התייעצות לגבי בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/01/2022 | 16:00 | מאת: NOT_FOUND

לאחרונה אני מתחילה לזהות התנהגות מוזרה בבעלי שאני מנסה להבין אם זו התנהגות טבעית או שיש לו איזשהי בעיה שדורשת טיפול, לדוגמה : - לפני כמה ימים התינוק שלנו עלה לו החום וביקשתי ממנו ללכל לקנות לו אקמול אבל הוא סירב בתוקף וניכנס ללחץ מזה שהתינוק ייקח תרופה, אמרתי לו שזה רק אקמול זה לא עזר. בנוסף, כאילו יש לו כפל אישיות - לאותה סיטואציה הוא יכול להגיב ברוגע כמו בנאדם נורמאלי או להגיב בצעקות ובחוסר פרופורציה. הוא שוקע מלא במחשבות , שוכח את הכיריים דלוקים, מפתחות הבית בחוץ, האוטו מונע, הוא יכול לנהוג ולא לראות את הרמזור אדוםעד שאני מעירה לו ואז הוא נבהל, האם יש פה איזשהי בעיה שצריך לבדוק?

03/02/2022 | 10:30 | מאת: רועי

אולי לקח כדור שבילבל אותו

שלום רב. ההתנהלות של בן הזוג במקרים שתיארת אכן נראית חריגה ומטרידה. נראה כי משהו מטריד אותו באופן משמעותי ודומיננטי וזה גורם להסחת דעת וירידה בריכוז ומביא לתופעות אלו. צעד ראשון יהיה לשוחח עם בן הזוג ולהבין ממנו האם משהו מטריד אותו ולהדגיש את הצורך בשיתוף ובדיבור. אם אכן קיימת מצוקה נפשית מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי. בהצלחה

10/02/2022 | 23:24 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה על התשובה ניסיתי לדבר איתו, למשל על העניין עם התרופה לתינוק, אבל הוא כאילו מתחיל להסביר שזה לא קריטי וטמפ כזאת היא לא גבוהה והרופא יגיד לקחת תרופה רק כדי לצאת מידי חובה. זאת אומרת לא באמת הצלחתי לנהל איתו שיחה לעניין. השאלה איך אפשר לעשות את זה נכון? כי ללכת לטיפול פסיכולוגי הוא לא יעשה את זה - במיוחד אם באמת יש לו בעיה אני לא חושבת שהוא יודה בזה.  זה יכול להיות עניין של הסחת דעת מדברי יום יום? או משהו יותר בעייתי פסיכולוגי (זאת אומרת יכול להיות שהוא לוקח איזשהם כדורים שמפקסים אותן ובגלל זה יש לו התנהגות כפולה)? תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה