היקומיצין לטיפול בפיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/01/2018 | 15:33 | מאת: שיר

שלום, נטלתי גלולות למניעת הריון שגרמו לפריחה בכל אזור הבטן, החזה הישבן והמפשעות. כדי לטפל באלרגיה מרחתי CLOBETASOL TRIMA CRM.25G במשך שלושה שבועות לערך. הדבר גרם לפיגמנטציה ולכתמים כהים בכל הבטן (הבטן נראית מנומרת). לטיפול בפיגמנטציה מרחתי HYCOMYCIN SKIN OINT 15GR במשך שבועיים, פעם אחת ביום, בערב. הרופאה רשמה לי את המשחה לשבועיים בהנחה שאני מורחת אותה פעמיים ביום, אך לא היה לי זמן ומרחתי רק פעם ביום. הפיגמנטציה לא עברה אך השתפרה. האם להמשיך למרוח עוד שבועיים פעם ביום, או שזה מסוכן כי יש במשחה סטרואידים? שטח המריחה הוא די נרחב, בערך 40% מהבטן. תודה רבה!

שלום לימור היקומיצין מכיל קורטיזון חלש ואנטיביוטיקה. היקומיצין אינו טפול לפיגמנטציות. היתה לך פריחה (שהגורם לא ברור) שכנראה השאירה פיגמנטציה (פיגמנטציה שלאחר דלקת POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). הטפול בהיקומיצין ניתן לך להורדת הדלקת של הפריחה (שיכולה גם לגרום לפיגמנטציה). כדאי למרוח אותו אם יש עדיין דלקת(אודם). אם יש רק פיגמנטציה חומה אין בו צורך. בכל מקרה הקורטיזון שבו חלש מאוד ואין בעיה למרוח עוד שבוע שבועיים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור