פורום פיגמנטציה - כתמי עור

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
כתמים על פני העור מהווים בעיה שכיחה, בעיקר בנשים, וגורמים להפרעה אסתטית קשה. היות וישנם סוגים שונים של כתמים, חשוב מאוד הן אבחון הבעיה והן זיהוי הגורמים המחמירים. הגישה הטיפולית כיום הינה, מצד אחד זיהוי הגורמים לכתמים (וניסיון להימנע מהם) ומצד שני טיפול בפיגמנטציה הקיימת. קיימים היום טיפולים רבים ושונים לכל סוגי הכתמים על פני העור: מחומרים שונים המפריעים לייצור המלנין (הפיגמנט החום בעור) או חומרים המפרקים מלנין יחד עם הגנה משמש, עד מכשור מתקדם היכול להועיל בפרוק וסילוק הפיגמנט. למרות שברוב המקרים המאובחנים ומטופלים בצורה נכונה ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה, לעיתים אנו נתקלים במקרים קשים ועמידים לטיפול. במקרים אלו יש לעיתים צורך בשילוב של טיפולים שונים וביצירתיות למציאת הטיפול הפרטני המתאים. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות לגבי כתמים על פני העור באבחון ובמתן מידע ולגבי גישות טיפוליות. לכניסה לפורום לחצו כאן.
996 הודעות
964 תשובות מומחה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור

06/03/2018 | 11:49 | מאת: עדן

עשיתי אפילציה ביום שישי בעצמות הלחיים. ואני רואה שגדלו לי מספר חורים במקום שעשיתי בו. מפחד שזה יישאר עכשיו קבוע. מה לעשות? איך אפשר לטפל בזה? ובקשר לחשיפה לשמש אני כל היום נמצא בשמש כי אני עובד בשטח, שם קרם הגנה opti sun 50 spf demi make up. כל איזה שלוש שעות. זה יעיל? כי מפחד שיגדל פיגמנטציה

לקריאה נוספת והעמקה

הרושם הראשוני שכל מה שאתה יכול לעשות בשלב זה הוא למנוע זהום משני ולקוות שברפוי הנגעים יחול שיפור במראה. לך גם לבדיקה אצל רופא העור.

28/02/2018 | 10:45 | מאת: ניקי

מה הטיפול הביתי /תרופתי שנחוץ להבהרת כתמי פיגמנטציה על הידיים מחמת גיל מבוגר

לקריאה נוספת והעמקה

האם המדובר בכתמים חומים בגבות הידיים בגיל מבוגר? כנראה שמדובר בכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) .אלו כתמים המופיעים בעקבות חשיפה מתמשכת לשמש במשך שנים רבות. הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי טפול (טפול פשוט וזול אך עלול להותיר אזורים בהירים) או ב- IPL (קרן אור מרוכזת)) או בלייזר לנגעים פיגמנטרים.

ותוספת למה שכתבתי: הגנה קבועה משמש עשויה לעור במניעת החמרה. לחומרי הבהרה דוגמת הידרוקינון אין השפעה משמעותית קבועה על כתמי השמש.

28/02/2018 | 01:19 | מאת: אפרת

היי, בת 32. הרופא רשם לי תערובת קליגמן עקב כתמי פיגמנטציה שיש לי בעיקר בשפם ובמצח. שאלותיי: 1. לאחר מריחה אחת בלילה, ביום למחרת נראה כי הפיגמנטציה שמעל השפם החמירה והכתם נהיה כהה יותר. האם זה נורמלי? האם כדאי להמשיך את המריחה עוד כמה ימים ולראות מה קורה או להפסיק? 2. האם למרוח שכבה דקה או עבה? והאם על כל הפנים או נקודתית רק על הכתמים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ותוספת למה שכתבתי: הגנה קבועה משמש עשויה לעור במניעת החמרה. לחומרי הבהרה דוגמת הידרוקינון אין השפעה משמעותית קבועה על כתמי השמש.

האם אזור המריחה נעשה אדום? יתכן וההתכהות הינה בשל גירוי וגרימת דלקת על ידי הקליגמן. מה רכוז החומצה הרתינואית בקליגמן שהשתמשת? אם הרכוז גבוה ומרחת כמות גדולה עלול להיגרם גירוי. צריך למרוח בשכבה דקה. רק מה שנכנס לעור משפיע. המריחה על כל האזור.

01/03/2018 | 23:14 | מאת: אפרת

היי, תודה על תשובתך. כן, האזור נהיה יחסית אדום (חלק יותר חלק פחות) והכתמים נראים הרבה יותר בולטים. התרכובת היא: הידרוקינון 4% טרטינוין 0.05% הידרוקורטיסון 1% בקרם בסיס 50 ג' כמו כן - המשכתי להשתמש יומיים נוספים (סהכ 3 ימים) עם שכבה דקה ואתמול החלו להופיע לי גם קילופים בכל הפנים שהחמירו היום. אשמח ממש לעזרתך האם כדאי להמשיך או להפסיק וכמו כן האם הכתמים ישתפרו כי זה ממש נראה הרבה יותר גרוע ואני מאוד מודאגת. תודה רבה

26/02/2018 | 21:11 | מאת: לוני

שלום רב, לפני שנתיים עברתי ניתוח אף. כנראה שבעקבות שימוש במשקפיי ראיה, הופיעה פיגמנטציה (סימן v בהיר). הדבר מפריע לי מאוד. רופא עור המליץ לי על תמיסה רוקחית המורכבת מ: YDROQUINONE 6%, TRETINOIN 0.05% למשחה לא היו תוצאות. מה דעתך? האם מינון גבוה יותר יוכל לעזור? או שסיכוי נמוך? והאם היית ממליץ על טיפול בלייזר? (אפשרי בכלל לטפל בליזר במשטח נרחב באף..?) האם יהיו לכך סיכונים? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק אם מדובר בפיגמנטציה לאחר דלקת או פשוט אזורים בהירים יותר בעקבות פחות חשיפה לשמש. התערובת של קליגמן (שקיבלת) יכולה לעזור (בדרך כלל לאחר חודש - חודשיים) וניתן גם לעלות ברכוזי ההידרוקינון בתערובת (כמובן רק בהנחיות רופא עור).

כמובן האזורים הבהירים הם כאלו שלא נחשפו לשמש. המונח הנכון , היפופיגמנטציה. פחות פיגמנט. כמובן השמוש בקליגמן במקרה כזה הינו לאזורים הכהים (לא לאזורים הבהירים), להוריד את כהותם.

25/02/2018 | 02:15 | מאת: חיים

1. השתמשתי במשחת קליגמן במשך חודשיים...עשיתי הפסקה של חצי שנה האם אפשר להתחיל שוב עם השימוש או שפג התוקף? (כתוב 3 חודשים) 2. באיזור שמרחתי את המשחה צבע העור ניהיה כהה - ממש חום, האם לעצור את השימוש או להמשיך בכל זאת? (אגב הצבע הכהה לא נעלם כמעט חודש מהעור)

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר להתחיל שוב טפול בתערובת של קליגמן אך התערובת נוטה להתקלקל לאחר מספר חודשים. שמירה שלה בתנאי קרור קפדניים עוזרת להאריך את משך יעילותה. לעתים יש חולים הרגישים להידרוקינון. נגרמת דלקת באזור המריחה ולאחר מכן באזורי הדלקת נגרמת פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להיגרם פיגמנטציה מההידרוקינון אבל הדבר עלול לקרות במנונים גבוהים הרבה יותר ובשמוש לתקופות ארוכות (לא מספר חודשים).

13/02/2018 | 21:46 | מאת: יעל

שלום , אני עם צלקות אקנה ולאחרונה גם עם כתמי מלזמיה בלחיים, אני שוקלת לפנות לטיפול לייזר אך מאד חוששת מהלייזר , ראיתי שיש לייזר בשיטת fractional שנראה שהתאוששות ממנו מהירה, אך קראתי תגובות של אנשים שניסו ולא עזר להם בכלל ואף הרע להם את המצב. האם יש רופא/ מכון באזור ירושלים שאתה ממליץ לפנות אליו לטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמה הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפולים הותיקים לצלקת אקנה דוגמת פילינג עמוק וכו' היו לעתים קרובות מאכזבים. לעתים משלבים טפולים. הטפול העיקרי כיום בצלקות אקנה הינו בגלי רדיו (ניתן לשלב טפול זה עם שחרור הצלקות מהרקמה שמתחת -SUBCISION). טפול זה קל למטופל. בדרך כלל גלי רדיו אינם מחמירים פיגמנטציות.

08/02/2018 | 12:55 | מאת: אייל

ד"ר ורנר שלום, רציתי לדעת האם לאחר הפסקת טיפול באלור הכתמים חוזרים ? בהידרוקינון יודע שכן ולכן שואל לגבי אלור כי הרי מנגנון הפעולה של שני הנ"ל שונים שאלה נוספת - מה העלות כיום של אלור והאם יש היום בשוק משחה או קרם המעלימים לצמיתות את כתמי הפיגמנטציה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלור מכיל את האנזים ליגנין פראוקסידז המפרק מלנין. יש גורמים שונים לפיגמנטציות. אם הגורם ליצירת הפיגמנטציה עדיין קים ברור שיכולה להיות חזרה של הפיגמנטציה. הידרוקינון פועל לעכוב ביצור מלנין. ברור שאחרי הפסקת השמוש בו אם עדיין קים הגורם ליצירת הפיגמנטציה זו עלולה לחזור. יש גורמים שונים ל"כתמי פיגמנטציה" . בחלק מהם לאחר טפול הבעיה לא חוזרת.

13/02/2018 | 18:30 | מאת: אייל

תודה רבה האם כתמי פיגמנטציה שמקורם בחשיפה לשמש בגיל צעיר שייכים לסוג שחוזר או שלא חוזר ? והיכן ניתן לרכוש כיום אלור ובאיזו עלות? האם יש הנחה כלשהיא לבעלי ביטוח פלטינום ?

08/02/2018 | 12:05 | מאת: ערן

היי, לפני כעשרה חודשים עברתי טיפול בלייזר פלומר במטרה לחידוש עור הפנים אצל קוסמטיקאית. מיד באותו יום נהיו כתמיד אדומים חזקים שהם בעצם כוויות שהלכו והשחירו וכעבור כמה ימים הגלדים נפלו . נשאר לי היום מעין כתמים כהים אדומים כאלו שלא עוברים ( קיבלתי מהרופא עור משחת הידרוקינון שלא עזרה בכלל) השאלה שלי אם ניתן לעשות משהו? או שזה ישאר ככה לתמיד ?חשוב לי לציין שעשיתי נקיון עם אלכוהול לא מזמן ואז המקום נהיה עוד יותר אדום ומגורה מה שמעיד שזה לא בדיוק פיגמנטציה , אני מצרף תמונה .. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מהם הכתמים האדומים הכהים שיש לך 10 חודשים לאחר הטפול. פיגמנטציות בדרך כלל הינן חומות ( יכולות להיות חומות כהות). כדאי שתיבדק שוב אצל רופא עור שמנוסה בטפולים אסתטיים.

08/02/2018 | 09:27 | מאת: עדי

אחרי שעושים לייזר לטיפול באדמומיות שנותרה, האם זה עובר ולא חוזר? האם זה יהיה מאחוריי? ועם הגבשושיות הללו שיש לי בצידי הסנטר, האם יש טיפול לזה? אני יודעת שזה כתוצאה מהרוזיצאה? מה עושים אם כן? תודה

ברוזציאה יש לעתים הופעת טלנגיאטזיות (נימים) הגורמת לאדמומיות והטפול הינו עם לייזר. מרבית הנימים שטופלו אינם חוזרים אך יכולה להיות הוצרות חדשה של נימים במסגרת הרוזציאה.

05/02/2018 | 19:18 | מאת: עדי

היי ותודה על כל התשובות שקיבלתי עד כה. התחלתי עם דלקת בפנים ואחר כך נשארתי עם רוזיצאה. טיפול ממושך של יותר משנה... אחרי מינוציקלין רואקוטן וכו'...כרגע מטפלת בזינדקלין. בצידי הסנטר אני עדיין מרגישה גבשושיות מתחת לעור. לא משהו רציני אבל מרגישה. לא חושבת שהזינדקלין פותר את זה. האם יש לזה טיפול אחר? ולגבי האדמומיות שנשארה בלחיים ובסנטר או החלק הזה שנדלק כל פעם מחדש - האם אצטרך לייזר? האם אחרי לייזר זה לא חוזר יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי האדמומיות. בדרך כלל מדובר בנימי דם. כל הטפולים שקבלת (זינדהקלין, מינוציקלין או רואקוטן) לנימי הדם לא עוזרים. יש צורך בטפול בלייזר או IPL לכלי דם. לגבי הגבשושיות בצידי הסנטר, יש צורך בבדיקת רופא עור כדי לראות במה מדובר. האם זה חלק מהאקנה רוזציאה.

שלום רב. שאלתי היא בנפיחות פתאומית מעל העיניים במצח בדיוק במקום של הסינוסים, על אף פי שכל קשר לסינוסים , נבדק ונשלל. ולכן לאחר בירורים נוספים הבנתי מרופאים שונים שזה ככל הנראה קשור לעור . הנפיחות ללא כאב או נוזל , לא מגרדת , נראת בגוון בהיר יותר מצבע העור , ובלתי מוסברת בעליל. האם מצב כזה מוכר? אשמח לתשובה ,מודאגת מאוד. תודה, מיה.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שתברר אצל רופא העור שלך מה לדעתו האבחנה. תתיעץ אתו מה לדעתו הצעד כדי להתקדם באבחון. אולי יש צורך בביופסיה.

28/01/2018 | 19:18 | מאת: איפיאל

שלום רב עשיתי לייזר איפיל לפיגמנטציה משמש וזה לא עזר בכלל סדרה של שלוש טיפולים וגם פילינג קל איזה מכשיר אכן יכול לעזור?

לקריאה נוספת והעמקה

לייזר זה שם כולל לקבוצה גדולה של מכשירי לייזר. אי פי .אל . IPL (אור מרוכז) - הינו שם כולל לקבוצה גדולה של מכשירי IPL . יש גם סוגי פיגמנטציה שונים (כתמי שמש, פיגמנטציה של הריונות או גלולות ועוד? כדאי שתבדקי בדיוק מה האבחנה שניתנה לך ואיזה טפול קבלת.

שאלה, האם ניתן למרוח את הזינדקלין על לחות של אקווה קרם בפנים או שזה מפחית מיעילות המשחה? פשוט אני מרגישה שהאקווה קרם נותת לחות לעור וגם ככה נבלעת בו מרוב שהוא יבש ומפחיתה מהאדמומיות והגירויים...

ניתן למרוח זינדהקלין על אקוה קרם. נראה לי שעדיף למרוח קודם זינדהקלין, שיספג ואחר כך ,מספר דקות אחר כך , קרם אקוה לכל האזור.

תודה רבה לך!

אני כמעט בן 21 והלחיים שלי בקור או בחום מאוד מאוד אדומות זה מתבטא בכך שאפילו בחום קשה לי מאוד לנשום הייתי לפני שנה בערך אצל רופא עור שנתן לי משחה בכלל לאקנה שרק עשה את העור יבש והגביר את האדמומיות לזמן ששמתי את המשחה לאחר מכן לפני חצי שנה הייתי אצל רופא עור אחר שאמר שזה יעבור עם הגיל אני התגייסתי אחר כך ועדיין זה ממשיך להציק לי מאוד עד כדי כך שאני לא יכול לשבת בחדר עם מזגן על חום רציתי לדעת מה אפשר לעשות? אני אלך גם לרופא צבאי אך רוצה עוד עצות

לקריאה נוספת והעמקה

האפשרויות הן שיש לך רבוי והרחבה של נימי דם בלחיים או שיש לך דלקת עור כרונית שם. יש צורך בבדיקת רופא עור. אם יש רבוי נימים יש אפשרויות לטפול בלייזר לכלי דם.

18/01/2018 | 11:29 | מאת: עדי

המשחה האחרונה שקיבלתי מהרופא היא בנזק שכשמרחתי פעמיים בשבוע זה עשה לי גירוד ואדמומיות כמו כוויה. הוא נתן לי באופן כללי ל- 3 פעמים מריחה בארבע שבועות. מרחתי רק 6 פעמים בהפרשים ולא נראה לי שצריך להמשיך אלא לתת לפנים מנוחה ולחות. מה דעתכם על כך?

לקריאה נוספת והעמקה

יש אפשריות שונות לטפול ב- ROSACEA או במצבים דמויי ROSACEA כמו PITYRIASIS FOLLICULORUM (שהינה תפרחת אריתמית קשקשית בפנים על רקע רבוי DEMODEX). אם בנזק גורם לך לדלקת נראה שאיננו מתאים. חזור לרופא העור שלך לאבחון חוזר ולבחירת טפול אחר מתאים.

האם לאחר טיפול בתרכובת גליקמן הכתמים עלולים לחזור? שאלה נוספת היא אם אני מפסיקה טיפול באמצע הכתמים מתרבים או שהמצב ישאר כמו שהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

התערובת של קליגמן ניתנת לסוגים שונים של פיגמנטציה ועוזרת להפחית יצור מלנין באזור הפיגמנטציה. אם מפסיקים הטפול באמצע והגורם לפיגמנטציה עדיין קים (במלזמה הגורמים העיקריים הינם הריונות או גלולות למניעת הריון. בפיגמנטציה שלאחר דלקת הגורם הינו דרמטיטיס מגורם כלשהו) ברור שהפיגמנצטיה עלולה לשוב ולהחמיר. לעתים הגורם כבר חלף ואזי לא תהיה הופעה או המרה חוזרת.

15/01/2018 | 21:47 | מאת: לוני

שלום, התחלתי לטפל בפיגמנטציה בתרכובת גליקמן שרשם לי רופא עור. העור לאחר המריחה מאדים ומגרד. האם זה טיפול כזה מענה? זו תגובה אופיינית?

לקריאה נוספת והעמקה

התערובת של קליגמן מורכבת מהידרוקינון , מחומצה רתינואית ומקורטיזון חלש. היא לא אמורה לגרום לאודם וגרוד. אם היא גורמת לכך יתכן ויש אלרגיה לאחד מהרכיבים או שרכוז החומצה הרתינואית שבתערובת גבוה מדי.

14/01/2018 | 11:53 | מאת: עדי

מטפלת בסיוט הזה עכשיו עם בנזק (רק התחלתי) ועלה בדעתי לנסות את התחליב של פישר "דרמקס" המכיל טריכלוזן - השילוב כנראה לא טוב ונהיתה לי אדמומיות. האם זה הרס הוא החזיר אותי אחורה באיזשהי צורה? זה היה חד פעמי - אני תמיד משתמשת בצטאפיל...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל תפסיקי את הטפול ומרחי משחה כלשהי להורדת דלקת ולאחר הורדת הדלקת תתחילי שוב הטפול כפי שרופא העור שלך המליץ וללא תוספות. חזרי לבדיקה לרופא העור שלך.

10/01/2018 | 08:52 | מאת: גילה דן

בת 50, לפני שנה אובחנה רוזציאה. טופלתי כ9 חודשים במינוציקלין ורוזקס גל. אין יותר נגעים מודלקים אך הנימים האדומים ממשיכים להופיע (בעיקר - על האף וסביב האף, הסנטר והמצח). הנימים אדומים ובולטים וממש משנים את מרקם העור. מה לעשות? האם המשך האנטיביוטיקה ורוזקס יעזרו? האם יש טיפול אחר מומלץ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הטפול לנימים הינו בIPL (אור מרוכז) לכלי דם או בלייזר לכלי דם. ה IPL או הלייזר צריכים להיות באורכי גל מתאימים (לנגעים וסקולריים -לכלי דם).

07/01/2018 | 15:33 | מאת: שיר

שלום, נטלתי גלולות למניעת הריון שגרמו לפריחה בכל אזור הבטן, החזה הישבן והמפשעות. כדי לטפל באלרגיה מרחתי CLOBETASOL TRIMA CRM.25G במשך שלושה שבועות לערך. הדבר גרם לפיגמנטציה ולכתמים כהים בכל הבטן (הבטן נראית מנומרת). לטיפול בפיגמנטציה מרחתי HYCOMYCIN SKIN OINT 15GR במשך שבועיים, פעם אחת ביום, בערב. הרופאה רשמה לי את המשחה לשבועיים בהנחה שאני מורחת אותה פעמיים ביום, אך לא היה לי זמן ומרחתי רק פעם ביום. הפיגמנטציה לא עברה אך השתפרה. האם להמשיך למרוח עוד שבועיים פעם ביום, או שזה מסוכן כי יש במשחה סטרואידים? שטח המריחה הוא די נרחב, בערך 40% מהבטן. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור היקומיצין מכיל קורטיזון חלש ואנטיביוטיקה. היקומיצין אינו טפול לפיגמנטציות. היתה לך פריחה (שהגורם לא ברור) שכנראה השאירה פיגמנטציה (פיגמנטציה שלאחר דלקת POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול בהיקומיצין ניתן לך להורדת הדלקת של הפריחה (שיכולה גם לגרום לפיגמנטציה). כדאי למרוח אותו אם יש עדיין דלקת(אודם). אם יש רק פיגמנטציה חומה אין בו צורך. בכל מקרה הקורטיזון שבו חלש מאוד ואין בעיה למרוח עוד שבוע שבועיים.

02/01/2018 | 21:59 | מאת: לימור

שלום רב, לגבי אופן השימוש, האם למרוח רק על הכתמים או על כל הפנים. לציין שהכתמים בדרגות כהות שונות, חלק כתוצאה מפצע שהשאיר כתם וחלק בעצמות הלחיים כתוצאה כנראה משמש). אודה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור היקומיצין מכיל קורטיזון חלש ואנטיביוטיקה. היקומיצין אינו טפול לפיגמנטציות. היתה לך פריחה (שהגורם לא ברור) שכנראה השאירה פיגמנטציה (פיגמנטציה שלאחר דלקת POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול בהיקומיצין ניתן לך להורדת הדלקת של הפריחה (שיכולה גם לגרום לפיגמנטציה). כדאי למרוח אותו אם יש עדיין דלקת(אודם). אם יש רק פיגמנטציה חומה אין בו צורך. בכל מקרה הקורטיזון שבו חלש מאוד ואין בעיה למרוח עוד שבוע שבועיים.

בדרך כלל מורחים הקליגמן לכל האזור בו יש את הפיגמנטציה. ההשפעה של ההידרוקינון חזקה יותר באזור הכתמים שם יש פעילות יתר של המלנוציטים . וכמובן הגנה קפדנית משמש . קרם הגנה כל 4 שעות.

29/10/2018 | 21:12 | מאת: קרם קליגמן

מאיפה ניתן לרכוש?

01/12/2017 | 10:06 | מאת: אבי

שלום רב, קיבלתי משחה מרופא עור להסרת כתמי פיגמנטציה. הומלץ לי למרוח את המשחה פעמיים ביום במשך 3 חודשים. המשחה נקראת "פרוטופיק". מחיפוש ברשת נמצא שמשחה זו הינה מסוכנת ועלולה לגרום לגידולים בעור. האם משחה זו אכן בטוחה לשימוש? תודה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

פרוטופיק בהחלט בטוחה לשמוש אך זוהי משחה נוגדת דלקת (לא סטרואידית) ולא ידוע לי שהיא משמשת להסרת כתמי פיגמנטציה. אולי כנגד דלקת המותירה "פיגמנטציה שלאחר דלקת".

29/11/2017 | 21:03 | מאת: אביגיל

שלום רב, לפני כארבע שנים ילדתי ומאז יש לי כתמי פיגמנטציה על הפנים (בעיקר באזור המצח וגם קצת לחיים). אני בת 42 ונוטלת גלולות מסוג יסמין (לא יכולה להפסיק בשל בעיות הורמונליות של הזעות בלילה בזמן מחזור). הייתי אצל רופא עור מומחה. המליץ על טיפול במשחת ה״קוקטייל״. תחילה אומר שהטיפול מאוד מלחיץ אותי. חושבת לדחות אותו בכמה חודשים. מספר שאלות: 1. האם ניתן לטפל גם בקיץ? 2. האם ככל שאני מתרחקת מתקופת ההריון, יהיה יותר קשה לטפל בפיגמנטציה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מלזמה הינם כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או נטילת גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש) . הטפול הראשוני במלזמות הינו בתכשירי הבהרה דוגמת קליגמן, הגנה משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. התערובת של קליגמן מכילה הידרוקינון ברכוז של 6%, חומצה רתינואית והידרוקורטזיון או דקסהמתזון . נראה שהטפול שצינת ("הקוקטייל") הינו התערובת של קליגמן. זהו הטפול המקובל ואין סיבה להלחץ ממנו. ברור שאם תמשיכי ליטול גלולות יתכן שהתגובה לטפול לא תהיה מספיק טובה. ניתן לטפל גם בקיץ ואין בעיה לטפל בפיגמנטציה גם כשמתרחקים מתקופת ההריון . מלזמה לעתים עוברת בהדרגה אף ללא טפול כשמתרחקים מההריון אולם את נוטלת גלולות כך שממשיך להיות גורם מעורר.

29/11/2017 | 19:23 | מאת: חני

שלום רב בת 59, יש לי כבר זמן רב כתמים על גב כף היד, מה הדרך הטובה ביותר להעלים אותם . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך בדיקת רופא עור כדי לראות מהו סוג הכתמים. כתמים חומים בגבות ידיים יכולים להיות כתמי שמש. ההופעה בדרך כלל הינה בבהירי עור לאחר שנים רבות של חשיפה לשמש. כתמים כאלו מופיעים בדרך כלל בשתי גבות הידיים. הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי, טפול ב- IPL (קרן אור מרוכזת)) או בלייזר לנגעים פיגמנטרים.

30/11/2017 | 09:48 | מאת: חני

אכן אני בהירה עור, והכתמים הם בשתי גבות הידיים, היכן מתבצע הטיפול בלייזר? תודה

היי, לפני שבעה חודשים עשיתי טיפול לייזר אצל קוסמטיקאית פרטית במטרה לטשטש את החורים מהאקנה שנוצרו לי בצעירותי . הטיפול לא ממש עזר ( לייזר פרקציונאלי) וכטיפול אחרון היא המליצה לי לעשות בידית אחרת של הלייזר טיפול על העור החיצוני, התוצאה היתה זוועתית! כל הפנים היו כוויות ונשארו לי מלא כתמי פיגמנטציה.. הלכתי לרופא עור והוא נתן לי למרוח אקניל רוז כי משחה אחרת שהוא נתן לי (סוג של חומצה)עשתה לי גירוי חזק בעור. הוא גם אמר שכדאי לעשות פילינג כימי. האקניל לא ממש עוזר , אני ממש בדיכאון ולא יודע מה לעשות הפנים שלי נראות כמו פני צלקת .. אשמח להכוונה , מצטער על החפירה ותודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בפיגמנטציה לאחר דלקת ניתן לטפל בחומרי הבהרה על בסיס הידרוקינון דוגמת קליגמן (וכמובן הגנה קפדנית משמש) ובהתאם למצב לשלב זאת עם טפולים נוספים. יתכן וניתן בטפול מתאים גם לשפר את הצלקות של האקנה. חשוב שתקבל אבחון נכון. פנה לקבל יעוץ אצל אחד הרופאים הותיקים המעולים דוגמת ד"ר יוסף שירי או ד"ר שמואל יורב.

14/11/2017 | 12:41 | מאת: זיו

שלום, האם יש למישהי/מישהו המלצה לקרם בטיפול בפגמנטציה - פגמנטציה מהריונות וגיל ( בת 42 )

לקריאה נוספת והעמקה

פיגמנטציה מהריונות קרויה מלזמה. זוהי הפיגמנטציה המופיעה בפנים בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). הטפול ביעיל ביותר במלזמה הינו בתכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד ברכוז של 2 או 4 אחוז או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז של 6% עם רתין A ברכוזים של 0.025 או .0.05 או 0.01 עם הידרוקורטיזון), בהגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות.

13/11/2017 | 19:50 | מאת: אנונימית

הייתי אצל רופאת עור היום והיא בקושי הסתכלה על האזור , ואמרה שאין לזה פתרון וצריך לחיות עם זה. האם כדאי ללכת לרופא אחר? פרטי? שיקדיש יותר צומת לב לעניין ולא לחפף אותי. כי זה נורא מציק לי . אני שמה לב שהפגמנטציה גדלה באזור בין הרגליים, כי לפני שנתיים שלוש זה לא היה כזה נורא. בטיפולי לייזר שאני עושה העירו לי כמה פעמים שיש לי פגמנטציה מאוד גבוהה באזור המפשעות. אשמח לייעוץ ואם יש פתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לדעת מה המוצא שלך (פיגמנטציות שכיחות בעדות מסוימות). האם יש שפשוף (FRICTION) של המקום? האם יש פטרת בצפורניים או בין אצבעות הרגליים (במקרים אלו לעתים יש הדבקה של מפשעות)? האם יש משקל יתר? יתכן ויש אפשרות לעזור ואולי אפשרות זו מוגבלת (כפי שאמרה לך הרופאה) אך נראה לי שכדאי לך לקבל חות דעת של רופא נוסף .

07/11/2017 | 13:26 | מאת: מריחה ספיגה וחדירת גל אל תוך העור

לפי איבחון מקרוסקופי אצל דרמטולוג, יש לי עור שמנוני. אדמומיות, פריחה אריטמית, קשקשת וטפילי דמודקס בפנים. באזור הסנתר במיוחד. רשם לי גל בנזק 5 אחוז לשימוש בשעות הערב-לילה. למשך 3 חודשים. כשאני מורח גל בנזק, תוך כמה זמן הוא נספג בעור? תוך כמה זמן הוא חודר אל תוך העור? שעות ההשפעה/עבודתו מעת המריחה? פעילותו עבודתו נפסקת מאותו רגע כשאני שותף פנים ומוצאיו מפניי? מודה לך מאוד על תגובתך לשאלותיי.

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל למרוח בנזק ללילה שלם. אינני יודע תוך כמה זמן הוא נספג ומה הזמן "המינימלי" הנדרש כדי שיהיה יעיל. אני מניח שמאחר וההמלצה היא מריחה ללילה שלם מריחה לפחות מכך עלולה להיות לא מספיקה.

03/11/2017 | 00:38 | מאת: שימוש בקרמים ותרחיצים שונים על פני העור

שלום דוקטור לפני כחודש רופא עור, באמצעות מיקרוסקוף הבחין בעור פניי אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם כל ביום, קרמים איברמקטין ורוזקס וגל בנזק ותרחיצים למצח ופנים, צטאפיל ואקניל ווש. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. עור פניי יחסים פחות אדמומי ולא שמנוני כמו שהיה ופריחה אריטמית אינני רואה ולא חש בו ודמודקסים נכתכים ומושמדים מיום ליום. קצת קומודונים קטנים בסנתר- הם ישארו לכל החים או יעלמו למשך הזמן? אחרי זמן מה טפילי דמודקס עשויים לחזור איפה שהו בפנים? איך למנוע זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

קבלת טפול הטוב גם ל- DEMOCISOSIS (רבוי דמודקס) וגם ל ROSACEA. זהו מצב מורכב והמלצות במקרה כמו שלך כדאי לקבל מרופא העור המטפל שלך שגם רואה את מצב העור.

02/11/2017 | 10:31 | מאת: לייזר או איי פי אל

מה ההבדל בין לייזר לאיפי אל לפיגמנטציה נמשים מה תפקיד של כל אחד והאם יש גליקמן בלי רטין איי זה יכול להיות הרופא רשם לי מרשם בלי רטין איי אולי שכח ? תודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

בנמשים ניתן לטפל ב- IPL או בלייזר לנגעים פיגמנטרים. שניהם טפולים טובים לכך.

אם בסיום טיפול אין פצעים אבל מרגיש לי כאילו העור לא חלק כמו שהיה לפני הסיוט, האם בבוא העת טיפול קוסמטי יציל את המצב או שזה מה שיש? או לייזר ישנה את זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות מה המצב לאחר מספר חודשי טפול. צריך לראות אם עדיין קימת הבעיה הבסיסית או שבאמת נותרו שרידים (הצטלקויות או נגעים אחרים). ודאי שיש טפול אסתטי לכל בעיה.

29/10/2017 | 10:55 | מאת: עדי

היי, האם הטיפול במשחה שמטפל כביכול בהפחתת האדמומיות עשוי גם בזמן הטיפול לגרום לאדמומיות? מה התופעות של המשחה בעצם? תודה

אם בסיום הטפול אין פצעים אך העור לא חלק עליך להיבדק אצל רופא עור להערכה. יתכן ומדובר בהצטקויות מהעבר.

27/10/2017 | 19:05 | מאת: סי

דוקטור ורנר שלום רב, מזה תקופה של שנה בערך אני נתונה במתח רב שבעקבותיו התחלתי לסבול מכמה בעיות בריאותיות כמו: תסמונת הפה השורף ואדמומית בפנים באזורים: צידי האף, לחיים פנימיות, באף, מעט במצח ובסנטר. בהתחלה האדמומית הייתה באה וחולפת ועם הזמן התקבעה והיא מתחזקת לעתים וחוזרת למצב הרגיל של אדמומיות קלה. אני חשה צריבה שבאה בהתקפים למשך זמן משתנה באזור העפעפיים, עיניים, לחיים, מתחת לאף ועוד. הייתי אצל שני רופאי עור אחת שלחה אותי לבדיקת דמודקס שהיתה שלילית ושני אמר שזו סבוריאה ונתן טיפול שלא עזר. אני מאוד סובלת ואובדת עצות האם התופעות שציינתי מתאימות לרוזציאה? תודה מראש על תשובתך.

28/10/2017 | 12:11 | מאת: סי

שאלה ששכחתי לשאול: האם חייבת להיות סימטריה באדמומיות כשיש רוזציאה, או שתתכן אדמומיות בולטת יותר בצד אחד יותר הצד האחר?

יתכן ויש לך תשלובת של בעיות. ברור שיש בעיה של מתח (תסמונת הפה השורף). יתכן ויש דלקת סבוראית (אופינית דלקת בצידי האף והחמרה במתח). עיקר התלונות יכולות להתאים ל ROSACEA (פריחה אדומה שבתחילה הינה חולפת ואחר כך קבועה).. עם זאת בדרך כלל התלונות ברוזציאה הינן קלות יחסית. בתלונות קשות של צריבה ובעיקר אזורים מפושטים בפנים (כולל עפעפיים) צריך להכניס גם אבחנה של רגישות או אלרגיה לחומר כלשהו שאת משתמשת במריחה ושאולי ניתן לך כטפול (שגרם לגירוי העור וצריבה מעבר לרוזציאה). פני שוב ליעוץ של רופא עור.

26/10/2017 | 14:43 | מאת: אורי

שלום לכולם, אני בן 27 ויש לי כתמי ויטיליגו, בין היתר גם בעפעפים. העניין שמציק לי הוא פער הצבע שבין הכתמים הלבנים לבין צבע העור הכללי שלי. בתור ילד, הייתי מאוד בהיר, ועם השנים, עקב חשיפה במידות שונות לשמש, הכהתי. שאלתי היא כיצד, אם בכלל, ניתן לחזור לצבע העור הקודם שלי, לפחות במידה כלשהי, כדי לצמצם את הפער בין הצבעים. בתודה מראש, אורי.

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל בהגנה קפדנית ומתמשכת לשמש, פעמיים ביום (בוקר וצהריים). ניתן אף להשתמש בחומרי הבהרה על בסיס הידרוקינון.

21/10/2017 | 23:06 | מאת: גלי

שלום רב, מזה שלושה ימים שהופיעו לבתי בת ה 7 כתמין חומים סביב הםה. האחד מעל השפה העליונה כמו שפם והאחרים מתחת לשפה תחתונה בתפזורת. אחן עדות לכוויה או כאב... אודה על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן והגורם הינו מגע עם חומר צמחי כלשהו או פיגמנטציה בעקבות דלקת . כדאי להיבדק אצל רופא עור.

20/10/2017 | 20:38 | מאת: אין פרטים באינטרנט לגבי מוצרים ספציפיים

שלום רב לכם למה לא כתוב בשום מקום לגבי מוצרים אלו ? תחליב טיפוח לעור הפנים והקרחת SPF30 של דר עור אולטרסול תחליב הגנה +SPF50 של דר פישר אידיאל סוליי תחליב לגוף ולפנים מקדם הגנה +SPF50 של VICHY קרם לחות יומיומי אורגני SPF 30 New Wild Rose Daily Moisture SPF סבוקלם קרם הגנה מהשמש SPF30 לאחר מריחה- איזה מהם נספג בעור במהירות? איזה מהם חודר עמוק ופעיל אל תוך העור? איזה מהם אפקטיבי ופעיל והשפעתו תוך כמה ימים? אני שואל לגבי כל סוגי העור, לטיפול ואסתטיקה של קרחת מצח ופנים, בכלל ראש ופנים במלואם. תודה רבה לכם מראש לתגובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה אין נגיעה לנושא הפורום.

20/10/2017 | 19:01 | מאת: בעיות עור שונות בקרקפת בפנים ובחזה

אני סובל מסבוריאה, אקנה, רוזציאה, בראש בפנים ובחזה. לפני כחודשיים רופא עור, לפי אבחון מקרוסקופי, ראה והמליץ לי ורשם לי שמפו וקרם לקטופיל וניזורל לקרקפת, תחליב טיפוח לעור הפנים והקרקפת SPF30 של דר עור לשימוש ביום וקרם מטרונידזול בערב ולחזה קרם דואו סקביל. כל יום בשעות היום וערב לילה, כל פריט המיועד לשימוש במקומו. אחרי חודשיים אני רואה ומרגיש שיפור משמעותי בכל הראש ופנים וחזה. הזמנתי תור בבית חולים אצל אותו רופא עור בעוד כשבועיים. שאלותיי- לדעתכך הערכתך, מה גורם לי לבחילות, הקאות, שלשול, נפיחות בטנית, יובש בפה, אדמומיות וקילוף העור. יוסי בן 53.

לקריאה נוספת והעמקה

הבחילות וההקאות ושאר התלונות הגסטרואינטסטינליות אינן קשורות לטפולי המשחות שקבלת. פנה לרופא משפחה לבקורת.

19/10/2017 | 13:57 | מאת: עדי

עדיין מטפלת באיברמקטין וקיורטן. האדמומיות פוחתת אבל עדיין קיימת בצורה חלשה...איך אדע אם זה משהו שעשוי לעבור או שצריך לייזר לשם כך? כי הרי נאמר שזה עשוי לעבור מעצמו ואם לא לייזר...אין לי בעיה של נימים אבל עדיין יש אדמומיות. תודה

תמתיני מספר חודשים ותראי אם האדמומית חולפת, האם זוהי שארית של הדלקת שהיתה.

19/10/2017 | 11:45 | מאת: עדי

לקיחה של 3 וקצת רצוף - הפסקה של חודש וחצי ושוב לקיחה של חודש בערך. כמה זמן אחרי ניתן לעשות טיפול פנים/לייזר IPL אם יש צורך בכלל וכו'? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שלא לעשות טפולי לייזר / IPL לפחות חצי שנה מסיום הטפול.

18/10/2017 | 16:23 | מאת: רוברט

שלום רב היית לי אי ספיקה בוריד הספנה שבגללו הופיע לי כתמים כהים על כף הרגל עשיתי ניתוח סטיפינג אך הכתמים עדיין נשארו האם יש דרך לטפל בבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק זאת. אם המדובר בפיגמנטציה חומה יש טפולים שונים לכך (חומרי הבהרה, טפלים לפרוק פיגמנט) יתכן ומדובר בהמוסידרין (קומפלקס המכיל ברזל, המצוי בדרך כלל בתוך מקרופגים לאחר דמום לרקמה עם בליעה כדוריות דם על ידי המקרופגים. אינני מכיר דרך לטפל בבעיה.

15/10/2017 | 10:06 | מאת: עדי

האם ניתן לקחת ביחד רואקוטן ואיברמקטין? הרופא נתן לי את המשחה לאחר 3 חודשים של רואקוטן ואמר לי שכשאסיים אמשיך עוד חודש רואקוטן. האם ניתן לקחת אותם ביחד? אני כבר חודשיים עם המשחה ויש לי עוד כמה פיצעונים כאלה מעצבנים וחשבתי אולי להקדים את לקיחת הכדורים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על מתן משולב של קרם איברמקטין ו- רואקוטן אולם לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לתת אותם יחד (קרם איברמקטין וכדורי איזוטרטינואין).

03/10/2017 | 16:52 | מאת: שמשיה

לפי הפרסומים קרם ההגנה עלול פרדוכסלית לגרום לסרטן העור. מה דעתך על כך ומה הפתרון במקרה זה אם אינני מעונינת להעלות את ההסתברות שלי לכך...? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרושם שהעבודות שנעשו לא היו ברורות מספיק ואין ספק שקרם הגנה נגד שמש עוזר כנגד כויות שמש ואף עוזר גם למניעת מלנומות . עם זאת יש מספר נקודות שחיבים לצין: יש צורך בקרמים להגנה משמש שהינם בעלי מקדם רחב (גם UVB וגם UVA_. רצוי להימנע מקרמים שהינם על בסיס PABA. יש צורך בקרמים בעלי השפעה טובה לא רק לגבי UVB אלא גם לגבי UVA. הבעיה בשימוש בקרמים לשיזוף, היא שהם עלולים לפתות את המשתזפים להישאר זמן ממושך בשמש, אולם ההטבה הינה רב ב -UVB ולא ל- UVA.,

ההגנה על ידי קרם הגנה אינה מלאה,(קודם כל לגבי UVA ) כך שצריך להשתדל, בנוסף לקרם הגנה, גם להימנע מחשיפה לשמש .

14/10/2017 | 14:33 | מאת: שמשיה

ברור עכשיו יותר. תודה רבה!

01/10/2017 | 23:36 | מאת: יניב

שלום לבני בן 8 מזה כשנה יש כפות רגליים בצבע צהוב,ועור קשה הכולל חתכים בין האצבעות. לא אופייני לילד קטן... בוצעו בדיקות דם ונמצא הכל תקין בעבר רופא עור טען שזה גנטי ואין פתרון אשמח להתייעצות מה ניתן לעשות בעניין תודה רבה

עבוי עור עם גון צהבהב של כפות הרגליים יכול להיות בקרטודרמה (KERATODERMA) יש צורות שונות של קרטודרמות. בעיה כזו יכולה להיות בצורות שונות ובחומרות שונות, לעתים רק בכפות רגליים ולעתים גם בכפות ידיים. לאבחון מדויק פני שוב לבקורת רופא עור או למרפאת עור ילדים (התמחות כפולה של עור וילדים דוגמת מרפאת עור ילדים בבית חולים שניידר, מנהל המרפאה שם ד"ר דני בן אמיתי).

01/10/2017 | 16:02 | מאת: אבקש תגובתך דעתך בנוגע למצב בריאותי

שלום דוקטור. היום בבית חולים אצל רופא עור, לפי אבחון מקרוסקופי- בראש קרקפת, פנים, חזה, מפשעה, כפות רגליים וגב. TINEA CAPITIS+ CRURIS+PEDIS וגם סבוריאה דרמטיטיס ואקנה. הרופא רשם לי תרופה טרבינאפין טבע 250 מג למשך 14 יום, 1 ביום. יחד עם זאת, רשם לי קרם טרידרם למשך 20 יום למריחה פעמיים ביום וג'ל דואק למריחה בשעות הערב-לילה. בעוד שבוע ימים, מומלץ וניתן לשלב לטיפול קרם לחות סבו-עור לפנים פורטה Sebo-Or Face forte פעם ביום. בעוד כחודש לעשות בדיקות דם - ספירת דם מלאה ושקיעת דם ותרבית שתן ועור ותפקודי כבד וסוכר ועם תוצאות הבדיקות לחזור אליו, להמשך טיפול. שחכתי לשאול את הרופא- למה מאיזו סיבה ומהי החשיבות העיקרית לבדיקות דם אלו ואבחונם?

לקריאה נוספת והעמקה

טפול בכדורי טרבינפין הינו טפול די בטוח ורק לעתים רחוקות עלול לגרום להפרעה בתפקודי כבד. עם זאת, מקובל לבצע בדיקות תפקודי כבד ותמונת דם לפני הטפול ובמשך הטפול.

01/10/2017 | 00:54 | מאת: טוהר

זו אולי שאלה טיפשית אבל חייבת לשאול - רקחו לי בסופרפארם קרם של נוסחת קליגמן- 6% הידרוקינון, 0.025% רטינואיד, וזהו- ללא הידרוקורטיזון בכלל. אני משתמשת על איזור מאוד מאוד קטן ובגלל שאמרו לי שהתוקף הוא לשלושה חודשים זה תמיד נזרק לי לפח. הפעם רקחו כמות עוד יותר גדולה, ממש קופסא עצומה שעלתה הון ואני טסה לטיול של חודשיים-שלושה שלא אשתמש במשחה (כי אין לי מקרר 24/7) האם אני יכולה להקפיא את הקרם ולחזור להשתמש בו כשאחזור מהטיול?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה דוקא טובה. ברור שהקפאה תמנע התעפשות הנגרמת על ידי חידקים או עובשים אך התערובת של קליגמן מכילה תערובת של חומרים בתוך VEHICLE (חומר הבסיס בתוכו מומסים החומרים הפעילים) ומרקם התערובת עלול להיפגע עם הורדת הטמפרטורה על כדי הקפאה..

06/10/2017 | 23:22 | מאת: טוהר

אבל האם אפשר עדיין אח''כ למרוח, גם אם המרקם יהיה קצת פחות חלק/נעים? תודה על המענה.

29/09/2017 | 14:14 | מאת: קרם ניזורל וקרם איברמקטין וג'ל דואק ורוזקס

שלום רב. לפני כחודשיים רופא עור, הבחין אצלי עור אדמומי ושמנוני. דלקת עור פנים, פטריית שמש, אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם פעמיים ביום, קרם ניזורל וקרם איברמקטין וג'ל דואק. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקות דם. מה שמפליא אותי בנוגע לבדיקות דם אלו: תרבית דם+ ביופסיית עור + אנדוקרדיטיס + כל בדיקות המקרוביולוגיה+ ESR+ EOS WBC+RBC+ IGG + LYMPHOCYTES+ CRP נכון לתאריך 28/09/2017 נוזל הדם עקר ואינו מכיל דלקת או חיידקים או פטריות או טפילים או מזהמים כלשהם. יתר הבדיקות בנרמול, כולל סוכר וברזל ואבץ ושומנים בדם וללא הערה כלשהי. אני בן 55. לא מעשן ולא שותה שום אלכוהול. השאלה שלי- פטריית שמש, אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס בפנים, לא רואים בבדיקות הללו ? או שקרמים ג"לים הללו שציינתי לעיל עשו את עבודתם עד לבדיקות דם אלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל האבחנות שרשמת לעיל אין אפשרות לראותן בבדיקות דם. לעתים ביופסיה (דגימת עור ) יכולה לתת מידע לגבי לגבי סוג הדלקת . במרבית המקרים האחנה של סוג דלקת עור בפנים נעשית על ידי הקליניקה (האם נראה כאקנה, דלקת סבוראית , דלקת למגע לגורם כלשהו...) ללא כל בדיקות.

שלום, יש לי עור בהיר ודק ואני כבר שנים משתמשת בקרם הגנה. יש לי נטיה לכתמים שמוחמרים בחשיפה לשמש. אז מה עושים? מה הסכנות בשימוש בקרם הגנה ומה האלטרנטיבה לבהירי ועדיני העור בארץ שמשית שכזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין אלטרנטיבה לקרם הגנה נגד שמש.

אבל טוענים שהוא גורם לסרטן העור- זו לא מספיק כדי להוות מניעה?

26/09/2017 | 07:28 | מאת: גדי

האם שימוש בקרם איברמקטין כרוך בתופעות לוואי / סיכון כלשהו? האם קרם זה בעיקרון תמיד יכול להטיב עם מצב של רוזציאה ונגעים או שהוא רלוונטי רק למיקרים מאוד ספציפים בהם רואים בצורה חד משמעית (בדרך כלשהי) שהבעייה נובעת ישירות מטפלי הדמודקס?

לקריאה נוספת והעמקה

אין תופעות לואי משמעותיות משמוש בקרם איברמקטין. יש וכוח מה מקומם של טפילי הדמודקס ברזציאה. נראה שלפחות בחלק מהמקרים יש להם חלק בגרימת המחלה. יש דווחים שקרם איורמקטין עוזר לרוזציאה,וגם לסוגים שונים של DEMODECIDOSIS,] דהיינו תפרחות מדמודקסץ

26/09/2017 | 00:07 | מאת: קיבלתי את המלצתך וכך אני עושה

שלום רב דוקטור אהוד. מודה לך מאוד על תגובתך המלצתך בנוגע לגל בנזק. בשעות הבוקר ובמשך היום עד 10 בלילה, אני מורח פעמיים את הגל בנקז בפנים. אני לא נמצא בשמש ולא עובד בשמש. אני במשרד. אני לא מתקרב למקומות שמשיים. בבית בסביבות השעה 00 22 אני מתקלח ומוציא את בנקז מפניי וכך אני ישן טוב. כך אני אמשיך לעשות כל יום, עד שכל הדמודקסים האלו ייצאו מפניי ומגופי ומדמי.

בהצלחה. חג שמח ושנה טובה.

25/09/2017 | 06:47 | מאת: א

שלום, קיבלתי המלצה מרופא לקחת ראוקטן במינון של כדור אחד מקסימום שניים) בשבוע לטענתו במינון כזה לא צפויות תופעות לוואי ובנוסף הוא טען שניתן להמשיך כך לכל החיים רציתי לדעת: 1. האם זה אכן נכון - לא צפויות תופעות לוואי וזהו טיפול בטוח 2. האם תחת מינון כזה אפשר מידי פעם לעבור טיפולי פילינג / לייזר לעזור בשיקום המצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במנון כזה אין בעיה עם טפולי פילינג שטחיים. גם תופעות לואי אחרות הינן בדרך כלל תלויות מנון ולכן במנון כזה אין בדרך כלל אודם וקלופים בשפתיים או עליה ברגישות לשמש. צריך לזכור שהתרופה טרטוגנית ויש אסור מוחלט לכניסה להריון תוך טפול בה (כניסה להריון מחיבת הפלה).