קליגמן מחמיר את הפגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/02/2018 | 02:15 | מאת: חיים

1. השתמשתי במשחת קליגמן במשך חודשיים...עשיתי הפסקה של חצי שנה האם אפשר להתחיל שוב עם השימוש או שפג התוקף? (כתוב 3 חודשים) 2. באיזור שמרחתי את המשחה צבע העור ניהיה כהה - ממש חום, האם לעצור את השימוש או להמשיך בכל זאת? (אגב הצבע הכהה לא נעלם כמעט חודש מהעור)

אפשר להתחיל שוב טפול בתערובת של קליגמן אך התערובת נוטה להתקלקל לאחר מספר חודשים. שמירה שלה בתנאי קרור קפדניים עוזרת להאריך את משך יעילותה. לעתים יש חולים הרגישים להידרוקינון. נגרמת דלקת באזור המריחה ולאחר מכן באזורי הדלקת נגרמת פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להיגרם פיגמנטציה מההידרוקינון אבל הדבר עלול לקרות במנונים גבוהים הרבה יותר ובשמוש לתקופות ארוכות (לא מספר חודשים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור