קרם הגנה שאלת המשך----------

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

03/10/2017 | 16:52 | מאת: שמשיה

לפי הפרסומים קרם ההגנה עלול פרדוכסלית לגרום לסרטן העור. מה דעתך על כך ומה הפתרון במקרה זה אם אינני מעונינת להעלות את ההסתברות שלי לכך...? תודה

הרושם שהעבודות שנעשו לא היו ברורות מספיק ואין ספק שקרם הגנה נגד שמש עוזר כנגד כויות שמש ואף עוזר גם למניעת מלנומות . עם זאת יש מספר נקודות שחיבים לצין: יש צורך בקרמים להגנה משמש שהינם בעלי מקדם רחב (גם UVB וגם UVA_. רצוי להימנע מקרמים שהינם על בסיס PABA. יש צורך בקרמים בעלי השפעה טובה לא רק לגבי UVB אלא גם לגבי UVA. הבעיה בשימוש בקרמים לשיזוף, היא שהם עלולים לפתות את המשתזפים להישאר זמן ממושך בשמש, אולם ההטבה הינה רב ב -UVB ולא ל- UVA.,

ההגנה על ידי קרם הגנה אינה מלאה,(קודם כל לגבי UVA ) כך שצריך להשתדל, בנוסף לקרם הגנה, גם להימנע מחשיפה לשמש .

14/10/2017 | 14:33 | מאת: שמשיה

ברור עכשיו יותר. תודה רבה!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור