תופעות לוואי ציפרלקס 5 מ"ג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/02/2022 | 00:05 | מאת: נדב

עקב דיכאון קיבלתי מרשם מרופא משפחה לציפרלקס. הוראת הרופא: 5 מ"ג ציפרלקס למשך 5 ימים ואם אין תופעות לוואי חריגות להעלות למינון של 10 מ"ג. לאחר 3 ימים בהם נטלתי 5 מ"ג הרגשתי מס' תופעות: 1. רעד בידיים אבל הרעד חלף. 2. תחושה של נימול ביד. 3. טשטוש ראייה. רציתי לדעת בבקשה: 1. האם תופעות הלוואי במינון 5 מ"ג מחייבות הפסקת טיפול בציפרלקס? 2. במידה ויש צורך בהפסקת הטיפול בציפרלקס האם מומלץ לעבור לכדורים מסוג SNRI כמו: Venla? אודה לתשובה.

שלום נדב. צפרלקס במינון 5 מ"ג הינו מינון נמוך ביותר. אם תחת מינון זה יש תופעות לוואי בלתי נסבלות לאורך זמן שאינן עוברות כדאי להפסיק תרופה ולנסות תרופה אחרת. תופעת הלוואי של טשטוש ראייה מדאיגה ואם היא קיימת ממליץ להפסיק טיפול ולפנות לבדיקת רופא עיניים. בהצלחה

20/02/2022 | 13:26 | מאת: נדב

עקב תופעות הלוואי של ציפרלקס האם תוכל להמליץ על תרופה אחרת? והאם רצוי עדיין לנסות תרופות ממשפחת SSRI לפני מעבר לתרופות מסוג SNRI? תודה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה