פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8604 הודעות
8442 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/12/2020 | 22:07 | מאת: חיים

האם אפשר ליטול דרלין 320 מ"ג ביום לטיפול בחוסר מנוחה ולהרגעת התפרציות כעס ? האם אפשר להוסיף מירו 15 מ"ג או מירו 30 מ"ג ללוסטרל 200 מ"ג ? יש לציין שאני לוקח אינווגה 9 מ"ג וטגרטול 800 מ"ג cr והתחלתי חדש לוסטרל 200 מ"ג וקלונקס עד 2 מ"ג לפי הצורך וגם פנרגן עד 75 מ"ג לפי הצורך וגם sos אנטומין עד 80 מ"ג ודרלין cr 160 מ"ג ?

שלום רב. דרלין 320 מ"ג הינו מנון גבוה מאוד אשר עלול להיות כרוך בתופעות לוואי של דופק נמוך וירידת ל"ד. ממליץ להגיע עד 160 מ"ג. ניתן להוסיף מירו לטיפול בתרופה לוסטרל. שילובי התרופות הינם אינטנסיביים וכבדים ועלולים להביא ליותר תופעות לוואי מאשר תועלת. לא ממליץ ליטול ביחד קלונקס אטומין ופנרגן- עלול לגרום לרדימות. בהצלחה.

16/12/2020 | 14:51 | מאת: אלי

שלום ד"ר. שנים הייתי מטופל בויאפקס XR במינון 150 מ"ג. תחת טיפול זה מצב החרדה היה סביר אם כי השיפור לא היה מדהים. בחצי שנה האחרונה אני נוטל מינון כפול (300 מ"ג) מתוך ניסיון לבדוק אם יחול שיפור נוסף. כיון שלא חל שיפור ואפילו החמרה של אי שקט הוחלט להסתפק במינון של 150 מ"ג ולהוסיף CBT. לפני שבוע ירדתי במינון של 300 מ"ג ל-225 מ"ג כתחנת ביניים. האם בעת ירידה מינון יש תסמינים כמו עליית מינון? (התגברות זמנית של חרדות למשך מספר ימים/שבועות, כאבי ראש מידי פעם וכו') תוך כמה זמן אגיע ליציבות מרגע ההגעה ל-150 מ"ג כדי שיהיה ניתן לבחון איך אני מרגיש תחת מינון זה?

שלום אלי. אם מצבך יציב לאורך זמן לא צפויה החמרה בתסמיני חרדה עם הורדת מינון. כל שינוי במינון מחייב תקופת ביניים של חודש עד חודשיים בה בוחנים את יעילות ואפקט השינוי. בהצלחה

15/12/2020 | 21:46 | מאת: הראל

אני לוקח כרגע מודיקט פעם ב 3 שבועות 25 MG ומגיל צעיר יש אצלי בעייה בזכרון - מתקשה לזכור טקסטים/דברים לטווח הארוך וגם ההבנה לא משהו אבל שמתי לב שבזמן האחרון הכל התהפך והנ"ל ממש השתפר מאוד הייתה תקופה לפני כמה שנים שהמינון היה כפול וההרגשה הייתה זוועה הייתי פשוט משותק ואחרי שהוא ירד אז היה קצת שיפור אבל לא כמו כרגע מה גרם לזה + האם התפקוד הקוגנטיבי ישתפר עוד בזמן הקרוב ובמה זה תלוי ?

שלום הראל. מודקאט הינה תרופה אנטי-פסיכוטית הניתנת בזריקה אחת לשבועיים עד חודש. מדובר בתרופה ותיקה מדור ראשון של תרופות אנטי-פסיכוטיות ויכולה להיות לה אפקט מרדים או מקהה על תפקודי חשיבה או ריכוז. על כן, ככל שניתן לעשות זאת הורדת מינון יכולה לעזור בשיפור ריכוז וערנות. אפשר גם לשקול מעבר לטיפול בזריקות ארוכות טווח מודרניות אשר הרבה פחות מרדימות ומקהות כמו קספליון ובהמשך טרביקטה. בהצלחה

14/12/2020 | 22:24 | מאת: אייל

שלום, טופלתי במספר תרופות נגד חרדה ציפרלקס , ויאפקס , פריזמה וההשפעה פחתה עם הזמן . בנוסף לזה נוספה לי בעיית שינה וקושי להירדם. מעדיף לנסות לא להיכנס כרגע ליותר מידי שילובים של תרופות ולנסות אולי עוד אופציה שטרם ניסיתי למשל פבוקסיל או סרוקסט . מבין שתייהן איזה תרופה יש לה אפקט יותר מרדים שתוכל לעזור גם בשינה וגם בחרדה?( העדפה שלי גם לתרופה שתגרום קצת לקהות רגשית כי אני רגיש ופגיע ויוצא מאיזון בקלות, אני יודע שזה אינדיוודואלי ולא ניתן בוודאות לדעת מראש את ההשפעה עליי אבל אולי ניתן להעריך מה כדאי)תודה רבה

שלום אייל. אם אתה צריך לבחור בין סרוקסט לפבוקסיל באפקט מרגיע ומרדים אז כדאי לבחור בסרוקסט. זוהי תרופה נוגדת דיכאון, יעילה כנגד חרדות וכן בעלת אפקט מרדים. נהוג לקחת אותה בערב לאחר אוכל. בהצלחה

14/12/2020 | 16:54 | מאת: ירון

שלום ד"ר. אני עם ויאפקס XR במינון 300 מ"ג כבר שנה ויש חרדות כל יום, כל היום. האם יתכן כי המינון הגבוה של התרופה הוא הגורם לחרדות ויש לרדת מעט במינון ל- 225 מ"ג / 150 מ"ג?

שלום ירון. וויפאקס 300 מ"ג הינו מינון מקסימאלי מעל המותר בישראל ואם אתה נוטל אותו כבר שנה ללא שיפור במצב ועם תלונות חרדה אז התרופה לא עובדת בשבילך. מציבע לשקול בכלל להחליף את התרופה. בהצלחה

12/12/2020 | 17:43 | מאת: נועם

שלום מי שלקח או לוקח כדורים כמו ציפרלקס ותרופות דומות או כדורים מקבוצת הבנזודיאפינים לוריבן קלונקס אסיוול שזה שתי סגנונות שונים של כדורים בזמן שהוא מפחית את הכדורים ורוצה לרדת מהם אם הוא עושה יעשה פעילות גופנית כמו ריצה זה יעשה את תופעות הלוואי של הכדורים יותר קשות או שזה יותר יועיל ויעזור לגוף מבחינת תופעות הלוואי בזמן ההורדה הפסקה של הכדורים זה יפחית את התופעות לוואי ?

שלום נועם. פעילות גופנית אירובית כמו ריצה טובה ויעילה מאוד לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. היא יכולה לעזור בגמילה מתרופות כחלק מטיפול כוללני. בהצלחה

12/12/2020 | 16:19 | מאת: אורן

שלום אני לוקח כמעט שנתיים בגלל חרדות כול יום קלונקס 0.5 כדור שתיים ולפעמים שלוש וארבע שזה לעיתים רחוקות השלוש וארבע לרוב אחד שתיים לא יותר ביום בזמן האחרון אני בתהליך של ירידה מהכדורים בהדרגה עד להפסקה שלהם לגמרי האם אחרי תקופה כזאת ארוכה של לקיחת הכדורים האלו אפשר להפסיק ? יצא לך לשמוע על מקרים שאנשים אחרי לקיחה ארוכה הפסיקו אם הכדורים האלו והכול חזר לקדמותו וחלפו התופעות לוואי ועוד או שבגלל לקיחה ארוכה של הכדורים האלו שמלכחתחילה הם לזמן קצר אז זה בעיה ? או שאפשר לרדת מהם לחלוטין ממה שאתה יודע שמעת ?

שלום רב. טיפול בתרופה קלונקס מומלץ לתקופה קצרה בלבד עד מספר שבועות. שימוש ארוך טווח בתרופה עלול להביא לתופעות לוואי כמו סכנת נפילות ונזק קוגניטיבי וכן סכנת התמכרות. כדאי להפסיק טיפול בקלונקס באופן הדרגתי ואיטי תחת פיקוח רפואי. ניתן להחליף טיפול כזה בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה לא ממכרות ובטיפול פסיכולוגי. בהצלחה

11/12/2020 | 22:44 | מאת: בני

שלום אני בן 31 עקב חרדות אני נוטל קלונקס 0.5 כבר שנה ותשע חודש במשך התקופה הזאת כדור לפעמים שתיים של 0.5 ידוע שאלו כדורים לזמן קצר בלבד בכול זאת המשכתי איתם הרבה מעבר לזה כעת אני בתהליך ירידה מהכדורים האלו לחלוטין. בימים האחרונים אני רואה מטושטש טלוויזיה מרחוק ואת הכתב למשל אם זה דברים שיש בהם תרגום בעיקר דברים שרשומים יחסית בקטן אבל גם כתב יותר מקטן, מקרוב אני רואה טוב מאוד ובכללי דברים שהם לא טלוויזיה אני רואה טוב מאוד אבל גם לפעמים דברים שהם לא טלויזיה אני רואה קצת בטשטוש בעיקר מרחוק ולעיתים רחוקות מקרוב מה יכולה ליהות הבעיה הזאת ? האם יכול ליהות שזה תופעות לוואי מהכדורים ? והאם זה מצריך משקפיים או עדשות או כול דבר אחר ? או בכלל איזה סיבות אחרות יכולות ליהות למצב שתיארתי ? ומה מומלץ לעשות במצב כזה אשמח לתשובות לכול השאלות...

שלום בני. הפסקת טיפול בתרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים כמו קלונקס עלולה לגרום לתסמיני גמילה. כדאי לבצע הפסקה כזו באופן הדרגתי ותחת פיקוח רפואי. הפרעות ראייה אינן תסמין אופייני לתסמיני גמילה כאלה. ממליץ לך לפנות להערכה ובדיקת רופא עיניים. בהצלחה

11/12/2020 | 19:58 | מאת: מאי

שלום. הבן שלי בן 12.5, ילד מבריק - חכם במיוחד ועם הרבה תחומי עניין, לרוב שמח וטוב לעצמו ולחברים. סובל שנים מחוסר מוטיבציה /דחיינות/עצלנות/חוסר יכולת לנהל את ענייניו בצורה יעילה. הוא מגיע למצבים של תסכול ובכי מידיי יום.הוא בכיתת מופת אך ורק בשל השכל המצויין שלו. נתקלתי במצבים כאלה אצל מבוגרים אשר בסופו של דבר אובחנו כסובלים מדיכאון וכשקיבלו טיפול תרופתי המצב הוקל והחיים היו יותר קלים עבורם. אני מאוד רוצה לעזור לו. הקושי שלו הוא אמיתי! העניין שהוא בגיל ההתבגרות ואני בכל מקרה אני חוששת מהתערבות כימית. שיחות עם פסיכולוג לא הועילו. מה ניתן לעשות?? אובדת עצות

שלום מאי. ע"פ תיאורך ייתכן מאוד שבנך סובל מהפרעות קשב וריכוז. ממליץ בשלב ראשון להביא את הבן להערכה פסיכולוגית וכן לבצע הערכה להפרעו. קשב וריכוז. בהצלחה

13/12/2020 | 09:37 | מאת: מאי

תודה רבה. גם אני חשבתי על זה

ד"ר שלום לך. מגיל נערות אני סובל ממגוון תסמינים גופניים , נפשיים ומחשבתיים שמאפיינים הפרעת חרדה ומחשבות מטרידות. כבר יותר מעשר שנים שאני מנסה תרופות רבות ללא שינוי חיובי: ציפרלקס עד 20 מ"ג פאקסט עד 40 מ"ג ויאפקס XR עד 300 מ"ג מירו עד 45 מ"ג רסיטל עד 40 מ"ג יש עוד מה לעשות מבחינה תרופתית?

שלום צור. ניתן לשקול טיפול בלוסטרל, טיפול באנאפראניל או שילוב של תרופה נוגדת דיכאון עם תרופה אנטי פסיכוטית אטיפית כמו אריפליי או סרוקוול. כמו כן כדאי לשלב טיפול פסיכולוגי בדגש CBT. בהצלחה

10/12/2020 | 05:14 | מאת: דוד

שלום מניסיונך האם מינון של 450 מג וולבוטרין הוא יעיל ובטוח? בתודה

שלום דור. בישראל באופן רשמי ורגולטורי מותר ליטול וולבוטרין במינון עד 300 מג ומתן מינון 450 מ"ג כרוך באישור מיוחד. מינון 450 מ"ג נחשב יעיל ויחסית בטוח במקרים של דיכאון עמיד. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה. בברכה

שלום רב, האם שילוב של ציפרלקס, וולבוטרין ואריפליי הוא אפשרי תאורטית? (לטיפול בדיכאון ואוסידי) בתודה

שלום דור. שילוב של צפרלקס וולבוטרין ואריפליי אפשרי ולעתים אף מקובל בטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה בעניין זה. בהצלחה.

09/12/2020 | 16:47 | מאת: חיים

איך מטפלים בסטרס קיצוני כרוני ותמידי ?

שלום רב. תחושת סטרס תמידי כרוני יכולה לנבוע מסיבות חיצוניות כמו עומס ומתח בעבודה בבית ובמשפחה ומסיבות פנימיות כמו הפרעות דיכאון וחרדה או שילוב שלהם. ניתו להתמודד עם תחושת סטרס באמצעות שינוי אורח חיים וסגנון חיים וטיפול פסיכותרפיה משולב בטיפולי הרפיה. ניתן לשקול טיפולים תרופתיים בנוגדי דיכאון וחרדה ע"פ צורך

האם יש פתרון להתנתקויות מהסביבה. כאשר בתי מודעת להתנתקויות שהיו אך התופעה מפריעה מאוד בתפקוד היומיומי בפרט במפגשים עם אנשים אחרים (לא המשפחה הגרעינית). האם ישנה טכניקה או תרופה שיכולה להקל ואפילו למנוע את התופעה הזאת שמוכרת ברפואה. בתי לוקחת 350 מ"ג לפונקס ו 150 מ"ג פבוקסיל ו 5 מ"ג קרדילוק בברכה

שלום רב. ניתן לשקול תוספת של תרופות אנטי פסיכוטיות אטיפיות כמו אריפליי במינון נמוך. בהצלחה

07/12/2020 | 06:28 | מאת: NOT_FOUND

מהי הפרעה סכיזואובססיבית וההבדל בינה לבין סכיזופרניה

שלום רב. הפרעה סכיזואובססיבית הינה הפרעה השייכת לתחום מחלות סכיזופרניה בתפר בין מחלות סכיזופרניה להפרעות ocd. מדובר במונח מחקרי בתהליכי גיבוש ללא אבחנה רשמית כיום. הפרעה זו כוללת שילוב של הפרעות פסיכוטיות והתנהגותיות מתחום סכיזופרניה יחד עם תכני מחשבות אובססיביות ופעולות כפייתיות. הטיפול כולל שילוב של תרופות אנטי פסיכוטיות ותרופות נוגדות דיכאון.

שלום ד"ר. הפסיכיאטר המטפל בי עקב חרדות חזקות חרף טיפול תרופתי בויאפקס XR במינון 300 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג המליץ על 2 צעדים במקביל: 1. הוספת סרוקוול 25 מ"ג כחיזוק. 2.הפחתת קלונקס ב- 0.5 מ"ג (לא ברור מדוע בוצע צעד זה כאשר אני סובל עדיין מחרדה ולא מאוזן?) חלף חודש ואני סובל עדיין מחרדות חזקות. הסרוקוול עזר לי להרגעה בשינה (שזה לא עיקר הבעיה שלי)אך לא תרם משמעותית לשיפור הפרעת החרדה וגרם לתשישות במהלך היום ולכן הופסק. א. האם יתכן כי ההחרפה כעת בחרדות היא עדיין תסמיני גמילה מהפחתת מינון קלונקס הממכר? ב. הפסקתי את הסרוקוול 25 מ"ג עקב התשישות ובגלל שלא עוזר לחרדות. האם הפסקת התרופה ידועה כמחמירה זמנית חרדות עקב השפעות על הקולטנים של הסרטונין והדופאמין במוח?

שלום עומר. אם אתה סובל מחרדות פעילות זה לא הזמן להפחית או להפסיק תרופות הרגעה כמו קלונקס. הפסקת הסרוקוול אינה מגבירה חרדות ולא גורמת לתסמיני גמילה. ייתכן ויש צורך להחליף טיפול בוויפאקס לאור חוסר יעילות. בהצלחה

06/12/2020 | 10:51 | מאת: קנדשוב

האם יש פתרון להתנתקויות מהסביבה. כאשר בתי מודעת להתנתקויות שהיו אך התופעה מפריעה מאוד בתפקוד היומיומי בפרט במפגשים עם אנשים אחרים (לא המשפחה הגרעינית). האם ישנה טכניקה או תרופה שיכולה להקל ואפילו למנוע את התופעה הזאת שמוכרת ברפואה. בתי לוקחת 350 מ"ג לפונקס ו 150 מ"ג פבוקסיל ו 0.5 קרדילוק בברכה

שלום רב. צריך לבדוק מה מקור ההתנתקויות הרגשיות. אם מדובר בהפרעה פסיכוטית יש צורך באיזון תרופתי. אם מדובר בחרדה או קושי בהשתלבות חברתית כדאי לעבור טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי או טיפול שיקומי מלווה בקהילה. בהצלחה

שלום, אני מטופל בפריזמה 40 מ"ג עקב חרדות ומירו 15 מ"ג לשינה . נמצא על מינון 40 מ"ג כ 4-5 חודשים שבהם הייתי פחות או יותר יציב מבחינה נפשית. כעת החרדות חזרו מספר ימים בעוצמה גבוהה לפרקים משמעותיים במהלך היום. האם ישנה אפשרות לעלות את הפרזימה ל 50-60 מ"ג ? האם ניתן יהיה להמשיך בטיפול במירו לשינה יחד עם מינון גבוה יותר של פריזמה בלי חשש של השפעות הארכת מקטע QTלדוגמא או תסמונת סרוטונין ושילוב זה יהיה בטוח או שאצטרך להפסיק מירו? תודה רבה

שלום שלומי. בשלב ראשון הייתי ממליץ להעלות מירו ל-30 מ"ג ולנסות תרופות הרגעה כמו לוריואן או קלונקס. אם לא עוזר ממליץ לבצע החלפת טיפול תרופתי מפריזמה לתרופות כמו סרטלין/סרנדה או וייפאקס/ונלהפקסין. העלאת מנון פריזמה ל-60 מ"ג לא תהיה יעילה לעומת תופעות לוואי. בהצלחה

תודה רבה על המענה. תוכל להגיד לי בבקשה איזה תופעות לוואי עלולות להיות צפויות במינון של 60 מ"ג? אציין שכרגע לא סובל מתופעות לוואי מיוחדות . לעלות מירו לא יודע אם כדאי גם ככה במינון הנמוך עליתי ממש במשקל לכן חשבתי שאולי עדיף לנסות פריזמה במינון גבוה יותר קצת.

שלום ד"ר.אני לוקח ויאפקס XR במינון 225 מ"ג לטיפול בחרדות. זה לא עוזר לי לצערי. מהו מינון סרווקול המקובל כאשר ניתן כחיזוק לויאפקס לטיפול בחרדות?

שלום עופר. ניתן להוסיף 25 מ"ג עד 50 מ"ג לפני שינה על מנת לשפר שינה ולעזור בחרדות בעיקר סביב שינה. בהצלחה

02/12/2020 | 12:51 | מאת: יעל

במשך 6 שנים בערך נוטלת סימבלטה. בהתחלה 60 מ"ג ולאחר מכן הורדתי למינון 30 מ"ג. לאחרונה פניתי לייעוץ נוסף בהמלצת הפסיכולוגית שראתה כי יש שינוי במצב הנפשי. וגם רציתי לעבור ללוסטרל היות ואני רוצה להכנס להריון. נמצאת בטיפולי פוריות במשך שלושה שבועות נטלתי 30 מג סימבלטה + 50 מ"ג לוסטרל תופעות לוואי - עייפות קשה, סחרחורות, דכאון ופריחה קשה בכל הגוף. הפסקתי ליטול לוסטרל. מצב רוחי השתפר ותופעות הלוואי נעלמו. אני נוטלת 30 מ"ג וצריכה לעלות ל- 60 מ"ג חשוב לי לדעת האם אמורים להיות תופעות לוואי מהעלאה של המינון? תודה

שלום יעל. ראשית מומלץ לא ליטול צמבלטה ולוסטרל ביחד כאופן קבוע היות וזה עלול להביא לתופעות לוואי כפי שהיה במקרה זה. שנית, אכן לוסטרל בטוח הרבה יותר לשימוש בהריון ורצוי יותר לטיפול בהריון מאשר צמבלטה. אם נטילת צמבלטה 30 מ"ג היא ללא תופעות לוואי אז אין בעיה לעלות ל-60 מ"ג. בהצלחה.

30/11/2020 | 17:36 | מאת: zohar

שלום, פעם לקחתי לוסטרל והפסקתי. עקב מצב חרדתי בזמן האחרון רשם לי רופא המשפחה מחדש את הכדור. אנא, הנחה אותי כיצד להתחיל לקחת אותו. אני זוכרת שיש הדרגתיות גדולה - רבע כדור, חצי עד לכדור שלם של 50 מ"ג, רק לא זוכרת כמה ימים כל שלב כזה. תודה רבה

שלום רב. ההדרגתיות משתנה בהתאם למצב הנפשי ולכן כדאי לפנות במקרים אלו ליעוץ פסיכיאטרי. כדאי להתחיל במנון רבע כדור למשך 3 ימים, חצי כדור במשך שבוע ואז כדור שלם של 50 מ"ג. בההצלחה

מתי מאבחנים דמנציה אצל מטופל באיזה גיל זה יכול להופיע ומתי ניתנת עזרה ואיזה סוג של עזרה, אם המטופל ערירי ובני המשפחה הקרובה נפטרו?

שלום מאיה. דמנציה מופיעה בדרך כלל אחרי גיל 60 ובעיקר לאחר גיל 70. יש צורך באבחון ע"י נוירולוג, גריאטר או פסיכיאטר. ירידה בתפקודים קוגניטיביים יחד עם הפרעה תפקודית עלולה להצביע על תהליך דמנציה. יש גם צורך לבצע הערכה רפואית, בדיקות דם ובדיקת CT של המח. אם מדובר באדם קשיש בודד ניתן לדווח לעובד סוציאלי האחראי על קשישים בקהילה ברשות המקומית והוא יכול לעזור בהפניה לבדיקות. בהצלחה

29/11/2020 | 12:10 | מאת: יוכי

מודה לך על תשובתך ד"ר רוזיצקי אבל יש לי שאלה לגבי הליכה לא טובה כמעט נפילה האם ארפללי 15 מ"ג גורם לזה ? בתודה תמיד יוכי

שלום יוני. סביר להניח שלא. כדאי להיבדק ע"י רופא ולשקול יעוץ נוירולוגי. ניתן להוריד למנון 10 מ"ג ולראות מה קורה. בהצלחה

28/11/2020 | 21:53 | מאת: עומר

שלום ד"ר.איך מפסיקים באופן בטוח קלונקס 1 מ"ג אשר נלקח יום-יום במשך 5 שנים כטיפול בחרדות? תודה.

שלום עומר. קודם כל כדאי להפסיק טיפול תרופתי בהתיעצות ובליווי של פסיכיאטר מטפל. קלונקס חייבים להפסיק רק באופן איטי והדרגתי ולא בבת אחת לאור תסמיני גמילה. יש להוריד 0.25 מ"ג כל שבועיים עד להפסקת תרופה מוחלטת. בהצלחה

26/11/2020 | 20:30 | מאת: קנדשוב

בתי לוקחת 350 מ"ג לפונקס ו 150 מ"ג פבוקסיל. היא סובלת אחת לכמה ימים ממצב של התנתקות מהסביבה. הדבר מביך אותה ומונע יצירת קשר עם אנשים שקרובים אליה באותו זמן. יש לציין שהיא עברה בדיקת EEG וידיאו אשר נמצאה תקינה. כמו כן היא סובלת מריור יתר, דבר שמפריע בתפקוד היומיומי. מה ניתן לעשות בנושא? בברכה, גרפל דוד

שלום רב. התנתקות מהסביבה אינה נחשבת לתופעת לוואי מוכרת של שימוש בלפונקס ופבוקסיל. ריור יתר הינה תופעת לוואי מוכרת שכיחה ומטרידה מאוד אצל מטופלים הנוטלים לפונקס. לעתים ניתן להשתמש בתרופות אנטי כולנירגיות לייבוש הרוק. לעתים יש צורך בהורדת מינון. בהצלחה

29/11/2020 | 13:09 | מאת: קנדשוב

תודה על התשובה, אנחנו בכל זאת מנסים למצוא פתרון לאותה בעיית התנתקות וקיפאון מסוים שבו בתי מתקשה לתקשר עם הסביבה. הדבר מביך אותה בקשרים עם אנשים אחרים. יש לציין שאם היא ישנה אחרי אירוע כזה, כשהיא מתעוררת היא מרגישה שכאילו נעשה "ריסט" למוח והיא חוזרת למצב רגיל. מאוד חשוב לי לנסות לפתור את הבעיה, אם ישנה ספרות מקצועית שדנה בתופעה דומה. אשמח מאוד להתעדכן. בברכה

25/11/2020 | 16:41 | מאת: גבר

שלום מומחית! אני חווה מחשבות טורדניות (OCD ללא טקסים) האם מחשבות טורדניות שליליות יכולות להצביע על "מחשבות פארנואידיות שליליות"? האם יכול להיות OCD שיש לו דמיון קליני לפסיכוזה? תודה

שלום רב. הפרעת OCD איננה נחשבת להפרעה פסיכוטית ולא מדובר במחלת נפש. במקרים קשים של OCD לעתים יש גלישות פסיכוטיות של מחשבות אובססיביות על רקע קושי בתובנה לגבי מחשבות אלו. בהצלחה

24/11/2020 | 16:39 | מאת: יאיר

שלום ד"ר.ניסיתי לאורך 10 שנים מגוון תרופות כנגד הפרעת החרדה ממנה אני סובל. התרופה לא עזרו למצבי (SSRI, SNRI). ובכל זאת נשארתי עם ויאפקס XR במינון 225 מ"ג וקלונקס במינון 1 מ"ג. התרופות אינן מסייעות לי ואני רוצה להפסיקן. כיצד נכון לבצע זאת באופן בטוח? תודה רבה.

שלום יאיר. קודם כל אני מציע לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולא לשנות מינון תרופתי על דעת עצמך. מומלץ להפסיק וויפאקס בהדרגה איטית ולא בבת אחת, להוריד ל-150 מ"ג, לאחר כשבועיים להוריד ל-75 מ"ג ואז לאחר שבועיים להפסיק לסירוגין כל יומיים לעוד שבועיים ולהפסיק. בהצלחה.

23/11/2020 | 07:38 | מאת: דורי

איזה פתרון תרופתי יש אם אני עם בעייה של אובססיה/OCD ?

שלום דורי. היום קיימים פתרונות תרופתיים מגוונים להפרעת OCD ובהחלט יש סיכוי טוב לשיפור והחלמה תחת טיפול תרופתי. בדרך כלל מנסים קודם תרופות נוגדון דיכאון כמו צפרלקס, לוסטרל, אנאפרניל במינון גבוה וניתן לשלב גם מינון נמוך של תרופות אנטי פסיכוטיות ע"פ צורך. כדאי לשבל טיפול תרופתי בטיפול CBT. בהצלחה

22/11/2020 | 21:28 | מאת: רונן

ד"ר שלום. אני לוקח סרוקוול 25 מ"ג כבר 17 יום ככדור חיזוק לויאפקס XR לטיפול בחרדה עמידה לויאפקס לבדו. אני לוקח את הכדור בלילה והוא מרגיע את הגוף ומסייע לשינה אבל מעבר לכך ביום יום אינו מונע חרדה עד כה. האם זה מוקדם מידי לצפות לשינוי שכן נדרש כחודש-חודשיים להרגיש את האפקט הטיפולי של הכדור על הפרעת חרדה בדומה ל-SSRI למינהם?

שלום רונן. סרוקוול במינון 25 מ"ג יכול לעזור באופן מיידי להרגעה ולשינה אולם האפקט על חרדה לאורך היום הוא ארוך טווח יותרויכול להשפיע במשך כשבועיים -שלושה. בהצלחה

22/11/2020 | 12:17 | מאת: יוכי

שלום רב אני פונה בשם בעלי הנמצא בדכאון וחרדה...הוא נוטל ארפילי 15 מ״ג הוא טוען שיש לו קושי בבליעה וגם אין לו תיאבון. ויש גם אי שקט. אז אני נותנת לו חצי לרוון.......האם אלו תופעות לוואי של הכדור?אני מוטרדת כי ירד 15 קילו בתודה מראש יוכי

שלום יוכי. מינון 15 מ"ג אריפליי הינו מינון ביניים מקובל לתרופה. בדרך כלל אין תופעות לוואי של קושי בבליעה וירידה בתיאבון. אם בעלך נטל מינונים נמוכים יותר של אריפליי קודם כמו 5 ו-10 מ"ג והכל היה בסדר לא סביר כי מדובר בתופעות לוואי של התרופה. ייתכן כי תופעות אלו קשורות להפרעות החרדה והדיכאון מהן הוא סובל. כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל. אם יימשך ממליץ לשקול הורדת מינון בינתיים והוספת תרופות הרגעה. בהצלחה

29/11/2020 | 12:04 | מאת: יוכי

תודה על התשובה ד"ר רוציקי אבל שמתי לב על הליכה הלא יציבה האם זה מהכדור ארפליי 15 אני כותבת כי אני מוטרדת תודה יוכי

21/11/2020 | 23:51 | מאת: חיים

כמה מינימום הפרש זמן נטילה של טגרטול cr 400 מ"ג פעמיים ביום בין מנה למנה ?

שלום רב. מומלץ ליטול טגרטול במינון דו יומי- פעם בבוקר ופעם בערב וזאת בהתאם לגודל המינון. בהצלחה

21/11/2020 | 23:23 | מאת: חיים

מהו מינון לוסטרל ל ocd ?

שלום חיים. אין מינון לוסטרל ספציפי ל-OCD. התאמת המינון היא ע"פ מצב המטופל בהתאם להחלטת הפסיכיאטר המטפל. עם זאת בדרך כלל בהפרעות OCD נחוץ מינון גבוה יותר של תרופות נוגדות דיכאון מאשר בהפרעות דיכאון ודרוש זמן רב יותר לבחינת האפקט הטיפולי. בדרך כלל מדובר במינונים סביב 150 עד 250 מ"ג. בהצלחה

21/11/2020 | 21:15 | מאת: יוני

פרסונה עם סכיזופרניה שמתי שהוא לא מטופל עם תרופות אז הוא צועק/כועס ומקלל הרבה - זה שייך אחד לשני ?

שלום רב. צעקות וקללות הן התנהגות אנושית נפוצה ומוכרת ולא בהכרח סימפטום למחלה.

20/11/2020 | 21:28 | מאת: חיים

האם טיפול ב emdr יעיל לטיפול בדיכאון או רק בחרדה ומועקה ?

שלום רב. טיפול ב-EMDR יעיל בעיקר להפרעות פוסט טראומה, פחות לחרדות כלליות אחרות. לא מתאים להפרעות דיכאון. בהצלחה

שלום ד"ר.כאשר מטופלים בכדורי סרוקוול 25 -50 מ"ג ככדור חיזוק נגד חרדות,כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות דם? הבנתי שהתרופה עלולה לגרום לסכרת, עלייה בכולסטרול, ירידה בתאי דם לבנים, שינוים בתיפקוד בלוטת התריס ועוד.אשמח לתשובתך. אודה לתשובתך.

שלום רב. סרוקוול עלול להביא לתופעות לוואי מטבוליות כמו עלייה בתיאבון, עלייה במשקל גוף, סיכון לסוכרת ולכולסטרול ושומנים כבוהים. במינונים אלו זה הרבה פחות קורה. באופן כללי מומלץ עם התחלת טיפול בסרוקוול לבצע בדיקות דם לכימיה ושומנים כולל זוכר בדם. מומלץ לבצע בדיקות שגרתיות בצריכת סרוקוול אחת לשנה. בהצלחה

19/11/2020 | 11:43 | מאת: חיים

שלום ד"ר , מהו הטיפול הפסיכולוגי המתאים ביותר לטיפול בתסמינים שליליים של סכיזופרניה ביחד הם התפרצויות כעס ואימפולסיביות האם זה טיפול פסיכודינמי או טיפול התנהגותי קוגנטיבי , אני גם לוקח בחשבון מהו הטיפול שמביא לתוצאות חיוביות באופן מהיר יותר ולהטבה באופן המהיר ביותר ?

שלום רב. הטיפול הטוב ביותר לסימנים שליליים במחלת סכיזופרניה אשר כוללים חוסר מוטיבציה, הזנחה עצמית, צמצום רגשי ותפקודי הינו שילוב של טיפול שיקומי ארוך טווח יחד עם טיפול CBT. בהצלחה

18/11/2020 | 21:24 | מאת: אופק

שלום רב. קיבלתי כנגד חרדה כדור מחזק בשם סרוקוול במינון 25 מ"ג בלילה. האם לאחר שבועיים של שימוש רצוף ניתן כבר להתרשם מהשפעה מלאה של הכדור? ב-SSRI מחכים חודש-חודש וחצי. האם גם בסרוקוול ?או ששבועיים זה מספק להתרשמות?

שלום אופק. השפעה מיטיבה של סרוקוול 25 מ"ג על חרדה תיהיה שיפור השינה והרגעה לפני השינה כבר בימים ראשונים ולאחר כשבועיים-שלושה שיפור כולל בתסמיני חרדה לאורך היום. בהצלחה

16/11/2020 | 19:23 | מאת: נטלי

שלום רב, בהתייעצות עם הפסיכיאטר ירדתי במינון לפני 6 ימים עקב תחושות אי שקט\נוירוטיות\חרדה (למעשה הרגשתי בחלקים מהיום מעין היסטריה מבעבעת שיכלה להתבטא בעצבנות או בחרדה). את מינון 300 מ"ג נטלתי 6 שבועות. שאלתי היא האם אני עלולה להרגיש תופעות לוואי בגלל השינוי, האם אלה תופעות שזהות לגמילה ולכמה זמן זה צפוי להישאר? מאחר וביומיים האחרונים אני מרגישה אפתיה, עייפות יתר והיום כאילו אני בתוך חלום. תחושת ניתוק ואיטיות מחשבתית. זה לא מוכר לי מהעבר. שאלתי את הרופא בהתחלה והוא אמר שלא אמורות להיות תופעות. תודה

שלום נטלי. וולבוטרין בהחלט עלול לגרום לתופעות לוואי של מתח פנימי ועצבנות. בדרך כלל זה קורה בתחילת טיפול ועובר עם הזמן. אם זה בלתי נסבל עבורך אז הורדת מינון ל-150 מ"ג בהחלט יכולה לעזור. לא סביר כי יהיו תופעות לוואי בירידה מ-300 ל-150 מ"ג אך כל אדם מגיב אחרת לשינויים בתרופות. בכל מקרה תופעות של אפאטיה ותחושת ניתוק וחלום אם מקורן בשינוי התרופתי יעברו תוך מספר ימים בודדים. בהצלחה

21/11/2020 | 20:39 | מאת: נטלי

תודה ד"ר רוזיצקי. במקרה שלי האי שקט מוולבוטרין דווקא התחיל להתפתח באופן ניכר -חודש- אחרי תחילת הטיפול (גם במינון של 150 וגם במינון של 300), במקביל לירידה ניכרת בתיאבון ופגיעה מסויימת ברציפות השינה... אך לעומת זאת עם שיפור במצב הרוח במקביל. מכיר קייס כזה? לכן שיערתי שזה לא יעלם עם ההתרגלות, כי זה דווקא מתגבר.

16/11/2020 | 14:08 | מאת: יוכי

שלום רב אני נוטלת כ-20 שנים ליתיום והרגשתי טוב לאחרונה יש לי חרדות עקב מצב כלכלי וכן הרגשות של דיכאון שבאים וחולפים הרופאה אמרה לי שזה דיספוריה האם זה תופעת לוואי שמתפרצת אחרי הרבה שנים מה ליתיום?...ניסתי כדורים אבל קשה לי עם תופעות לוואי וכעת אני לוקחת תרופה הומפתית שעוזרת לי לתחושת כאבים בחזה אבל עדין יש דפיקות לב תודה יוכי

שלום יוכי. דספוריה הינה חוויה של דכדוך, ירידה במצב רוח ותחושת מתח ומועקה. תופעה זו אינה קשורה לצריכת ליתיום אלא כנראה לתגובה טבעית שלך למצוקה כלכלית. ממליץ לשקול הוספת תרופה נוגדת דיכאון כמו וולבוטרין או אריפלי. כדאי לבצע בדיקה חוזרת של רמת ליתיום ולאזן בהתאם. בהצלחה

16/11/2020 | 00:04 | מאת: לגבי אמא

שלום ד"ר, אמא שלי חולת סכיזופרניה, התרופה היחידה שעזרה לה היא SEMAP לפני זמן מה הודיעו לי שהיא יצאה מסל התרופות בארץ, והיא עברה לרקיחת penfluridol מהסופר פארם, לפני תקופה הודיעו לי שהם מפסיקים לייצר אותה. והפסיכיאטרית ייעצה לה לעבור לZAPA5 אבל התרופה גורמת לה נזק שכן היא לא נוטלת אותה יום יום והיא חוזרת להיות פרנואידית ואגרסיבית וחרדה... היא נראית רע ומרגישה רע. דיברתי עם בית מרקחת שור טבצניק, והם אמרו שצריך לייבא אותה אך המחיר הוא 2000 שח ל- 10 טבליות. האם ידוע לך על דרך אחרת או מקום לרקיחת התרופה? תודה רבה :)

שלום רב. אכן התרופה הוותיקה סמפ ירדה מהמדפים. ניתן לקבל אותה בהזמנה אישית דרך פסיכיאטר מטפל . אכן מחירה כיום יקר יותר. ניתן לשקול אלטרנטיבות תרופתיות כגון רספרדאל, פרפנאן או לעבור לזריקות ארוכות טווח כמו קספליון. בהצלחה

15/11/2020 | 22:15 | מאת: היי

היי. התחלתי לאחרונה לקחת קלונקס בתכיפות רבה יותר ממה שהייתי רגילה ואני חוששת שזה גרם לי לכאבי גב תחתון שממש שיגעו אותי. אז כמה ימים שבכלל לא לקחתי. רציתי לשאול לאיזו תרופה שתעזור לי מקומית בהרגעה והפחתת חרדות אין את התכונה של מרפה שרירים שכנראה גרמה לתופעה של הכאבים (ניחושים שלי...) האם פרוטיאזין יכול לעבוד?

19/11/2020 | 19:57 | מאת: היי

תודה אורית. אך מחכה לתשובתו של המומחה. בכל מקרה לא המשכתי לקחת את הקלונקס והכאב עבר. כעת פשוט מחפשת משהו מחליף.

שלום רב. בדרך כלל תרופות הרגעה ממשפחת בנזודיאזפינים כמו קלונקס עוזרות לכאבי גב לאור אפקט הרפיית שרירים. ניתן להשתמש בלוריואן- בעל טווח קצר ומצומצם. פרותיאזין היא תרופה מרגיעה ללא אפקט על שריר אך היא מרדימה מאוד. בהצלחה

15/11/2020 | 21:41 | מאת: חיים

שלום ד"ר איך לוקחים טגרטול cr 1200 מ"ג ביום האם בבת אחת במנה אחת או מחלקים את המינון ? איך מחלקים לאורך היום ? תודה

שלום חיים. ממליץ לחלק טגרטול בשחרור מושהה לפעמיים ביום- בוקר וערב- 600 מ"ג בכל מנה. בהצלחה

14/11/2020 | 08:19 | מאת: גבר

שלום מומחה! אובחנתי עם או.סי.די (מחשבות טורדניות) אך ללא טקסים כפייתיים. קורא לי לפעמיים שאני שומע רעש מבחוץ (כגון דיבור) ואינני בטוח האם זה רעש אמיתי הוא "מאין מחשבה". אינני יודע עם זה מציאות או דמיון (mind play trick on me?) ברצוני להדגיש שעשו לי טסטים ושללו אפשרות "לסכיזופרנייה". שאלותיי הם: 1.האם מחשבות טורדניות יכולות להתאפיין בסימפטומיים של "הזיות שמיעה" או הזיות שמיעה שליליות"? 2.האם מחשבות טורדניות יכולות להיות מאופיינות בתסמינים שדומים "לפארנוייה"? 3.האם מחשבות טורדניות יכולות התאפיין בתסמינם שדומים "למשבות פסיכוטיות"? (מהבחינה הקלינית") 4.כיצד "ניתן להפריד" בין מחשבה טורדנית למחשבה פסיכוטית? תודה.

שלום רב. מחשבות טורדניות יכולות להרגיש לפעמים כמו קול פנימי מציק ומטריד. בדרך כלל מחשבות טורדניות אינן רדיפתיות באופיין. ההבדל העיקרי בין מחשבה טורדנית לבין מחשבה פסיכוטית הוא שהאדם מסוגל להבין כי מחשבה טורדנית אינה אמיתית ואינה נכונה והוא יכול להשתכנע בכך לאחר בירור ועימות. מחשבה פסיכוטית היא מחשבה דומיננטית לא אמיתית ולא נכונה אשר האדם מאמין בלב שלם בקיומה ואינו מסוגל להשתכנע כי מדובר במחשב לא נכונה. בהצלחה

13/11/2020 | 18:07 | מאת: עופר

שלום ד"ר. האם סרוקוול 25 מ"ג היא יעילה כתרופה מחזקת כנגד הפרעת חרדה? תוך כמה זמן ניתן לחוש שיפור? ומה עושים עם העייפות הקשה לאחר לקיחת הכדור בלילה?

שלום עופר. סרקוול במנון נמוך של 25 מ"ג יכול מאוד לעזור בטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון בכך שהוא מרגיע מאוד וגם משרה שינה. היתרון הגדול הוא שזו אינה תרופה ממכרת. יש לציין כי התרופה אינה בסל הבריאות להתוויה זו ויש לרוכשה באופן פרטי במחיר שהוא יחסית נמוך. אם סובלים מעייפות קשה בבוקר ניתן לקחת את הכדור מוקדם יותר בערב או לקחת רק חצי כדור. בהצלחה

12/11/2020 | 06:27 | מאת: פלוני

מה התסמינים ומה הטיפול ואיך משתקמים מסכיזופרניה ומחשבות על רצח רצח המציקות נורא ואיום לעולם לא אעשה זאת אבל מציק ומפריע מאד

שלום רב. הפרעה סכיזואובססיבית בינה מונח מחקרי ואינה מוכרת כהפרעה מוגדרת ורשמית. מדובר בשילוב של מחלת נפש מסוג סכיזופרניה עם מחשבות טורדניות וטקסים אשר אופיינים להפרעת OCD. הטיפול המומלץ הוא שילוב של תרופות אנטי פסיכוטיות ותרופות נוגדות דיכאון וחרדה ולאחר ייצוב המצב טיפול CBT. ממליץ לך לפנות לטיפול אשר מאוד יכול לעזור לך. בהצלחה

מה קורה מבחינת ביטוח לאומי כשיש גם דיכאון וגם הפרעת אכילה עם ירידה קלה בתפקוד . מה ההבדל בין דיכאון תגובתי לכרוני ואיך ביטוח לאומי מחשב נכות במקרה כזה?

שלום רב.כאשר קיימות מספר אבחנות פסיכיאטריות אז בועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי קובעים נכות עבור כל אבחנה ומסכמים לנכות כוללת. לגבי דיכאון אזי במקרים בהם נראה כי מדובר בדיכאון תגובתי המוסד לביטוח לאומי נוטה לקבוע נכות זמנית ואילו במחלת דיכאון כרונית תקבע יותר נכות לצמיתות. בהצלחה

שלום. יש לי עייפות כרונית כשנתיים, קושי רב בביצוע משימות יום יומיות, מערכת עצבים מתוחה כל הזמן, צלצול באוזניים, כאבי פרקים. אני מטופל נגד הפרעה דו-קוטבית (ביפולרית) כ10 שנים בתרופות האלה: Seroquel 200 mg Lamodex 100 mg אני ברמיסיה מלאה כ-5 שנים. מבחינת דו-קוטביות אין לי בעיה, אבל העייפות הכרונית הפכה לבעיה אמיתית ופוגעת קשה בתפקוד היום יומי שלי. גיליתי שרגיעון של הדס עושה פלאים למערכת העצבים שלי. אני מפסיק להיות עייף ומתפקד ממש טוב כשאני נוטל מינון מומלץ פעמיים ביום. שאלה 1: האם זה בטוח להשתמש ברגיעון לתקופות ארוכות? שאלה 2: אם אני אנוטל רגיעון 5 ימים בשבוע ועושה הפסקה בסופש, האם זה עדיין בטוח? שאלה 3: האם יש לך המלצה אחרת לטיפול בעייפות כרונית? תודה מראש על התשובה, זה ממש מדהים שאפשר לשאול שאלות בנושאים האלה דרך האתר!

שלום רב. רגיעון הינו תוסף מזון המבוסס על צמחי מרפא. יעילותו הקלינית המדעית לא הוכחה האופן מובהק. לאור זאת אין להתייחס אליו כאל תרופה ולדאוג בקשר לשימוש כזה או אחר. אם המצב הנפשי שלך יציב לאורך זמן הייתי שוקל להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולהוריד בהדרה ובזהירות מנון סרווקול אשר עלול לגרום לתופעות לוואי של עייפות. בהצלחה

06/11/2020 | 11:13 | מאת: שמיל

מדוע בתיק/באתר האישי ובמרשמים רשומה אבחנה depression unspecified שזה הבנתי דיכאון תגובתי ולעומת זאת על הפנייה למרפאה מופיע depressin chronic. ברקע הפרעת אישיות תלותית והפרעת אכילה רסטרקטיבית שאינן מופיעות בתיק אלא רק בהפניות. מדוע השונות ומי מהאבחנות: מה שרשום כאבחנה באתר או מה שרושמים על הפנייה.

שלום רב. שתי האבחנות הללו אינן ספציפיות ואינן מכוונות לסוג מסוים של דיכאון אלא יותר לצורך בירוקרטי.בהצלחה

05/11/2020 | 11:12 | מאת: אבי

שלום רב. הבן שלי לאחר התקף פסיכוטי ומטופל כרגע בפרפנאן 24מג וזריקה של פלודיקט 25מג פעם בשבועיים. עקב תופעות הלוואי של התרופות,הבן שלי מטופל בדקינט 6מג ביום כבר חודשיים. אתמול הרופא החליט להחליף לו את הדקינט בקמדרין 5מג שלוש פעמים ביום כי עדיין יש לבן שלי תופעות לוואי אקסטרה פירמידליות. כשקראתי את עלון התרופה של הקמדרין נחרדתי לקרוא שדווקא התרופה הזאת יכולה לגרום לשלל תופעות לוואי קשות ורשום שם שמטופל שיש לו מחלת נפש שלוקח את הקמדרין זה יכול לגרום לו להתקפים פסיכוטים מה שמרתיע אותי מאוד לתת לו את התרופה שכן אני מפחד שההתקף הפסיכוטי יחזור עקב השימוש בקמדרין. אשמח לשמוע את חוות דעתך בקשר לתופעות הלוואי של התרופה ובמיוחד בקשר לחשש שלי שהתרופה יכולה לגרום להתקפ פסיכוטי. תודה רבה ויום טוב.

שלום אבי. קמדרין היא תרופה אנטי-כולינרגית המשמשת לטיפול בתופעות לוואי של תרופות אנטי פסיכוטיות. נחשבת בדרך כלל לתרופה בטוחה יחסית. בדרך כלל אינה גורמת להחמרה פסיכוטית. יש לזכור כי הבן כבר מקבל תרופה אנטי פסיכוטי במנון גבוה. לדעתי אין מה לדאוג בנושא זה. בהצלחה

02/11/2020 | 11:07 | מאת: עדי באוואר

שלום רב, ביהמ"ש משפחה מינה פסכיאטר שהוא גם פסיכוגריאטר ,(לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה משותפת בדבר מומחה ) הוא גם ענה על שאלות הבהרה. כאשר תהייה חקירתו בבית משפט על חוות דעתו , האם אנחנו רשאים להביא מומחה פסכיאטר/פסיכו גריאטר מטעמנו לאותו הדיון? תודה רבה לתשובתך עדי

שלום עדי. אין התמחות מיוחדת בפסיכו-גריאטריה. כל פסיכיאטר או גריאטר מומחה יכול לעבור קורס אקדמי של לימודי תעודה בפסיכו-גריאטריה. כמו בכל דיון בבית משפט אתם יכולים להזמין רופא מומחה מטעמכם להעיד בדיון לאחר הצגת חוות דדעת רפואית משפטית. בהצלחה