שאלה על סרטרלין וכאבי גרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/01/2022 | 12:34 | מאת: נועה

שלום רב, לפני כחודשיים התחלתי תהליך מעבר מציפרלקס 20 מ"ג לסרטרלין כדי לשפר את יעילות הטיפול ב-OCD. התחלתי ב-50 מ"ג סרטרלין ולפני 5 שבועות עליתי ל-100 מ"ג. שבועיים אחרי העלאת המינון ל-100 מ"ג, התחילו אצלי כאבי גרון שכמעט ואינם חולפים. בדקתי בעלון של התרופה וראיתי שבתופעות הלוואי השכיחות כתוב "הצטננות, כאב גרון ונזלת". אומנם יש לי נטייה כללית לכאבי גרון, אבל אני חוששת שזה מחזק אותה עוד יותר. הרופאה שרשמה לי את התרופה אמרה שהיא לא מכירה את תופעת הלוואי הזאת. האם התרופה הזאת אכן מחזקת את הסיכוי לכאבי גרון בהשוואה לתרופות אחרות מאותה המשפחה?

שלום רב. כאבי גרון אינם מוכרים כתופעת לוואי של התרופה סרטלין ואינם מייחדים אותה. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא המשפחה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה