כשלון עם מגוון תרופות לטיפול בהפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/02/2022 | 23:17 | מאת: קובי

אני בן 40 סובל מגיל נערות מהפרעת חרדה מוכללת שהחמירה למצב של התקפי פאניקה. ניסיון לטפל בתרופות הבאות לא הביא כל הטבה ואולי אפילו החמיר את המצב: ציפרלקס עד 20 מ"ג פאקסט עד 30 מ"ג רסיטל עד 40 מ"ג ויאפקס XR עד 300 מ"ג +אריפליי עד 5 מ"ג רמוטיב 500 מ"ג רמרון עד 45 מ"ג א. האם יש טעם לנסות את התרופה פרוזאק? ב. מה יכולה להיות הסיבה שאין תגובה אצלי לכל כל הרבה תרופות שניסיתי במהלך השנים? לקחתי כל תרופה לפחות 3 חודשים. אנשים מספרים שהכדורי שינו להם את החיים לטובה ואני מתוסכל שאצלי זה פשוט לא עובד משום מה !!! ג. הכי חשוב, מה לעשות כאשר יש חרדה פעילה בצורה גם בצורה התקפית אבל התרופות המקובלות לא עוזרות?

שלום קובי. לעתים הפרעות חרדה עמידות לטיפול תרופתי ויש צורך בסבלנות ובמעבר לקומבינציה של טיפול תרופתי. אם צפרלקס, פאקסט ורסיטל לא עזרו לחרדה הסיכוי שפרוזאק עצמו יעזור נמוך ביותר. ממליץ מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ולשלב בו טיפול תרופתי. כדאי לשקול שילוב של תרופה כמו סרטלין יחד עם טראזודיל ותרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך כמו סרוקוול או אולנזפין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה