טיפול בפיגמנטציה שאלה לגבי תרכובת גליקמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/01/2018 | 19:19 | מאת: מיכל

האם לאחר טיפול בתרכובת גליקמן הכתמים עלולים לחזור? שאלה נוספת היא אם אני מפסיקה טיפול באמצע הכתמים מתרבים או שהמצב ישאר כמו שהוא?

התערובת של קליגמן ניתנת לסוגים שונים של פיגמנטציה ועוזרת להפחית יצור מלנין באזור הפיגמנטציה. אם מפסיקים הטפול באמצע והגורם לפיגמנטציה עדיין קים (במלזמה הגורמים העיקריים הינם הריונות או גלולות למניעת הריון. בפיגמנטציה שלאחר דלקת הגורם הינו דרמטיטיס מגורם כלשהו) ברור שהפיגמנצטיה עלולה לשוב ולהחמיר. לעתים הגורם כבר חלף ואזי לא תהיה הופעה או המרה חוזרת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור