העלאת מינון פרוזאק - האם ניתן?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/01/2022 | 13:28 | מאת: איילת

היי אני לוקחת מעל 20 שנה 1 פרוזאק ביום (20מ"ג). אני רוצה לנסות להעלות מינון כי לאחרונה החמיר קצת תחטשת הדכאון. איך מעלים מינון של פרוסאק (אני לוקחת את המקורי) שהרי לא ניתן לחצות אותו. אשמח לתשובה מפורטת. ואם לא ניתן, האם יש תרופה שניתן להוסיף לקיימת? ומה עדיף

שלום איילת. ראשית אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר מומחה להמשך טיפול ולא לבצע שינויים במינון על דעת עצמך. פרוזאק מקורי אכן לא ניתן לחצייה אך ניתן להעלות למנון 40 מ"ג בהדרגה בשימוש של שבוע ביניים עם תוספת כדור אחד כל יומיים. ניתן לשוקל החלפת טיפול לתרופות נוגדות דיכאון אחרות ממשפחת SSRI כמו צפרלקס או לוסטרל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה