פורום פיגמנטציה - כתמי עור

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
כתמים על פני העור מהווים בעיה שכיחה, בעיקר בנשים, וגורמים להפרעה אסתטית קשה. היות וישנם סוגים שונים של כתמים, חשוב מאוד הן אבחון הבעיה והן זיהוי הגורמים המחמירים. הגישה הטיפולית כיום הינה, מצד אחד זיהוי הגורמים לכתמים (וניסיון להימנע מהם) ומצד שני טיפול בפיגמנטציה הקיימת. קיימים היום טיפולים רבים ושונים לכל סוגי הכתמים על פני העור: מחומרים שונים המפריעים לייצור המלנין (הפיגמנט החום בעור) או חומרים המפרקים מלנין יחד עם הגנה משמש, עד מכשור מתקדם היכול להועיל בפרוק וסילוק הפיגמנט. למרות שברוב המקרים המאובחנים ומטופלים בצורה נכונה ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה, לעיתים אנו נתקלים במקרים קשים ועמידים לטיפול. במקרים אלו יש לעיתים צורך בשילוב של טיפולים שונים וביצירתיות למציאת הטיפול הפרטני המתאים. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות לגבי כתמים על פני העור באבחון ובמתן מידע ולגבי גישות טיפוליות. לכניסה לפורום לחצו כאן.
996 הודעות
964 תשובות מומחה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור

22/01/2016 | 08:08 | מאת: צחי

שלום עקב פצעים בישבן וקצת בפנים נשרם לי לקחת ראוקטן ע"י רופא עור. שראיתי מה נאמר על התרופה ומה תופעות הלוואי שלה נורא נבהלתי ואני מאוד פוחד לקחת אותה (יש לציין אני מעל גיל 35) האם תרופה עם תופעות לוואי כאלו לא אמורה להנתן רק כקו אחרון במקרים קיצוניים? נאמר לי לקחת כדור של 20מ"ג פעמיים בשבוע ל 3 חודשים - האם מינון כזה אמור למנוע את תופעות הלוואי? האם לקיחת התרופה מצדיקה את הנזק שהיא גורמת? בנוסף הבנתי שאסור לעשות שום טיפול קוסמטי כגון ליזר להסרת שיער או טיפולי פנים אצל קוסמטיקאית האם זה נכון גם למינון הנ"ל ואם כן מתי מותר לחזור לעשות טיפולים אלו? האם טיפולי IPL (אינפרא אדום) בפנים ו/או בגוף גם כן אסורים או שרק טיפולי ליזר אסורים? אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר ולומר האם החששות אכן מוצדקים ואכן עדיף להימנע מתרופה זו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המנון שקבלת נמוך מאוד והסכון לתפועות לואי שצינת נמוך מאוד. גם במנונים אלו רצוי לא לעשות לייזר להסרת שיער (למרות שהרושם שבמנון כזה הסכון הרבה יותר קטן). התכשיר יעזור לפצעי בגרות בפנים. נגעים מודלקים בישבן בדרך כלל הינם FOLLICULITIS (זה לא מקום של אקנה) ובדרך כלל הטפול ברואקוטן לא ישפיע עליהם. התרופה ניתנה לא רק במקים קצוניים. גם במקרים מתמשכים של אקנה בחומרה בינונית בהם יש צורך בטפול אנטיביוטי דרך הפה לתקופות ארוכות מומלץ לקחת רואקוטן (או קורטן) וכדי לנסות להביא לרפוי קבוע. יובש בשפתיים ובריריות ועליה של רגישות לשמש יש בכל אלו הנוטלים את התרופה אך דוקא אלו תופעות לואי לא נעימות אך לא מסוכנות. התכשיר טרטוגני ובנוסף יש תופעות לואי נדירות העלולות להיות מסוכנות וחשוב להכיר אותן ( יתר לחץ תוך גולגתי, דכאון או חרדה). אני ממליץ לך להיכנס לאתר שלנו (ד"ר ורנר) ויש שם במדור מחלות מאמר שכתבתי על טפול ברואקוטן או קורטן).

21/01/2016 | 11:53 | מאת: ציפי

שלום לך רציתי לברר שאני מורחת אדפרין 0:1 אחוז אז אני לא מתקלפת ושאני מורחת רטאויט 0:05 אחוז אני כן מתקלפת מה עדיף למרוח ואיזה משחה יותר יעילה רטאויט או אדפרין להצערת העור ולכתמים והאם זה טוב שיש קילוף מה את ממליצה לתשובתך אודה ומה יש תחליף לאזומד כי כבר לא נמכר אזומד ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדפרין ורטאויט דומים במנגנון פעולה (שניהם רתינואידים , דומים לויטמין A). שתיהן בעלות פעילות דומה להצערת העור (כנגד קומטוטים עדינים). עדיף להשתמש בתכשיר שאינו גורם לקלופים (בשניהם עלית רכוז תגרום לקלופים אבל זוהי תגובת לואי ואין בה צורך). אזומד הינו הידרוקינן (יש 2% ו 4%. ) גשי לרופא העור שלך והוא יכול לרשום לך רצפט להכנה.

נכון לעכשיו משתמשת רק בגליקמן ולא רואה שינוי דרמטי. אני מעוניינת להתחיל להשתמש גם בקרם אלור במהלך היום. האם השילוב הנ"ל מסוכן? האם כדאי להפסיק את השימוש בגליקמן לחלוטין ולהשתמש רק בתחליב של "אלור"? במידה וכן, האם אפשר להשתמש בתחליב גם בבוקר וגם בלילה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

את יכולה להשתמש בשניהם. הם עובדים במנגנון שונה ולכן פעולתם הינה אדיטיבית (מצטרפת). קליגמן מונע יצירת פיגמנט ואלור מיועד לעזור בפרוקו.

18/01/2016 | 07:17 | מאת: שרון

שלום, עקב פצעים בפנים ובאזורים אחרים בגוף רופאי עור נתנו לי משחות כגון בטא קורטן G , משחה דומה בשם דיפרוגנטה, אפלומיצין וכ"ו (לא בבת אחת כל פעם כשיש משהו רושמים משחה מהסוג הנ"ל). בכל מקום רואים אזהרות גדולות משימוש במישחות כאלו (במיוחד בפנים) עקב הסטרואידים (קורטיזונים) שבהן ובכל זאת שלו המשחות שרופאי עור רושמים ומנחים להשתמש. אם כך אודה אם אשפר לקבל הבהרה לנושא זה שכן זה נורא מטריד מנותנים לך משהו שיכול לעשות נזק בלתי הפיך ומסוכן ומצד שני זה ניתן ע"י רופא אמור ליהיות המומחה בתחום ומטתו לרפא ולא להסב נזק - האם הרופאים פשוט רושמים משהו שיעזור בטווח הקצר כדי אולי "להפטר" מהמטופל ללא כל חשיבה קדימה על ההשלכות של זה אח"כ? אם עדיף להמנע מהי התחלופה להן שלא תזיק מצד אחד אבל כן תעזור מצד שני

לקריאה נוספת והעמקה

משחות קורטיזוניות (בבטהקורן G דיפרוגנטה יש קורטיזון חזק ובאפלומיצין יש קורטיזון חלש) יכולות לעשות תופעות לואי שונות במריחה שלהן. ספיגה סיסטמית של הסטרואיד - הסיכון קטן ביותר (אלא אם משתמשים בכמויות גדולות של קורטיזונים חזקים לאורך זמן). שנויים מקומיים ממריחה מקומית - הסכון הינו ממריחה מתמשכת של קורטיזונים, בעיקר חזקים, על אזורי עור עדין. עור דק ואטרופי, יצירת נימים מרובים, הצמחת שיער או יצירת פסי מתיחה ועוד. עם זאת יש צורך בשמוש מתמשך , בדרך כלל מעל מספר שבועות , בצורה מתמשכת ובדרך כלל מקורטיזונים חזקים. כאמור הסיכון גבוה יותר באזורי עור פנים או כור עדין בקפלים.

הבהרת נמשים וכן כיצד להגן על הה עור ולהימנע.

לקריאה נוספת והעמקה

הגנה משמש עשויה להבהיר נמשים (קרם הגנה עם מקדם הגנה של 20 ומעלה, מריחה פעמיים ביום, בוקר וצהריים). הסרת נמשים יכולה להעשות על ידי טפול ב- IPL מתאים או לייזר מתאים.

29/12/2015 | 19:10 | מאת: ריטה

שלום, האם רטויט עלול לייצר שיעור יתר במקרה של בעיה הורמונלית? האם קליגמן ללא המרכיב הקורטיזוני (נוגד דלקת)- עלול גם הוא לייצר את הרעה הזו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רטהויט (חומצה רתינואית) אינה גורמת לשיעור יתר. בעיות הורמונליות עלולות לגרום לשעור יתר אך לכך אין קשר לרטהויט. קליגמן ללא המרכיב הקורטיזוני אינו כרוך בסיכון לגרימת שיעור יתר. המרכיב הקורטיזוני (שהינו קורטיזון חלש ביותר) עלול בטפול מתמשך (מעל מספר חודשים) לגרם לשעור יתר. אם הקליגמן ניתן מעל מספר חודשים רצוי להסיר ממנו את המרכיב הקורטיזוני .

09/12/2015 | 15:52 | מאת: שולה

האם סרום שמן לפנים - כמו שמן אובליפחה + רוז היפ או למשל שמן משקם של פלקסיטול אכן יעיל לעור הפנים ויכול לעזור בשיקומו, השיפור צלקות ולפיגמנטציה? האם סרום כזה מתאים ויכול לעזור גם לסובלים מפצעונים דמויי אקנה (דלקת זקיקי השיער או אקנה ממש) או שמבקרה כזה שמן רק יכול להזיק? האם אפשר לקבל באופן כללי התוויות למתי כדאי ולמה נועד סרום שמן לפנים של שמנים טבעיים?

לקריאה נוספת והעמקה

סרום לפנים יכול לעזור לשיפור מרקם העור בעיקר כנגד התיבשותו. בחלק מהסרומים יש מרכיבים שהינם בעלי פעולה של ANTI AGING (נגד הזדקנות) דוגמת נוגדי חמצון וכו'. אין לסרום השפעה משמעותית בכל הבעיות שצינת.

08/12/2015 | 00:55 | מאת: אנה

לפני 6 שנים עף עלי גיץ של סיגריה לפנים וזה עשה לי חור בפנים עמוק, האם יש אפשרות לטפל בזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנה צריך לראות את הצלקת כדי לתת תשובה . אפשרויות הטפול הינן בכריתת כל הנגע הצלקתי ושחזור (נעשה רק על ידי פלסטיקאי) או טפול בגלי רדיו או חומרי מלוי, או שלוב שלהם (כמו בצלקות אקנה) . פני ליעוץ אצל רופא עור או פלסטיקאי העוסקים בטפולים אלו.

01/12/2015 | 21:04 | מאת: נטעלי

שלום ותודה מראש על העזרה! אני בת 29, וסובלת ממלסמה בעקבות שימוש בגלולת הריון מסוג יאז, מאז שלקחתי אותה( 3 שנים) אני נאבקת בפגמנטציה באמצעות נוסחות קליגמן במינונים שונים שלצערו לא יצרו שיפור בפיגמנטציה והרעו את המרקם של העור. כמובן שהפסקתי ליטול את הגלולה או כל גלולה למניעת הריון ,אני משתמשת בקרם הגנה וכובע בכל חשיפה לשמש ואני מורידה שיער באיזור השפ בפינצטה ולא בשעווה. לאחר שנואשתי מהמשחות אני מבררת לגבי טיפול לייזר כמענה לבעייתי. היו רופאים שטענו שטיפול לייזר אינו עוזר למלסמה ומאידך קראתי שקיימת הבחנה בין שני סוגי מלזמות-מלסמה מהסוג האפידרמלי או מהסוג המעורב, אשר אינן מגיבים תמיד לטיפולי לייזר, ולעתים הם עלולים אף לגרום ליתר-פיגמנטציה שאחרי דלקת (PIH), לכן טיפול זה לא יומלץ. לעומת זאת, יש ראיות לכך שמלסמה מהסוג הדרמלי עשויה אכן להגיב טוב יותר לטיפול לייזר. כן, אני שוקלת לעשות הסבה וללמוד רפואת עור אחרי שנברתי בעניין כל כך הרבה.. אבל צחוק בצד, הכתמים העקשנים על פני מאוד משפיעים על מצב רוחי. מה ידוע לך על טיפול לייזר למלסמה? מה יעילותו? מה הסיכונים? והאם קיים מכשיר ספציפי המומלץ למלסמה? מה שמו?

לקריאה נוספת והעמקה

א ידוע לי על כך שמלזמה דרמלית מגיבה לטפול לייזר טוב יותר ממלזמה אפידרמלית. אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדול אך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור. יש מכשירי לייזר ו- IPL שונים המשמשים לטפול במלזמה. אני מציעה לך לפנות לרופא עור מומחה העוסק בטפולים אלו ליעוץ. ד"ר אינס ורנר

לא ידוע לי על כך שמלזמה דרמלית מגיבה לטפול לייזר טוב יותר ממלזמה אפידרמלית. אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדול אך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור. יש מכשירי לייזר ו- IPL שונים המשמשים לטפול במלזמה. אני מציעה לך לפנות לרופא עור מומחה העוסק בטפולים אלו ליעוץ. ד"ר אינס ורנר

26/11/2015 | 17:19 | מאת: נטשה

וסובלת ממלסמה בעקבות שימוש בגלולת הריון מסוג יאז, מאז שלקחתי אותה( 3 שנים) אני נאבקת בפגמנטציה באמצעות נוסחות קליגמן, לצערי ללא שיפור.. כמובן שהפסקתי ליטול את הגלולה או כל גלולה למניעת הריון ושאני משתמשת בקרם הגנה וכובע בכל חשיפה לשמש. אני מבררת את לגבי טיפול לייזר כמענה לבעייתי. מה ידוע לך על טיפול כזה? מה יעילותו? מה הסיכונים? והאם קיים מכשיר ספציפי המומלץ למלסמה? מה שמו?

לקריאה נוספת והעמקה

אין הסכמה לגבי טפול בלייזר מסוימים או IPL למלזמה. בשנים האחרונות עם התפתחות הלייזרים ומכשירי ה- IPL יש עליה בתומכים בטפולים אלו למלזמה שאינה מגיבה לחומרים מבהירים בלבד. קודם כל צריך לזכור שגם אם נעשה טפול ב- IPL (אור מרוכז) או בלייזר חובה לצרף אליו טפול בהידרוקינון או חומר מבהיר אחר. ולגבי עצם הטפול במלזמה ב - IPL או לייזרים: לייזרים או מכשירי IPL מסוגלים לפרק הפיגמנט ולהביא לשיפור גדולאך חשוב לזכור שלחולי מלזמה יש נטיה ליצור מוגבר של פיגמנט ואם לא יטופל עודף היצור על ידי חומרים מעכבי יצור מלנין (דוגמת הידרוקינון) הבעיה תחזור.

19/11/2015 | 09:36 | מאת: שרונה

קיבלתי מקוסמטיקאית חומצות אזלאית (20%) ולקטית 10% לשימוש יומיומי (אפילו בוקר וערב) לשיפור העור לפיגמנטציה ולחיזוקו. לאחר מכן נתקלתי במאמר שטען שממש לא מומלץ להתשמש בחומצות כי עלול להגרם יותר נזק מתועלת כגון הדקקות של העור וגםהאפקטיביות שלהן היא מועטה - המאמר טען שאם לעשות משהו אז עדיף פילינג אצל רופא בצורה מסודרת ולא לסכן את העור עם חומצות שהתועלת שלהן בספק וגורמות לנזק. האם זה נכון האם להמנע מהחומצות שו שאפשר להשתמש ולא צריך לחשוש - אם אפשר מה התדירות המומלצת כך שלא יגרם נזק?

לקריאה נוספת והעמקה

את יכולה להשתמש בתכשירים שקבלת. אולי כדאי בתחילה לאזור מוגבל.

18/11/2015 | 15:44 | מאת: שי

איזה סבון עדיף למניעה ולטיפול עבור מצב בו יש נטייה לפצעים בפנים (בעיקר בעקבות גילוח אבל לא בהכרח) - המליצו לי פעם על צטפיל וראיתי שיש סבון של דר עור שנקר פוקוליטי ויש אדרמה האם אפשר לקבל מי מהם עדיף (או לפחות ממי להתחיל) כי מדובר בתכשירים יחסית יקרים. בנוסף האם חומצה לקטית ו / או אזלאית יכולים לעזור לפצעים בפנים ופגמנטציה שנוצרה לאחר מכן. האם השימוש בהם הוא גם במצב שהעור מגורה או רק אחרי שהעור הבריא אחרת זה רק עלול להחריף את הגירוי?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי במקרה כזה להשתמש באופן קבוע בתכשיר אנטיביוטי הפועל גם כנגד דלקות זקיק שיער וגם כנגד הדלקת הנגרמת מסביב לפקקי החל.פצעי בגרות (לדוגמא ג"ל זינדהקלין).

11/11/2015 | 07:03 | מאת: שלומי

עור הפנים שלי נוטה לפצעים (לא חושב שזה אקנה - אולי לדקת זקיק השיער או סתם עור ממש רגיש) אבל התכשירים היחידים שיש לטיפול מיועדים לאקנה - האם הם מתאימים גם למצב כזה? יש לציין שהעור שלי גם נוטה ליובש ורוב התכשירים לשטיפת הפנים מחמירים זאת בצורה קיצונית ואני כבר לא יודע מה לעשות - האם אקניל שרשום עליו למשל שהוא לא אמור ליבש יכול לעזור? אני מרגיש שאני נופל בין הכסאות בכל הנוגע לתכשירים שאולי אמורים לעזור. אודה מאוד על ייעוץ והמלצות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם המדובר בפצעונים האבחנה המבדלת הינה בין פצעי בגרות (אקנה) לבין דלקת זקיקי שערות (פוליקוליטיס). אנטיביוטיקה טובה לשניהם הינה קלינדהמיצין (תמיסת דלגיס). קלינדהמיצין מצוי גם בתכשיר לאקנה, זינדהקלין. אם המדובר בדלקת עור יש צורך למצוא הגורם (אולי גירוי או אלרגיה לחומר מסוים וכו'). כדאי שתיבדק שוב אצל רופא עור.

10/11/2015 | 06:43 | מאת: דנה

האם אחרי טיפול לייזר בצלקת לשיפור מראה העור מומלץ להמשיך לשים את גל הסיליקון או שזה יזיק? באופן כללי מתי נגמר שלב התפתחות הצלקת - כלומר באיזה שלב (אחרי כמה זמן מהפציעה) ניתן לדעת האם הצלקת תיהיה שטוחה או שהיא תגדל ותחרוג מהגבולות - והאם זה אומר שמבשך כל זמן זה צריך להשתמש בסיליקון?

לקריאה נוספת והעמקה

תוך כ- 2-3 חודשים ניתן לראות סימני צמיחת צלקת היפרטרופית. לגבי שמוש בסיליקון לאחר טפול בלייזר אינני מכיר עבודות על כך אולם הגיונית נראה שיכול לעזור.

04/11/2015 | 08:14 | מאת: גל

אני בת 42 וקיבלתי מהרופא רטאויט 0.05 לטיפול בכתמי שמש קטנים שהופיעו לי לאחרונה. קראתי שיש למשחה גם השפעה מסוימת של נחלקת העור והקטנת נקבוביות. הרופא המליץ למרוח רק על הכתמים. האם ניתן למרוח על כל הפנים. אני לא סובלת מעור רגיש והעור שלי בדרגת בהירות בינונית.

לקריאה נוספת והעמקה

כטפול לקמטוטים ניתן למרוח על כל העור. צריך לזכור שרטהויט ברכוז כזה יכול לגרום לאודם וקלופים וכדאי להתשמש בו בזהירות. לכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) מתאים טפול ב- IPL או בלייזר לנגעים פיגמנטרים . אלו יכולים לעזור הרבה יותר מרטהויט (שהשפעתו במקרים אלו קטנה, אם בכלל). חשובה כמובן גם הגנה קפדנית משמש.

03/11/2015 | 07:09 | מאת: דינה

עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה? בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

צלקות עובר התבהרות וככוץ והדבר יכול לקחת גם חצי שנה. כדאי שתתיעץ עם הרופא שעשה לך את נתוח המוס ולפעול לפי ההנחיות שלו. אם מורחים קלוקוט אין צורך בחבישה נוספת.

03/11/2015 | 06:59 | מאת: שי

לרופא שלום, יש לי עור מאוד בעייתי בפנים ובכילל, מדי פעם יש לי פצעים בעיקר אחרי גילוח וזה ממש נורא - גם לא להתגלח זה לא פתרון כי אחרי זמן גם מתחילים פצעים סביב זקיקי הזקן ואז זה אפילו יותר גרוע. האם יש איזושהי דרך לטפל בזה ולמנוע את התופעה (איזו משחה או משהו?) או שזוהי גזרת גורל אכזר שאין דרך ממשית לטפל בה? נ.ב. נתנו כל מני משחות כמו אפלומיצין או בטאקורטן G אבל זה לא ממש עוזר וגם אם קצת עוזר אלו לא משחות שנתן להשתמש קבוע ובטח שלא בפנים לפי מה שאני מבין... בתודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי הרושם הראשוני שיש לך דלקות של זקיקי שיער בפנים (פוליקוליטיס ) או פצעי בגרות (אקנה). ממליץ לך להיבדק אצל רופא עור . כדאי לטפל בתכשיר המכסה את שני הגורמים גם יחד (לדוגמה,מריחת ג'ל זינדהקלין כל לילה לכל הפנים) ויש סבירות גבוהה שניתן למנוע את הופעת ה"פצעונים".

05/10/2015 | 17:19 | מאת: עמי

שלום רציתי לדעת בבקשה מה אני יכול לעשות לכתמים בפנים הנוצרים בעיקר מפצעים אני בן 45 כהה עור והרבה בשמש

לקריאה נוספת והעמקה

בבעלי גון עור כהה קימת נטיה ליצירת פיגמנטציות באזורי דלקת. בפיגמנטציות אלו ניתן לטפל בחומרים מבהירים, בדרך כלל על בסיס הידרוקינון (הידרוקינון לבד או הידרוקינון בתערובת של קליגמן) וכמובן חשובה הגנה קפדנית משמש (פעמיים ביום). חשוב למנוע את הפצעים הגורמים ליצירת הפיגמנטציות. אם אלו פצעי בגרות יש תכשירים שונים לכך ואם הבעיה מתמשכת וקשה ניתן אף לתת טפול באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן) ולנסות להשיג רפוי מלא (אם לא יהיו פצעים, לא תהינה פיגמנטציות)

02/10/2015 | 12:18 | מאת: עזני בני

דר' אהוד ורנר שלום רב! בשנים האחרונות ,אפילו לא שמתי לב מתי, הופיעו אצלי כתמי פיגמנטציה בעור הרגלים.רציתי לברר מה ניתן לעשות לפתרון הבעיה. בתודה מראש:עזני בני.

לקריאה נוספת והעמקה

פיגמנטציות ברגליים יכולות להיות מסיבות שונות: לעתים אחרי דלקות עור (מסיבות שונות) יכולות להוצר פיגמנטציות , (בעיקר בכהי עור (קרויה POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION) , הן יכולות להיות קרטוזות סבוראיות שטוחות ( גידולי עור שפירים שטוחים המופיעים בעיקר מגילאי הארבעים) והן גם יכולות להיות כתמי שמש (בעיקר בשוקיים). צריך להבדק אצל רופא עור לאבחון ובהתאם לכך הטפול.

01/10/2015 | 14:13 | מאת: איתי

שלום רב. הנני בן 25 סובל מאקנה עקב כך הלכתי לרופאת עור שהמליצה לי על כדור פעם ביום של מינוצקלין 100 מ"ג . שמתי לב בפורמים שונים שאסור להיחשף לשמש עקב נטילת הכדור.האם הדבר נכון? ואם כן מה עליי לעשות? העבודה שלי היא בחוץ. שאלה שנייה האם אסור לאכול תכדור סמוך לאכילת מוצרי חלב? (יש לציין שהרופאת עור לא אמרה לי שאסור לי להיחשף לשמש ושאסור לאכול מוצרי חלב סמוך לנטילת התרופה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי נטילת המינוציקלין עם מוצרי חלב עלולה לגרום לכך שחלק מהמינוציקלין לא יספג ( לעתים אפילו עד כ- 30% עלול שלא להספג). מינוציקלין בדרך כלל לא מגביר רגישות לשמש בצורה משמעותית (בנגוד לדוקסילין ולטבהציקלין השיכים אף הם למשפחת הטטרהציקלינים). רק במקרים קצוניים של חשיפה כבדה לשמש עלולה להוצר בעיה. אם תשים קרם הגנה כל 4 שעות אתה יכול ליטול מינוציקלין בלי חשש לבעיה.

16/09/2015 | 06:37 | מאת: רונית

מעתי שיש אפשרות להסיר שומות בולטות בעזרת גלי רדיו - לעות לייזר שלפי מה שהבנתי לא יכול להסיר שומות בולטות ובנוסף הבנתי שבגלי רדיו התוצאה (לפחות מבחינה אסתטית) יותר טובה גם מלייזר. כמובן שהכוונה לשומות שבבדיקה של רופא לא נראו חשודות. האם הדבר נכון? אם כן האם ידוע היכן ובאילו תנאים ניתן תבצע הסרה של שומות בטכניקה הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שומות בולטות שפירות ניתן להסיר עם גלי רדיו. גם עם לייזר ניתן להסיר שומות בולטות שפירות אך הרושם שלי שהתוצאות בגלי רדיו טובות יותר וגם הטפול זול יותר. שומות מתאימות לטפול זה רק אם ניתן לדעת בודאות מלאה שהינן שפירות. ניתן לבצע טפול זה אצלי במרפאה בקרית אונו (קניון קרית אונו , טלפון 6353183 ) או ברחובות ( טלפון 08-9452284). העלות 700 שח לשומה.

16/09/2015 | 00:51 | מאת: שני

רציתי לדעת מה דעתך על הטיפול בסימני מתיחה באמצעות הזרקת פחמן דו חמצני , האם זה יעיל ? האם זה עובד על סימני מתיחה ישנים? האם יש לזה תופעות לוואי שליליות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על תוצאות הטפול בסימני מתיחה באמצעות הזרקת פחמן דו חמצני.

10/09/2015 | 02:29 | מאת: לינוי ב

האם לייזר או טיפול פילינג יכול לסייע להעלים כתמים אדומים על הפנים כתוצאה מאקנה שהיה בעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינוי כתמים אדומים בפנים לאחר אקנה יכולים להיות נימי דם באזור שהיה דלקתי או הצטלקויות העשירות בכלי דם. כדאי לחכות לפחות חצי שנה - שנה מאחר ולעתים קובות כלי הדם מתכוצים ויש התבהרות של המקום ואין צורך בשום טפול. אם לאחר תקופה זו יש עדיין רבוי של נימים או התרחבות שלהם הגורמת לאודם ניתן לטפל בלייזר לכלי דם או ב- IPL לכלי דם.

02/09/2015 | 15:45 | מאת: גל

האם לייזר (שזה בעצם קרן אור) וטיפול פוטודינמי הם אותו הדבר או שמדובר ששני דברים שונים ? אם שונים למה מיועד כל סוג ואם יש חפיפות מי עדיף - מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם על פני השני?

לקריאה נוספת והעמקה

טפול בלייזר וטפול פוטודינמי הינם טפולים שונים לחלוטין. טיפול פוטודינמי (PDT) בעור הינו טפול בו מתבצע ריגוש של פוטוסנסיטייזר בעור (חומר רגיש לקרינה באורך גל מסוים), בדרך כלל פורפירין, באמצעות אור נראה בנוכחות חמצן. התהליך הפוטודינמי יוצר מולקולות חמצן ראקטיביות שגורמות להרס תאים ברקמת המטרה. בטפולים בעור בדרך כלל מורחים ALA או METVIX על פני העור. אלו נספגים וברקמת המטרה הופכים לחומר שיכול לעבור רגוש מקרינה ולהרס רקמה בצורה סלקטיבית תוך פגיעה מנינימלית ברקמה בריאה. השמוש העיקרי בעור הינו לטפול ב BOWENS DISEASE, ב- SUPERFICIAL BCC ובקרטוזות סולריות. לייזר הוא התקן הפולט אור קוהרנטי, מונוכרומטי (בתחום צר של אורכי גל ( ומקביל (בעל פיזור נמוך). לייזר יכול לאדות רקמה בה הוא פוגע . ישנם לייזרים דוגמת CO2 LASER הפוגעים ברקמה וגורמים להרס שלה (בשמוש בעור לטפול ביבלות) . לייזרים אחרים פועלים באורכי גל המתאימים לפיגמנט או לכלי דם ומשמשים בהתאמה לטפול בנגעים פיגמנטרים או בנגעים של כלי דם.

21/08/2015 | 09:17 | מאת: ענבר

שלום רב, מזה כ 4 ימים משתמשת במשחת הבהרה שנתן לי רופא עור המכילה 4% הידרוקניון 1% הידרוקורטיזון, 0.025% רטינואיק ועוד מרכיב של 1% שאיני מצליחה לקרוא את מרכיבו בשל כתמים צהובים / חומים בצידי הפה (צבע עורי בהיר מאד והדבר מציק לי מאד). רציתי לדעת בבקשה מתי נראות תוצאות ניכרות לעין? ראיתי כי המשחה פגת תוקף אחרי 4 חודשים. האם יש תופעות לוואי כתוצאה מהשימוש? מספיק לשים כמות קטנה בלילה או ניתן למרוח את התרכובת בנדיבות ללא חשש? אני מקפידה להימרח בקרם הגנה בעל spf 50 כל כמה שעות. תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מורחת רק בחורף רטין a בשילוב הידרוקינון , הרופא שלי לא מרשה לי בכלל למרוח את זה בקיץ , זה ממש לא אחראי !!

ותוספת לגבי ההערה של מימי: לא הייתי קורא לשמוש ברתין ברכוז של 0.025 בקיץ חוסר אחריות. רתין A יכול לגרום לגירוי עור והוא מגביר רגישות לשמש אולם רכוז של 0.025 אינו רכוז גבוה והסיכון לכך קטן. אם דואגים להגנה טובה משמש הסיכון לדלקת עור קטן.

התערובת של קליגמן הינו תכשיר המשמש להברת פיגמנטציות. היא מכילה הידרוקינון (ברכוזים שונים) , חומצה רתינואית (ברכוזים שונים) והידרוקורטיזון . בדרך כלל מתחילים לראות תוצאות לאחר מספר שבועות. תופעות לואי אפשריות: דלקת עור אלרגית להידרוקינון, גירוי עור מההידרוקינון (בד"כ ברכוזים הגבוהים יותר), גירוי עור מהחומצה הרתינואית (ברכוז שאת קבלת יכול להיגרם גירוי עור), ושמוש רצוף מעל מספר חודשים בהידרוקורטיזון יכול לגרום לתופעות לואי ממריחת קורטיזונים ( עור דק ושברירי, צמוח שיער, רבוי נימים).

04/08/2015 | 19:42 | מאת: אור

מה הסיבה לכתמי קפה לאטה מרובים שצצו פתאום בגיל 30 לפני שנתיים ורק מתרבים והופכים לפאצ'ים, אני בעלת עור בהיר הכתמים בצבע אדמדם חום ואינם מגרדים ברקע קונדילומה והרפס גנטילי חוזר ונשנה. האם יש קשר? האם בגילי אפשר לקבל נוירופיברוזיס (אין רקע משפחתי) או שזה אולי פטריית שמש?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להבחין קלינית בין כתמי קפה (CAFE AU LAIT) לבין פטריות שמש .אם יש אפילו שמץ ספק באבחון פנה שוב לרופא העור שהיית אצלו או לדיעה נוספת. ההופעה של כתמי קפה הינה בדרך כלל בגיל צעיר או במתבגרים.

01/08/2015 | 23:02 | מאת: ענבל

שלום, מזה כחצי שנה יצא לביתי פס לבן על האף. רופאת עור אבחנה את זה ( שכחתי את השם) ואמרה שזה נובע מהתעסקות עם האף ( קיפול וכו) השאלה מה עושים? זה ממש בולט ומאד לא אסתטי. תודה רבה חזור

לקריאה נוספת והעמקה

פס לבן יכול להיות אזור עם פחות פיגמנט. חוסר פיגמנט מוחלט (דהפיגמנטציה) אנחנו רואים במצבים שונים שהעיקרי בהם הינו מחלת ה- VITILIGO (בה יש אבוד פיגמנט). חוסר חלקי (היפופיגמנטציה ) יש במצבים רבים והשכיח שבהם הינו דלקת מסיבה כלשהי שגרמה להפרעה ביצירת פיגמנט. לפי התאור שלך ומה שאמר רופא העור שלכם נראה שאצלכם מדובר במצב השני (היפופיגמנטציה שלאחר דלקת). עם זאת כדאי לכם לחזור לרופא העור לבקורת ואם אינכם שקטים לקבל דיעה נוספת.

30/07/2015 | 21:56 | מאת: סי

שלום דוקטור, מזה מספר חודשים אני מבחינה במספר כתמים אדום/ חום בהיר בגב, מראה של כתמי לידה. ללא גירוי באזור. האם זה עלול להיות מסוכן? ממה זה יכול לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

האבחנה המבדלת יכולה להיות פטריות שמש ( יכולות להיות כ- PATCHS אדומים חומים עם קשקשת עדינה), דלקת עור מסיבות שונות עם יצירת פיגמנטציה משנית ועוד... לא נראה שמדובר במשהו מסוכן . כדאי להיבדק אצל רופא עור לאבחון מדויק.

21/07/2015 | 15:34 | מאת: רותם

שלום, אני עושה טיפולי לייזר ברגליים כבר שנתיים וחצי, עשיתי עד עכשיו 14 טיפולים ובחצי שנה האחרונה התחלתי לשים לב לכתמים כהים שמופיעים לי בעיקר ביריכיים . הכתמים בולטים בעיקר באור ובשמש במיוחד, אני מקפידה לא לחשוף את הרגליים לשמש. ניסיתי שמן נבט חיטה במשך חודש וזה לא ככ עזר לי. מה אפשר לעשות כדי להעלים את הכתמים? האם ישארו צלקות? להמשיך בטיפולי הלייזר כרגיל? )נשארו לי ארבעה טיפולים( תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ומדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת עקב טפולי הלייזר. כדאי להתיעץ עם רופא עור. בדרך כלל טפול בתערובת של קליגמן עוזר. כדאי לעשות הפסקה בטפולי הלייזר ולחדשים אחר כך בזהירות (ולודא שהם נעשים ללא דלקת).

21/07/2015 | 15:17 | מאת: רוזמרי

שלום, תודה על תשובתך הקודמת ובהמשכה- במידה ומדובר בפיגמנטציה עמוקה- האם קליגמן יכול לעזור או שיש תכשירים/ טכניקות אחרות שעשויות להיות יעילות יותר? האם ניתן בכלל לטפל בפיגמנטציה עמוקה? הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לעתים קליגמן עוזר חלקית. במקרים אלו לעתים גם שלוב של קליגמן עם קלוף עור (פילינג) עשוי לעזור. יש לייזר חדש לטפול בפיגמנטציה של חברת סינרון (PICO LASER). אין לנו ניסיון בטפול בו אולם יתכן והוא יכול לעזור בפיגמנטציות אלו.

19/07/2015 | 15:38 | מאת: קרן

שלום! הפסקתי נטילת גלולות (לקחתי שנה) ואז אחרי הפסקה של שלושה חודשים חזרתי לקחת. לאחר חודש בערך נהייתה לי פיגמנטציה בפנים מעל השפה, הייתי אצל כמה רופאי עור שנתנו לי משחות הבהרה. אני משתמשת בהן כל יום ומורחת קרם הגנה של לפחות 50spf אבל הפיגמנטציה רק נהיית כהה יותר. כבר חצי שנה שזה לא עובר לי. יש פיתרון לפני שאני פונה לטיפולים שעולים אלפי שקלים? האם זה קשור לגלולות ואני צריכה להפסיק לקחת אותן? תודה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמה הינו הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. ניתן לטפל בתכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר). לסכום, ברור שאת צריכה קודם כל להפסיק שמוש בגלולות.

18/07/2015 | 02:54 | מאת: ענת

מה הטיפול המתאים להעלמת צלקת קטנה ושטוחה בפנים כתוצאה מכוויה כימית דרגה 1 או 2

האם הצלקת עם צבע אדמדם או חום? מתי היתה הכויה שגרמה לצלקת? צלקות בדרך כלל הינן אדמדמות ועם הזמן (תוך כחצי שנה עש שנה) כלי הדם מתכוצים והן מתבהרות.

שלום רב! שמי גלית ולפני כ10 שנים לקחתי רואקוטן לטיפול באקנה. בעקבות חשיפה לא מבוקרת לשמש, כוויות והתקלפויות רבות נוצרו לי בכתפיים והמחשוף כתמי שמש דמויי נמשים. הדבר כמובן מפריע לי מאוד מבחינה אסטטית. האם ניתן להסירם? והאם לאחר ההסרה הם עתידים לחזור שוב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הרושם שמדובר בהופעת נמשים (FRECKLES) או כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES). הופעתם קשורה לחשיפה לשמש (לא קשורה לנטילת הרואקוטן). ודאי שניתם להסירם על ידי טפול באור מרוכז (IPL) או לייזר . בדרך כלל לאחר הסרה הם אינם חוזרים אך עם הזמן עלולים להופיע חדשים.

07/07/2015 | 11:26 | מאת: טליה

שלום ד"ר יש לי עור קשה וכהה בברך שמטופל כבר כחודש במשחה עם סטראואידים.כמו כן לפני כשבועיים שמתי לב שיש לי בבית השחי פיגמנטציה בצד אחד (משהו חדש שלא היה בעבר) האם מצריך טיפול ומה עושים בבקשה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הברך, מה היתה האבחנה בשלה ניתן הקורטיזון? אולי פסוריאזיס? אם יש היפרפיגמנטציה באזור ההמלצה הראשונה שלי היא להוסיף גם הגנה משמש, כל 4 שעות (אם המקום חשוף). לגבי בית השחי, צריך לבדוק מהי האבחנה. שתי האפשרויות העיקריות הינן פיגמנטציה לאחר דלקת כלשהי (וצריך לבדוק אם היתה דלקת מגורם כלשהו דוגמת דיאודורנט, ולהימנע ממנו) או פיגמנטציה על רקע גנטי (בעדות מסוימות בעיקר צפון אפריקאית ותימנית שכיחות פיגמנטציות כאלו). כדאי להתיעץ עם רופא עור.

05/07/2015 | 22:26 | מאת: ronit

סובלת מצלוליטיס בנוני. מה הטיפול הטוב והאמין ביותר לבעייתי בבקשה?

לקריאה נוספת והעמקה

הרושם שהטפול הטוב הינו גלי רדיו (לעתים בשלוב עם טפולים אחרים). בכל מקרה כדאי לך להתיעץ (מרפאת ד"ר אינס ורנר, קניון קרית אונו).

05/07/2015 | 22:24 | מאת: טליה

ערב טוב, טופלתי ע"י תרבינאפין, אינטרוונול וספורנוטקס. מוה שלא התמתי לפי הכללים אך לא היה שיפור באף תרופה - קרוב לשנתיים!!!!!!!!!!!למעט בספורנוקס. בדיקות הכבד שלי תקינות . כיום יש לי עדיין 5 צפורניים חולות ורוצה לחזור לספורנוקס.קראתי שאתה ממליץ דווקא על תריביאפין. מה עלי לעשות לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל צריך לבצע בדיקה לפטריה. לא כל בעיה בצפורנים הינה פטריה. יש גם "צרות" אחרות. כדאי לגרד מעט קשקת מצפון נגועה ולשלוח זאת לבדיקה .

05/07/2015 | 22:20 | מאת: נסיה

שלום, סובלת מסמניםוחורים כתוצאה של אקנה עם שימוש באפילציה שעשתה לי סימנים וגם מעט פגמנטציה... אני בת 40 ומחפשת מה לעשות ..קצת מיואשת כי כל רופא מוכר לי טיפולים כאלה ואחרים ומבטיח לי שזה יפתור את הבעיה...כאשר הולכת לאחר הוא סותר את קודמו. אשמח אם תמליץ לי מה לעשות כי לשפר את מראה הפנים שלי...נואשת! תודה ענקית

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש עדיין אקנה פעיל הטפל הטוב ביותר הינו איזוטרטינואין (רואקוטן או קורטן). אם יש רק שאריות מאקנה מולק (צלקות, פיגמנטציות) יש גם לכך טפולים שונים. לצלקות , שחרור הצלקות בדרכים שונות וגלי רדיו (אם את צריכה כתובת טובה פני למרפאה של ד"ר אינס ורנר בקניון בקרית אונו). לפיגמנטציות (כנראה פיגמנטציה לאחר דלקת) יש חומרי הבהרה. אם כבר היית בכל מיני כתובות שלא עזרו לך, פני ליעוץ למרפאה של ד"ר ורנר.

25/06/2015 | 19:00 | מאת: נעמי

שלום רב יש לי כתמי פיגמנטציה בפנים(צבע עורי בהיר מאוד) בעבר השתמשתי להבהרת הכתמים בחומצה אזלאית כלומר בסקינודרם, אך הפסיקו לייצר את המשחה. איזו משחה יעילה לעור עדין לטיפול בפיגצנטציה בחורף כמובן? ועוד שאלה במצח היה לי איזור של כתם קטן אך שמתי לצערי את החומצה האזלאית על שטח עור יותר גדול. החומצה האזלאית גרמה לעור להיות אדום מאוד ולכן הפסקתי , לאט לאט האיזור נרגע ומתבהר אך בפועל נראה יותר גדול ממה שהכתם היה בהתחלה. האם יכול להיות שבגלל האודם והמשחה הכתם גדל ?איזו משחה מומלצת לעור עדין שלא תחמיר את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

הטפול העיקרי לפיגמנטציה עדיין הינו במשחות המכילות הידרוקינון (לבד ברכוזים של 2 או 4 אחוזים) או ברכוז מעל זאת בשלוב עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון (נקרא התערובת של קלינמן). אם נגרמה דלקת מגורם כלשהו יש אפשרות לפיגמנטציה באותו מקום. פיגמנטציה המופיעה לאחר דלקת שנגרמה מגורם כלשהו (ממגע עם חומר כלשהו, ממחלה דלקתית ועוד) נקראת פיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION). ניתן לטפל בתכשירים מבהירים דוגמת קליגמן וחשובה הגנה קפדנית משמש.

22/06/2015 | 19:25 | מאת: רונה

שלום רב, עברתי לפני שנים מתיחת פנים חלקית והתפתחו צלקות הפרטרופיות בקדמת האוזניים. טופלו בהזרקות סטרואידים והשתטחו לגמרי. רציתי לטשטש את הצלקות בעזרת פיגמנטים קבועים. השאלה אם לא יעורר הפרטרופיה חוזרת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יצירת פיגמנטים קבועים בעור הינה פעולה הדומה ליצירת TATU. כל פעולה בשלב שהצלקת עדיין אדומה (בדרך כלל כשנה לאחר יצירתה) עלול לגרות את הצלקת ולעורר צמיחה שלה.

19/06/2015 | 17:00 | מאת: צופיה

שלום.. רציתי לשאול.. בחצי שנה האחרונה התחילו לי המון בעיות פיגמנטציה.. קראתי תגובות פה בבלוג והייתי רוצה לפגוש אותך לביקור רופא מומחה.. רציתי לשאול איך אפשר לקבוע תור?

לקריאה נוספת והעמקה

המרפאה בקניון קרית אונו רחוב ירושלים 39, טל. 03-6353183 ותבקשי תור פרטי. בברכה.

15/06/2015 | 20:07 | מאת: רוזמרי

שלום, האם קליגמן בשימוש ממושך עלול להפסיק להשפיע? בתחילה תוצאות דרמטיות, בהמשך דריכה במקום. האם הפסקה של כמה חודשים וחזרה בשימוש עשויה להיטיב עם החומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הקליגמן משפיע בעיקר על פיגמנטציה אפידרמלית (בשכבה העליונה של העור). פיגמנטציה עמוקה יותר מושפעת הרבה פחות. תיתכן תגובה של החלק של הפיגמנטציה האפידרמלית אולם "דריכה במקום" לגבי הפיגמנטציה העמוקה יותר. בנוסף, התערובת של קליגמן עלולה ל"התקלקל" ולא להיות יעילה וברור שתערובת חדשה עשויה לשוב ולפעול. הקליגמן מפריע ליצור פיגמנט. הוא אינו מפרק פיגמנט קים. הפסקת שמוש עלולה לגרום להחמרה ואז חדוש שמוש כמובן יביא שוב לשיפור.

05/06/2015 | 17:19 | מאת: תמר

שלום רב, יש לי כתמי פיגמנטציה בפנים ואני עוברת טיפול בהידרוקינון 8%. האם הטיפול מתאים לקיץ? האם הוא עלול להגביר את הפיגמנטציה? אני חוששת שמא יש לי החמרה. תודה, תמר

לקריאה נוספת והעמקה

הטפול מתאים גם לקיץ אך יש צורך בהגנה קפדנית משמש. אם הטפול מלווה בדלקת הבעיה עלולה להחמיר אך בדרך כלל אין הדבר קורה.

07/06/2015 | 21:00 | מאת: תמר

04/06/2015 | 13:05 | מאת: בילי

היי יש לי כתמים חומים בבטן ובגב שנוצרו מגירוד העור שהפכו לפצעים. העור המשיך לגרד והפצע נעלם והפך לכתם לבן ולידו כתמים חומים גדולים. אני סובלת מעור מאוד יבש. הרופא נתן לי אז ומד ואני משתמשת בו מספר חודשים ללא הצלחה. האם יש פתרון נוסף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה בדיוק להבין מה בדיוק האבחנה בלי בדיקת העור. אם הבעיה היא היפרפיגמנטציה בשל גרוד (לעתים ש נטיה לגרד ובאזור הגרוד מתפתחת היפרפיגמנטציה) הטפול הינו קודם כל לדאוג להפסקת הגורם לגרד. לאחר מכן מטפלים בהיפרפגימנטציה בהגנה משמש וובחומרים מבהירים דוגמת הידרוקינון (אזומד) . כדאי שתיבדקי שוב אצל רופא עור.

28/05/2015 | 20:04 | מאת: מור

אני מטופלת כבר ב20 טיפולים של פיגמנטציה לעור כהה ועדיין לא רואה תוצאות. הטיפולים עדינים אך במצח נראה כי יש התפשטות של יותר פיגמנטציה. הקוסמטיקאית טוענת שהתהליך איטי אך אני חוששת שזה כבר לא הגיוני. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

צינת שעברת 20 טפולים אך לא צינת איזה טפולים עברת או מה יש בטפול שקבלת. בדרך כלל תוך מספר שבועות כבר צפויים לראות תוצאות.

26/05/2015 | 13:42 | מאת: רונית

שלום, אני סובלת מנגעים בשתי השוקיים, שאובחנו כנקרוביוזיס ליפואידיקה, זה נוצר בגלל מחלת סוכרת נעורים ממנה אני סובלת, ברפואה אין שום דבר שיכול לרפא את זה, זה כיום צלקות מכוערות שלא מאפשרות לי לחשוף את רגליי, רציתי לשאול בתחום הפלסטיקה האם ניתן חעשות איזשהו ניתוח קוסמטי/השתלת עור, כדי להסתיר את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שצינת האפשרויות לטפול ב- NECROBIOSIS LIPOIDICA מוגבלות אולם בכל זאת כדאי לך להתיעץ אצל רופא העור שלך שוב לגבי האפשרויות השונות לטפול. צלקות משתפרות עם הזמן. לגבי טפולים כירורגים צריך להתיעץ עם פלסטיקאים.

21/05/2015 | 09:58 | מאת: נעמה

יש לי כתמי פגמנטציה בפנים, רשמת לי משחה מיוחדת שנרקחה עם הידרוקינון ועוד שני חומרים שאיני יודעת מה הם, אני בהריון, האם עלי להפסיק את הטיפול? אם כן, האם יש משחה אחרת שבטוחה בזמן הריון? נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב להמשיך בהגנה קפדנית משמש (פעמיים יום). אין אשור למתן הידרוקינון בהריון (למרות שלא הוכח שהוא מסוכן). ניתן להשתמש ב- ZELAIC ACID .

18/05/2015 | 18:28 | מאת: גילה

שלום.אני מורחת קליגמן זה שלושה שבועות. יש לי כתמים כהים מאוד באזור העיניים ממש היכן שמניחים משקפיים. בכתמים האלו יש שיפר קל. שאלתי היא כמה זמן פחות או יותר עד שרואים הטבה משמעותית? והשניה, היה לי כתם חלש מאו באזור המצח בt. פתאום יש לי כתם כהה מאוד במצח. האם ייתכן שאסור אחד ישתפר ואזור אחר שגם שם אני מורחת יהיה יותר גרוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל הטבה מתחילה לאחר מספר שבועות. לגבי הכתם שהתכהה, צריך לראות אם הוא נעשה אדום. אם הוא נעשה מודלק מדובר בגירוי שלו והייתי ממליץ להפסיק הטפול בו ולהתיעץ עם רופא.

17/05/2015 | 21:52 | מאת: הדס

שלום אני סובלת מזה כשנה מכתם פיגמנטציה כהה באזור השפה העליונה. רופא העור נתן לי למרוח משחה המכילה הידרוקינון בריכוז 8%. לאחר מריחה בודדת העור באזור המריחה הפך אדמומי למשך מספר ימים והפסקתי את המריחה. האם כדאי להמשיך בטפול ולהקפיד על מריחה של כמות קטנה יותר? קראתי כי החומר מסרטן ונאסר לשמוש במדינות רבות.האם יש אמת בטענה זו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר אינו מסרטן. דלקת באזור המריחה הינה בעיתית. האם מדובר בהידרוקינון לבד או יחד עם חומצה רתינואית? ואם כן, איזה רכוז של חומצה רתינואית? אם הדלקת נגרמה מהידורקינון לבד (ללא חומצה רתינואית) ייתכן ומדובר בתגובה אלרגית למגע עם החומר. אם יש בתערובת גם חומצה רתינואית יתכן ומדובר בתגובה איריטנטית וההמלצה הינה הורדת מנון, קודם כל של ההומצה הרתינואית.

19/05/2015 | 13:15 | מאת: הדס

שוב שלום ותודה על התגובה המהירה, במשחה אין חומצה רתינואית. האם לנסות למרוח כמות פחותה? תודה, הדס

מצטער, אין לי מידע נוסף למה שכתבתי בתשובה.

08/05/2015 | 21:18 | מאת: אסנת

05/05/2015 | 15:31 | מאת: אלינור

שלום לד"ר, אני בת 40, סובלת מאקנה קלה לפני מחזור(כנראה עקב ה-PCO), לא נוטלת גלולות וללא הריונות. לפני כמה ימים הופיעו לי פתאום כתמים חומים על שתי הלחיים בחלק העליון עם תחושת יובש ועקצוץ כמו לאחר כוויה. לא נחשפתי לשמש לפני כן. הבדל הפיגמנטציה נראה בבירור. הרופא טען שזאת כלשונו - דלקת בלוטות החלב - ורשם לי משחת יומובט, אקנמיצין פלוס ואמר לי למרוח גם קרם לחות עם ויטמין E. קראתי את העלונים ואני די חוששת. שאלותיי: 1. האם אין סכנה למרוח קורטיזון על הפנים, לא רחוק מהעיניים? 2. איך להשתמש בשני התכשירים (המשחה והתמיסה) - מה למרוח קודם וכמה זמן לחכות בין לבין? 3. בעלון של האקנהמיצין כתוב שאסור להיחשף לשמש. איזה קרם הגנה למרוח לפני היציאה החוצה? 4. לגבי קרם הלחות - להמשיך למרוח או שהוא עלול להחמיר את המצב? 5. מה לעשות עם הפיגמנטציה? זה מאוד מפריע לי אסתטית. מודה לך מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין סכנה בקורס קורטיזוני קצר לפנים. לא ברורה לי האבחנה. דלקות עור בדרך כלל הינן אדומות ( לא חומות) ומגרדות. יתכן ויש לך דלקת עם פיגמנטציה שלאחר דלקת. אולי תתחילי עם היומובט לבד (באקנה מיצין פלוס יש חומצה רתינואית ואם את סובלת מתחושת עקצוץ הוא יכול להחמירה). למניעת החמרת הפיגמנטציה חשוב להשתמש בקרם הגנה לשמש.