פיגמנטציה בעקבות ניתוח באף

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/02/2018 | 21:11 | מאת: לוני

שלום רב, לפני שנתיים עברתי ניתוח אף. כנראה שבעקבות שימוש במשקפיי ראיה, הופיעה פיגמנטציה (סימן v בהיר). הדבר מפריע לי מאוד. רופא עור המליץ לי על תמיסה רוקחית המורכבת מ: YDROQUINONE 6%, TRETINOIN 0.05% למשחה לא היו תוצאות. מה דעתך? האם מינון גבוה יותר יוכל לעזור? או שסיכוי נמוך? והאם היית ממליץ על טיפול בלייזר? (אפשרי בכלל לטפל בליזר במשטח נרחב באף..?) האם יהיו לכך סיכונים? תודה רבה!!

צריך לבדוק אם מדובר בפיגמנטציה לאחר דלקת או פשוט אזורים בהירים יותר בעקבות פחות חשיפה לשמש. התערובת של קליגמן (שקיבלת) יכולה לעזור (בדרך כלל לאחר חודש - חודשיים) וניתן גם לעלות ברכוזי ההידרוקינון בתערובת (כמובן רק בהנחיות רופא עור).

כמובן האזורים הבהירים הם כאלו שלא נחשפו לשמש. המונח הנכון , היפופיגמנטציה. פחות פיגמנט. כמובן השמוש בקליגמן במקרה כזה הינו לאזורים הכהים (לא לאזורים הבהירים), להוריד את כהותם.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור