פיגמנטציה לאחר בריון

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/11/2017 | 21:03 | מאת: אביגיל

שלום רב, לפני כארבע שנים ילדתי ומאז יש לי כתמי פיגמנטציה על הפנים (בעיקר באזור המצח וגם קצת לחיים). אני בת 42 ונוטלת גלולות מסוג יסמין (לא יכולה להפסיק בשל בעיות הורמונליות של הזעות בלילה בזמן מחזור). הייתי אצל רופא עור מומחה. המליץ על טיפול במשחת ה״קוקטייל״. תחילה אומר שהטיפול מאוד מלחיץ אותי. חושבת לדחות אותו בכמה חודשים. מספר שאלות: 1. האם ניתן לטפל גם בקיץ? 2. האם ככל שאני מתרחקת מתקופת ההריון, יהיה יותר קשה לטפל בפיגמנטציה? תודה רבה

מלזמה הינם כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או נטילת גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש) . הטפול הראשוני במלזמות הינו בתכשירי הבהרה דוגמת קליגמן, הגנה משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. התערובת של קליגמן מכילה הידרוקינון ברכוז של 6%, חומצה רתינואית והידרוקורטזיון או דקסהמתזון . נראה שהטפול שצינת ("הקוקטייל") הינו התערובת של קליגמן. זהו הטפול המקובל ואין סיבה להלחץ ממנו. ברור שאם תמשיכי ליטול גלולות יתכן שהתגובה לטפול לא תהיה מספיק טובה. ניתן לטפל גם בקיץ ואין בעיה לטפל בפיגמנטציה גם כשמתרחקים מתקופת ההריון . מלזמה לעתים עוברת בהדרגה אף ללא טפול כשמתרחקים מההריון אולם את נוטלת גלולות כך שממשיך להיות גורם מעורר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור