודי

שלום בגלל כאבים באיזור הלב וכאבים בראש ועוד הרבה סימפטומים אחרים עשיתי המון בדיקות אקו לב במנוחה אקו לב במאמץ ארגומטריה בדיקות דם צילום חזה סיטי מוח אם חומר ניגוד אם אר איי אם גדוליניום איאיגי ועוד בדיקות אחרות שיצאו תקינות אז למה אני חש בדברים פיזית אם הכל כביכול תקין מדוע זה קורה ?

שלום אודי. ראשית, טוב שעשית בירור רפואי מקיף אם הבחנת בתסמינים ותלונות חריגות בגופך. לאחר מיצוי בירור כזה אתה יכול להיות רגוע ושקט שאין לך בעיה רפואית חמורה המאיימת על בריאותך. בהרבה מקרים מצוקה נפשית מתבטאת דרך הגוף בתלונות וסימנים שונים וכאשר אין עדות למחלה גופנית הגורמת לכך יש לחשוב על ביטוי גופני של מצוקה נפשית. ממליץ לך לפנות ליעוץ בריאות הנפש. בהצלחה

06/05/2021 | 16:33 | מאת: ניר

שלום למה כדורים כמו ציפרלקס והסוגים האלו לוקח להם זמן עד שהם משפיעים לעומת כדורים כמו קלונקס והסוגים האלו שמשפיעים מיידית ומה ההבדל בין הכדורים מהסוגים האלו מבחינת הפעולה ועל מה שהם משפיעים ?

שלום ניר. צפרלקס שייך למשפחת תרופות הנקראות SSRI- מדובר בתרופות המעלות באופן הדרגתי רמת סרוטונין בתוך המח ומעוררות בהדרגה תגובות כימיות ופיזיולוגיות בתוך המח המביאות לריפוי. המח הוא איבר מורכב ודרוש פרק זמן של שבועות עד להשגת שיפור משמעותי במצב. לעומת זאת, קלונקס שייך למשפחת תרופות הרגעה הנקראות בנזודיאזפינים אשר פועלות מהר ומביאות לאפקט הרגעתי מהיר אך אינם תורמות לשיפור דיכאון. בהצלחה

06/05/2021 | 16:28 | מאת: שואל

שלום רב. אני מאובחן כסובל מהפרעת חרדה OCD. אני לוקח ויאפקס XR במינון 150 + לוסטרל במינון 150 מ"ג משך 6 שבועות בנתיים ללא שיפור . אני מניח שזה פחות או יותר שווה ערך לכ-220 מ"ג לוסטרל. זה נכון? מתי אני אמור לראות שיפור? במידה ואין שיפור יש טעם בכלל לנסות לוסטרל לבד במינון 200 מ"ג או שזה חסר טעם כי האפקט שלו יהיה פחות או יותר כמו השילוב בין הויאפקס ללוסטרל במינונים שציינתי מעלה.? רב תודות. תודה.

שלום רב. וויפאקס 150 מ"ג מקביל בערך ל-100-150 מ"ג לוסטרל. באופן כללי לא מומלץ לשלב שתי תרופות נוגדות דיכאון במינון גבוה מחשש לתופעות לוואי ותסמונת סרוטונין- עודף ניכר בסרוטונין בתוך הגוף. ממליץ לשקול לוסטרל 200 עד 250 מ"ג בלבד בתוספת אנטי פסיכוטיים במינון נמוך או מעבר לתרופה אנאפראניל- תרופה ותיקה בעלת יעילות גבוהה בטיפול ב-OCD. כמו-כן ניתן לשקול מעבר לתרופה פלובוקסמין- SSRI ייחודי עם יעילות בטיפול ב-OCD. בהצלחה

06/05/2021 | 16:27 | מאת: יוסי

שלום אוכל נכון ובריא איך יכול לעזור מול אי מצב רוח וחרדה ? ואיך פעילות גופנית כמו ריצה יכול לעזור לאי מצב רוח וחרדה ?

שלום יוסי. תזונה מאוזנת ובריאה היא ברכה לבריאות ואושר בחיים. ישנם מחקרים המראים על קשר בין תזונה מאוזנת ובעיקר צריכת דיאטה ים תיכונית של ירקות, שמנים צמחיים וסוגי אגוזים כמיטיבה עם הנפש. מעבר לכך פעילות גופנית בעיקר פעילות אירובית יכולה לעורר הפרשת חומרים ממריצים טבעיים אשר גורמים להעלאת מצב הרוח והפגת חרדה. בברכה

06/05/2021 | 16:15 | מאת: אילן

איך יודעים מה להתאים לבן אדם מבחינת תרופות שיש הרי יש הרבה סוגים מה דעתך ?

שלום אילן. כיום בתחום בריאות הנפש יש מגוון גדול של תרופות שיכולות לתת מענה טוב לסבל ומצוקה. רצוי לפנות לרופא מומחה בפסיכיאטריה אשר הוא בעל מומחיות בבחירת טיפול תרופתי מתאים לכל מטופל. בהצלחה.

06/05/2021 | 16:10 | מאת: רון

חרדות ואי מצב רוח זה שני דברים שונים ? או שזה קשור שני הדברים האלו ?

שלום רון. מצב רוח ותחושת חרדה הם שתי מערכות שונות של תסמינים, אפיון ובסיס ביולוגי. עם זאת יש קשר ביניהם. כאשר למשל סובלים מדיכאון במקרים רבים מתלווה לכך חרדה ולהיפך.

06/05/2021 | 15:42 | מאת: רז

מה הגורם ולמה זה קורה לאי מצב רוח ותחושות מהסוג הזה איך זה עובד מבחינת המוח ?

שלום רז. ירידה במצב רוח קשורה לשינויים ברמה של חומרים המקשרים בין תאי עצב במח ונקראים נוירוטרנסמיטורים. החומר העיקרי המוכר כיום וקשור לשינויים במצב רוח הינו סרוטונין. רוב תרופות נוגדות דיכאון בנויות על העלאת רמת סרוטונין במח. בהצלחה.

06/05/2021 | 15:26 | מאת: צור

אני אם קלונקס 0.5 שנתיים שנלקח בגלל חרדות כמעט כל יום כדור ולפעמים שניים שגם עזרו לי לחרדות וכעת בירידה הדרגתית עד הפסקתם לחלוטין בדיקות בעבר שעשיתי ללב לראש ועוד בדיקות כלליות אחרות הכל יצא תקין יש לי תופעות לוואי מהכדורים והורדתם של כאבים בלב קצב לב מהיר פעימות מוקדמות נימול בראש לחץ בראש כאב ראש נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים חוסר יציבות רעד חוסר ריכוז גלי חום זה בעניין החרדה כמו גם חש אי מצב רוח ותחושות מהסוג הזה האם התופעות לוואי האלו שציינתי מוכרות ? והאם הם חולפות ? ומה ניתן לעשות בגדול במצב הזה מול הסימפטומים האלו ? מה דעתך לאור מה שציינתי ?

שלום צור. ייתכן כי תופעות לוואי אלו קשורות לתסמיני גמילה מקלונקס. ממליץ להיעזר כעת בתרופות הרגעה שאינן ממכרות כמו מודאל 50 מ"ג עד פעמיים ביום או פרותיאזין 25 מ"ג עד פעמיים ביום. אם מדובר בתסמיני דמילה אזי הם צפויים לעבור בשבועיים הקרובים ואם מדובר בתסמיני חרדה יש להמשיך מעקב וטיפול ולאזן יותר טוב באמצעות תרופות נוגדות דיכאון. בהצלחה.

06/05/2021 | 11:22 | מאת: שואל

ד"ר רוזיצקי שלום. אני בן 30 סובל מהפרעת חרדה וכפייתיות סביב הנושא. מגוון SSRI לא עזרו בעבר. ניסיתי ויאפקס XR עד מינון 300 מ"ג עם החמרה במצב. ירדתי במינון הויאפקס כל שבועיים ב-75 מ"ג עד להגעה למינון 150 מ"ג. הירידה במינון כללה החמרה של תסמיני חרדה ודיכאון ממש קור בגוף שלא תלוי במזג האויר תחושה שאיו מוצא ומכאן דיכאון. פניתי לפסיכיאטר פרטי שאמר בשלב זה לא יצור עוד "טלטלה" ולהישאר עם ויאפקס XR במינון 150 מ"ג ומקביל להוסיף לוסטרל 100 מ"ג ולבוא לאחר חודשיים. בהחלט היה נראה שיפור בתסמיני הדיכאון - התיאבון חזר, התיפקוד השתפר מאוד. בחרדה חל שיפור חלקי ולא מספק. בביקורת אצל הפסיכיאטר הוא המליץ להעלות את הלוסטרל ל-150 מ"ג ועם הויאפקס XR עדיין להישאר עם 150 מ"ג. כשבועיים לאחר העלאת מינון הלוסטרל חלה התגברות חזקה מאוד בתסמיני החרדה כולל קפיצות שרירים,מחנק בבית החזה והגרון ומחשבות רעות של חרדות. חלפו 6 שבועות מאז העלאת המינון ולמרות שציפיתי שהחמרת החרדה תחלוף לאחר מספר שבועות, זה עדיין לא קרה ! איך זה שבמינון 100 מ"ג לוסטרל הייתי מרגיש הרבה יותר טוב מאשר עם 150 מ"ג? סביר שהויאפקס XR שנלקח יחד עם הלוסטרל הוא זה שמחמיר את מצבי כלומר יחד עם הלוסטרל 150 מ"ג זה כבר שילוב שיוצר יותר מידי סרוטונין ומכאן החרדות? עידכנתי את הפסיכיאטר המטפל על מצבי - כל שיש לו לומר הוא "תמשיך בתוכנית הטיפולית ללא שינוי עד ביקורת בעוד חודש וחצי". אני סובל מאוד ! האם יתכן כי ההחמרה בחרדות כעת היא בעצם "ירידה לצורך עלייה" כלומר שיפור שיגיע בעוד כשבועיי-שלושה לאחר שיחלפו יותר מחודשיים עם המינון החדש של 150 מ"ג לוסטרל? הרבה תודה לך על הסבלנות.

שלום רב. לא מומלץ לשלב טיפול תרופתי בשתי תרופות נוגדות דיכאון לאור סיכון לתסמונת סרוטונין- עודף סרוטונין במח ובגוף המתבטא בתופעות לוואי של אי שקט פנימי, הזעה מוגברת, חום, דופק מוגבר ושינויים בל"ד. לכן השילוב של מנון גבוה של וויפאקס ולוסטרל אינו מומלץ. ממליץ לך לשקול הפסקה הדרגתית ואיטית מאוד של וויפאקס וטיפול בלוסטרל עם עלייה ל-200 מ"ג. ניתן לשקול תוספת של אנטי פסיכוטי אטיפי במנון נמוך כמו סרוקוול עד 50 מ"ג או אריפלי עד 5 מ"ג. בהצלחה.

05/05/2021 | 16:30 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. מהו מינון יעיל של לוסטרל להפרעת חרדה OCD? האם רמת נמוכה יחסית של ויטמין D וחומצה פולית בבדיקות הדם יכולים לגרום לתחושות של חרדה ו-OCD?

שלום יאיר. מינון יעיל של לוסטרל להפרעות חרדה ו-OCD הינו בין 100 ל-200 מ"ג. רמה נמוכה של ויטמין D וחומצה פולית קשורה יותר לעייפות, חולשה והאטה בחשיבה ולא לחרדות ו-OCD אם כי יש לתקן חסרים אלו באנשים הסובלים מהפרעות נפשיות. בהצלחה

05/05/2021 | 01:46 | מאת: אורן

שלום מה גורם לחרדה ? ולמה שכביכול הכל בסדר אחרי בדיקות מרובות שנשללו בעיות גופניות אז יש סימפטומים פיזים מהחרדה ?

שלום אורן. חרדה היא תופעה אנושית נורמלית שקיימת אצל כל בן אדם ונועדה לשמור עלינו ערניים ומוכנים לסכנות. יש אנשים אשר סובלים יותר מחרדות וזאת לאור השפעות גנטיקה, התפתחות, השפעת הורים וכן אירועי חיים שונים. חרדה יכולה להתבטא גם באופן גופני ע"י דפיקות לב מואצות, קושי בנשימה, כאבים מפושטים, תחושת גוש בגרון, הזעה. אם אתה מתמודד עם חרדות מוגברות אני מממליץ לך לפנות ליעוץ וטיפול בריאות הנפש. בהצלחה

05/05/2021 | 01:38 | מאת: דרור

שלום למי שכבר רגיל לקלונקס 0.5 שנלקח בגלל חרדה לאחר נטילה של שנתיים כדור כמעט כל יום והיו ימים גם ששתיים וכעת עושה ירידה בהדרגה עד להפסקה לחלוטין שלוקחים את הכדור אחרי נטילה לאורך זמן לכמה זמן הוא משפיע ?

שלום דרור. אם לאחר הפסקה הדרגתית ומלאה של שימוש בקלונקס חזרת בהמשך לקחת שוב קלונקס זה משפיע באופן הרגיל לתרופה למשך של עד 5-6 שעות. בהצלחה

04/05/2021 | 12:55 | מאת: רונן

קפה קפאין גורם ללב לקצב לב מהיר ? לפעימות מוקדמות ? ללחצים בראש ? היה לי בסדר שהייתי שותה קפה ולאחרונה שאני שותה אני חש בסימפטומים האלו אציין שעשיתי בעבר הרבה בדיקות לב וראש בגלל תסמינים אחרים בדיקות שיצאו תקינות מדוע קפה גורם לתסמינים כאלו מה זה בידיוק ?

שלום רונן . הקפאין בקפה הינו חומר מעורר אשר מגביר פעילות אדרנלין ופעילות מטבולית בגוף ובהחלט יכול להביא לעלייה בדופק לב, עלייה בלחץ דם ולכאבי ראש, בעיקר במינונים גבוהים של יותר מ-3-5 כוסות קפה ליום. אם אתה סובל מכך בהחלט יש מקום לצמצם צריכת קפה יומיומית. בהצלחה

04/05/2021 | 12:45 | מאת: אבי

האם מזג אוויר יכול לגרום לאי מצב רוח ותחושות מהסוג הזה ? בקיץ שחם לעומת שקר ויש אור עד שעה מאוחרת זה גורם לאי מצב רוח ודברים כאלו מה דעתך ?

שלום אבי. למזג אוויר בהחלט יש השפעה על מצב הרוח. בארצות קרות קיימת תופעה של דיכאון חורף עונתי לאור אקלים קיצוני קר. בארצות חמות כמו ישראל עומס חום ניכר עלול להגביר עצבנות, ולהחמיר תנודתיות במצב רוח. בהצלחה.

03/05/2021 | 13:56 | מאת: עומר

בעקבות דיכאון וחרדות התרשם ממני הפסיכיאטר שאני זקוק ללוסטרל במינון 100 מ"ג. לאחר כ-6 שבועות ניכר שיפור בתסמיני הדיכאון ומעט בחרדה אך לא מספיק. הפסיכיאטר המליץ על עלייה במינון הלוסטרל ל-150 מ"ג. לאחר כשבוע ועד כה (6 שבועות) תחת מינון זה יש התגברות של תסמיני חרדה הרבה מעבר למה שהיה תחת מינון 100 מ"ג. האם יתכן כי 150 מ"ג הוא מינון גבוה עבורי ועליי להסתפק רק ב-100 מ"ג למרות שהוא פעל חלקית? תודה.

שלום עומר. נראה כי 150 מ"ג לוסטרל שזה נחשב למנון גבוה אך עדיין בתוך טווח רגיל של התרופה אינם מספיקים להביא להקלה ושחרור מחרדות. במקרה זה ממליץ להעלות למנון 200 מ"ג למשך חודשיים ולראות האם זה עוזר. בהצלחה

02/05/2021 | 13:49 | מאת: אורן

שלום רב. בעקבות התקפי פאניקה מתמשכים שהובילו לדיכאון, נרשם לי ע"י פסיכיאטר לוסטרל במינון 100 מ"ג. לאחר חודשיים בהם חל שיפור בתסמיני הדיכאון עדיין כל יום בבוקר התרחש התקף חרדה. הפסיכיאטר המליץ לקחת בבוקר ממש כאשר אני קם קלונקס 0.5 מ"ג ובמקביל להעלות מינון לוסטרל ל-150 מ"ג. אני תחת הטיפול הזה כמעט 6 שבועות. בשבועיים האחרונים יש התגברות ממשית של תסמיני חרדה כמו מחנק בבית החזה, קפיצות בשרירי הגוף ותחושת אי שקט גופנית. כאשר אני לוקח קלונקס יש הטבה. האם ירידה חזרה בלוסטרל למינון 100 מ"ג תגרור החמרה של חרדה? לא ברור לי כי אחרי כמעט 6 שבועות לאחר עלייה במינון יש תסמיני חרדה כשעתיים אחרי הלוסטרל הניטל בבוקר. אני כבר מבולבל ונראה כי SSRI לא עוזרים לי לחרדות אלא רק קלונקס ולשעות בודדות. מה ניתן לעשות?

שלום אורן. קודם כל כדאי למצות את הטיפול בלוסטרל ולנסות לעלות למינון 200 מ"ג. נראה כי החרדה לא הוחמרה ע"י התרופה אלא מדובר בהפרעה עמידה אשר התרופה אינה מצליחה כרגע לאזן. אם 200 מ"ג לא יעזור לאחר כחודשיים של טיפול ממליץ לשקול העברה לתרופה אחרת. בהצלחה.

29/04/2021 | 16:22 | מאת: יאיר

שלום רב. בשל הפרעת חרדה- נוסו מגוון תרופות SSRI /SNRI ושילובים ללא הצלחה ואו תופעות לוואי קשות. הכדור היחיד שעובד עבורי הוא קלונקס 0.5 אותו אני לוקח 3 פעמים ביום כבר 3 שנים וזה פשוט מקל מאוד על הסבל. העניין הוא שהשפעת הכדור עובדת ל 3-4 שעות ולכן הנטילה היא 3 פעמים ביום. האם קיים כדור קלונקס בשחרור מושהה?

שלום יאיר. הסבל שלך נוגע ללב והרבה אנשים אשר סובלים מהפרעות חרדה סובלים כמוך. לא מומלץ לקחת קלונקס למשך 3 שנים. במשך תקופה ארוכה כזו הקלונקס נוטה לאבד מיעילותו וקיימת נטייה להעלות מינונים על מנת להגיע לאפקט הרגעתי מקל ובכך קים סיכון גבוה להתמכרות. ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות גמילה הדרגתית ואופציות טיפול אחרות. אין גרסה של קלונקס בשחרור מושהה. בהצלחה.

29/04/2021 | 15:20 | מאת: שואל

עקב התקפי חרדה מתמשכים שגררו דיכאון בשל ירידה במינון ויאפקס XR מ-300 מ"ג בהדרגה ל-150 מ"ג, פניתי לפסיכיאטר שראה את מצבי והמליץ על לוסטרל במינון 100 מ"ג ועם הויאפקס XR להישאר בשלב זה במינון 150 מ"ג מתוך מגמה בעוד 3 חודשים להפסיקו ולהישאר רק עם לוסטרל 100 מ"ג או יותר לפי הצורך. אני לוקח "את השילוב" כבר חודש וחצי ויש הקלה בדיכאון ובחרדות. גם בדיקות דם תקינות. האם יש חשש מנטילת 2 התרופות יחד לתקופה של 3 חודשים?

שלום שאול. באופן כללי לא רצוי לקחת שתי תרופות אלו ביחד לאורך זמן מחשש לתופעות לוואי של עצבנות ועלייה בלחץ דם לאור הפרשה מוגברת של סרוטונין. כדי להמשיך עם תרופה אחת ולעלות במינון ע"פ צורך. אם מדובר בתהליך של החלפת תרופה ניתן לקחת ביחד לתקופה של מספר שבועות. בהצלחה

29/04/2021 | 00:48 | מאת: זהבית

האם מותר להשתמש בזודורם ובאלפרליד

שלום זהבית. זודורם הינה תרופת שינה ממשפחת תרופות הפועלות באופן ישיר על קולטן במח אשר אחראי לשינה והרגעה. אלפרליד הינה תרופה ממשפחת בנזודיאזפינים המשמשת לטיפול הרגעתי. עקרונית ניתן להשתמש בשניהם בו זמנית כאשר זודורם משמש כתרופת שינה ואלפרליד כתרופת הרגעה במשך היום אך שניהם משמשות לטיפול קצר טווח בלבד של ימים עד שבועות ובשניהם קיים סיכון להתמכרות לאורך זמן. בהצלחה.

28/04/2021 | 22:18 | מאת: חיה

אני מקבלת 4 כדורימ לוריוון ביום כבר 10 שנים בשל כאבים מופשטים אורטופדיים גסטרופרזיס שהחמיר כאבי ראש תמידיים ועוד ורציתי להחליף חלק לאלפרליד כי נלוריין כבר לא משפיע אבל מוכרחה לקחת אחרת יהיה יותר גרוע האם ניתן לערב בין השניים רק שאף רופא לא מוכן לשנות עבורי הרשימה

שלום חיה.לקחת 4 כדורי לוריואן ליום למשך עשר שנים זה בעייתי מאוד. במנון כזה לאורך שנים אין אפקט טיפולי אלא התמכרות וזה עלול להביא לתופעות לוואי של רדימות, טשטוש, סכנת נפילות ופגיעה ביכולות חשיבה במח. הפתרון הוא לא לעבור לאלפרליד אשר יותר ממכר ממנו אלא לעבור גמילה מתרופות הרגעה. ממליץ לך לפנות למרפאות התמכרות לתחלואה כפולה לצורך תוכנית גמילה מסודרת. בהצלחה.

29/04/2021 | 06:34 | מאת: חיה

איפה קיימת מרפאה כזו מרפאות התמכרות לתחלואה כפולה

29/04/2021 | 06:38 | מאת: חיה

מדוע אין תשובה לי קשה להתקשר מפאת אי יכולת לדבר משהו שעוברת טיפול בשיניים וגם כאבים מופשטים לכן כותבת עדיין האם אפשר לקבל התשובה היכן קיימת מרפאה כזו שהרופא ציין מרפאה התמכרות לתחלואה כפולה

28/04/2021 | 13:52 | מאת: ליאור

היי ד"ר.האם התרופה SERTALINE יעילה גם לחרדות בדומה לקלונקס או יותר מתאימה לדיכאון ו-OCD? לקחתי פעם רסיטל עד 40 מ"ג וזה לא עזר לי להרגיש חופשי ומשוחרר מחרדות.

שלום ליאור. סרטלין היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI והיא מאותה משפחה של רסיטל. היא לא דומה לקלונקס במובן זה שמדובר בתרופה לטווח ארוך עם השפעה טיפולית לאחר נטילה של מספר שבועות. זאת לעומת קלונקס שהוא תרופת הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים אשר משפיע מהר תוך זמן קצר ונועד לשימוש קצר. בהצלחה

28/04/2021 | 11:47 | מאת: רון

שלום ד"ר. האם סרנדה 150 מ"ג הוא מינון יעיל ל-OCD? לאחר כמה זמן מתקבל אפקט משמעותי של התרופה על OCD? (הבנתי שלוקח הרבה יותר זמן מאשר ההשפעה על דיכאון שמגיב תוך שבועיים-חודש). אשמח לתשובה.

שלום רון. בדרך כלל ב-OCD יש צורך במינון גבוה יותר של תרופות נוגדות דיכאון ובמשך זמן ארוך יותר עד להשגת שיפור משמעותי- בדרך כלל חודשיים-שלושה לעומת מספר שבועות בדיכאון. סרנדה 150 מ"ג הוא מינון גבוה שיכול לתת מענה טוב ל-OCD אך זה דורש המשך טיפול למשך חודש עד חודשיים. אם אין שיפור בשובועת הקרובים ממליץ להעלות כבר ל-200 מ"ג. בהצלחה

27/04/2021 | 14:05 | מאת: אפי

שלום.אני לוקח 5 שבועות כנגד חרדות, דיכאון ו-OCD לוסטרל במינון 150 מ"ג. יש שיפור בדיכאון ובחרדה הכלליץ אבל אחרי נטילת התרופה יש תחושה של אי-שקט וזה לא נרגע רק לאחר שאני לוקח קלונקס, אחרי שעה לערך מרגיש טוב ללא אי-שקט. האם במצב כזה מומלץ להחליף את הלוסטרל או לחכות עוד כמה שבועות לבחינה האם אי-השקט הוא חלק מתהליך ההחלמה/תופעת לוואי זמנית שמעידה בעצם שהטיפול עובד כלומר "ירידה לצורך עלייה"? תודה רבה.

שלום אפי. לעתים בתחילת טיפול בנוגדי דיכאון יש תופעת לוואי של אי שקט פנימי אשר חולפת עד מספר שבועות. אם יש שיפור בדיכאון ובחרדה אני ממליץ להמשיך את הטיפול בתרופה ולהיעזר בקלונקס SOS. סביר להניח כי זה יחלוף בשבועות הקרובים. בהצלחה.

27/04/2021 | 13:36 | מאת: מלי

שלום, בתי בת 35, לאחר פרידה מחבר, סובלת ממחשבות טורדניות,מדוכאת ובחרדה בשל אי הוודאות לגבי העתיד. הפסיכולוגית המליצה להתחיל טיפול תרופתי. האם לא קיימת אפשרות לוותר על הטיפול התרופתי ולהתגבר על הבעיה? אני חוששת מההשלכות של הכדורים אודה לתשובה

שלום מלי. תחושת דיכאון וחרדות לאחר פרידה מבן זוג הינה תופעה טבעית וצפויה ומאובחנת מבחינה פסיכיאטרית כהפרעת הסתגלות. בדרך כלל הפרעה זו חולפת עם הזמן ולעתים לא נדרש טיפול תרופתי אלא חלוף הזמן או טיפול תמיכתי בלבד. אם החרדה והדיכאון לא חולפים לאחר מספר שבועות, ו/או קיימת פגיעה תפקודית משמעותית בעבודה או בניהול החיים ו/או קיימת חשיבה אובדנית יש צורך בהתערבות תרופתית בתרופות הרגעה ונגד דיכאון ובדרך כלל מדובר בטיפול קצר של מספר חודשים. אם את סובלת מחרדות, נפילךה במצב רוח לאורך שבוע-שבועיים בלבד, ללא פגיעה תפקודית בתעסוקה, לימודים או יום יום וללא חשיבה אובדנית ניתן לשקול טיפול תמיכתי בלבד. בהצלחה

27/04/2021 | 13:24 | מאת: ירין

שלום. אני לוקח כנגד חרדות ו-OCD : VIEPAX XR 150 MG LUSTRAL 150 MG השילוב הוא אותו דבר בערך כמו לקחת לוסטרל 250 מ"ג?

שלום ירין. באופן כללי מומלץ לא לשלב ביחד תרופות ממשפחת SSRI ו-SNRI. ויפאקס 150 מ"ג מקביל בערך ללוסטרל 100 מ"ג כך שההשוואה באופן כללי נכונה. ממליץ לך לנסות או מינון גבוה של לוסטרל או מנון גבוה של וויפאקס ולנסות לשלב יחד עם תרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו רספרידון או סרוקוול. בהצלחה

26/04/2021 | 15:24 | מאת: רון

בעל רקע של הפרעת חרדה מתמשכת כרונית. ניסיון לטפל במגוון SSRI -לפני מספר שנים ציפרלקס, פאקסט, רסיטל, ויאפקס XR, רמרון ללא תגובה חיובית משמעותית גם במינונים המירביים המותרים של התרופה בישראל. ניסיון לחיזוק עם אריפלי עד 5 מ"ג גם הוא לא תרם. מגיב רק לקלונקס במינון 2 עד 3 מ"ג ביום. האם מי שלוקה בהפרעות חרדה לא מתמכר לקלונקס כלומר לא צריך להעלות עוד ועוד במינון כדי לקבל את אותו אפקט נוגד חרדה? כך לפחות קראתי במחקר. מה ניתן לעשות עם חרדה כזו עמידה למגוון תרופות? האם יתכן כי מחסור קל בחומצה פולית לפי בדיקות דם היא הגורם לכך ש-SSRI לא עבדו עבורי?

שלום רון. ישנם הפרעות חרדה אשר עמידות יותר לטיפול תרופתי כמו OCD. באופן כללי כדאי לא ליטול כדורי קלונקס לאורך זמן לאור סיכון להתמכרות. הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם הפרעות חרדה עמידות היא לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי מסוג CBT. יש מחקרים המראים כי שילוב של חומצה פולית עם תרופות SSRI יכול להועיל באפקט נגד דיכאון. לא חושב שזה יעזור מאוד אבל מדובר בתרופה זולה ובטוחה יחסית לשימוש. בכדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה

25/04/2021 | 11:09 | מאת: אדי

שלום ד"ר. הרופא אמר לי לקחת לוסטרל במינון 150 מ"ג (כדור וחצי של 100 מ"ג) לטיפול בחרדות ודיכאון. כאשר אני חותך את הכדור לחצי, החיתוך לא יוצא מדויק. האם יש לכך חשיבות מבחינת יציבות נפשית/השפעת התרופה? (את החצי השני אני לוקח ביום למחרת)

שלום אדי. אין צורך להילחץ. לא אמור להיות חתוך מדויק. אם זה מאוד מטריד אותך אתה יכול לעבור למינון של כדור לוסטרל 50 מ"ג. מעבר לכך יש מכשירים זולים לחתוך כדורים הנמכרים בכל פארם ואתה יכול להיעזר בהם. בהצלחה

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 180