כתמי פיגמנטציה על הידיים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/02/2018 | 10:45 | מאת: ניקי

מה הטיפול הביתי /תרופתי שנחוץ להבהרת כתמי פיגמנטציה על הידיים מחמת גיל מבוגר

האם המדובר בכתמים חומים בגבות הידיים בגיל מבוגר? כנראה שמדובר בכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) .אלו כתמים המופיעים בעקבות חשיפה מתמשכת לשמש במשך שנים רבות. הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי טפול (טפול פשוט וזול אך עלול להותיר אזורים בהירים) או ב- IPL (קרן אור מרוכזת)) או בלייזר לנגעים פיגמנטרים.

ותוספת למה שכתבתי: הגנה קבועה משמש עשויה לעור במניעת החמרה. לחומרי הבהרה דוגמת הידרוקינון אין השפעה משמעותית קבועה על כתמי השמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור