סרוקוול וקלונקס- השפעתם נוגדת החרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/02/2022 | 08:25 | מאת: אריק

היי ד"ר רוזיצקי. האם סרוקוול 25 מ"ג שנלקח 3 פעמים ביום לצורך אוגמנטציה עם לוסטרל לטיפול בהפרעות חרדה דומה בהשפעתו נוגדת החרדה ללקיחת קלונקס 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום?

שלום אריק. סרוקוול הינה תרופה אנטי פסיכוטית מדור שני המשמשת במינון נמוך גם לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. ניתן להשתמש בסרוקוול טיפול בחרדות אך קיימת בעייתיות בטיפול יומי בו שכן הוא גורם לתופעות לוואי של רדימות, עייפות ותחושת כבדות. לאדם מתפקד לא מומלץ ליטול סרוקוול במשך היום שכן העייפות עלולה להיות משמעותית. כדאי לרכז את הטיפול בשעות הערב ולתת טיפול בתרופה XR שתעבוד לאורך הלילה והיום ללא גרימת עייפות. באופן כללי סרוקוול 25 מ"ג מקביל לקלונקס 1 עד 2 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה