ריבוי כדורים לכל החיים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/02/2022 | 21:38 | מאת: אסי

לרופא הפורום שלום, עקב כישלון עם כדורי ציפרלקס וויאפקס לטיפול בהפרעת חרדה, לאחר שלל ניסיונות וניסויים באמצעות פסיכיאטר משך 12 שנים, כיום אני תקוע כמה שנים עם: לוסטרל 150 מ"ג קלונקס 1.5 מ"ג - 3 כדורים של 0.5 מג ביום. זה עובד פחות או יותר, רחוק מלהיות מושלם. הפסיכיאטר אומר שלא יוכל להתקיים מצב בו לא אזדקק לכדורים. האם כדאי ללכת לפסיכיאטר יועץ שיבחן מחדש את כל הטיפול בעיניים רעננות יותר? ומצד שני, נעשו כול כך הרבה ניסיונות בתרופות ושילובים שאני מאוד חושש שהפסיכיאטר היועץ יחליף לי טיפול שיגרום לריגרסיה במצבי. מה דעתך לגבי לקיחת תרופות אלו "לכל החיים"?

שלום אסי. ראשית "לכל החיים" זו אמירה קיצונית בהפרעות חרדה שכן בהפרעות חרדה יכולות להיות תקופות רגיעה והטבה לאורך החיים ויש בהחלט סיכוי להגיע למצב בו ניתן יהיה להפחית מנון ואף להפסיק טיפול תרופתי. במיוחד מומלץ לשלב טיפול פסיכולוגי CBT שיוכל לעזור לך להגיע לשלב זה. לגבי קלונקס- מדובר בתרופת הרגעה המשמשת לטיפול קצר טווח בלבד ואינה מיועדת לשימוש ארוך של שנים. קיים סיכון גבוה להתמכרות בשימוש זה. לאור זאת כדאי לבצע גמילה הדרגתית מקלונקס תחת יעוץ פסיכיאטרי מקצועי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה