אדרנלין/נוראדרנלין וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/02/2022 | 22:01 | מאת: רועי

מה ההבדל בין אדרנלין לנוראדרנלין? ידוע שבמצב של התקפי חרדה יש עודף אדרנלין. זה נכון שתרופות כמן ויאפקס עובדות על הגברת אדרנלין? אם כך איך הן בדיוק מתאימות לטיפול בחרדות?

שלום רועי. נוראדרנלין הוא חומר הורמונלי המופק במח ומשפיע על תאי עצב. בגוף נוראדרנלין הופך לאדרנלין ומשפיע על מערכות גוף שונות. בהפרעות חרדה קיימת עלייה בהפרשת נוראדרנלין אך זה לא בהכרח קורה בכל אזורי המח ובכל הסיטואציות ויותר נכון לקרוא לה חוסר איזון בהפרשה והשפעה של נוראדרלנין. תרופות כמו וויפאקס מאזנות רמה של נוראדרלנין במח וכך מביאות לאפקט נוגד דיכאון וחרדה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה