פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה
בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש. למעבר לפורום לחצו כאן.
8549 הודעות
8158 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

1 מ-6 ישראלים עלול לסבול במהלך חייו מדיכאון. לפעמים מדובר בתופעה חולפת, אך מה עושים כשהדיכאון לא עובר והתרופות לא עוזרות? אתם מוזמנים להתייעץ עם ד"ר מיכאל קרסנושטיין מנהל מרפאה לטיפול בדיכאון ע"י גרייה מגנטית, מרכז רפואי ת"א (איכילוב) בפורום חי שיתקיים ביום ד' ה-25/3/2015 בין השעות 12:00-13:30
02/08/2013 | 09:33 | מאת: שלומי

שלום ד"ר סובל מדכאון זה למעלה מחצי שנה. ניסיתי תרופות רבות מכל הסוגים שלא הועילו והפסיכיאטר שלי נתן לי וולבוטריןXR אמר שזה עובד על הדופמין וזה אולי יעזור לי. נתן לי 3 שבועות 150 מ"ג ואז להעלות ל-300 מ"ג. לוקח את הכדור כל בוקר ב-8 אני כבר 12 ימים עם התרופה, בשבוע ראשון עליה חדה בערנות עם בעיית שינה קשה נעזרתי בהעלאת מינון הקלונקס (בתקווה זמנית) כדי להירדם. בימים האחרונים אני מרגיש התגברות משמעותית של תחושת עצבות, חוסר חשק עמוק, מעין מרה שחורה. מעבר לנדודי השינה, וכדי להמחיש את תחושת העצבות - ממש למדתי שלדכאון שאני מכיר כבר זמן רב יכולים להיות צבעים גרועים שלא הכרתי- ובעיניים שלי התרופה הרעה את הדכאון. הפסיכיאטר אליו התקשרתי אמר שהגוף יתרגל והותיר את הוראתו להעלות את המינון ל-300 מ"ג בתום 3 שבועות של 150. אבקש מאוד את דעתך באופן עקרוני : ממה שאני מכיר מתרופות שנטלתי בעבר, מעלים את המינון כשהייתה הטבה חלקית או שהתרופה לא הרעה את המצב- - האם כדאי לי להתעקש להפסיק\להחליף את התרופה או שיש הגיון בכך שכ-150 מ"ג לא עזרו-הרעו, 300 מ"ג יחוללו פלא ? - בהנחה וזה חלק מתופעות הלוואי - אין להניח שהעלאת המינון תחמיר את המצב ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי, דיכאון אינו תופעת לוואי רגילה של תרופות נוגדות דיכאון. לכן אני מניח שהפסיכיאטר חשב שהחמרת הדיכאון שאתה חווה, אינה תופעת לוואי של התרופה אלא החמרה בדיכאון בגלל חוסר תגובה למינון הנמוך יותר של 150 ולכן הוא המליץ להעלות את המינון. אם כבר ניסית נוגדי דיכאון אחרים, סימן שהדיכאון שיש לך אינו קל לטיפול וצריך להתעקש מאד על תרופה לפני שמחליטים להחליף אותה. לכן כדאי שתשקול לפעול בניגוד לאינטואיציה שלך שאומרת בצדק להפסיק את התרופה אם מאז שהתחלת ליטול אותה, המצב החמיר.

01/08/2013 | 20:25 | מאת: א.א

שלום לך יש לי חברה (בת 32 ) לקוית למידה ואני יוצא איתה כבר 10 חודשיים ושמתי לב לאחרונה שהיא שולחת לי שתי הודעות בנושאים שונים בהודעה אחת כלומר מסמסת על דבר מסויים ומייד רושמת על נושא שבכלל לא קשור אמרתי לה על הדבר ואמרה שזה טעות של המפעיל ואין לה מושג אבל המקרה חזר על עצמו פעם שנייה האם מדובר בפיצול אישיות ? ולפני כמה חודשיים קיבלה כנראה התקף עצבים והתחילה לדבר דברים לא קשורים וכאילו מנותקת מהמציאות ומייד באו לאסוף אותה (ההורים שלה)לאחר מכן כנראה אושפזה כל זה קרה בעבודתה לאחר שקיבלתי דיווח מעמיתיה בעבודה ומשך שהייתה בבית במשך שבועיים בקושי דיברה איתי בטלפון כי להפגש לא יכולתי כי היא לא נתנה לי כי אמרה שהיא חולה ואסור להתקרב ולאחר מכן חזרה לעצמה והכל היה כרגיל אנחנו מדברים על חתונה ואין לי מושג מה לעשות אני לא יודע מאיזו הפרעה היא סובלת ומה יש לה אם תוכלי לעזור לי המיואש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם חברתך היתה בבית או באשפוז בגלל מצב פסיכיאיטרי, סביר להניח שהיא או בני משפחתה דיברו עם אנשי מקצוע ויודעים מה האבחנה. לכן חברתך ומשפחתה הם הכתובת לשאלות שלך. יש לחברתך זכות לשמור את עניניה הרפואיים בסוד ובה בעת יש לך זכות לצפות לכנות והפתיחות בינך לבין האישה שאיתה אתה שוקל להתחתן, אם אתה מוכן לתת לה אותה מידה של כנות מצידך. צריך קודם כל שתחליט עם עצמך האם אתה דורש (ונותן) כנות בנושאים האלה. לפי זה תידע מה לעשות.

01/08/2013 | 17:56 | מאת: אני

שלום רציתי לדעת אם מותר ללעוס גת ולקחת תרופות כמו פריזמה ואלפרוקס?

לקריאה נוספת והעמקה

לא! גת הוא סם ממריץ והשימוש בו כרוך בסיכוני בריאות ובנזקים מצטברים בלתי הפיכים שיכולים להיגרם למוח, בדומה לאקסטזי. זה נכון גם אם לא משלבים אותו עם תרופות פסיכיאטריות.

01/08/2013 | 21:31 | מאת: אדיסו

ד"ר גבריאל ברקאי וואלה אתה צודק במאה אחוז, הגת הזה גרם לי לבעיות נפשיות חמורות,שגרם לי לפנות לטיפול פסיכיאטרי,כיום אני לוקח רסיטל והמצב השתפר משמעותית,הגת הזה זה סם מאוד מסוכן שאנשים לא מודעים לו, עקב הגת הסיכוי לפתח מחלות נפש,דיכאון,חרדה ,מניה דפרסיה מאוד גבוה..בקיצור לא להתעסק באש, איך הסם המסוכן הזה שיכול להרוס תמוח הוא חוקי בישראל ?א

01/08/2013 | 13:07 | מאת: אתי

שלום, האם אדם שהיה מאושפז מרצון לצורך קבלת טיפול בנזעי חשמל יוכל לעבוד בממשלה לאחר הבראתו כפי שעבד לפני שחלה בדיכאון? תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לגבי אדם שאושפז לצורך נזעי חשמל אינה שונה מאדם שאושפז לצורך טיפול בדלקת ראות, מחלת מעים או שבר ברגל. אם יש לאדם מחלה כרונית (קבועה) שיכולה להשפיע על תפקודו בעבודה הוא צריך לעבור בדיקה אצל רופא תעסוקתי שיכול להמליץ על הגבלות תעסקותיות שנובעות מן המחלה. אין שום הבדל מבחינה זו בין מחלות פסיכיאטריות למחלות רפואיות אחרות ובין הממשלה למעסיקים אחרים.

01/08/2013 | 10:05 | מאת: ר.ד

שלום דר, יש לי שאלה קצת מוזרה. אנסה להסביר. אתחיל מזה שאבי נפטר באופן פתאומי לפני 3 שנים. מאז אני סובלת מחוסר יציבות בראש, הרגשה שהראייה לא ממוקדת ועוד. עברתי לפני שנה וחצי מספר רב של בדיקות כולל mri מוח ועוד ללא שום תוצאה שמשהו לא בסדר.ההרגשה שהכי מפריעה לי היא שאני מרגישה למשל כשאני עומדת מול המראה ומנסה להתאפר אני " כאילו מתרחקת מעצמי ברמה הפיזית.דבר שמקשה עליי מאוד. שאלותי: 1. מה זה הדבר הזה ממה יכול לנבוע? והאם בגלל שעברתי את כל הבדיקות לפני שנה וחצי ולא מצאו כלום אולי צריך לחזור על הבדיקות? אולי פספסו משהו? סליחה על האורך ותודה מראש על הסבלנות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ר.ד, לשאלותייך: מה זה הדבר הזה ממה יכול לנבוע? והאם בגלל שעברתי את כל הבדיקות לפני שנה וחצי ולא מצאו כלום אולי צריך לחזור על הבדיקות? אולי פספסו משהו? תמיד ייתכן ותמיד נשארת אפשרות שאולי יש לך משהו רפואי כללי ולמרות כל הבדיקות פספסו אותו. הסיכוי לכך קיים אבל הוא כנראה די קטן. לעומת זאת יש ודאות שיש לך חרדת בריאות שהיא מצב פסיכיאטרי שגורם לאדם לחשוש שיש לו בעיה רפואית, למרות שבדיקות רפואיות שוב ושוב אינן מגלות בעיות שמעותיות. אם מה שכתבתי סביר בעיניים, כדאי שתפני להתיעצות עם פסיכיאטר.

01/08/2013 | 20:30 | מאת: ר.ד

תודה דר על התשובה. אבל יש הפרעת חרדה כזו? שכאילו משהו בראייה משתבש? כאילו אני רואה את עצמי רחוק יותק מול המראה? שמעתי שקוראים לזה הפרעת דפרנוליזציה?

01/08/2013 | 09:57 | מאת: אלון שוורץ

שלום רב רציתי לשאול האם פרפנאן 8 מג גורם לעייפות וגם לשלשולים ?,כי מאז שהתחלתי טיפול יש לי די הרבה שלשולים,או צואה רכה,יכול וגם זיעה מרובה,יכול להיות שהפרפנאן עושה את הדברים האלה,וגם ורציתי לשאול אני לוקח 8 מג באופן קבוע לפני חודש ירדתי למינון של 4מג והרגשתי חרדות,שוב פעם חזרתי ל8 מג תוך כמה זמן אני ירגיש שוב פעם בטוח ללא חרדות,כלומר מה זמן התגובה של התרופה נגד החרדה ?,ועוד שאלה אחרונה ?,יש לי המון הפרעות שינה אני לא ישן טוב בלילה כלומר אין לי שינה רצופה,האם זה בגלל הפרפנן ?,ואם כן האם יש תכשיר שנוגד את כל התופעות לוואי האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, האם פרפנאן 8 מג גורם לעייפות וגם לשלשולים ? יכול להיות. מה זמן התגובה של התרופה נגד החרדה ? 2-4 שבועות בדרך כלל. אין לי שינה רצופה,האם זה בגלל הפרפנן ? לא סביר. פרפנן בדרך כלל לא מעורר. בדרך כלל אם הוא משפיע על השינה זה לכיוון של עייפות וישנוניות, לא להיפך.

31/07/2013 | 22:31 | מאת: רפי

ד"ר שלום רציתי בבקשה לברר מדוע רופאים ממליצים על תרופות אנטיפסיכוטיות במינון נמוך לחרדה רק כאופציה אחרונה. האם זה בגלל יעילות נמוכה? האם זה בגלל תופעות לוואי? האם התרופות מסוכנות? האם מי שנוטל תרופות אלו מדווח למשרד הבריאות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי, לשאלותיך: האם זה בגלל יעילות נמוכה? לא. האם זה בגלל תופעות לוואי? כן. לתרופות אנטי פסיכוטיות יש יותר תופעות לוואי ובמקרים מסוימים הן יכולות לגרום נזקים לא הפיכים. האם התרופות מסוכנות? אינני יודע מה זה בדיוק "מסוכנות". במינונים רגילים תרופות אנטי פסיכוטיות לא הורגות. האם מי שנוטל תרופות אלו מדווח למשרד הבריאות? בשום אופן לא.

01/08/2013 | 13:43 | מאת: מסקנות

הי, שים לב לדבריו של הדוקטיר: "אינני יודע מה זה בדיוק "מסוכנות". במינונים רגילים תרופות אנטי פסיכוטיות לא הורגות." מסקנות ישירות: 1. במינונים גבוהים, תרופות אנטי פסיכוטיות הורגות. 2. מבחינת הד"ר, אם כדור לא הורג אז הוא לא מסוכן. פרשנות אישית: 1. הכדורים הפסיכיאטריים הם כל כך מסוכנים, שפסיכיאטרים העדיפו לשכוח את הפירוש של "מסוכן". 2. אל תצפה מפסיכיאטר להודות שכדור הוא מסוכן. חפש בגוגל "תרופות אנטי פסיכוטיות האמת". בהצלחה.

שלום רב, קצת קשה לי איתך מר "מסקנות". אם הייתי כותב שתרופות אנטי פסיכוטיות הן טובות לבריאות כמו מלפפון טרי, מן הסתם היית משמיץ אותי שאני מסתיר מן הקוראים את סכנותיהן האמיתיות. בפועל עניתי לרפי ולשאר קוראי הפורום בצורה כנה ככל יכולתי על הסיכונים של תרופות אנטי פסיכוטיות וגם זה יצא לא טוב מבחינתך. אז מה אני צריך לעשות כדי לרצות אותך? אולי להיעלם ביחד עם כל שאר הפסיכיאטרים ולהשאיר את השטח פנוי לשרלטנים, כדי שיוכלו ללא הפרעה לעשות קופה על חשבון מצוקתם של אנשים?

31/07/2013 | 14:14 | מאת: שרון

קראתי באינטרנט שאלפרוקס ועישון סיגריות מסוכן ויכול לגרום להרעלה ומוות הרופאה שרשמה לי את התרופה לא הזכירה את זה זה נכון שהחומרים הרעילים בסיגריה מתנגשים עם החומר שנמצא באלפרוקס? או שסתם רשמו?? תודה

סתם רשמו. החומרים הרעילים בסיגריה אינם מתנגשים עם אלפרוקס.

31/07/2013 | 12:46 | מאת: דנה

אני שומעת את הקולות אך ורק בשינה סמוך להירדמות נדמה לי ובשינה עצמה.דבר זה גרם לי לבעיות שינה וקשה לי להירדם מסיבה זו. מעניין שאני שומעת את הקולות רק בחדר השינה שלי בלבד ולא בשום מקום אחר.ואל כאשר אני יוצאת מחוץ לביתי.רק בלילה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שמה שיש לך הוא הפרעת שינה לא מסוכנת שלא צפויה להתפתח לשום מחלה פסיכיאטרית. אם זה מפריע לך לישון, ייתכן שמינון נמוך של תרופה כמו קלונקס (Clonex), לפני השינה יכול לעזור.

אני סובלת מאוסידי, וברקע דכאון בעבר. לאחרונה לאחר הצעת נישואין שקיבלתי עם כל השמחה התחילה גם חרדה והאוסידי החריף. אני מטופלת היום עם ציפרלקס. בשיחה על הריון בעתיד, בן זוגי מתנגד בכל תוקף שאקח כדורים נגד דכאון/ חרדה בזמן הריון. אז זאת לא אופציה , ואני רוצה לדעת האם פרט לכדורים ופרט לטיפול CBT (CBT בפני עצמו לא יספיק לי לדעתי כי לפעמים זה חריף אצלי, יש משהו אחר שיוכל להחליף את התרופות בזמן הריון ונמצא בטוח? גלים חשמליים למוח? משהו אחר? בבקשה עזרה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, לצערי הטיפול האקפטיבי ל- OCD הוא CBT ותרופות כמו ציפרלקס. על אף ששימוש בציפרלקס יוצר סיכונים מסויימים לעובר, לא מומלץ לאישה שסבלה בעבר מדיכאון (ובודאי אם יש גם OCD, שיוצר גם הוא סיכון לדיכאון), להפסיק טיפול בציפרלקס. חשוב שתדעי שגם דיכאון/חרדה מסוכנים לעובר, לא רק התרופות. התועלת מתרופה כמו ציפרלקס בזמן הריון גוברת באופן ברור על הסיכונים.

31/07/2013 | 00:19 | מאת: דודו 333

גדלתי בתור ילד ביישן מאוד , חסר בטחון עצמי ומופנם ומסוגר בלי חיים חברתיים ורגיש מאוד , גדלתי בלי חברים (למעט בביה"ס היסודי) ועד היום אין לי חברים. כתלמיד בביה"ס הייתי מהמצטיינים בכיתה וסיימתי כיתה י"ב עם בגרות מלא (זכאי לבגרות) וציון פסיכומטרי גבוה ובהצטיינות . בתור תלמיד בביה"ס בשעות אחרי הצהריים הייתי מבלה כמעט רוב הזמן בבית בעיקר בללמוד ובהכנת שיעורי בית , הייתי לומד הרבה בבית , את שאר הזמן הייתי מבלה בצפייה בטלוויזיה ובמשחקי מחשב , בשעות אלו אחרי זמן ביה"ס הייתי ממעט לצאת מהבית אם בכלל (לא הייתי יוצא לבלות עם חברים) . גדלתי כבנאדם רגיש מאוד לדברים שנאמרים עליי והנוגעים בי , רגיש לתגובות ולפידבקים של אחרים , ואם הייתי מרגיש שנעלבתי או נפגעתי ממשהו הייתי מתנתק ממנו ומפסיק כל מגע איתו . אחרי סיום התיכון עשיתי הפסקה של שנה לפני האונברסיטה , בשנה הזאת עבדתי במפעל קטן בכפר . בשנה הזאת החלו להופיע אצלי סימפטומים של דיכאון והתחלתי להרגיש בדידות קטלנית וקשה גם רגשות שליליים ורגשות עצב , ,גם כעס פנימי על המצב שנקלעתי אליו (הדכדוך והבדידות) וכעס על ההורים בגלל שחשבתי שחינכו אותי בצורה לא טובה גם כעס על הסביבה שבה גדלתי כי חשבתי שהסביבה גרמה לי לחלות במחלת נפש בגלל הערות שליליות שהייתי מקבל מאנשים בסביבה הזאת (הערות על כך שאני בודד) , והתחלתי להסתגר בתוך הבית , בתוך החדר והתחלתי להתנתק מהסביבה שבה אני חי עד כדי הסתגרות מוחלטת בתוך הבית . בינתיים אחרי שנת ההפסקה (השבתון) שהייתה לי התחלתי לימודים באוניברסיטה כשאני נושא מטען נפשי כבד . במקביל ללימודים באונברסיטה התחלתי לפתח פחד לצאת מהבית ופחד מלפגוש אנשים , פחד חברתי ממצבים חברתיים ובמקביל לזה התחלתי לפתח הימנעות מוחלטת מלהימצא בחברת אנשים , נמנעתי ממצבים חברתיים והסתגרתי באופן מוחלט בתוך הבית והתחלתי לחשוב מחשבות שאומרות שכאשר אני הולך ברחוב האנשים מסתכלים עליי ולועגים לי , ושאינני מסוגל ללכת ברחוב , ושהרגליים שלי לא מסוגלות לשאת את הגוף שלי כך שאלך ברחוב , היו בראש שלי מחשבות שאומרות שאינני מסוגל לעמוד מול אנשים , אינני מסוגל להיות בחברת אנשים . בינתיים סיימתי שתי שנות לימודים באונברסיטה בהצלחה ונכשלתי בשנה השלישית בגלל המצוקה הנפשית שממנה אני סובל (ההסתגרות , ההימנעות , המחשבות , החרדה , הדיכאון , הפרעות שינה , הכעס , התפרצויות הכעס והזעם ). ואז אושפזתי בפעם הראשונה בביה"ח רמב"ם במחלקה פסיכיאטרית פתוחה ושם אובחנתי כסובל מהפרעה טורדנית-כפייתית OCD (חזרה באופן אובססיבי על פעולה מסוימת מספר פעמים כדי לוודא שהכל בסדר כמו למשל לוודא מספר פעמים שהדלת סגורה וגם מחשבות שמופיעות בראש באופן אובססיבי שאומרות למשל שהדלת לא סגורה ) , אובחנתי גם כסובל מחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת ודיכאון שנקרא double dystemia depression והאבחנה הפסיכיאטרית הייתה : Schizoaffective Disorder סובל ממחלה בספקטרום השניידריאני עם מרכיב אפקטיבי. יצאתי מהאשפוז עם הטיפול הזה : Risperdal 4 mg \פעם ביום Lustral 150 mg \ פעם ביום Clonex 0.25 mg \ פעם ביום Dekinet 2 mg \ 3 פעמים ביום בהמשך באשפוז יום פסיכיאטרי ברמב"ם העלו לי את הלוסטרל (lustral) ל 300 מ"ג ביום והורידו את הריספירדאל (risperdal) ל 2 מ"ג ביום . בסך הכל יצאתי מהאשפוז מחוזק עם יותר בטחון עצמי והתחלתי לאט לאט לצאת לעולם אל מחוץ לבית . בהמשך הייתי במעקב אצל פסיכיאטרית שעשתה לי שינויים תרופתיים בתדירות גבוהה ובתוך זמן קצר , ובנתיים חזרתי לאוניברסיטה , אבל עוד פעם הייתה החמרה במצבי הנפשי ומצבי הנפשי התדרדר (הדרדר) ואז אושפזתי בפעם השנייה בביה"ח העמק בעפולה במחלקה פסיכיאטרית פתוחה בגלל הסיבות הבאות : כישלון בלימודים , הסתגרות מוחלטת בבית , הימנעות מוחלטת מלהיות בחברה מחוץ לבית , פחד לצאת מהבית , פחד מלפגוש אנשים , חרדה חברתית , ייאוש דיכאון ועצב , רגשות שליליים , התפרצויות כעס\זעם שכללו זריקת ושבירת חפצים וקילול ההורים והשם , מחשבות על כך שאינני יכול ללכת ברחוב בגלל שאנשים מסתכלים עליי ולועגים לי , הרגשתי לא שייך , אין לי כח ללכת ברחוב . שוחררתי מהאשפוז עם הטיפול הזה : Modal 50 mg \ 3 ביום Nocturno 7.5 mg \ 1 ביום Seroquel XR 300 mg \ 2 ביום Efexor XR 150 mg \ 1 ביום יצאתי מהאשפוז עם האבחנה Simple Schizophrenia . בסך הכל האשפוז בעמק עזר לי מאוד יצאתי משם מחוזק ועם בטחון עצמי , ועם רגשות חיוביים , ואופטימיות , ועם הרגשת רוגע ושמחה וגם נפטרתי כמעט לגמרי מהמחשבות שמגבילות אותי בנוגע ליציאה מהבית ושמגבילות אותי במישור החברתי והפכתי לבנאדם חופשי שיכול לצאת לאן שהוא רוצה , גם נפטרתי מהעצבנות ומהלחץ והמתח ומרגשות הכעס . אחרי האשפוז הזה הייתי בבית כמעט שנה וחצי . בזמן זה הייתי במעקב אצל פסיכיאטר במרפאה קהילתית בביה"ח הלל יפה בחדרה שעקב ירידה במצב הרוח הרופא העלה לי את האפקסור ל 300 מ"ג ביום . אחרי האשפוז בעמק בכמעט שנה וחצי חלה הדרדרות והחמרה במצבי הנפשי : דיכאון , ייאוש , עצב , כעס , התפרצויות כעס \ זעם , השתוללויות , זריקה ושבירת חפצים , תוקפנות\אלימות מילולית כלפי ההורים (חשבתי שההורים גרמו לי לחלות מחלת נפש על ידי כך שלא חינכו אותי בצורה נכונה) , גם היו הפרעות שינה , מעביר ימים ללא אוכל , מרשל את עצמי , היגיינה ירודה , כעס פנימי אדיר , הרגשת חוסר אונים . אז הגיע האשפוז השלישי בנצרת שבכלל לא עזר לי , אשפוז זה נמשך חודש ושם טופלתי בטגרטול cr 400 מ"ג ביום שנועד להרגעת התפרצויות כעס , וטופלתי בנוסף ב רסיטל 20 מ"ג\יום בנוסף המשכתי עם הסרוקוול xr 600 מ"ג\יום . האשפוז הזה לא עזר לי , להיפך הייתה החמרה במצבי הנפשי , והתחלתי להרגיש תחושת אי שקט פנימי נפשי, ולהרגיש חוסר מנוחה , כך שאינני מסוגל לשבת בנינוחות ולהתרכז בדבר (צפייה בטלוויזיה , קריאה , אינטרנט), הרגשתי מצב דמוי אקטיזיה , ואז הפסקתי את האשפוז על דעת עצמי וחזרתי להמשיך מעקב אצל הפסיכיאטר שלי בהלל יפה כשהמצב שלי לא מאוזן , מרגיש דיכאון , לא שקט ולא רגוע , הפסיכיאטר כתב שהאבחנה שלי היא : Schizophrenia vs Schizoaffective Disorder ונתן לי את הטיפול הבא : Seroquel XR 600 mg \ ביום Modal 150 mg \ ביום Ambien CR 12.5 mg \ ביום לשינה Depalept Chrono לטיפול בהתפרצויות כעס \ זעם : להתחיל 500 מ"ג ולעלות ל 750 מ"ג ביום . להפסיק Viepax להתחיל Clonex 0.5 מ"ג 2 פעמים ביום . אחרי הטיפול הזה ב 20 יום לא הרגשתי הטבה , ותחושת האי שקט הפנימי נמשכה (התחושה שהזכרתי למעלה) , כלומר עדיין מרגיש מצב דמוי אקטיזיה (חוסר מנוחה) , ואז חזרתי לרופא שלי למעקב בהלל יפה , הרופא כתב במכתב הביקור שאני סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית באבחנה מבדלת עם סכיזופרניה . הוא כתב שישנו מרכיב אובססיבי בולט בתמונה , שמקבל ביטוי ברצון חוזר וטורדני לשנות את הטיפול ולפנות מחדש לכל מיני מקומות לצורך לשנות את הטיפול . הוא כתב שישבתי בבדיקה ללא שום ביטוי של אי שקט פסיכומוטורי . הפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול הבא שאני מקבל אותו עכשיו (כיום) : Seroquel XR 800 mg \ ביום Depalept Chrono 750 mg \ ביום להפסיק מודאל (modal) בטענה שלא עוזר לי , וגורם לי לתחושת האי שקט . להמשיך Viepax XR 300 mg ביום . לקחת Cipralex 10 מ"ג ביום . Clonex 0.5 מ"ג \ 3 פעמים ביום . להתחיל Deralin 10 מ"ג \ 2 פעמים ביום . להרגעת האי שקט . Ambien CR 12.5 mg לשינה . בימים אלו (כיום) אני מקבל את הטיפול הזה .

לקריאה נוספת והעמקה

דודו שלום, קראתי את מה שכתבת. לא הוספת בסוף שאלה. האם אתה רוצה לשאול משהו?

31/07/2013 | 17:57 | מאת: דודו 333

חוות דעת שלך על הטיפול התרופתי שאני מקבל עכשיו

31/07/2013 | 18:01 | מאת: דודו 333

חוות דעת שלך על האבחנה הפסיכיאטרית שלי

30/07/2013 | 23:38 | מאת: דנה

אני בת 52 ולפני 4 חודשים כרתתי את הרחם ומאז קרה לי משהו הזוי לחלוטין.התחלתי לשמוע קולות/דיבור בלילה.זה מטריד אותי ביותר מפחיד ואפילו מקפיא אותי כי אני מבינה שזה לא הגיוני בכלל.לאחר התייעצות נאמר לי שזה מצב דלוזיונרי.מה עלי לעשות?האם עלי לקחת תרופה?האם זו תחילתה של מחלה?אני מאוד מודאגת.אשמח לתשובתך המהירה

שלום דנה, את שומעת את הקולות תוך כדי שינה? סמוך להירדמות? סמוך להתעוררות? כשאת ערה לגמרי?

30/07/2013 | 23:20 | מאת: אתי

שלום, בהמשך להתכתבויות קודמות. לאחר הפסקת טיפול בנזעי חשמל אחי קבל מרשם לנורטילין שכבר התחיל ולזיפרסקה. מה מייחד את הזיפרסקה? האם השילוב יכול להפחית מחשבות ואובדנות? תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

זיפרקסה (שם החומר הפעיל olaznzapine) היא תרופה אנטי פסיכוטית שיש לה גם השפעה מייצבת אצל אנשים עם הפרעה ביפולרית והיא יכולה להועיל בעיקר למניעת מצבי מאניה. ייתכן שיש לתרופה זו גם תועלת בהגברת ההשפעה של תרופה נוגדת דיכאון, כמו נורטילין. חסרונות הזיפרקסה הם תופעות הלוואי שיכולות להיות לה. אלו כוללות: עליית משקל, עליה בכולסטרול וסכרות. השילוב של נורטילין וזיפרקסה יכול להפחית מחשבות אובדניות אם התרופות מטפלות בדיכאון שגרם למחשבות.

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2013 | 15:42 | מאת: אלון שוורץ

שלום רב רציתי לשאול אני לוקח כבר כמה חודשים פרפנאן 8 מג למצבים של מתח וחרדה,מאז תחילת הטיפול ועד היום אני מרגיש שכבר אני לא מפחד מסמים וכבר אין לי מחשבות כלפי אנשים שפחדתי מהם,האם הפרפנאן עזר לי בקטע הזה ?,ועוד רציתי לשאול האם הפארפנאן מוריד ענין במוטיבציה ?,כי מאז שהתחלתי טיפול אין לי חשק בכלל בשום תחום עבודה ולא לימודים,רק המטרה לשבת בבית ולהעביר את הזמן,האם הפרפנאן יכול לגרום לזה ?,ועוד שאלה אחרונה בשבוע הראשון שלוקחים פרפנאן זה זה יכול לגרום חוסר תיאבון בתחילת הטיפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, לשאלותיך: האם הפרפנאן עזר לי בקטע הזה ? ייתכן מאד. אם הפארפנאן מוריד ענין במוטיבציה ? ייתכן. זו תופעת לואי שיכולה להיות לתרופות אנטי פסיכוטיות. בשבוע הראשון שלוקחים פרפנאן זה זה יכול לגרום חוסר תיאבון בתחילת הטיפול ? חוסר תיאבון אינו תופעת לוואי טיפוסית של פרפנאן. לרוב הוא גורם עליה בתיאבון. אבל תן לי לשאול אותך: אם זה היה רק בשבוע הראשון ואתה לוקח כמה חודשים, אז מה זה משנה אם זו הייתה תופעת לוואי?

30/07/2013 | 14:11 | מאת: מישהי

האם יש טיפול תרופתי שעוזר במצבים של אכילה כפייתית אכילה מתוך רגש או לחץ וצורך בנחמה עם אוכל תזונה לקויה מאוד כמו של ילדים קטנים ובמצבים של דיכאון וחוסר החלטיות וחוסר משמעת עצמית פריזמה אמורה לעזור לתופעות האלה או יש כדור יותר מומלץ במיוחד לתופעות האלה צריכה את המלצתך בבקשה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכילה רגשית היא תופעה נפוצה מאד. לפני שמתקדמים לטיפול, צריך לעשות אבחנה. אני ממליץ שתפני קודם כל לפסיכיאטר לצורך אבחון.

30/07/2013 | 12:01 | מאת: ירח

היי לכולם,אני סובלת מהפרעה דו קוטבית. הגשתי בקשה להוציא רישיון נהיגה וזומנתי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. מישהו יודע מה התהליך? מה שואלים שם? איזה סוג מבחנים עוברים? מה הדרך הנכונה להתכונן אם בכלל. אשמח לתגובות אני ממש בלחץ

30/07/2013 | 20:25 | מאת: חנן הגנן

לדעתי רוצים לדעת האם מצבך הנפשי תקין ואת מאוזנת. האם את לוקחת תרופות ולא מזניחה טיפול. יבקשו לדעת אם את במעקב פסיכיאטרי מסודר ואצל מי. איזה תרופות לוקחת? אם הכל תקין יש להניח שיאשרו לך הוצאת רשיון.

שלום רב, הליך הבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כולל למיטב ידיעתי בדרך כלל מבחנים פסיכולוגיים, ריאיון עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים ראיון עם פסיכיאטר. השאלות מיועדות לוודא שהאבחנה הפסיכיאטרית שרשומה במסמכים שמסרת היא אכן נכונה ושאין לך דפוסים של מחשבה, התנהגות או שליטה בדחפים שיכולים לסכן אותך או עוברי דרך אחרים, כשאת נוהגת. הכנות שכדאי לעשות: הכיני מסמכים רפואיים מפורטים ככל האפשר. חשוב מאד שיהיה לך מכתב מן הפסיכיאטר המטפל שמתייחס לנקודות הבאות: 1. האם ההפרעה הביפולרית נמצאת ברמיסיה (מצב מאוזן)? 2. האם התרופות שלך מפריעות לערנות? 3. האם יש או הייתה לך בעבר בעיה של סמים/אלכוהול? 4. האם יש או הייתה לך בעבר הפרעה בבוחן המציאות או תהנהגויות אימפולסיביות מסוכנות. עדיף שהפסיכיאטר יתיחס לכל הנקודות האלה גם אם לכאורה הן לא לטובתך, מאשר שדברים יתגלו תוך כדי הבדיקה ואז הבודקים יצטרכו להסיק מסקנות לבד. אם ההליך נגמר לא טוב בשבילך, חשוב שתדעי שיש אפשרות לערער. אם תחליטי לערער (ורק במקרה כזה), חשוב שתבואי מיוצגת על ידי עורך דין.

30/07/2013 | 02:25 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 28, מטופל שנים בנגזרות שונות של SSRI / SNRI בשל דיכאון והתקפי פאניקה (בעבר עם אגורפוביה). התרופה היחידה שעזרה לי היא ציפרלקס ולא מזמן חזרתי אליה לאחר ניסיון טיפול בפרוזאק (בשל תופעות לוואי). יש לי תופעת לוואי אחת קבועה כשאני נוטל ציפרלקס והיא הכי מציקה לי: ישנה תחושה של גוש ג'ל בגרון (לא על רקע חרדתי ולא תחושת גלובוס), מעין תחושה של ליחה שלא ניתן לבלוע או לפלוט). בירור א.א.ג וגסטרוסקופיה ע"י רופאים שלא מודעים לנטילת התרופה היו תקינים (א.א.ג אחד אמר שהוא רואה בצקת באדנואידים), וכשהפסקתי את הציפרלקס התופעה חלפה. כאשר חידשתי את הטיפול התופעה חזרה. יש לציין שהתופעה מתחילה כמה שעות לאחר הנטילה עד כמה שעות לפני הנטילה הבאה. 1.האם יש סיכוי שהחלפה לגנריקה אחרת תעזור? 2. האם החילוף לגנריקה עשוי לגרום לנסיגה? 3. יש סיכוי שזו תופעה אלרגית מסוכנת כמו התנפחות גרון? (לקחתי את התרופה שנים וסבלתי מזה תקופה ארוכה מאוד אך לא כל שנות הנטילה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לשאלותיך: 1.האם יש סיכוי שהחלפה לגנריקה אחרת תעזור? לא. רק כדי לסבר את אוזנם של הקוראים: גנריקה פירושה תכשיר אחר, מיצרן אחר שמכיל אותו חומר פעיל. 2. האם החילוף לגנריקה עשוי לגרום לנסיגה? לא. 3. יש סיכוי שזו תופעה אלרגית מסוכנת כמו התנפחות גרון? (לקחתי את התרופה שנים וסבלתי מזה תקופה ארוכה מאוד אך לא כל שנות הנטילה). אני פסיכיאטר ואני לא יכול לדעת. נראה לי שרופאי אף אוזן גרון כבר ענו על השאלה הזו. לא?

29/07/2013 | 22:49 | מאת: לינה

שלום, אני כותבת כאן לגבי אבי. אני היום בת 24 ומאז שאני זוכרת את עצמי אחת לכמה זמן לאבא שלי יש התפרצויות זעם לרוב ללא סיבה ממשית על הסובבים אותו בהן הוא צועק עם זעם רב, כל פעם יש תסריט מחדש שהוא לא מרגיש טוב (שרוב הפעמים הוא סתם אומר זאת). כאשר אין את התפרצויות הזעם הללו לרוב הוא מתנהג באופן מאוד אנטי סוציאלי , ברגע שהוא מרוכז בטלויזיה או מחשב אסור להשחיל מילה, זה מגיע למצב קיצוני של צרחות במידה ומישהו מזיז משהו או האשמות שבגללנו הוא הפסיד במשחק מחשב כזה או אחר. לפני כמה זמן הגיע טכנאי הביתה והוא לא פתח את הדלת מכיוון שהוא היה באמצע המשחק מחשב. הדבר שיותר מטריד אותי זה העובדה שהוא לא מודע בכלל לעובדה שההתנהגות שלו איננה נורמלית, אני כבר שנים חושבת שיש לו בעייה פסיכאטרית ואומרת זאת לאמא שלי והיא מסכימה אבל אומרת שגם ככה הוא לא יסכים לטיפול ועוזבת את הנושא עד להתפרצות הבאה שלו. אז השאלה היא מה לדעתך על סמך מה שתארתי כאן יש לו? מה ניתן לעשות במידה ובן אדם לא מגיע לטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2013 | 11:50 | מאת: משה

ראשית חשוב שתדעי שבלתי אפשרי לאבחן דרך מידע באינטרנט למרות המידע הספציפי שרשמת. דבר נוסף,אי אפשר לעזור לאדם שלא מעוניין ולא משתף פעולה. זו בעיה מוכרת בהרבה תחומים בפסיכיאטריה שיש חוסר מודעות למצב ולבעיה. לעיתים חושבים שהסובבים לא בסדר והם צריכים טיפול.... מה שאפשר לעשות זה להמשיך לומר לו בלי להתיאש שככה זה לא יכול להמשך, התפרצויות זעם ותוקפנות שהורסים את האוירה בבית סתם. גם אם יכחיש את הבעיה, אין להתיאש, לחזור שוב ושוב על הצורך בטיפול. בתקוה שיעזור.

שלום לינה, אינני יודע מה יש לאביך. התפרצויות זעם וחוסר התחשבות בזולת יכולים להיות קשורים לכל מיני מצבים פסיכיאטריים. היה צריך שאביך יפנה לייעוץ פסיכיאטרי וחבל שהוא מסרב. אם יש לאדם התנהגויות אלימות: מכות או שבירת חפצים אפשר לערב את המשטרה אות את הפסיכיאטר המחוזי. אם זו רק אלימות מילולית אז אי אפשר להכריח אדם לשנות את התנהגותו אבל גם אי אפשר להכריח את הסובבים אותו לסבול את ההתנהגות הזו. חשוב שכל אדם יידע שלהתנהגותו יש מחיר. אם אדם מתרגל שהוא יכול להשיג מה שהוא רוצה מן הסובבים אותו באמצעות טרור ואינו משלם על התנהגותו האלימה שום מחיר, ימשיך להתנהג כך כי אין לו שום סיבה לשנות את ההתנהגות. חשוב לי להדגיש שאיני מזמין אותך או את מישהו אחר להתנהגות של אלימות נגדית. כשאני כותב "מחיר" אני מתכוון למשל למניעה של דברים שהאדם צריך מן הזולת. כל אחד צריך משהו: שינקו לו, שיבשלו לו, שיהיו איתו, שיאהבו אותו, או משהו אחר.

29/07/2013 | 22:46 | מאת: פוצי

שלום אני מתלבט לגבי בני היחיד בן 15 שמגלה עצבנות -סף תיסכול נמוך הוא מעצבים נתן בעיטה לשולחן בבית הספר לא מזמן נתן אגרוף לארון חשמל ואף שבר את ידו ואתמול שוב מעצבים שבר את המסך מגע בסמארפון. לילד יש חברים ,יוצא מידי פעם ולפני שנה התחיל לנגן בגיטרה , לא הייתי אומר שמצא פה הנאה מרובה ,קנינו לו שק אגרוף להוצאת אנרגיה וכעס אבל הוא לא מהמקפידים והמשקיענים ,גם בבית הספר אבל תלמיד טוב !! הוא די מקטר על כל מיני ולא נראה מרוצה ... בבית הספר המליצו על עובדת סוציאלית MSW או מאמן אישי בפורום פסיכולגיה למתבגר המליצו על פסיכולוג (לא שללו את העובדת סוציאלית) לאן היית מציע שכדאי לנו לפנות ??? אני שמעתי על טיפול CBT שהוא לא חופר ,ממוקד מאוד לא בא לי שיתחיל איזה טיפול ארוך .... נ"ב קשור או לא ,אני עם אגורופוביה ,סובל קרוב ל-30 שנה מהתקפי פאניקה ,ב15 שנים האחרונות לא עזבתי את גבולות הרחוב ... (נראה לא טוב אה...:-) ) בבית יש את הסיפור של תלות באשתי והרבה פעמים לא ניתן לעשות דברים מחוץ לבית אם אין לי שכן שנמצא פה ואני יכול להזעיק אותו בזמן התקף ... הנ"ב יצא ארוך אבל זה מה שיש ... תודה מראש על תגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פוצי, ההתנהגויות שאתה מתאר מעידות לדעתי שיש לבנך מצב פסיכיאטרי כלשהו וחייבים להתייחס לזה. מאד ייתכן שההמלצה לטיפול פסיכולוגי היא הדבר הנכון, אך קודם לכן הייתי מתחיל בפניה לפסיכיאטר ילדים ונוער, לצורך אבחון ושואל את הפסיכיאטר מה מתאים לעשות בהתאם לאבחנה של הפרעת ההתנהגות שקיימת אצל בנך.

30/07/2013 | 22:27 | מאת: פוצי

29/07/2013 | 18:47 | מאת: אני

לגבי תופעות לוואי שלא ברור לי תרופות לדיכאון ולחרדה.. השאלה שלי.האם התופעות לוואי מופיעות רק בתחילת הטיפול או שיהיה תופעות לוואי כל עוד אני נוטל תכדור?בבקשה הסבר על תופעות לוואי

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2013 | 19:24 | מאת: אתה

הי, תופעות לוואי יכולות להופיע בכל שלב. ככל שאתה משתמש יותר, כך המוח שלך ישתנה כדי להתאים את עצמו לכדורים, וקח תהפוך יותר לזומבי. ראה הוזהרת.

29/07/2013 | 19:37 | מאת: דפנה

לגבי תרופות פסיכיאטריות, אכן ישנם תופעות לואי, אך לרוב, היתרונות שבהן "שוות את המחיר".השיפור בהרגשה וההתנהגות היא לעיתים רבות מאוד משמעותית. רצוי להזהר באמירות נחרצות..

שלום רב, לתרופות שונות יש תופעות לוואי שונות. חלק מתופעות הלוואי מופיעות בתחילת הנטילה ואחר כך דועכות, יש תופעות לוואי שאם הן מופיעות, הן אינן פוסקות כל עוד ממשיכים את הטיפול. התגובה לתרופות היא מאד אישית. כפי שיש כאלה שיסתייעו בתרופה וכאלה שלא, יש כאלה שיסבלו מתופעות לוואי כאלה ואחרות ויש כאלה שלא. כדי לענות תשובה ספציפית צריך לדעת יותר על הטיפול בהווה וטיפולים שהיו בעבר.

30/07/2013 | 00:10 | מאת: אני

יש לי חרדה דיכאון וחרדה חברתית. אז מה אני אמור לעשות אני לוקח רסיטל 20 מ''ג 4 שבועות, לפעמים אני מרגיש מצוין לפעמים אני מרגיש חרא.זה מזכיר לי את התקופות של פעם שהיתי לועס גת שהיתי לועס גת היתי מרגיש חיים דבש כיף וזה ואז תוך שעה שעתיים אני מרגיש רע וכה הילי?.

29/07/2013 | 15:44 | מאת: אירה

שלום רב, לפני שבועיים קיבלתי טיפול נוגדי דיכאון וחרדה בפלוטין 20. כמה ימים ראשונים הכל היה בסדר, עד שיום אחד שעה אחרי שלקחתי את המינון שלי הרגשתי התקף צרבת, שכלל צריבה וכאב בבית החזה ובוושט, כאבים בבליעה ובחילה. לקחתי רני ואחרי בערך שעתיים זה עבר. מאז כל פעם שאני לוקחת פלוטין אחרי חצי שעה תוקפת אותי צרבת קשה. חוץ מזה אין שום תופעות נוספות ואחרי שצרבת עוברת נשארת הרגשה לא נעימה בגרון שמלווה אותי מספר שעות. לפני בערך חודש בבירור אף אוזן גרון, הובנתי כסובלת מרפלוקס, אבל לא היו לי צרבות כאלה לפני שהתחלתי טיפול בפלוטין. קראתי בחלק מהאתרים שזו תופעה מוכרת, אבל אני עדיין מאוד חוששת. בגלל שאני סובלת מחרדות, אני מכניסה לי לראש כל מיני מחלות סופניות. אנא ממכם, תגידו לי מה זה יכול להיות. אני בת 30 בריאה בדרך כלל, חוץ והפרעות חרדה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אירה, פלוטין יכול לגרום לצרבת. פלוטין לא גורם לסרטן או מחלות סופניות אחרות. האם ייתכן שהמחשבות שיש לך בעניין זה הן חלק מהפרעת החרדה שלך? תופעות לוואי כמו צרבת דועכות בדרך כלל אם ממשיכים ליטול את התרופה. אם הצרבת לא חולפת או שהכאבים בלתי נסבלים, צריך לשקול את החלפת התרופה. כדאי להתייעץ על זה עם הפסיכיאטר שהמליץ לך על התרופה.

29/07/2013 | 15:42 | מאת: נועה

שלום רב, האם בן שמרשה לעצמו לעשות שימוש בכרטיס אשראי (של הורים)ו/אוו לקחת כסף מאחיותיו ומחברים ולא להחזיר וכמו גם לוקח את הרכב ללא ידיעת ההורים,מתחייב בחברות למכשיר נייד ולא משלם. ועובר לסדר יום. כאילו זה נורמלי שאלותי: האם יש מה לעשות/טיפול בעניין,והאם נכון טיפול פסיכאטרי. אגב הבן הסכים ללכת לטיפול מרגיש שמשהו לא בסדר איתו. מודה לך באם תענה לי בהקדם. אמא מתוסכלת ודאגת מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, לא כתבת בן כמה בנך. התנהגות של שקרים וגנבות מעידה בדרך כלל על מצב רגשי משמעותי כלשהו. לשאלותייך: האם יש מה לעשות/טיפול בעניין,והאם נכון טיפול פסיכאטרי? במקרים רבים יש מה לעשות. כדי לענות באופן מדויק יותר צריך לעדת מה "הענין", כלומר איזה מצב פסיכיאטרי קיים אצל בנך. אם בנך צעיר מגיל 18, אז כדאי לקחת אותו להתייעצות ואבחון ראשוני אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.

30/07/2013 | 07:57 | מאת: נועה

ד"ר ברקאי תודה על תשובה מהירה. בני בן 24 העניין "משמעת ואחריות" אולי מתוך טעות שלנו בחינוך ו/או בעיית קשב וריכוז מה שברור לי שהוא חוזר על אותם מעשים כפי שציינתי קודם מבלי ללמוד לקח. מה לדעתך הכיוון שאני צריכה להתחיל איתו. אודה לתגובתך אמא מודאגת ומתוסכלת

29/07/2013 | 11:43 | מאת: דוד

ביום בהיר וללא סיבה נראית לעין אישתי הגיעה מהעבודה והחלה לדבר לא לענין.שנגמרו לה החיים ,שכולם כולל אותי עושים דברים נגדה ושהכל מתוכנן כדי לפגוע בה.המחשבות לא עזבו אותה לרגע ,היא הפסיקה לאכול והתקשתה לישון.לקחתי אותה לפסיכאטר שנתן לה ריספונד 1מ"ג ,לאחר יומיים העלה ל-1.5 והוסיף ציפרלקס.לדעתו מדובר בדיכאון עם פסיכוזה.היא פחדה גם לנהוג וכל דבר שנעשה סביבה היה מוזר ומתוכנן כנגדה לדבריה.לאחר שלשה שבועות חלף הכל והיא חזרה לעבודה כשהיא עצמה לא מבינה מה עבר עליה.במה מדובר והאם זה עלול לחזור שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, אני מצטער לשמוע על המשבר שעבר על אשתך. ראשית עליי להגיד שמה שאני כותב פה אינו בגדר ייעוץ פסיכיאטרי אלא רק מתן מידע. מה שאתה מתאר נשמע אכן כמו דיכאון עם פסיכוזה, כפי שאבחן הפסיכיאטר. כדאי לענות על השאלה מה הסיכון שזה יחזור צריך לחקור מאד לעומק ולנסות למצוא את הסיבות לדיכאון הזה. זה נשמע שעבר על אשתך משהו מאד רציני וחשוב לברר עד הסוף, ככל האפשר, למה זה קרה ואיך למנוע את זה בעתיד. גורמים אפשריים לדיכאון עם פסיכוזה כוללים בין השאר: 1. סמים. 2. אלכוהול. 3. בעיות רפואיות כלליות (כמו למשל בעיה בבלוטת התריס) 4. אבל 5. הריון ולידה. ועוד גורמים.

לא הדגשתי שבמרבית המקרים אי אפשר למצוא גורם רפואי או כימי ברור. דיכאון (עם או בלי פסיכוזה) נובעים לרוב מתגובה מנטלית שקשורה לעולמו המנטלי של האדם ולא לבעיה רפואית כלשהי.

29/07/2013 | 08:22 | מאת: אתי

שלום, בהמשך להתכתבות - אחי הפסיק את הטיפול בנזעי חשמל מכיוון שהמסגרת בה מקיימים את הטיפול בירושלים בהדסה היא של אשפוז מלא. הוא קבל מכתב שחרור ומחפש מקום במרכז הארץ בו ניתן לעשות את הטיפול במסגרת אמבולוטורית. האם תוכל לעזור בנושא זה? אתי

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי, באגף הפסיכיאטרי בבית החולים תל השומר יש מכון נזעי חשמל שנותן טיפולים גם באופן אמבולטורי.

28/07/2013 | 18:10 | מאת: מיכל

שלום אבי בן 88, מקבל זיפרקסה מזה 3-4 ימים עקב פסיכוזה חריפה שהחלה לפני כשבועיים, כפי הנראה עקב תרופה ללא מרשם שנטל להוצאת ליחה מהגרון (בדיקות במיון כולל סיטי מח היו תקינות). בעבר מעולם לא היו הפרעות פסיכוטיות כל שהן. בימים האחרונים קיבל כדור של 5 מג ליום מתחת ללשון, היום מתחיל לקחת את אותו כדור בוקר וערב. מאז החל לקחת את התרופה חל שיפור אבל מדי פעם יש נסיגה קלה. האם זה נורמלי כשלוקחים תרופה כזו שמדי פעם יש נסיגה עד שהמצב יתייצב? אן שצריך להיות שיפור כל הזמן? שאלה נוספת: קראתי שהכדור עלול לגרום לסכרת ויש לשים לב אם האדם שותה ונותן הרבה פעמים שתן. מאז שהתחיל לקחת את התרופה הוא שותה הרבה יותר ממה ששתה בעבר וגם מטיל שתן יותר פעמים. האם תוך כמה ימים התרופה יכולה לגרום לעלית הסוכר בדם ולנזק בלתי הפיך או שזה קורה רק בלקיחה ממושכת מאוד של התרופה כפי שרשום בחלק מהמקומות? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, לשאלותייך: האם זה נורמלי כשלוקחים תרופה כזו שמדי פעם יש נסיגה עד שהמצב יתייצב? אן שצריך להיות שיפור כל הזמן? המהלך יכול להיות עם תנודות. העיקר הוא לבדוק מה המגמה לאורך זמן. האם תוך כמה ימים התרופה יכולה לגרום לעלית הסוכר בדם ולנזק בלתי הפיך או שזה קורה רק בלקיחה ממושכת מאוד של התרופה כפי שרשום בחלק מהמקומות? סכרת היא תופעת לוואי מאוחרת שמופיעה תוך חודשים או שנים ולא תוך ימים או שבועות. היא מלווה בדרך כלל בעליית משקל ועלייה בכולסטרול. מכיוון שמדובר בתופעה שמתפתחת לאט, חשיבותה אצל אביך בשלב זה של טיפול התחלתי, משנית לעומת השאלה כמה תועלת הוא מפיק מן הטיפול.

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2013 | 16:47 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך. עוד שאלה אחת ברשותך. בחלק מהמקומות באינטרנט בהם מדובר על התרופה זיפרקסה (מחקרים ומאמרים) רשום שמינון הגבוה מכדור ליום עלול לגרום לשבץ ולמוות. הרופאה אמרה שאלו חלק מתופעות הלוואי ולא נתנה תשובה ברורה. אבי כרגע מקבל כדור בבוקר וכדור בערב, כל כדור הוא 5 מ"ג. הוא התחיל לפני כמה ימים. מה אתה חושב? האם צריך להוריד מינון? האם מינון של 10 מ"ג ביום הוא מסוכן לאדם בן 88? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2013 | 15:43 | מאת: אתי

שלום, תודה על המענה המהיר. כתבת שאחרי 6 - 10 טיפולים דו צדדיים ניתן להרגיש שיפור.האם המספר שציינת הוא בנוסף ל8 הטיפולים שעבר באופן חד צדדי? מה ההבדל בין החד צדדי לדו צדדי? בברכה אתי

לקריאה נוספת והעמקה

האם המספר שציינת הוא בנוסף ל8 הטיפולים שעבר באופן חד צדדי? כן. מה ההבדל בין החד צדדי לדו צדדי? בעיקר- מנח האלקטרודות. במקרה של טיפול חד צדדי מניחים את האלקטרודות על המצח ועל העורף, לא באמצע, אלא מעט בצד, לרוב מימין. כך הזרם החשמלי שיוצרות האלקטרודות עובר בעיקר דרך חצי אחד של המוח, בעיקר החצי הימני. בטיפול דו צדדי מניחים את האלקטרודות על הראש, בערך מעל האוזניים והזרם החשמלי עובר דרך המוח מצד לצד ומשפיע באותה מידה על שני החצאים. כפי שכתבתי בעבר, טיפול דו צדדי הוא כנראה אפקטיבי יותר אך גם גורם יותר תופעות לוואי כמו פגיעה בזיכרון.

28/07/2013 | 15:01 | מאת: אתי

שלום, בהמשך להתכתבויות קודמות. אחרי 8 טיפולים בנזעי חשמל חד צדדי ואי הגעת השיפור המצופה עברו לטיפול דו צדדי. היום היה טיפול ראשון. אחרי כמה פעמים מהסוג הזה אמורים להרגיש שינוי? תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

6-10 טיפולים. כדאי לשאול את הצוות המטפל האם הושג פרכוס. כדי שטיפול בנזעי חשמל יגיע למלוא האפקטיביות, צריך שבכל טיפול יהיו פרכוסים של 60-90 שניות לפחות.

שלום לכל המבקרים בפורום, כפי שכתבתי בעבר, הפורום הזה פתוח לכל דיעה על פסיכיאטריה וטיפול פסיכיאטרי. כל אדם מוזמן לכתוב בפורום כל עוד הוא שומר על סגנון כתיבה ראוי. יחד עם זאת צריך לזכור שהפורום הזה מיועד כפי ששמו מעיד, קודם כל להתייעצות והכוונה פסיכיאטרית. אני מבקש שהודעות בעלות אופי עקרוני וכללי, כמו למשל הודעות שכוללות דיעה כללית על הפסיכיאטריה והפסיכיאטרים יפורסמו כהודעה חדשה ולא כתגובה להודעות של אנשים שמבקשים ייעוץ והכוונה פסיכיאטרית. הודעות שיתפרסמו כהודעה חדשה, יישארו בפורום לעיון הציבור ויקבלו תגובה ראויה, גם אם התוכן שלהן לא מתאים לכותרת הפורום ובלבד שהנימה והנוסח יהיו ראויים. יש לזכור שמרבית ההודעות בפורום הן בקשות אישיות של גולשים לייעוץ פסיכיאטרי. להגיב על בקשות כאלה בהודעה שמכילה דיעה כללית ששוללת את הפסיכיאטריה ואת הטיפול הפסיכיאטרי, זה מעשה תוקפני ומזלזל כלפי מבקש הייעוץ ואני אפעל לחסימה מהירה ומלאה ככל האפשר של הודעות כאלה. אני מתנצל בפני הגולשים והגולשות על אי הנעימות שגורמות לכם הודעות לא ראויות. אני משתדל להוריד הודעות כאלה מהר ככל האפשר. להתראות בפורום,

28/07/2013 | 11:02 | מאת: דני

שלום בן 34 אני סובל מחרדת בריאות קשה. כל פצע קטן אני כבר חושב שזה מחלה קשה. אני התחלתי בהדרגה סימבלתה. שבוע ראשון 30 מ"ג. ולפני כשבוע התחלתי 60 מ"ג סימבלה פעם ביום. האם זה שכיח החרדה שלי? ואני עדיין לא מרגיש שיפור? מדוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני, לשאלותיך: האם זה שכיח החרדה שלי? כן, חרדת בריאות היא הפרעה שכיחה למדי. ואני עדיין לא מרגיש שיפור? מדוע? לוקח לסימבאלתה 2-4 שבועות להתחיל להשפיע. סופרים את הזמן ממתי שהגעת למינון אפקטיבי- כלומר מאז שהגעת ל- 60 מ"ג ליום.

28/07/2013 | 09:58 | מאת: שיר

שלום האם זה מסוכן לשלב תרופות נוגדות אלרגיה כמו אלרגי x וסירופ לורתרים שהוא גם נגד נזלת אלרגית מה קורה עם משלבים בניהם? משהו רציני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, אלרגיX וסירום לררתרים מכילים את החומר הפעיל loratadine. פריזמה מכילה את החומר הפעיל fluoxetine. פריזמה עלול לגרום לעליית רמת האלרג'יקס בדם ולכן צריך לעקוב ולראות אם יש תופעות לוואי של אלרג'יקס בזמן שמשלבים את שתי התרופות.

28/07/2013 | 15:15 | מאת: שיר

אבל האם התופעות לוואי יכולות להיות מסוכנות או שרק לא נעימות וגם השילוב של שתיהם אם אדוויל מסתדר? תודה על התשובה

28/07/2013 | 09:53 | מאת: יולי

שלום רב.מזה כמה חודשים שאני נוטלת פאקסט ו2-3 אלטרול ביום לטיפול בחרדה.הטיפול הזה באמת הפחית לי את החרדה ואני מרגישה הרבה יותר טוב.אבל לצערי נוצרה בעיה חמורה .עליתי עשר קילו ומבחינתי זה המון.הדחף שלי לאוכל הוא ענקי והבעיה היא ההלקאה העצמית אחרי כל ארוחה....איזה פיתרון אתם יכולים להציע לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יולי, ראשית כדאי לעשות בדיקות רפואיות כלליות לאיתור גורמים רפואיים לעליית משקל שאינם קשורים לתרופות. אם זו לא בעיה רפואית כללית אלא תופעת לוואי, אזי צריך הורדת מינון או החלפת טיפול. לצערי לא ידוע לי על אפשרויות אחרות.

27/07/2013 | 17:07 | מאת: נטלי

שלום רב, האם ייתכן כי תופעות לוואי של "אסטו" כגון כאבי בטן, בחילות וחוסר תיאבון, יופיעו גם כשנה מיום תחילת נטילת התרופה? יש לציין שזה לא ברציפות, אלא כמה ימים מדי חודש. הפעם הנוכחית היתה מעורבת בקצת חום - במשך יום אחד בלבד - בהקאה, אף היא חד פעמית, אך בכאבי בטן ובחילות הנמשכות כבר שלושה ימים. אודה על עזרתכם!

שלום נטלי, כאבי בטן, בחילות וחוסר תיאבון יכולים להיות תופעות לוואי של אסטו. תופעות אלה דועכות לרוב עם הזמן, גם אם ממשיכים את הטיפול באותו מינון ואף אם מעלים אותו. ייתכן אמנם שתופעות לוואי של מערכת העיכול אינן חולפות, אך נדיר שמתקיים דפוס של הופעה לא רציפה שלהן ימים ספורים בחודש. זה מזכיר לי יותר תופעות קדם וסתיות ולא תופעות לוואי של אסטו. האם זה יכול להיות רלוונטי אלייך?

27/07/2013 | 10:58 | מאת: שרון

שלום אני הופחנתי אצל פסכיאטר בדמנסטיק דיסאורדר אני מקבל דפלפט כרונו 500 ואסטו 20 באפריל חליתי בcmv ועבר תוך חודשיים אני נוסף לזה היפוכונדר היה לי פעם התקף לב חליתי בסרטן העור והבראתי מיזה אבא שלי חלה בסרטן ונפטר כל דבר בגוף שלי מפריעה אני רץ לרופא כל שבוע למוקד מכבי אני קבוע שם אני חוב שיש לי אלף מחלות עשיתי בדיקות דם והרופא אמר לי שהכל תקין מערכת חיסונית תקינה וחזקה הוא אמר לי בדיקות הבאות בעוד שנה עיין לי חיים בצורה הזו אני כותב לך ובוכה אני מרזה כנראה בגלל הלחץ מיזה לא יודע מה לעשות אני בן 46 ניסיתי להתעבד כמה פעמיים אני לוקח את התרופות בערך חודש בשבוע האחרון הצואה רקה כבן לי כוחות לזה תעזור לי בבקשה באמת אני כל הזמן מתקשר לרופא והוא מרגיעה אותי מה אני צריך לעשות תודה מראש בבקשה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2013 | 11:12 | מאת: שרון

========= Glucose (B) 99 mg/dl 70 - 100 .(.........*). Urea (B) 38 mg/dl 17 - 43 .(.......*..). Creatinine (B) 0.89 mg/dl 0,67 - 1,17 .(...*......). 18.06.2012 ךיראתמ לחה ,בל םיש .סוחייה יכרעב יוניש לח eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג .60 לעמ יוצר ךרע K+ Potassium (B) 4.1 mmol/l 3,5 - 5,1 .(...*......). Na- Sodium (B) 141 mmol/l 136 - 146 .(....*.....). Ca-Calcium (B) 9.2 mg/dl 8,1 - 10,4 .(....*.....). Protein Total (B) 7.3 g/dl 6,6 - 8,3 .(...*......). Albumin (B) 4.2 g/dl 3,5 - 5,2 .(...*......). Bilirubin Total 0.40 mg/dl 0,30 - 1,20 .(*.........). Bilirubin Conjugated 0.1 mg/dl 0,00 - 0,20 .(....*.....). Bilirubin Unconjugated 0.30 mg/dl 0,00 - 1,10 .(..*.......). תבשוחמ האצותה ALKP-Alkaline Phosphatase 91 u/l 30,0 - 120, .(......*...). ALT (GPT) 10 U/l 0 - 37 .(..*.......). AST (GOT) 15 U/l 10 - 37 .(.*........). Vitamin B12 306 pg/ml 211 - 911 .(*.........). ============ תופורת רוטינ ============ Valproic Acid 25.70 micg/ml 50,00 - 100, *(..........). םיימעפ יושע ======================== רישכמ-םד תריפס-היגולוטמה ======================== WBC-Leucocytes 10.6 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(........*.). RBC-Red Blood Cells 4.90 10*6/micl 4,50 - 5,50 .(...*......). Hemoglobin 14.6 g/dl 13,5 - 17,5 .(..*.......). Hematocrit 43.6 % 41,0 - 53,0 .(.*........). MCV-Mean Cell Volume 89 fl 79 - 97 .(.....*....). MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.8 pg/cell 27,00 - 35,0 .(...*......). MCHC-M.Cell Hb cont. 33.5 g/dl 32,00 - 36,0 .(...*......). RDW-Red Cell Distri.Width 13.2 % 11,60 - 15,0 .(....*.....). Platelets 212 10*3/micl 150,00 - 450, .(.*........). MPV-Mean Platelet Volume 12.4 fl 8,5 - 12,9 .(........*.). 099/18067745 :השירד ______________ 2 : דומע 099/18067745 :השירד ןורש רפש : קדבנ ______________ 27.07.13 :ךיראת 0022587786 : .ז.ת :תואצות ------- הקידב האצות 'חי קדבנל המרונ תולובג חווט -------------------------------------------------------------------------------- Neutrophils % 62.5 % 40 - 75 .(.....*....). Lymphocytes % 23.8 % 22,0 - 43,0 .(*.........). Monocytes % 11.4 % 3 - 13 .(.......*..). Eosinophils % 1.8 % 0 - 6 .(..*.......). Basophils % 0.5 % 0 - 2 .(..*.......). Neutrophils # 6.62 # 1,80 - 7,70 .(.......*..). Lymphocytes # 2.52 # 1,00 - 4,80 .(...*......). Monocytes # 1.21 # 0,00 - 1,10 .(..........)* Eosinophils # 0.19 # 0,00 - 0,60 .(..*.......). Basophils # 0.05 # 0,00 - 0,20 .(..*.......). ============== היגולונירקודנא ============== TSH 3.33 mIu/l 0,50 - 4,80 .(......*...). תכרע הפלחוה 14.7.2013 םוימ לחה .הקידבה .סוחייה יכרעב יונישל בל םיש

27/07/2013 | 12:20 | מאת: שרון

אני כל הזמן חושב שיש לי אלף מחלות מלא גם איידס לא יודע כבר עובד עצות

שלום שרון, ממה שאתה מתאר אני מסיק שיש לך הרבה הרבה דאגות גופניות עם גוף בריא. הבעיה היא אם כן במוח. לא הצלחתי להבין את שם האבחנה שהפסיכיאטר התרשם שקיימת אצלך. מכל מקום- אתה חייב לפנות לפסיכיאטר ולבקש אבחנה וטיפול. צריך שתמנה לך רופא אחד, רצוי רופא משפחה, שרק איתו אתה נמצא בקשר ופונה לרופאים אחרים רק בהפנייה שלו. בכל מקרה אחר- הפנייה לרופאים בנוגע לפחדים שיש לך ממחלות שונות עלול רק להזיק לך.

27/07/2013 | 01:43 | מאת: אלברטין

שלום. אני בת 24 וברצוני לקבל חוות דעת על דבר מה אשר מלווה אותי תקופה ארוכה. אינני יודעת איך להסביר נכון את התופעה, אשתדל להיות ברורה וקצרה. אני מעוניינת להבין מדוע איני מרגישה עצבות כאשר אדם קרוב אלי סובל. אני כן מבינה ויש בי רצון לתמוך ולעזור, אבל הרגש נעדר. ובכלל אנשים אשר בוכים ו"נשברים" מולי מעוררים בי חשק לצחוק, ובמקרים רבים אני נושכת שפתיים. האם זה נורמלי? אולי מדובר בסוג של מנגנון הגנה? אני שבר כלי כאשר אני רואה חייה סובלת, מדוע איני מגיבה באותה הצורה לסבלם של בני האדם , אנשים קרובים ובני משפחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלברטין, ממה שאת מתארת ברור שאת מסוגלת לחוש רגשות. למעשה גם במצבים שאת מתארת עם אנשים קרובים את מרגישה משהו שמעורר בך צחוק. בוז? אי אמון? מבוכה? רגש אחר שיכול לגרום לתגובת צחוק? השאלה החשובה היא למה את מרגישה רגש שגורם לך לצחוק ולא הרגש הצפוי של עצב, רחמים, חמלה וכו. המקום לענות על כך לדעתי- טיפול פסיכולוגי.

27/07/2013 | 00:57 | מאת: יצחק

אני בן 24 לפני 13 שנים קרה לי משהו מוזר ומפחיד רצח היתי גר בקומה שישית יצאתי מהבית והתחלתי לרדת במדרגות פיתאום בקומה השלישית קיבלתי התקף פחד ממש פחד שאני עומד להשתגע זה היה משהו מפחיד היתי ילד לא ידעתי מה לעשות מאז מאותו הלילה של ההתקף היה לי פחדים ביום יום שנמשך כמה חודשים היתי בוכה לאימא שלי כל לילה היתי מפחד בבצפר ובלילה לא מצליח לישון לבד למזלי אחרי כמה חודשים של ההתקף עברנו דירה לעיר אחרת וכל הפחדים נעלמו ביום יום אך לא לא הצלתי לישון לבד בחדר למשך שנתיים אחרי ההתקף שהיה לא קיבלתי שום טיפול כיום 11 12 שנה שלא היה התקף ברוך השם אני רוצה להבין מה זה אומר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יצחק. ראשית, עליך לזכור שאבחון פסיכיאטרי נעשה בעקבות בדיקה פסיכיאטרית שנעשית במסגרת פגישה ולא באמצעות שיחה בפורום. לכן אתה צריך להתייחס למה שאני כותב כאן בתור מידע שיסייע לך להכוונה ולא בתור ייעוץ פסיכיאטרי אישי. קשה שבעתיים לעשות אבחון ממרחק של 12 שנה. תחת הסתייגויות אלה אני יכול לומר שמה שאתה מתאר יכול להתאים להתקף חרדה. אם התופעות חלפו אין מה להתעסק בזה. אם הן לא חלפו או אם אתה מרגיש שעדיין לא ברורלך מה בעצם זה אומר והשאלה ממשיכה להטריד אותך, פנה לייעוץ פסיכיאטרי.

26/07/2013 | 23:42 | מאת: אני

לקחתי כשנה פאקסט והשמנתי 20 קילו לפני הייתי בחור מאוד רזה עם מטבוליזם מהיר מאוד לא משנה כמה הייתי אוכל הייתי נשאר רזה אז כל ההשערות שבגלל שזה מעלה תאבון לא נכונות בהמקרה שלי ברור שהייתה פגיעה במטבוליזם. בנתיים חודשיים וחצי ששהפסקתי 10 קילו כבר הורדתי ממני. כמו כן הכדור שיפר את הזיכרון שלי ב 100 אחוז שהיה לקוי מאוד וגם פתר לי את הבעיית ריכוז שאובחנה לי. האם יש נוגד דיכאון טוב כמו הפאקסט שלא פוגע בחילוף חומרים ? כמו כן חודש אחרי ההפסקה בדקתי את בלוטת התריס שלי ויצא גבולית 4.09 יכול להיות שזה בגלל הכדור שהוא פוגע בבלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם יש נוגד דיכאון טוב כמו הפאקסט שלא פוגע בחילוף חומרים? התרופה Wellbutrin (החומר הפעיל bupropion) אינו גורם לעליית משקל בדרך כלל. כמו כן חודש אחרי ההפסקה בדקתי את בלוטת התריס שלי ויצא גבולית 4.09 יכול להיות שזה בגלל הכדור שהוא פוגע בבלוטת התריס? 4.09 היא תוצאה תקינה ולא גבולית. פאקסט לא פוגע בבלוטת התריס.

28/07/2013 | 04:58 | מאת: אני

28/07/2013 | 04:58 | מאת: אני

26/07/2013 | 13:57 | מאת: מיכל

לפני 10 שנים התחלתי לקחת 1 כדור ציפרלקס ליום עקב משבר שלווה בדיכאון. לפני שנתיים עברתי לחצי כדור ביום, ולפני כחצי שנה לחצי כדור פעם ביומיים. המצב שלי היה בסדר גמור כל התקופה הזו. לפני חודשיים הפסקתי לחלוטין, וחודש לאחר ההפסקה חזרו התופעות שכבר שכחתי מהן- דיכאון, עצבנות, חולשה, דפיקות לב. כעת אני בדילמה גדולה: האם אלה תופעות גמילה ואני צריכה לחכות שיעברו, או שעלי לשוב לנטילת הכדורים, ואם כן, באיזה מינון? אני בת 65 ומצבי הבריאותי טוב. תודה רבה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, האם התופעות של דיכאון, עצבנות, חולשה, דפיקות לב שררו לפני שהתחלת את הטיפול בציפרקלס לפני 10 שנים? אם כן- סביר להניח שלא מדובר ב- "תופעות גמילה" אלא בחזרה של הדיכאון. דבר נוסף: עשית ירידה הדרגתית מאד מתונה של הטיפול בציפרלקס. לכן האפשרות שמדובר ב-"תופעות גמילה", אינה סבירה. לדעתי סביר להניח שמדובר בחזרה של תופעות שבהן טיפלת באמצעות הציפרלקס שהציפרלקס מנע אותן כל העת וכאשר הפסקת ליטול אותו, הוא הפסיק למנוע אותן.

זה הכדור שהכי עוזר לי מבחינת האוסידי פרופסור זוהר קבע את המינון אבל מצד שני איבר מיני לא מתפקד ואפילו ויאגרה 100 מג לא ממש עושה את העבודה מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחר, הייתי מציע ראשית כל שתפנה לפרופ' זוהר. הוא יידע לעזור לך עם תופעות לוואי אלה. באופן כללי קיימות כמה אפשרויות: 1. הפחתת מינון הפלובוקסמין. ל- OCD צריך בדרך כלל מינונים גבוהים וייתכן שזה המינון היחדי שמועיל. אם הורדת מינון אפשרית, סביר להניח שזה יפחית את תופעות הלוואי המיניות. 2. הוספת תרופה שיכולה לתרום להפחתת תופעות לוואי מיניות של הפלובוקסמין. יש כמה תרופות כאלה: א. Wellbutrin XR - שם החומר הפעיל bupropion. ב. החומר Pramipexole, שמשווק תחת כמה שמות מסחריים. ג. Сylert - שם החומר הפעיל Cyproheptadine (חומר זה אינו משווק בארץ). כפי שאמרתי, כדאי שתדון על זה עם פרופ' זוהר.

25/07/2013 | 22:48 | מאת: לילך

אחרי כמה זמן פריזמה מפסיקה לעבוד והגוף מתרגל ? ולמה הפסיכיאטר לא מסביר שברגע שמתרגלים לתרופה צריך לעבור לתרופה יותר חזקה ? שהתחלתי טיפול לא חשבתי שאני יצטרך משהו יותר חזק או לשנות טיפול חשבתי שזה ימשיך להשפיע ומה שקרה שאני פשוט עולה בכמות השאלה עד כמה אפשר לעלות מינון או שחייבים לעבור תרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך, פריזמה אינה תרופה ממכרת ולכן אין איתה תופעות של התמכרות שקיימות עם סמים: אין מצב שצריך מינון גובר והולך ללא סוף כדי להשיג את אותה השפעה שפעם היה אפשר להשיג עם מינון נמוך, אין הרגשת תענוג כשנוטלים את התרופה ואין תסמונת גמילה כשמפסיקים אותה. טווח המינונים המקובל הוא 20-60 מ"ג ליום (1-3 כדורים של 20 מ"ג ליום) וייתכנו תנודות בתוך הטווח הזה, לפי מצבך. לא נותנים יותר מ- 60 מ"ג ליום. בפסיכיאטריה, כמו בכל תחום אחר ברפואה, קורה שתרופות לא עובדות ואז צריך להחליף אותן. יש כל מיני תרופות ואי אפשר לדעת איזה מהן תתאים לך ואיזה לא. חייבים לנסות תרופה כדי לדעת אם היא עובדת או רק עושה תופעות לוואי.

25/07/2013 | 15:18 | מאת: עליזה

תודה רבה על התייחסותך אך רציתי לשאול אם כל המצבים שציינתי אינם מסוכנים לאיידס?החרדה שנדבקתי בזה או שהדבקתי בזה לא חולפת

לקריאה נוספת והעמקה

עליזה שלום, אני מניח שיש לך הפרעת חרדה. ההפרעה הזו קיימת במוח. הקשר היחיד של זה לאיידס הוא שתוכן המחשבות מעוררות החרדה הוא על איידס.

25/07/2013 | 20:11 | מאת: עליזה

הבעיה שאני כל הזמן חושבת על המחלה הזאת ושמכל מגע מיני או דם אפשר להידבק בזה איך מטפלים בחרדה איומה כזאת?

יש לחרדה הזו טיפול פסיכולוגי יעיל בשיטה שנקראת טיפול קוגנטיבי התנהגותי וגם טיפול תרופתי יעיל. כדאי להתייעץ על כך עם פסיכיאטר, בתור התחלה.

25/07/2013 | 13:25 | מאת: עליזה

היי יהודה מעולם לא ביצעתי בדיקת איידס כי יש לי חרדה מהבדיקה והנושא הזה.המצבים שהייתי בהם:1.מין אוראלי לפני חמש שנים.2.חדירה במשך פחות מדקה עם הפסקות ללא גמירה.3.חברה מהעבודה פוצצה לי חצקון וירד לי דם ונכנסתי להיסטריה שנכנסו לה טיפות לעין ושיש לה חתכים או פצעים ביד גם ושזה חדר אליה.אהי מדמיינת כל מיני מצבים ושאלתי הרבה מומחים ואמרו לי שצריך פצעים גדולים כדי להידבק ושמנים אוראלי סיכוי קלוש ובם מהחדירה הזאת הסיכוי קטן אמרו לי שאני צריכה טיפול נפשי.יש לי פסיכולוגית אבל החרדה לא פוסקת והיא המליצה לי תרופות מה אתם ממליצים לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליזה, כפי שאת אומרת, נשמע שיש לך חרדה. כבר התחלת טיפול פסיכולוגי, שזה לדעתי הדבר הנכון. הטיפול הפסיכולוגי המומלץ למרבית מצבי החרדה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אם הטיפול לא בשיטה זו ולא עוזר לחרדה, כדאי שתדברי עם הפסיכולוגית על החלפת שיטת הטיפול לפני שפונים לטיפול תרופתי. אם הטיפול הוא כן טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אז כדאי לשקול הוספת טיפול תרופתי. כדאי שתפני להתייעצות עם פסיכיאטר.

24/07/2013 | 12:06 | מאת: ERAN

שלום ד"ר מצטער על הארכה- חייב דעה מקצועית נוספת לצד הרופא שלי בקנדה- אני בן 28 נוטל וולבוטרין XR 150 מ"ג מזה שבוע. ברקע נוטל כבר שנים 0.5 מ"ג קלונקס לפני שינה שהשפעתו עבורי לשינה לדעתי כבר אינה אפקטיבית בספק רב - הוולבוטרין בא לאחר כשלון תרופות רבות SSRI ו SNRI. כבר ביומיים הראשונים נדודי שינה וערות. שרדתי שבוע עם שינה סבירה- בעזרת תוספת זמנית בלבד של חצי כדור נוסף 0.5 קלונקס בשילוב עם פורמולה משרת שינה שקיימת כאן בקנדה שמכילה 4 מ"ג מלטונין עם L-TRYPTOPHAN וGLYCINE. לחילופין וכדי לא ליצור התרגלות של קלונקס 1מ"ג אני נעזר בלילות אחרים לסרוגין נשאר עם 0.5 מ"ג קלונקס ומוסיף כדור שינה בונדורמין או זודורם. הצלחתי לשרוד את השבוע הראשון עם שינה לא יציבה אבל סבירה והצלחתי לתפקד.השפעת האנרגיה והמצב רוח מעודדים אותי להמשיך ולעשות הכל להצלחת התרופה הזו לצאת מהתהום שנכנסתי אליו ... אממה - וכאן 3 שאלות ברשותך: 1** יש אי בהירות באתרים אמריקאים וכאן בשאלה האם בכלל תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת או לא חלק גורסים שכשזו קיימת היא לא חולפת- נא עמדתך המלומדת מניסיונך המצטבר. 2** מאחר ואני לוקח וולבוטרין XR שמשפיעה ל-24 שעות- האם בהינתן בעיית שינה, לא כדאי לעבור לכדורים בהשפעה מיידית 1 בבוקר ואחד בצהריים המוקדמות - כמה זמן הן משפיעות והאם סיכוי טוב שהם ימנעו את בעיית השינה ? למה בכלל חשבו לייצר כדור שמגביר דופמין בכל היממה כולל שעות השינה ? איך התמודדו נגמלי העישון עם בעיית השינה - האם קיבלו שחרור מושהה או שחרור מיידי - איך ממירים 150 מ"ג XR לכדורים בשימוש מיידי ?? 3***לסיום - רק לוודא האם ה"קוקטיילים" שבניתי לי לשינה הן יחסית בטוחות בהינתן הרצון להמנע מהתרגלות לקלונקס גבוה ומאידך גם לא להתרגל לכדורי השינה? האם בעיית השינה תחלוף יותר בשל ההתרגלות לתרופה או שאצטרך לעשות שינוי בנטילת תרופות בשחרור מיידי שיאפשרו לדופמין בגוף שלי בלילה לצאת לפרסומות:) חייב לציין שיש לי תחושה טובה עם הכדור בעיקר שיפור קוגניטיבי, אנרגטי ואפילו מצב רוח ולכן חשוב לי לחטט בכל הפינות להשתמש בו באופן אופטימלי.תודה רבה מקרב לב על עזרתך, וברור לי שהכל חייב להעשות בהנחיית הרופא המטפל בסופו של דבר. האם הוספת פרוזק במקביל לוולבוטרין יכולה לשפר או להרע עוד יותר את נדודי השינה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן, לשאלותיך: 1** יש אי בהירות באתרים אמריקאים וכאן בשאלה האם בכלל תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת או לא חלק גורסים שכשזו קיימת היא לא חולפת- נא עמדתך המלומדת מניסיונך המצטבר. לדעתי מדובר לרוב בתופעת לוואי חולפת. 2** מאחר ואני לוקח וולבוטרין XR שמשפיעה ל-24 שעות- האם בהינתן בעיית שינה, לא כדאי לעבור לכדורים בהשפעה מיידית 1 בבוקר ואחד בצהריים המוקדמות - כמה זמן הן משפיעות והאם סיכוי טוב שהם ימנעו את בעיית השינה ? אם עוברים לתכשיר בעל ההשפעה המיידית, יש ליטול את המנות בהפרש של 12 שעות ואסור ליטול אותו כפי שהיצעת. למה בכלל חשבו לייצר כדור שמגביר דופמין בכל היממה כולל שעות השינה ? לא כל אחד סובל מקשיי שינה עם התרופה הזו. הסיבה לכך שיצרו תכשיר עם שחרור מושהה היא שהתכשיר עם הספיגה המיידית יוצר סיכון להופעת התקפי אפילפסיה. איך התמודדו נגמלי העישון עם בעיית השינה - האם קיבלו שחרור מושהה או שחרור מיידי - איך ממירים 150 מ"ג XR לכדורים בשימוש מיידי ?? אותו מינון, עדיף במפוצל: 75 מ"ג פעמיים ביום ... 3***לסיום - רק לוודא האם ה"קוקטיילים" שבניתי לי לשינה הן יחסית בטוחות בהינתן הרצון להמנע מהתרגלות לקלונקס גבוה ומאידך גם לא להתרגל לכדורי השינה? כן. האם בעיית השינה תחלוף יותר בשל ההתרגלות לתרופה או שאצטרך לעשות שינוי בנטילת תרופות בשחרור מיידי שיאפשרו לדופמין בגוף שלי בלילה לצאת לפרסומות:) חייב לציין שיש לי תחושה טובה עם הכדור בעיקר שיפור קוגניטיבי, אנרגטי ואפילו מצב רוח ולכן חשוב לי לחטט בכל הפינות להשתמש בו באופן אופטימלי.תודה רבה מקרב לב על עזרתך, וברור לי שהכל חייב להעשות בהנחיית הרופא המטפל בסופו של דבר. אכן תרופה מצויינת.לדעתי שווה להתעקש עליה. כמו שאמרתי יש סיכוי טוב שבעיות השינה ידעכו. אתה צודק שצריך מעקב פסיכיאטרי. האם הוספת פרוזק במקביל לוולבוטרין יכולה לשפר או להרע עוד יותר את נדודי השינה ? להרע.

23/07/2013 | 22:07 | מאת: אלמונית

שלום לך שוב רשמתי את שם של הכדורים בלועזית TOPITRIM ויחזור שנית לשאלה שלי הייתי אצל פסיכיאטר וספרתי לו לגבי מצבי שאני במצב של לחץ עצבים ולפעמים מצבי רוח ובקשתי ממנו כדורי הרגעה והוא נתן לי את הכדורים האלו אשמח מאוד אם תוכל לענות על השאלה האם כדורים אלו TOPITRIM להרגעה או רק למגרנות ?? המון תודות לך אלמונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכדור TOPITRIM מכיל את החומר הפעיל topiramate. מדובר בכדור שניתן על ידי נוירולוגים לסוגים מסוימים של אפילפסיה, מיגרנות וכאבים כרוניים אחרים. הכדור ניתן על ידי פסיכיאטרים לעיתים רחוקות יחסית, לאיזון תנודות במצב רוח בהפרעה דו קוטבית ("מאניה דפרסיה") ולטיפול בבולימיה (שהי סוג של הפרעת אכילה). לתרופה הזו יכולות להיות תופעות לוואי, בין השאר היא יכולה גם לגרום לחץ ועצבים בעצמה ולכן היא אינה נחשבת בדרך כלל לבחירה טובה בתור כדור הרגעה. חשוב שתתייעצי על כל זה עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה, מן הסתם הוא יודע כל מה שכתבתי כאן והיו לו שיקולים בבחירת התרופה. כדאי שתשמעי אותם ממנו.

23/07/2013 | 20:47 | מאת: רות

היי דר נכבד. לפני ארבע שנים הייתי במשבר נפשי קשה שהגיע אפילו לעוויתות בגוף נטלתי ציפרלקס וזה פשוט החזיר אותי לחיים הרגשתי מאוד טוב ןכעבור שנה הפסקתי. עכשיו נקלעתי שוב למשבר קשה וחזרתי לציפרלס. כבר חודש וחצי והמצב שלי רק נהיה רע יותר. לא עוזר לי הפעם ורק החמיר לי את כל החרדות. האם לתת עוד הזדמנות או להפסיק את הכדור אנא עצתך

שלום רות, לפני שאענה לשאלתך, אני צריך להדגיש שייעוץ פסיכיאטרי אמיתי יכול להינתן רק לאחר בדיקה ולאחר שאוספים את כל המידע הרפואי המלא. ותחת הסתייגות זו: אם ציפרלקס עזר לך בעבר יכול להיות שכדאי להתעקש עליו ולנסות להעלות מינון לפני שמחליפים תרופה. כדאי גם לבדוק אם יש דברים שהשתנו ב- 4 השנים האחרונות ויכולים להסביר מדוע אז מצבך הגיב לטיפול והיום לא. דברים כמו- גורמי דחק שקיימים היום בחייך שלא היו אז, טיפולים נוספים שקיבלת אז, שינוי במצב הרפואי הכללי שלך, שינוי באופי המשבר שאת עוברת.

23/07/2013 | 16:32 | מאת: אלון רוט

שלום רב רציתי לשאול אני בדרך כלל לוקח פרפנאן 8 מג באופן קבוע לפני שבוע וחצי ירדתי במינון ל 4 מג ולפני כמה ימים התחילו לי כל מיני מחשבות דמיוניות כגון שאם שכבתי לפני 10 שנים עם בחורה למרות שהייתי מוגן אני פתאום מפחד מאוד מאיידס למרות שאין לי שום תסמינים,אני בריא גופנית מתפקד ונראה טוב, ומדמיין שאני חייב ללכת לעשות בדיקה,האם זה נקרא דמיון בגלל שירדתי למינון של 4 מג ?,כי לפני חודש לא היו לי את המחשבות המפחידות האלו,והאם פרפנאן 8מג אמור להעלים את הדמיונות האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, מחשבות מהסוג שאתה מתאר יכולות להיות מחשבות שווא או אובססיות. לפעמים קשה להבדיל ביניהן, אך בכל אופן: מחשבות שווא יכולות להסתייע מטיפול בפרפנאן ואובססיות לא. כדאי שתתייעץ על זה עם הפסיכיאטר שמטפל בך ותשאל מה האבחנה של המחשבות הללו.

23/07/2013 | 16:09 | מאת: ליאור בר

יכול להיות ששאלתי כאן שאלה אך אינני מוצא את התשובה בדף האינטרנט לכן יש סיכוי כי זוהי פעם שניה ואם לא מה טוב , שלום וברכה דוקטור גבריאל הייתי מעוניין לעזור לדודה שלי בעקבות אי התערבות של כל שאר בני המשפחה היא סובלת מסכזופרניה ואיננה רוצה לקבל עזרה מכחישה כל קשר לזה שהיא חולה למרות שכל התסמינים של אי הגיינה , ניתוק הבית מחשמל , טוענת שכולם מצוטטים לה ומצלמים אותה ,שורפת זבל וכו' ,פניתי לכל הגורמים האפשריים , קופת חולים , פסיאטר מחוזי , מד"א , עובדים סוציאלים אצלנו ביישוב וכו' כולם מסירים אחריות כל עוד היא איננה פוגעת בסביבה אבל לתת לה לחיות באשליות אפשרי לגמרי מה עושים כדי שיגיע פסיכיאטר אליה לבית אפילו ללא רצונה ועל פי ראות הבית , המראה שלה ואף החלפת כמה מילים איתה יבין ויתן חוות דעת אפילו באופן פרטי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, לדעתי עניתי ב- 16/7 בשעה 13:42 להודעתך שהתפרסמה תחת השם לי. לשם נוחיות אני מעתיק אותה כאן שוב: שלום לי, אכן מצב קשה. ממה שאתה מתאר נשמע ברור שדודך או דודתך נמצא במצב פסיכיטארי רציני מאד. אך זה לא מספיק בשביל טיפול כפוי. לרוב, הפסיכיאטר המחוזי משתמש בסמכותו להורות על טיפול כפוי רק כאשר אדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. עם זאת, לפסיכיאטר המחוזי יש סמכות להורות על טיפול כפוי במקרה של אדם חולה במחלה פסיכיאטרית, אם "הוא גורם סבל נפשי חמור לזולתו, באופן הפוגע בקיום אורח החיים התקין שלו", כלשון החוק. הפסיכיאטר המחוזי נמנע לרוב להורות על טיפול כפוי בגלל העילה הזו כי יש בה מרכיב סובייטקיבי. אם תאסוף ראיות בצורת תמונות, דו"חות של פקחי עיריה, דו"חות של עובדים סוציאליים וכו', לכך שדודך או דודתך גורם בהתנהגותו סבל נפשי חמור לזולת, אפשר לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי לפעול לטיפול כפוי.

23/07/2013 | 12:18 | מאת: אלמונית

שלום הייתי אצל פסיכיאטר וספרתי לו את הבעיה שיש לי שזה לחץ ועצבים ורציתי סך הכול כדורי הרגעה אז הוא נתן לי כדורים טופתרים ורציתי לדעת האם כדורי הרגעה ? או שהם יותר למגירנות ?? ומצבי רוח ?? אשמח מאוד לתשובה אלמונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינני מזהה את שם הכדור. האם תוכלי לכתוב את שמו הלועזי?

23/07/2013 | 00:31 | מאת: ליאור

שמחתי לקבל את תשובתך אבל אני חושבת שלא נתתי פירוט הולם אז אתחיל מהתחלה ברשותך...אובחנתי כסובלת מחרדות ודיכאון על ידי רופא המשפחה שלי לפני חצי שנה התחלתי טיפול בציפרלקס ולאחר שלושה שבועות נוסף גם כדור לוריוון אחר כך בוטל הציפרלקס כי זה לא עזר לי והרופא החליף לי כדור למירו ולוריוון המירו לא עזר לי ורק עשה אותי תוקפנית ולחוצה יותר עכשיו המליץ לי הרופא על פרוטין20 לבוקר לוריוון לערב וזודורם ללילה אני רוצה לציין שאף פעם לא ניפגשתי עם פסיכולוג או פסיכיאטר ויש לי קצת חשש מהכדורים האלה לאחר שקראתי את תופעותיהם האם חששי מוצדק?? מה עליי לעשות??? האם רופא משפחה מוסמך לתת לי כדורים כאלה בלי בדיקות מקיפות ובדיקת פסיכיאטר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, אנסה לענות על השאלות. אני רוצה לציין שאף פעם לא ניפגשתי עם פסיכולוג או פסיכיאטר ויש לי קצת חשש מהכדורים האלה לאחר שקראתי את תופעותיהם האם חששי מוצדק? כן. יכולות להיות לכדורים האלה תופעות לוואי משמעותיות. לדעתי, כדאי לך לבקש מרופא המשפחה הפניה לפסיכיאטר. זה נראה שהטיפול כבר נהיה מורכב והניסיון התרופתי הראשון ואפילו השני לא הצליחו. צריך שתתייעצי עם מומחה. ההתייעצות צריכה להיות לגבי מה האבחנה ומה הטיפול המתאים כעת. האם רופא משפחה מוסמך לתת לי כדורים כאלה בלי בדיקות מקיפות ובדיקת פסיכיאטר? בהחלט. כל רופא מוסמך לתת את התרופות האלה. הבעיה היא לא של סמכות. הבעיה היא שהטיפול הזה לא עובד ולכן צריך שתתייעצי עם פסיכיאטר מומחה. ייתכן שצריך גם בדיקות רפואיות אבל דוקא בנושא זה רופא המשפחה יידע הכי טוב להמליץ האם ואיזה בדיקות נדרשות. אם תתייעצי עם פסיכיאטר הוא יידע גם כן לתת המלצות בנושא בדיקות רפואיות כלליות רלוונטיות.

22/07/2013 | 22:21 | מאת: רונן

הפסיכיאטר שלי מחליף לי כדורים מזפרקסיה ללפונקס. אני לוקח 20 מ"ג של זיפרקסיה ומיום חמישי שהיה, התחלתי לקחת לפונקס בהדרגה. בחמישי התחלתי עם 12.5 מליגרם והיום עד חמישי הקרוב, אני יקח 50 מ"ג(בכל יום) ואחרי זה הפסיכיאטר יגיד מה השלבים הבאים. תוך כמה זמן אני יתחיל להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? איך זה אמור להשפיע עלי? כמה התרופה הזאת מעייפת? מאיזה מינון בערך מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? בגלל שאני לוקח (במעבר) שני סוגי כדורים אז יש לזה השפעה עלי יותר מאשר שהייתי לוקח רק 20 מ"ג זיפרקסיה? איך זה אמור להשפיע? מה נחשב מינון של לפונקס שמתחילים להרגיש השפעה ממנו? כמה מ"ג לוקח מטופל ממוצע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, לפונקס היא תרופה אנטי פסיכוטית חשובה מאד. היא כנראה התרופה היעילה ביותר לטיפול במצב פסיכוטי, אך יכולות להיות לה גם תופעות לוואי רציניות ולכן, למרות יעילותה הייחודית, היא לעולם לא ניתנת בתור תרופה ראשונה. לשאלותיך: תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? התרופה משפיעה יחסית לאט לעומת תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות וגם עולים במינון בהדרגה, כפי שהמליץ לך הפסיכיאטר שלך. לכן יכול לקחת כמה חודשים עד שרואים את ההשפעה. איך זה אמור להשפיע עליך? התרופה לפונקס מפחיתה מחשבות שווא והזיות. יכולות להיות לה גם תופעות לוואי, כפי שבודאי הוסבר לך. כמה התרופה הזו מעייפת? היא יכולה להיות מעייפת מאד. זו אחת מתופעות הלוואי שלה, שלא מתרחשת אצל כל אחד. מאיזה מינון בערך מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? בערך 300 מ"ג ליום. טווח המינונים הרגיל לטיפול קבוע 300-600 מ"ג ליום. מה המשמעויות המיוחדות של תקופת המעבר בה אתה נוטל 2 תרופות ביחד? תקופת המעבר נדרשת מכיוון שכפי שאמרתי, לוקח ללפונקס הרבה זמן עד שהוא מתחיל להשפיע וגם צריך להעלות את המינון לאט לאט. אם לא הייתה תקופת חפיפה, היית נשאר לאורך תקופת זמן משמעותית במין "חלון" בין סיום התרופה הקודמת (זיפרקסה) להתחלת ההשפעה של התרופה החדשה (לפונקס) וחלון כזה יכול לגרום להידרדרות במצב.

22/07/2013 | 21:42 | מאת: אתי

שלום, אחרי 7 טיפולים עורים לטיפולים דו צדדיים אצל אחי הסובל מדיכאון עמוק. ספרתי שהוא סובל כשנה ומרגיש שתשו כוחותיו ושהדבר היחיד שהוא רוצה זה למות אם הטיפולים לא ישפרו את הסבל שהוא חש.האם לטיפולים דו צדדיים יש יותר סיכויי הצלחה? אתי

לקריאה נוספת והעמקה

כן. טיפולים דו צדדיים יכולים להועיל היכן שטיפולים חד צדדיים לא עזרו.