עליית מינון נוספת ותקופת הסתגלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/02/2022 | 22:59 | מאת: אוריאל

לטיפול בהפרעת חרדה, כאשר מעלים מינון מלוסטרל 100 מ"ג ל-150 מ"ג יש בעצם עליה של 50% במינון. כאשר מעלים מינון מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג יש עליית מינון של כ- 30%. היה לי ממש תקופה קשה מאוד בחודש וחצי בו הועלה המינון מ-100 מ"ג ל-150 מ"ג אשר לא עבד מספיק טוב ולכן עכשיו אני צריך לעבור שוב את הסיוט הזה המתמשך כי אני נדרש לעלות למינון 200 מ"ג. האם כאשר מעלים מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג תופעות ההסתגלות הן פחות קשות ופחות ממושכות כיון שהעליה באחוזים היא פחותה יותר כפי שתיארתי מעלה או שיש לצפות שוב לחודש וחצי לא "נעימים"?

שלום אוריאל. בדרך כלל העלאת מנון לוסטרל מ-150 מ"ג ל-200 מ"ג אינה כרוכה בתופעות לוואי משמעותיות. אם מנון זה אינו נסבל יש לשקול האם התרופה מתאימה לך באופן כללי או לחשוב על החלפה לתרופה אחרת. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה