פורום פיגמנטציה - כתמי עור

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
כתמים על פני העור מהווים בעיה שכיחה, בעיקר בנשים, וגורמים להפרעה אסתטית קשה. היות וישנם סוגים שונים של כתמים, חשוב מאוד הן אבחון הבעיה והן זיהוי הגורמים המחמירים. הגישה הטיפולית כיום הינה, מצד אחד זיהוי הגורמים לכתמים (וניסיון להימנע מהם) ומצד שני טיפול בפיגמנטציה הקיימת. קיימים היום טיפולים רבים ושונים לכל סוגי הכתמים על פני העור: מחומרים שונים המפריעים לייצור המלנין (הפיגמנט החום בעור) או חומרים המפרקים מלנין יחד עם הגנה משמש, עד מכשור מתקדם היכול להועיל בפרוק וסילוק הפיגמנט. למרות שברוב המקרים המאובחנים ומטופלים בצורה נכונה ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה, לעיתים אנו נתקלים במקרים קשים ועמידים לטיפול. במקרים אלו יש לעיתים צורך בשילוב של טיפולים שונים וביצירתיות למציאת הטיפול הפרטני המתאים. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות לגבי כתמים על פני העור באבחון ובמתן מידע ולגבי גישות טיפוליות. לכניסה לפורום לחצו כאן.
996 הודעות
964 תשובות מומחה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור

05/03/2017 | 11:02 | מאת: חן

שלום, ב3 האחרונות התחלתי לסבול מאדמומיות באזור הלחיים ולעיתים רחוקות מופיעים גם פצעונים קטנים. אני בת 27 ומעולם לא היו לי פצעי בגרות אקנה וכו. ניסית כל מיני טיפולים כדורים ומשחות ולא הרגשתי ששום טיפול עזר לאורך טווח ארוך. בפגישה האחרונה רופא העור המליץ לי לקחת טיפול בקיורטן 20 מ"ג למשך 3 חודשים, אך נכון לעכשיו אני לא מעוניינת לקחת טיפול זה בשל הכדור הקשה. האם יש טיפול אחר שיוכל לעזור לי?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה במה המדובר. ברוזציאה (אקנה רוזציאה) או באקנה. באקנה אפשר להגיע לרפוי קבוע בחלק גדול מהמקרים בקורס טפולי באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן). לעומת זאת ברוזציאה או אקנה רוזציאה הטפול העיקרי הינו במריחת תכשירים שונים ובאנטיביוטיקה (מינוציקלין). לעתים הבעיה חולפת ולעתים יש צורך בטפולים חוזרים. ברוזציאה, לגבי האדמומית הגורם הוא נימי דם והטפול הינו עלידי לייזר לכלי דם.

04/03/2017 | 16:30 | מאת: ערן

יש לי נקודות חן שטוחות בבטן ,בחזה ובגב שמפריעים לי מבחינה אסתטית. יש לי גם מעט נקודות שבולטות קצת. האם ניתן להסיר אותם בצורה שלא יהיו צלקות? זה נעשה דרך רופא עור?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל צריך לבדוק נקודות חן (על ידי רופא עור) ולודא שהינן שומות שפירות. אם השומות שפירות יש שיטות שונות להסרה. כריתה מלאה עלולה להשאיר צלקות, סימני תפרים וכו'. בשומות בולטות שפירות ניתן לעתים להשיג תוצאות יפות על ידי החלקה לגובה העור עם גלי רדיו.

03/03/2017 | 18:58 | מאת: גילה

סובלת מרוזיצאה באיזור האף, הלחיים והסנטר- נימים אדומים,אדמומיות, מדי פעם מופיעים פצעונים. מטופלת במינוציקלין ובג'ל רוזקס. רציתי לשאול כיצד להשתמש ברוזקס: - האם למרוח על כל האזורים או רק על הפצעונים? - האם להשתמש מדי יום או רק כשיש פצעונים? - כמה זמן מומלץ להמשיך להשתמש ברוזקס?

שלום גילה המריחה על כל האזור ולא רק על הפצעונים (הכונה לעשות שנוי כללי בעור). כמובן , שמוש מתמשך , לא רק כשיש פצעונים. כדאי להמשיך מספר חודשים לאחר שרואים שאין "פצעונים" ולנסות להפסיק. אולי הבעיה חלפה. אם הפריחה חוזרת מחדשים טפל.

אני בת 48,כבר מספר שנים יש לי פיגמנטציה בלחיים,השתמשתי המון בהידרוקינון 4%.ובחצי שנה האחרונה רופא העור רקח לי הידרוקינון 6%וכמובן התוספות הנילוות-חומצה קוג'ית,רטינול,חומצה אסקרובונית,הידרו קורטיזון. הכתמים התבהרו במעט ושם זה נעצר ושומר על הקיים. שאלתי היא-כעת לקראת הקיץ אני אפסיק את השימוש(בהמלצת הרופא)-האם הםיגמנטציה תחמיר? אפשרי בקיץ בינתיים להשתמש בתכשירים טיבעיים ושמנים אתריים?או בעצם לשלב בין שניהים? אשמח לתשובתכם. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מה היתה האבחנה של רופא העור שלך? האם המדובר במלזמה (כתמים המופיעים בהריונות או בעת נטילת גלולות). הטפול העיקרי הינו התערובת של קליגמן (אותה קיבלת). ניתן להמשיך טפול גם בקיץ. חשובה ביותר הגנה טובה משמש (לפחות פעמיים ביום). אם אין הטבה מספקת ניתן להעלות רכוז של הידרוקינון (תוך בקורת רופא העור שלך).

27/02/2017 | 05:29 | מאת: שרה

שלום ברצוני לשאול, האם זה אפשרי למרוח סרום המכיל פפטידים ומיועד במקרה שלי ללילה, ואחריו למרוח קרם הבהרה ? משתמשת כעת בקרם הבהרה של "אלור" ואשתמש בקרוב בקרם הבהרה שקיבלתי במרשם רופא, אם אפשר להשתמש ביחד , אז מה קודם למה ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי למרוח. קרם הבהרה קודם.

24/02/2017 | 12:11 | מאת: גילה דן

סובלת מזה מספר שנים מנימים אדומים באזור האף והלחיים ומדי פעם מופיעים פצעים. לאחרונה החמרה והתפשטות הנימים לאזור הסנטר ואף העפעפיים. הרופא איבחן כרוזיציאה אך לטענתו אין לתת טיפול אנטיביוטי אלא אם יתגלה דמודקס בבדיקה מקרוסקופית. 1. האם רוזיציאה מעורבת תמיד גם בהמצאות דמודקס? 2. האם ניתן לתת טיפול על על סמך בדיקת רופא או שחייב בדיקת מיקרוסקופית לזיהוי דמודקס?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור הקשר בין רוזציאה להמצאות דמודקס . דמודקס הינו תושב נורמלי בעור אך לעתים קרובות יש רבוי שלו ברוזציאה. יש צורות מסוימות של רוזציאה (לדוגמה, רוזציאה על רקע שמוש מתמשך במשחות סטרואידיות בפנים) בהן מוצאים רבוי גדול של דמודקס. אבחנה של רוזציאה נעשית כאבחנה קלינית (ללא בדיקות מעבדה) ואם יש רוזציאה מודלקת (נגעים מודלקים, לא רק נימים) ניתן ודי מקובל לתת טפול אנטיביוטי (ללא בדיקת דמודקס או בדיקות אחרות). .

24/02/2017 | 08:56 | מאת: מירה

שלום מתנצלת מראש על השאלה המוזרה אבל העניין האסתטי שעליו אשאל מפריע לי ורציתי לדעת אם יש דרך לשפר את המצב ולו במעט? כתוצאה מהריונות אזור המפשעות הפנימי ואזור פי הטבעת וקו הישבן שלי התכהו מאוד לגוון כמעט שחור (אני בעלת עור שלום בהיר יחסית) מאוד לא נוח לי עם המצב וקיוויתי שעם הזמן זה ישתפר, אני שנתיים אחרי ההריון האחרון שלי ואין שיפור רציתי לדעת האם מריחת רטין a או חומר הבהרה אחר באזור מותרת ולא מסוכנת ? כמובן במרחק מספק מפי הטבעת ושפתי הפות

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן למרוח רתין A אולם העור באזור זה עדין ולעתים עלול להוצר גרוי בעור. כדאי לנסות טפול במשחת הידרוקינון (הוא הבחירה הראשונה)

24/02/2017 | 02:09 | מאת: שרה

שלום, יש לי כבר למעלה משנה מעין כתמים לבנים על כל הבטן- כלומר לא ממש לבנים, אבל בצבע בהיר יותר מצבע העור שלי. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע? עשיתי בדיקה לפטריות ויצא שלילי... ממה יכולה לנבוע הפיגמנטציה הזו? והאם יש דרך לטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ומדובר בהיפופיגמנטציה לאחר מצב דלקתי - post inflammatory hyperpigmantation. האם ההתחלה היתה לאחר פריחה אדומה באזורי הכתמים? לעתים פריחה כזו יכולה להיות מסיבה לא ברורה בדומה לפריחה בפנים הקרויה Pitriasis alba. בדרך כלל פיגמנטציה לאחר דלקת משתפרת עם הזמן (חצי שנה-שנה). חשוב להגן משמש.

25/02/2017 | 19:15 | מאת: שרה

תודה רבה! האמת שלא שמתי לב לפריחה בבטן לפני. אני חושבת שיש לי את זה בסביבות השנה פלוס אולי שנתיים ואין שיפור... יש עוד סיבות להיפופיגמנטציה?

שלום, אני בת 27 עם גוון עור בהיר מבררת על כמה אופציות של הבהרת כתמים כתוצאה מפצעים בפנים. יש כל כך הרבה אופציות , לייזר יהלום, IPL , DPC, פיקסל,שלג דרך קופת חולים, פילינג כימי ועוד... הייתי רוצה לדעת מה מבין האופציות היא האופציה הטובה ביותר, עם תוצאות הכי טובות וסיכונים מופחתים , ואם אפשר לציין כמה טיפולים מינימום צריך לבצע בשביל הצלחה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל מתחילים בטפול בתכשירים על בסיס הידרוקינון עם הגנה קפדנית משמש. אם זה לא עוזר ניתן לנסות להוסיף טפולים דוגמת IPL או פילינג ( להוסיף, לא כבחירה ראשונה). צריך להזהר עם טפולים אלו שכן דלקת משמעותית עלולה לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת ולאחר שיפור ראשוני לגרום להחמרה.

21/02/2017 | 12:52 | מאת: יפית

אתמול עשיתי שעווה קרה(רצועה מוכנה) בשפם, רצועות שאני משתמשת בהם מזה מספר שנים. ולאחר מכן נהיו לי כתמים אדומים באזור זה מלווים בכאב שורף . בבוקר התעוררתי והכתמים נהיו בצבע בורדו נראים כמו כוויה/ יובש חמור. מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לדלקת באזור של טפול בשעוה יכולות להיות סיבות שונות: בטפול בשעוה חמה כמובן יכולה להיות כויה. אם אין בטפול שמוש בחומר חם (אין המדובר בכויה לחום) יש שתי אפשרויות. דלקת איריטנטית (גירוי הנגרם מחומר מגרה כלשהי או משפשוף וכו) או דלקת אלרגית בשל אלרגיה לאחד המרכיבים איתם היה מגע. דלקת אלרגית נגרמת תוך יום יומיים מהמגע ולא מיד. דלקת איריטנטית מופיעה מיד לאחר הטפול.

היי, שלושה חודשים עם מינוציקלין ובשבוע האחרון קיבלתי אפלומיצין למריחה בוקר וערב. מרגישה שלא צורב יותר או מגרד כפי שהיה אבל יש אדמומיות קלה בלחיים וטיפה בסנטר ולא נראה לי שהמשך מריחה של האפלומיצין תשפר את זה. הרופא אמר למרוח ולבוא עוד חודש אבל האם אתה חושב שלאפלומיצין יש כאן עוד תפקיד? כי נראה לי שלא...בבדיקת דם שנתן לי שקיעת הדם היתה 25 בעוד הטווח העליון הוא 13. (לפני בדיקת הדם הרופא אמר שאם לא יעבור עוד שבועיים נעשה בדיקת אלרגיה ואחרי בדיקת הדם אמר לבוא עוד חודש)...מה דעתך על כך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ולאפלומיצין עדיין יש תפקיד. המשיכי במריחה של לפחות עוד שבוע והתיעצי עם רופא העור שלך לאחר מכן האם יש צורך בברור או טפול נוסף.

18/02/2017 | 11:33 | מאת: מנחם

כתם אדום ועור אף מבריק הופיעו לאחר ניתוח פלסטי באף. מזה שנה. רופא עור אבחן כטלאנג'קטזיות על גשר האף. האם ניתן לפתרון?

12/02/2017 | 11:11 | מאת: עדי

היי, אני כבר 3 חודשים עם מינוציקלין בלבד וללא שום דבר למריחה ויש גרד וצריבה לעיתים...ביום שישי עמדתי קצת בשמש עם הגנה משקפיים וכובע ובכל זאת חזרתי הביתה, הורדתי מייק אפ העור מגורה עד היום ראשון בבוקר והמינוציקלין זה כמו כוסות רוח למת. אני שוקלת לעבור לרופא אחר כי זה לא נתן שום דבר למריחה, לא אמר מה ניתן למרוח בינתיים כקרם לחות, משהו נגד צריבה או גירוד...האם זה נורמלי ככה? אני לא חושבת שהבעיה אצלי היא נימים אבל אני לא באמת יודעת. זה סיוט שאחרי 3 חודשים של כדורים אני לא רואה מה יצא לי מזה. אודה לתשובתכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התסמינים העיקריים ברוזציאה הינם פריחה אדמדמה, דמוית אקנה או פריחה אדומה בלחיים (מעין הסמקה. זו לעתים חולפת ולעתים קבועה). בדרך כלל אין גירוי ברוזציאה. כדאי לפנות שוב לבקורת אצל רופא העור .

13/02/2017 | 09:22 | מאת: עדי

אתה פשוט אלוף! יש סיכוי שזה לא רוזיצאה...הייתי אצל רופא אחר שהפנה לבדיקות דם נתן איפלומיצין ואם לא יעזור בדיקת אלרגיה

09/02/2017 | 12:05 | מאת: אנונימי בן 21

שלום ד"ר רופא עור צרב לי נגעי קונדילומה בפין בעזרת חנקן כמו מקלון כזה עם קרח הנגעים התקלפו ונשארו כתמים ורדרדים כאלה בעור הפין לפי נסיונך כתמים אלו עוברים יש הצטלקות רצינית מחנקן ? מפחד שהיה לי חוסר פיגמנט בולט מאוד לעין כי יש לי לצרוב עוד כמה נגעים ואני לא רוצה שהיה לי כתמים באיזור הפין וגם אשמח לדעת אם יש דרך למזער את המראה אם ישאר מקווה שלא

לקריאה נוספת והעמקה

בעקבות הקפאה יש אודם ונפיחות, לעתים שלפוחיות. נוצרים גלדים המתקלפים ומותירים לעתים כתמים אדמדמים. כתמים אלו מתבהרים תוך שבוע - מספר שבועות. בהקפאות חזקות, בעיקר בבעלי עור כהה, עלולה להיוצר היפופיגמנטציה (אזור בהיר יותר). גם זו בדרך כלל חולפת. רק בעקבות הקפאות חזקות מאוד ובאופן חריג עלולה להתפתח היפופיגמנטציה קבועה. אין הוצרות צלקות בטפול בהקפאה.

08/02/2017 | 07:30 | מאת: שמעון

שלום ד׳ר רציתי לשאול איך אפשר לטפל בפיגמנטציה , אני כרגע בצבא ולוקח פה המון זמן לראות רופא עור.. אז רציתי לקבל את עצתך מה ניתן לעשות בכדי לטפל בפיגמנטציה שנוצרה לאחר קילוף פצע בין הגבות .. תודה מראש על המענה !

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול מורכב מהגנה קפדנית משמש , לפחות פעמיים ביום עםמקדם הגינה לפחות 30 ותערובת של קליגמן (החלק העיקר בה הינו הידרוקינון). עד שתגיע לרופא עור , תתחיל בהגנה קפדנית משמש.

26/01/2017 | 01:04 | מאת: נופר

יי רציתי לשאול אם אזומד יכול לעזור לי ? או רטאויט ? לפני שבועיים חליתי באבעבועות רוח .. כן אני בת 23 קצת מוזר אבל הפנים שלי הצטלקו אחרי שהגלדים נפלו ולבד .. בלי גירוד או קילוף .. וכן כך כל הגוף כתמים חומים יש כאלו שעשו לי חורים בגוף 😣גב/בטן/חזה/זרועות הידיים . אזומד 4% או 2% . או רטאויט 0.25% עזרה ....😓😢

29/01/2017 | 00:08 | מאת: כתמים והצטלקות לאחר אבעבועות רוח

הגנה משמש (פעמים ביום) וטפול באזומד עשויים לעזור כנגד הפיגמנטציה החומה. אם נוצרו צלקות שקועות כדאי לשקול טפול בגלי רדיו או לייזר לחמום עמוק . אלו עשויים לגרום לארגון מחדש של קולגן הרקמה הצלקתית ולהפחית הצטלקות. כדאי להתיעת עם רופא עור הבקיא בטפולים בגלי רדיו או בלייזר לא אבלטיבי לחמום עמוק. ד"ר ורנר

19/01/2017 | 09:42 | מאת: עדי

ני אחרי חודשיים של טיפול במינוציקלין ואתמול קיבלתי אותם לעוד חודשיים נוספים. הרופא אמר שהתוצאות הן של 70%. הוא גם אמר שיש כאלה שזה לא חוזר להן... היה לי קשה להבין את זה אחרי הזוועות שקראתי באינטרנט ושזה כביכול מחלה כרונית...האם זה נכון שיש כאלה שיכולות להיפטר מזה לתמיד? האם יש סיכוי במחלה זו שהפנים יכולות לחזור למצב הקודם שלהם? תודה חוצמיזה, הוא לא נתן לי משחה כי אמר שההשפעה שלה לא גדולה אבל אני ממשיכה להיות אדומה...האם רוזיצאה היא מחלה מידבקת? תודה

19/01/2017 | 23:46 | מאת: רוזציאה

רוזציאה אינה מחלה מדבקת. כפי שאמר לך רופא העור שלך היא יכולה לחלוף לחלוטין. אודם מנגעים מודלקים חולף בדרך כלל לאחר טפול מוצלח (עם מינוציקלין או כל טפול אחר) אך אודם שהינו על רקע רבוי נימים (תופעה שכיחה ברוזציאה) אינו יורד עם הטפול במינוציקלין ואם רוצים לטפל בו יש צורך בטפול בלייזר לנימים. כדאי לך להתיעץ עם רופא העור שלך מה הגורם לאודם אצלך. ד"ר ורנר

20/01/2017 | 14:29 | מאת: עדי

איזו תשובה מעודדת! זה כל כך מקל אחרי כל הזוועות עולם שקראתי באינטרנט...ה' עוזר! תודה ושבת שלום

17/01/2017 | 21:01 | מאת: ר.מ.

שלום, בני בן 11, ילד בריא. לאחרונה הופיעו אצלו מספר רב של נקודות חן על הפנים והצוואר. הנקודות לא גדולות מאוד (מילימטר שניים) אבל ספרתי מעל 20 נקודות חן, ואחת מהן בעלת שני גוונים. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל אחיו הצעיר אובחן עם ויטיליגו. האם בגיל צעיר כל כך יש צורך לדאוג ולפנות למעקב רופא עור?

19/01/2017 | 23:41 | מאת: נקודות חן

אצל ילדים מסוימים יש לעתים רבוי של שומות. חלק מהמקרים הינם על רקע נטיה משפחתית לכך. רבוי שומות עלול להוות סמן לסכון גדול יותר מהרגיל לפתוח מלנומה אך בגיל כזה הסכון לכך קטן ביותר. ממליץ שתיקח את הילד לרופא עור לבקורת, כולל בדיקת השומה עם שני הגונים. מלנומות נדירות מתחת לגיל 15 ובדרך כלל הינן בקוטר גדול יותר אולם בכל זאת כדאי לקחת אותו בהקדם לבקורת של רופא עור. ד"ר ורנר

31/12/2016 | 20:18 | מאת: סיגל

שלום רב דר עברתי פילינג כימי עמוק לפני כעשר שנים. רוצה לעשות שוב כי הופיעו לי קמטוטים באיזור העפעפיים העליונים ןהתחתונים. רציתי לדעת מה עלות פילינג כימי עמוק ? תודה

02/01/2017 | 19:35 | מאת: פילינג

כדאי לך לבדוק איזה סוג פילינג מתאים לך. יש את קלופי העור הכימיים הישנים אך יש גם FRACTIONAL PEELING בלייזר . הטפול קל הרבה יותר מפילינג כימי מלא. התוצאות טובות והמחיר זול הרבה יותר. כדאי לך להתיעץ (ד"ר אינס ורנר, מרפאה בקרית אונו).

שלום יש לי כתם ברגל בעקבות מכה כחולה וניתנה לי המשחה רטוויט.....האם חובה לשים אחרי 20 דקות קרם לחות? ...הרגל שלי לא מתייבשת מהמשחה...אז אשמח לדעת אם ניתן לשים את המשחה רטוויט בלבד להבהרה.....ממתינה לתשובתך

30/12/2016 | 13:09 | מאת: רטהויט

רטהויט יכול לגרום לגירוי עור ולדלקת יבשה של העור. הוא אינו גורם ל"יובש " ישירות.

25/12/2016 | 15:05 | מאת: ליטי

שלום לפני כחודש וחצי קיבלתי מכה חזקה ברגל , היה לי סימן סגול כחול כהה מאוד כמעט שחור , לאט לאט החליף צבעים ליותר בהיר , אך לצערי נשאר כתם כהה יותר מהעור בגוון כחלחל אפרפר שלא נעלם , ונמצא לי על הרגל כבר הרבה זמן ללא שינוי, אשמח לדעת איזו משחה מומלץ למרוח כדי שהכתם יעלם ויתבהר ויחזור לצבע עורי ? (בעבר כאשר היה לי כתם בעור הייתי מורחת לוקסיד ועשה לי פלאים , אבל כבר לא נמכר בארץ לצערי) .

25/12/2016 | 17:20 | מאת: דנה

נכון לא מייצרים יותר לוקסיט, במקום זה יש רטוויט בריכוז 0.25 ו0.50 אותה,הגברת בשינוי אדרת:)

30/12/2016 | 10:18 | מאת: כתם לאחר מכה

כשיש כתם כחול לאחר מכה מדובר בדמום (המטומה) בעור או תת עורית. יכול להשאר כתם כחלחל לתקופה ארוכה עד שהוא נספג.ההמוסידרין מההמטומה יכול לתת כתם לתקופה ארוכה. אין המדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. לחומצה רתינואית (רתהויט וכו') אין כל השפעה במקרה כזה ואין טעם למרוח אותו. בדרך כלל פשוט צריך להמתין לשיפור. ד"ר ורנר .

13/11/2016 | 09:04 | מאת: שולה

שלום רב דר.. לפני כעשר שנים הוזרק לי לקווי החיוך חומר בשם ארטיקול. לאחרונה נוצרו במקום גושים פנימיים ונפיחות בולטת לאורך קווי החיוך. איך אפשר לפתור את בעית הנפיחות? זה מאוד מפריע לי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

פני קודם כל לרופא שהזריק לך. הוא צריך להיות הכתובת הראשונה. אם לא יסתדר פני לרופא ותיק וטוב העוסק ברפואה אסתטית להתיעצות מה ניתן לעשות.

אם הרופא שאצלו עברת הזרקות לא יוכל לעזור לך פני להתיעצות לד"ר יוסף שירי. הוא ותיק ברפואה אסתטית והוא רופא מעולה.

07/11/2016 | 15:53 | מאת: קרן

מה הסיבות לכתם כהה מתחת לציפורן ברגל?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיבות שונות. מסתם פיגמנטציה דוגמת מלנוניכיה סטריטה (MELANONYCHIA SRIATA) ועד גידולים. פנה לבדיקת רופא עור.

06/11/2016 | 15:11 | מאת: רונן

צרבו לי אצל קוסמטיקאית נמש בולט בפנים אך נראה ששרפו יותר מדי (היא אמרה שהיא משתמשת במן עט לייזר). וכעט נראה שיש חור במקום שהיתה הנקודהץ האם זהו נזק בילתי הפיך או שיש מה לעשות על מנת שהגוף ישקם עצמו או לעזור לגוף למלא את החור?

לקריאה נוספת והעמקה

נמש (FECKLE) הינו שטוח ולא בולט. בכל מקרה, כרגע נרה לי שאין מה לעשות. חכה מספר חודשים ותראה אם באמת יש בעיה. אם תהיה בעיה, פנה לרופא עור (העוסק בבעיות אסתטיות) או פלסטיקאי

02/11/2016 | 17:03 | מאת: דנה

שלום, סיימתי לפני חודשיים טיפול בראוקוטן, רופאה אחת המליצה לי להשתמש ברטוויט וכשהתיעצתי עם רופאה אחרת היא אמרה שאין צורך. מה המטרה והאפקט של רוטוויט? מתי הוא מומלץ לשימוש לאחר ראוקוטן ומתי לא? האם שימוש בנוסחת קליגמן לטיפול במלזמה תייצר את אותו אפקט?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך במריחת רטהויט לאחר סיום טפול ברואקוטן. משחת רטהויט הינה טפול מקובל להורדת קומדונים (פקקי חלב) באקנה. אם סימת טפול ברואקוטן (או קורטן) יש שתי אפשרויות: שאקנה חלף לחלוטין ואזי אין צורך בשום טפול. אפשרות שניה שיש חזרה של האקנה ואז צריך להתיעץ עם רופא עור מהו הטפול המתאים.

01/11/2016 | 15:17 | מאת: גלעד

שלום נוצר לי פצע עמוק - כמו קערה (ממש חור) במרכז האף בעיקבות עקיצה שגורדה. אני לא יודע איך לטפל ודי מבולבל כי שמעתי גרסאות סותרות לאיך הכי נוכון לטפל ומאוד אודה להסבר. יש גרסה האומרת שכדאי לייבש את הפצע כדי שיווצר גלד וזה יחלים כך הכי מהר והכי טוב ומצד שני יש גרסה שאומרת שחייבים לשמור על לחות לפצע (לשים וזלין או משחה דומה) כדי שהפצע יחלים יותר תקין מה התשובה הנכונה - הכי נכונה להחלמה הכי מהירה ובתיקווה שתיהיה הכי תקינה (ללא צלקות בתיקווה) אם אם סוגי פציעות שלכל אחת גרסה אחרת נכונה, אודה מקרב לב אם אפשר להסביר מה נכון למה ולתת דוגמא. זה ממש חשוב לדעת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מרח משחה אנטיביוטית (מופירוצין או פוסידין או סינטומיצטין) ופנה לרופא עור לבדיקה (האם באמת היה מדובר בעקיצה או אולי יש אפשרות אחרת) .

24/10/2016 | 18:16 | מאת: ירון

האם יש דרך להסיר שומות או בליטות אחרות (לא בטוח שעונות על ההגדרה של שומה - בליטה לבנה או מן גוש עור) מעור הפנים ללא צלקות? הבנתי שאתה משתמש בגלי רדיו האם זה עןבד, מה הפרוצדורה , כמה זמן להחלמה ומה התהליך ואיך נראה העור תוך כדי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשומות בולטות שפירות המפריעות מבחינה אסתטית או בגלל שהן בולטות ניתן לטפל בגלי רדיו. הטפול המתאים ביותר לדעתי למקרים אלו הינו בהחלקה שלהן בגלי רדיו. לאחר ההסרה יש פצע הנסגר לאחר כ- 10 ימים. ברור שיש צורך באבחון הנגעים. טפול זה הינו המתאים ביותר לשומות שפירות בולטות. הוא מתאים גם לנגעים מסוימים אחרים אך יש נגעים שבהם טפולים אחרים מתאימים יותר.

13/10/2016 | 14:13 | מאת: גדי

שמעתי שרטוויט (רטין A) גורם להדקקות העור ולכן אסור להשתמש בו לתקופה ארוכה בעוד שרטינול לא גורם לכך ולכן מומלץ יותרץ האם יש משהו בזה או שזו סתם שמועה שקוסמטיקאיות מפיצותץ אם יש מת כלשהי בכך שרטין A אכן מדקק את העוא אזי מדוע ההמלצות של רופאי עור לניתן להשתמש בו אפילו כל החיים והוא רק מועיל? מאוד אודה על הבהרות - זה קצת מלחיץ (במיוחד לאור העובדה שקבלתי מרשם לרטוויט) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשתמש בחומצה רתינואית לתקופות ארוכות מאוד (עשרות שנים) ללא שום בעיה. לשמוש בחומצה רתינואית יש צורך ברצפט מרופא ואולי זו הסיבה שקוסמטיקאיות שלך המליצה להשתמש ברתינול (אין צורך ברצפט).

שלום רב, מה שלומכם? אני בת 26, אני חצי תימנייה כך ש'זכיתי' לעור שחום,לא מאד, אך בכל זאת.. גוון העור בפנים שלי אינו אחיד, המרקם שלו לא אחיד וזה מאד מפריע לי, חוסר האחידות הזאת באה לידי ביטוי באזור הסנטר, מעט האף, המצח, ברמות משתנות, ויש לי שני כתמים בולטים יותר באזור עצמות הלחיים. הלכתי למומחית עור, היא הביאה לי רטאויט, אמרה שזה עשוי לסייע במקצת, מרחתי את המשחה, אך שמתי לב שהיא גורמת לי לאדמומיות בעור ומעט נפח, והפסקתי ליטול את התרופה. אני מאד סקפטית לגבי מומחי עור, לאחר שהייתי אצל כמה מומחים דרך 'כללית', הם בעצמם היו סקפטיים לגבי כתמי עור, ונתנו לי משחות במין טון של זה עשוי לעזור, אני עצבנית שבזבזתי כסף כדי לשלם על מומחה שלא באמת יכול לסייע. יש כל כך הרבה חברות אסתטיקה בשוק, וקוסמטיקאיות רפואיות, אני לא יודעת לאן לפנות, אני לא רוצה לבזבז סתם כסף, אין לי עודף. ואני לא רוצה לפגוע בפנים, לכן חשוב ללכת למישהו אמין עם ניסיון. מה אתם מציעים לי לעשות?, הכתמים שלי בפנים לא היסטריים, לא מאד בולטים, אך בכל זאת מאד מפריעים לי ואני בטוחה שעם הרפואה המודרנית של היום, יש להם פתרון, אשמח להכוונה נכונה ויעילה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לאבחן מהי הפיגמנטציה. האם פיגמנטציה על רקע עדתי ( בעדה התמנית והצפון אפריקאית נתקלים בנטיה לפיגמנטציות בפנים או בצואר), על רקע הורמונלי (מלזמה על רקע הריון או נטילת גלולות) או פיגמנטציה לאחר דלקת כלשהי. לעתים זו תערובת ביניהן. צריך הגנה קפדנית משמש (קרם הגנה פעמיים ביום), אבחון וטפול בגורם לדלקת הגורם לפיגמנטציות) וניתן לטפל בחומרי הבהרה שונים (בדרך כלל על רקע הידרוקינון).

21/10/2016 | 18:34 | מאת: רפאל

אני בן 51 כבר 8 שנים יש לי דלקות בפנים שעושים לי את המוות.אני בצער רוצה להגיד שרוב רופאי העור שהייתי אצלם .לא רק שלא עזרו דירדרו את מצבי.החיים שלי כבר לא חיים.לא להאמין אבל עדיין לא יודעים ממה אני סובל כל רופא טוען אחרת.כל רופא נותן משחה.אני באמת כל כך מיואש מהרופאים .שלפעמיים בא לי לגמור אם הכל.בטח תגידו מיואש.אבל רק מי שחווה קצת רק קצת מימה שאני עובר היה מבין

צר לי רפאל אך לא כתבת מה האבחנה שנתנו לך "הרופאים הרבים שהיית אצלם" ואלו טפולים עברת ואינני יודע מה בדיוק הבעיה העורית שלך. לעתים יש בעיות שגם לרופא הטוב ביותר אין תשובה אולם יתכן שלבעיות שלך יש תשובה. אולי כדאי לך להגיע למרפאת חוץ של בית חולים.

07/10/2016 | 14:51 | מאת: דהן ארמונד

שלום אני בן 67 ביום בהיר צצו לי כמה כתמי דם על יד ימין כעשרה ס''מ מעל כף היד שאלתי היא. מה זה ואם זה יחלוף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בגילאים מבוגרים אנו רואים בגבות האמות נטיה להופעת שטפי דם. אלו נראים ככתמים סגלגלים כחולים. הגורם הינו החלשות התמיכה לכלי דם על רקע נזק שמש כרוני והתבגרות. הם יכולים להתקים מספר שבועות עד שהם נספגים. לאבחון מדויק עליך להיבדק על ידי רופא עור.

28/09/2016 | 14:03 | מאת: נועה

עברתי לפני שלושה ימים טיפול ראשון בלייזר להסרת כתם פיגמנטציה בודד בפנים, ומלבד נפיחות קלה באותו היום, לא חל שום שינוי, לטוב ולרע. תוך כמה זמן בממוצע אני אמורה להבחין בשינויים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה באיזה סוג לייזר מדובר?

27/10/2016 | 14:40 | מאת: נועה

עברתי טיפל בלייזר שאיני זוכרת את שמו, ואתמול טיפול נוסף בקרן AVT. הפעם הרגשי את הטיפול יותר חזק באיזור המדובר והכתם נראה כהה יותר עכשיו (אחרי הטיפול הראשון לא היה הבדל כלל). להבנתי הטיפולים האלה לרוב מצליחים. האם ההתכהות נורמלית? ומהם סיכויי ההצלחה? תודה רבה

23/09/2016 | 11:41 | מאת: צחי

שלום, יש לי כמה שומות תת עוריות בפנים ורציתי לשאול האם יש משחות שיכולות להסיר אותן? ראיתי באינטרנט מגוון משחות. האם מומלצות? אם כן, האם יש משחה מועדפת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שומות בדרך כלל אינן תת עוריות. כדאי שתבדק אצל רופא עור לאבחון מדויק.

18/09/2016 | 07:01 | מאת: רונן

שמעתי כי FDA אישור תכשיר בשם FINACEA לטיפול ברוזציאה (ובעיקרון הבנתי שהוא גם יעיל בטיפול באקנה) התכשיר בעיקרון הינו חומצה אזלאית בריכוז של 15% (שמעתי לאקנה רצוי 20% - האם זה נכון?) רציתי לשאול האם אכן תכשיר כזה יעיל? הבנתי שהתכשיר מאוד יקר ולעומת זאת ראיתי שבתכשיר כדוגמת אקניל רוז יש גם חומצה אזלאית 15% האם זה אותו הדבר ? האן פערי המחירים הם רק עקב מותג או חברה ומה שחשוב זה החומר הפעיל וריכוזו או שיש משהו מעבר וציון חומר פעיל מסויים על תכשירים זולים הוא רק לצורך פרסום אך ללא משהו נוסף (שאולי זה מה שמייקר תכשירים אחרים מאוד) זה יהיה הרבה פחות אפקטיבי? אודה מאוד על הרבהרות והמלצות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חומצה אזלאית ברכוז של 15% הינה אחד הטפולים ל ROSACEA. ג'ל ROZEX (מטרונידזול) הינו טפול מקובל אחר (די יעיל, נמצא בקופות החולים, אז למה לחפש תכשירים אחרים שהינם גם יקרים...). במקרים קשים יותר נותנים גם אנטיביוטיקה דרך הפה (מינוציקלין) שהינה מאוד יעילה לרוזציאה. אינני מטפל בחומצה אזלאית באקנה ואינני יכול לענות לך לגבי תכשירי חומצה אזלאית לאקנה.

17/09/2016 | 14:19 | מאת: bluemoon

למה שאני מורחת לק מופיעים סימנים כחטלים לאורך הצפורן?(ןלא משנה איזו חברת לק)

איזה סימנים בדיוק מופיעים?

13/09/2016 | 22:58 | מאת: עופר

האם יש עוד בתי חולים חוץ מהשרון שניתן לקבל טיפול לייזר לבקר נבוס?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי בדיוק. סביר להניח שכן. בדוק במרכז באיכילוב.

13/09/2016 | 07:10 | מאת: עופרה

לנכדתי יש כתבים בהירים (בהיר בקצת מהעור הרגיל שלה)על הרגלים לא הכל וקצת בירכים . מה הבדיקות שהיא צריכה לעשות ומהי התופעה הזו. האם זה קשור למחסור בויטמינים. אשמח לתשובה מהירה

אם המדובר בכתמים בהירים מעט מהעור שלה (לא כתמים חסרי פיגמנט לגמרי) בדרך כלל מדובר בהיפופיגמנטציה (פחות פיגמנט) הנגרם כתגובה לתהליך דלקתי כלשהו שהיה שם. בדרך כלל תופעה זו חולפת תוך מספר חודשים (אם התהליך הדלקתי חלף). כדאי להיבדק על ידי רופא עור.

12/09/2016 | 16:35 | מאת: נורית הראל

במשך כמה זמן ניתן להשתמש במשחת קליגמן לעור פנים רגיש, דק ובהיר מאוד שיש בו פיגמנטציה? (על פי הרשום על הקופסה, ניתן להשתמש רק למשך 3 חודשים.)

לקריאה נוספת והעמקה

משך הטפול בקליגמן קשור לשני מרכיבים המצויים בה. יש בתערובת זו קורטיזון חלש (הידרוקורטיזון או דקסהמתזון) . מומלץ שלא למרוח אותם מעל חודשיים (מקסימום שלושה) לעור הפנים. ניתן להשתמש בהידרוקינון (המרכיב העיקרי בקליגמן) ללא ההידרוקורטזין הרבה מעבר לכך אך גם בשמוש בו יש מגבלות. בשמוש ממושך (בדרך כלל שנה ומעלה) ובעיקר ברכוזים גבוהים ניתן לפתח OCHRONOSIS, פיגמנטציה הנגרמת ממטבוליזם של ההידרוקינון על יד מלנוציטים ויצירת סיבים אוכרונוטיים.

07/09/2016 | 13:54 | מאת: שני

קיבלתי מרשם של קליגמן בריכוז 7% זה נחשב גבוהה?בגלל צבע עור שחום במקצת? מהן תופעות הלוואי? אני קצת חוששת להתחיל הכתמי פיגמנטציה נמצאים מתחת לאזניים לכיוון הסנטר

לקריאה נוספת והעמקה

התערובת של קליגמן מכילה הידרוקינון,חומצה רתינואית וקורטיזון חלש (הידרוקורטזיון או דקסהמתזון). רכוז ההידרוקינון בתערובת של קליגמן יכול להיות 5%, 6% או יותר מכך (לעתים גם 8 או 10%). גם רכוז חומצה רתינואית משתנה (בין 0.01% ל 0.05%). תופעות לואי אפשריות הינן אלרגיה למרכיב כלשהו (הידרוקינון) או תגובה איריטנטית (גירוי עור) ברכוזים גבוהים של הידרוקינון. גם חומצה רתינואית ברכוזים של 0.025 או 0.05 עלולה לגרום לגירוי עור (ככל שהרכוז גבוה יותר הסכון לגירוי גבוה יותר). את יכולה להתחיל בנסיון לשבוע במריחה של התערובת בכמות קטנה על מקום קטן ללילה כדי לראות אם נגרם גירוי עור (אודם).

01/09/2016 | 22:02 | מאת: דנה

עברתי טיפול לייזר בפנים לפיגמנטציה הטיפול השני היה חזק מאוד שגרם לי כווית רציניות בפנים עברו חודשיים ונשארו לי סימנים העם זה אמור לעבור או שזה סוג של רשלנות רפואית

לקריאה נוספת והעמקה

באיזה סוג לייזר המדובר? יש טפולי לייזר באורכי גל מסוימים המותאמים לפיגמנטציות ומסוגלים להביא שיפור. יש לעומת זאת לייזרים שהדלקת הנלווית לטפול מעוררת פיגמנטציה פוסט איפלמטורית היכולה להביא לחזרה ולהחמרה של הפיגמנטציה מספר שבועות לאחר הטפול.

27/08/2016 | 13:55 | מאת: נעמי

רטויט 025 או אדפרין? הרבה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שניהם מעלים רגישות לשמש (לא ידוע לי על עבודה מהימנה המשוה רגישות זו ביניהם). שניהם איריטנטים (גורמים לגירוי עור). הרושם שאדפרין גורם למעט פחות גירוי מחומצה רתינואית 0.05%. חומצה רתינואית ברכוז נמוך יותר עשויה לגרום לפחות תופעות לואי אך תהיה אף בעלת יעילות מופחתת.

07/09/2016 | 13:32 | מאת: נעמי

שלום, אני סובל מבעיית אקנה (לא חמורה כ'כ) בפנים ובגב. אני כבר מעל גיל 22 והאקנה לא עוזבת אותי. הבעיה הגדולה יותר זה הפיגמנטציה בעור כתוצאה מזה, אחרי שהפצעים חולפים נשארות נקודות והגוף נראה כמו כלב דלמתי. מגיע למצבים שאני לפעמים מתבייש בגופי. לפני שבועיים בערך נגשתי לרופא עור ומין, הסברתי לה בקצרה את המקרה שאני מפרט כאן והיא ישר נתנה לי (בלי להסתכל על הגב/ לשאול שאלות) תרופות. טרם התחלתי את הטיפול. רציתי להתייעץ בנוגע לטיפול שהיא המליצה לאור העובדה שהרופאה נתנה טיפול כ'כ מהר ובסה"כ הייתי בחדר שלה מקסימום 2 דק' והרגשתי שהיא רק רצתה שאעוף משם.. הרופאה הביאה לי אנטיביוטיקה וג'ל למריחה, לטיפול של 3 חודשים, להיות ספציפי מדובר במוצרים: MINOCYCLINE 100 MG 10 CAP ADAFERIME 30 G GEL מה דעתכם? האם מדובר במוצרים טובים? האם זה יוכל לפתור את הבעיה שלי? האם יש אפשרות לטיפול שלא בכדורים? לפי מה שאני יודע עדיף להמנע משימוש באנטיביוטיקה ובכלל תרופות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

פיגמנטציה לאחר אקנה מודלק הינה בעיה שכיחה. חשוב למנוע תופעות מודלקות הגורמות לפיגמנטציה שכן לא פשוט לטפל בפיגמנטציות. מינוציקלין הינה אנטיביוטיקה שהינה יעילה כנגד אקנה מודלק. היא אינה מרפאת באופן קובע (זה מסוגל לעשות רק רואקוטן / קורטן) אך היא יעילה ועם סכון קטן מאוד לתופעות לואי ובהחלט בחירה טובה אם הומלצה לך על ידי רופא. אדפרין הינו טוב אם יש לך רבוי קומדונים (פקקי חלב - ראשים לבנים או שחורים). הוא יכול לגרום לגירוי עור (אודם וקלופים). לכל תרופה יש אפשרות לתופעות לואי ובכלל זה אנטיביוטיקות (בעיקר בנטילה דרך הפה) אך התועלת בעת מתן בהתויה מתאימה גדולה לאין ערוך מהסכון בתופעות לואי.

14/08/2016 | 07:22 | מאת: רונן

שאלה עקרונית לגבי קרמי ההגנה - אומרים שצריך להמרך כל שעתיים לערך האם זה ללא קשר לחוזק הקרם (SPF) כלומר בין אם השתמשתי ב SPF 15 או ב SPF 50 אחרי שעתיים בשני המקרים כבר אין הגנה וכל ההבדל בין הקרמים זה שלמשך השעתיים המדוברות שלאחר המריחה ב SPF היותר חזק אפשר להיחשף לעומת שמש יותר חזקה או לעמוד רצוף בשמש למשך יותר זמן (במסגרת אותן שעתיים)? אם זה אכן המצב זה אומר שליום יום כאשר לא כל היום נמצאים בחוץ אין כל צורך לעבור את ה SPF 30 ואולי עדיף להמנע מ 50 שמכיל ריכוז יותר גבוה של חומר פעיל שהוא לא ממש טוב לעור ולגוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרם הגנה יכול להיות יעיל כ- 4-3 שעות לאחר מריחה שלו. ברור שבמזג אויר חם והזעה מרובה זה מתקצר. חוזק קרם ההגנה אינו משפיע על משך הפעולה. קרם הגנה עם מקדם 20 מקטין הקרינה המגיעה לעור פי עשרים. ההבדלים בין 20 ל 30 אם 50 אינם כה גדולים כפי שנראה ובמרבית המקרים גם הגנה של קרם הגנה בחוזק 20 או 30 מספקת.

09/08/2016 | 07:04 | מאת: גד

תודה רבה על התשובה אך מה מוגדר זמן ממושך? כמה זמן אפשר להשתשמש רצוף במשחה כך שזה עדיין לא נחשב זמן ממושך האם חודש למשל זה כבר יותר מדי? אם יש נזק האם יש דרך לתקנו או לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

משך הזמן תלוי במקום המריחה (בעור פנים ועור דק בקפלים הסכון לקבלת תופעות לואי גבוה יותר) ובחוזק הקורטיזון. מספר חודשים עד חודש הינו גבול המריחה בפנים ובקפלים (הסכון במריחה ארוכה יותר עשה משמעותי

07/08/2016 | 10:10 | מאת: שרית

שלום רב! לבתי בת ה - 12 היה יובש נוראי בשפתיים בתקופת החורף. השתמשה בפלקסיטול ולאחר מס' חודשים היובש עבר. היא מתלוננת על כך שמעל השפה העליונה יש פס כהה יותר. יש לציין שהיא בעלת גוון עור בהיר אינה מורטת שפם ושאלתי ממה זה נגרם? הדבר מפריע לה מאוד מבחינה אסטתית איזה תכשיר אוכל לרכוש עבורה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך בבדיקת רופא עור. האפשרויות: פיגמנטציה לאחר דלקת באזור (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). פיגמנטציה על רקע גנטי (בעדות מסוימות שכיחות פיגמנטציות) או מלזמה (לא כל כך סביר בגיל כזה). כדאי לטפל בגורם. אם הדבר הופיע בעקבות דלקת, לטפל בדלקת. ניתן לטפל בחומרי הבהרה (לאחר בדיקה והמלצה של רופא עור).

מבחינת השפעה על אקנה, אנטי איגינג ורגישות לשמש הרבה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שניהם פועלים הן באקנה והן כ ANTIAGING בצורה דומה. באקנה הרושם שלי שפעולתם דומה אך אדפרין פחות איריטנטי (פחות נוטה לגירוי עור). כ- ANTIAGING רטהויט הינו המוכר עם נסיון עצום בשמוש בו. שניהם עלולים להגביר רגישות לשמש. רטהויט אולי קצת יותר.

04/08/2016 | 07:07 | מאת: גדי

רופאי עור נותנים רבות משחות המכילות סטרואידים כגון בטאקורטן G או דרמובט. לאחרונה הייתי אצל רופא עור בשל גרד כאשר אין עדות חיצונית על העור לבעייה הרופא נתן לי דרמובט להשתמש עד שיעבור כאשר הוא אמר לי לא לדאוג ושזה לא יכול לעשות שם נזק או משהו רע. מצד שני בכל מקום רואים כל מני תגובות של אנשים שאומרים שמשחות אלו גורמות לנזק בלתי הפיך האם אלו סתם שרלטנים מהרפואה האלטרנטיבית שרוצים סתם להפחיד או שאכן יש בזה אמת. מה נכון? יש לציין שפעמים יש לי פצעים בפנים ובטאקורטן G למשל מאוד עוזר (אפילו היחיד שנראה שעוזר) האם אני גורם נזק בשימוש בו? אודה אם אפשר לעשות סדר בנושא זה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המשחות הסטרואודיות (קורטיזונים) מהוות חלק מכבד ויעיל מהטפולים ברפואת העור. הן משמשות כתכשירים נוגדי דלקת או תכשירים המונעים התחלקות מואצת של תאים (לדוגמה, לשמוש בפסוריאזיס). בשמוש קצר אף המשחות עם סטרואידים חזקים (דוגמת דרמובט או בטהקורטן ) אינם כרוכות בתופעות לואי. בשמוש מתמשך שלהן בעיקר באזורי פנים או עור דק בקפלים יכולות להתפתח תופעות לואי: עור דק ושברירי, רבוי נימים, הצמחת שיער באזור המריחה, יצירת פסי מתיחה וכו'. חשוב להימנע משמוש מתמשך של סטרואיד חזק לטפול באקנה מכיון שסטרואידים (הן במריחה והן בשמוש סיסטמי מתמשך) עלולים לגרום לאקנה או להחמירו. אני ממליץ להתיעץ עם רופא עור או רופא משפחה בטפול במשחות סטרואידיות (ובעיק במשחות סטרואידיות חזקות).

26/07/2016 | 13:13 | מאת: מאיר

שלום וברכה. אני בן 33 ומאז שאני זוכר את עצמי היה לי כתם חום על המצח, ברצוני להסיר את הכתם. הכתם הינו בגוון חום (כהה יותר מגוון העור) בצורה עגולה ואינו בולט מעל לשכבת העור העליונה. מהם דרכי הסרת כתם זה? תודה מראש, מאיר.

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר והכתם קים שנים רבות סביר להניח שמדובר בכתם שפיר, אולי לנטיגו או cafe au lait macule . כדאי לאבחן הכתם אצל רופא עור ואחר כך ניתן להורידו בלייזר לנגעים פיגמנטרים או ב IPL. .

24/07/2016 | 01:29 | מאת: גל

שלום אחרי שימוש בקליגמן אני שוקלת להתחיל להשתמש בקרם הבהרה של אלור. כמו שהבנתי יש שני סוגים, הקרם הבהרה ללילה ותחליב ההבהרה. מה ההבדל בינהם? ומי מהם יותר מומלץ? האם זו האפשרות הכי טובה? מבחינת קרמי ההבהרה, היו עוד פיתוחים מאז שהוא יצא? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אין הבדל משמעותי בינים.

שלום רב ראיתי בתוכנית של דר אוז שרופאת עור אמרה שחומצות אלפא הדרוקסיות כמו חומצה גליקולית וכו מטפלת בקמטים מה עדיף רטאויט או חומצות לקמטים ? או שאולי לשלב את שניהם בבוקר חומצה ובערב רטאויט ? תודה ומה המטרה של חומצות בדיוק? ומה המטרה של רטין איי

לקריאה נוספת והעמקה

גם לרטהויט וגם לחומצה גליקולית יש השפעות קלות על קמטים (בעיקר קמטוטים עדינים מאוד). שתיהן איריטנטיות ואם ניתנות במנונים גבהוים עלולות גרום לגירוי עור (אודם ושפשוף).

שלום, הנני בגיל המעבר ורופא נשים המליץ לי על שמוש במדבקות אבורל קונטי. האם תרופה זו עלולה לגרום לפגמים אסתטיים כמו פיגמנטציה (במיוחד אם יש נטייה לפיגמנטציה), דליות וכו'? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מדבקות EVORAL CONTI מכילות הורמונים. הן עלולות לגרום לתופעות לואי כמו תכשירים הורמונלים אחרים. כל תכשיר הורמונלי עלול לגרם לכתמים חומים בפנים (מלזמה).