אקנה ופיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/02/2018 | 21:46 | מאת: יעל

שלום , אני עם צלקות אקנה ולאחרונה גם עם כתמי מלזמיה בלחיים, אני שוקלת לפנות לטיפול לייזר אך מאד חוששת מהלייזר , ראיתי שיש לייזר בשיטת fractional שנראה שהתאוששות ממנו מהירה, אך קראתי תגובות של אנשים שניסו ולא עזר להם בכלל ואף הרע להם את המצב. האם יש רופא/ מכון באזור ירושלים שאתה ממליץ לפנות אליו לטיפול? תודה

מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמה הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפולים הותיקים לצלקת אקנה דוגמת פילינג עמוק וכו' היו לעתים קרובות מאכזבים. לעתים משלבים טפולים. הטפול העיקרי כיום בצלקות אקנה הינו בגלי רדיו (ניתן לשלב טפול זה עם שחרור הצלקות מהרקמה שמתחת -SUBCISION). טפול זה קל למטופל. בדרך כלל גלי רדיו אינם מחמירים פיגמנטציות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור