שאלה על תערובת קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/02/2018 | 01:19 | מאת: אפרת

היי, בת 32. הרופא רשם לי תערובת קליגמן עקב כתמי פיגמנטציה שיש לי בעיקר בשפם ובמצח. שאלותיי: 1. לאחר מריחה אחת בלילה, ביום למחרת נראה כי הפיגמנטציה שמעל השפם החמירה והכתם נהיה כהה יותר. האם זה נורמלי? האם כדאי להמשיך את המריחה עוד כמה ימים ולראות מה קורה או להפסיק? 2. האם למרוח שכבה דקה או עבה? והאם על כל הפנים או נקודתית רק על הכתמים? תודה רבה

ותוספת למה שכתבתי: הגנה קבועה משמש עשויה לעור במניעת החמרה. לחומרי הבהרה דוגמת הידרוקינון אין השפעה משמעותית קבועה על כתמי השמש.

האם אזור המריחה נעשה אדום? יתכן וההתכהות הינה בשל גירוי וגרימת דלקת על ידי הקליגמן. מה רכוז החומצה הרתינואית בקליגמן שהשתמשת? אם הרכוז גבוה ומרחת כמות גדולה עלול להיגרם גירוי. צריך למרוח בשכבה דקה. רק מה שנכנס לעור משפיע. המריחה על כל האזור.

01/03/2018 | 23:14 | מאת: אפרת

היי, תודה על תשובתך. כן, האזור נהיה יחסית אדום (חלק יותר חלק פחות) והכתמים נראים הרבה יותר בולטים. התרכובת היא: הידרוקינון 4% טרטינוין 0.05% הידרוקורטיסון 1% בקרם בסיס 50 ג' כמו כן - המשכתי להשתמש יומיים נוספים (סהכ 3 ימים) עם שכבה דקה ואתמול החלו להופיע לי גם קילופים בכל הפנים שהחמירו היום. אשמח ממש לעזרתך האם כדאי להמשיך או להפסיק וכמו כן האם הכתמים ישתפרו כי זה ממש נראה הרבה יותר גרוע ואני מאוד מודאגת. תודה רבה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור