מה המשמעות של אי הגעה למסת העצם‬

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

24/04/2011 | 01:59 | מאת: שלזינג

המקסימלית. בגלל חסר ויטמין D וחוסר סידן בתזונה בגיל הקריטי ? 13-26 ? מה החיסרון בזה ? במה זה מפריע ? או יפריע ? לאחר שהמסה מפסיקה להיבנות , מה צריך לעשות ? ניתן תמיד להשפיע רק על הצפיפות (המינרליזציה) אבל כבר לא על המסה (הכמות) . אז האם זה אומר שצפוי אוסטאופורוזיס בגיל צעיר ואין מה לעשות ? תודה.

שלום רב. העצם נמצאת בהליך בניה ופירוק מתמיד. עד לאמצע שנות העשרים הבניה גוברת על הפירוק ובהמשך ההפך. הגעה לשיא מסת העצם פירושה שאדם בנה כמות עצם מקסימלית, בהתאם לנתונים גנטיים. אי הגעה לשיא יכולה להתרחש ממספר סיבות, כגון חוסר פעילות גופנית, צריכה נמוכה של של סידן, חסר ויטמין די , טיפול בתרופות כגון סטרואידים ועוד. אחרי גיל שלושים אומנם לא צפויים שינויים דרמטיים , אבל בכל זאת ניתן להשפיע על התהליך ע"י אורח חיים בריא ונטילת תוספים אם צריך. רפואה שלמה

24/04/2011 | 14:51 | מאת: שלזינג

או שעד אמצע זה אומר 25 משהו כזה ? תודה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך