פרוטיאו?

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

08/08/2011 | 21:35 | מאת: רבקה

דר ליאנה יקרה הארת את עיני בתשובתך ההגיונית והגעתי מוכנה לאדוקרינולוג...מ בחינתו הבדיקות שלי תקינות . גם אסוף שתן וגם צפיפות העצם וגם מבחית חישוב נוסחה לסכוי לאוסטרופורוזיס.... רק לאחר "לחץ מתון" הסכים לתת לי אקטונל ל... 3חודשים לניסיון... היום בקרתי מומחה לעמוד שדרה שלאחר בדיקת הצילומים של עמוד השדרה קבע שאין כל ספק שמדובר בשברים פתלוגיים אוסטיאופורוטיים ולא בשבר רגיל וזאת לאור הממצא המרשים של אוסטיאופניה בצילום.השברים העקמת והשינויים האוסטיאופטאריים גורמים לזיוף התוצאה בבדיקת צפיפות העצם ומעלים האופן שגוי ומלאכותי את הצפיפות הנמדדת .המליץ על פורטיאו... שאלתי אם בעברי סרטן שד לפני 18 שנה ללא חזרה מותר לי להשתמש בתרופה זו במידה ובכלל יאשרו לי.. חבל שיש .רופאים ש"לא יוצאים מהקופסה " ראייתם מצומצמת והחולה סובל מנזקים בלתי הפיכים.... תודה לך שוב על הכוונתך שנתנה לי כוון לחפש את האבחנה והטיפול המתאים.

רבקה שלום רב. תודה על מילותייך החמות. לצערי, רוב הסיכויים כי לא יאושר הטיפול בפורטיאו כי אינו בסל כ"קו ראשון" , אלא למטופלים ששברו או החמירו מדדי צפיפות עצם על טיפולים אחרים. לגבי סרטן שד - אין התווית נגד מוחלטת, אלא אם קיבלת הקרנות אז. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך