סבא ששבר את צוואר הירך

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

18/04/2011 | 10:32 | מאת: ליאור

סבא שלי שבר לפני כמעט שנה את צוואר הירך, הופתענו מכך מאוד משום שלא ידענו שבעיות מסוג זה יכולות להופיע גם אצלו למרות בריאותו התקינה לאורך השנים. אני מעוניין בבקשה לדעת האם יש תרופות מסויימות (אף כאלו שאינן בסל התרופות) לטיפול בבריחת סידן ובניית העצם אצל גברים מעל גיל 70? סבא כרגע מטופל בפוסלן אבל אנחנו לא רואים שיפור בבדיקות, והבנתי שהסיכוי לשבר חוזר אחרי שבר ראשון הוא גבוה. בנוסף, קראתי באינטרנט על אקלסטה ואני מעוניין לקבל עליה עוד פרטים אם תוכלי, תופעות לוואי, יעילות, האם היא חדשה? תודה רבה רבה לך. ליאור.

ליאור שלום. חשוב מאוד שסבא שלך יקבל טיפול, כי אכן קיים סיכון מאוד גבוה לשבר חוזר וטיפול נכון מפחית משמעותית סיכון זה. הטיפול מורכב מטיפול בסידן, ויטמין די , מניעת נפילות, פעילות גופנית לחיזוק השרירים והשלד ותרופות. לרוב מטופלים לאחר שבר ראשון מקבלים טיפול בבסיפוספונטים - גם פוסאלן וגם אקלסטה שייכים לקבוצה זו. פוסאלן, כפי שאתה יודע, ניתן כטיפול פומי, ואקלסטה כזריקה חד שנתית. יש שמוצאים טיפול בזריקה חד שנתית כנוח יותר וכמובן שטיפול זה מוריד סיכון ל"פספוסים" - אי נטילה מסודרת שבועית של הטיפול. העדר שיפור בצפיפות עצם אינו מצביע על כשלון טיפול כשלעצמו. בנוסף, אקלסטה נבדקה ספציפית על אוכלוסייה קשישה לאחר שבר בצוואר הירך ונמצאה יעילה. התרופה בסל בהוראה זו. תופעת לוואי עיקרית - תסמונת דמויית שפעת בשלושה ימים ראשונים לאחר הזריקה בכשליש מהחולים. חולפת ואינה מסוכנת. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך