קלונקס סימפטומים שיש מזה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/02/2022 | 22:59 | מאת: שלומי

שלום אני שנתיים ומשהו עם קלונקס וכעת בירידה מהתרופה עד שאני יפסיק לחלוטין זה נלקח בהתחלה בגלל חרדות ידוע שזה תרופה לטווח קצר אבל המשכתי איתה בגלל הקושי של הפסקת התרופה עכשיו אני ממש יורד נכון ובהדרגה יש המון תופעות לוואי כמה מהם זה זרמים נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים ובראש אין לי נוירופתיה האם זה יחלוף לבד הנימול הזה ? או שצריך להיעזר במשהו כדאי להוריד תסימפטומים האלו ? ובכלל קלונקס גורם או יכול לגרום לתסמינים כאלו מה דעתך ?

שלום שלומי. אכן קלונקס הינה תרופת הרגעה יעילה המשמשת לטווח קצר בלבד ושימוש נקודתי. שימוש ארוך טווח של חודשים ושנים כרוך בסיכון להתמכרות. תסמיני התמכרות יכולים להיות מגוונים וגם לכלול תחושת זרמיםונימול. זה לא מסוכן ולא מהווה מחלה נוירולוגית. בדרך כלל עובד תוך ימים עד שבועות. ניתן להימנע מתסמיני גמילה על ידי גמילה הדרגתית איטית ומסודרת. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה