ירידה חזרה במינון הציפרלקס?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/01/2022 | 21:32 | מאת: רובי

היי ד"ר. לקחתי פרק זמן של 3 חודשים ציפרלקס 10 מ"ג לחרדות ודיכאון והרגשתי טוב יותר,שיפור ניכר בתיפקוד אם כי לא "הטבה מלאה".לכן הועלה המינון ל-15 מ"ג לפני 7 שבועות. מאז תחילת המינון הגבוה של 15 מ"ג ועד כה בחלוף 7 שבועות, לא רק שאני לא מרגיש שינוי לטובה אלא מרגיש החמרה של חרדה ודיכאון, מתח פנימי חזק ואי שקט.האם יתכן שהמינון גבוה מידי עבורי וכדאי לשקול לחזור למינון הנמוך יותר בו הרגשתי טוב יותר? או שכדאי לתת סיכוי למינון החדש עוד כחודש לערך כדי להגיע ליציבות? אם מבצעים ירידת מינון מ-15 ל-10 מ"ג היא צריכה הדרגתיות מסוימת או ישר יורדים מ-15 מ"ג ל-10 מ"ג? תודה רבה.

שלום רובי. ממליץ לך להתאזר בסבלנות ולתת הזדמנות לטיפול. אם הדיכאון עצמו ממשיך יש לשקול העלאת מנון ל-20 מ"ג. אם מתח פנימי ואי שקט ממשיכים ייתכן והתרופה לא מתאימה ויש לשקול החלפת טיפול. ממליץ לך על ביקורת פסיכיאטר קרובה על מנת לבחון את הדברים. ניתן לרדת במנון צפרלקס ישר מ-15 מ"ג ל-10 מ"ג ללא הדרגתיות. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה