שבוע טוב. יש לי שאלה שאני מעוניין להבין

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/04/2011 | 01:26 | מאת: שלום

אם חסר הויטמין D גרם לאי השגת שיא מסת עצם בהתאם לפוטנציאל הגנטי, האם תיקון של חסר ויטמין D ישפר זאת ? זה לא כבר מאוחר מדי ? הבנתי שאת האוסטאומלציה, שזו מחלת העצם שנובעת מחסר ויטמין D זה יתקן. בוודאי שקיעה של מינרלים בעצם תוכל להתרחש, אבל האם זה יביא לעליה מאד דרמטית בצפיפות עצמה ? האם מחסור של ויטמין D לאורך כל החיים לתוך גיל הבגרות שהביא לירידה של צפיפות העצם הוא בר נירמול מוחלט עם תיקון של מחסור זה בגיל המבוגר ? תודה על התשובות!

שלום רב. מחסור בויטמין די אכן גורם לאוסטאומלציה במקרים קיצוניים והמצב משתפר באופן דרמטי עם טיפול, ובמקרים קלים יותר, נגרם פירוק עצם על מנת לפצות על החסר. קשה להגיד האם התיקון מביא לתיקון מלא, ככל הנראה שלא, אבל בהחלט לשיפור. בנוסף, לויטמין די תפקידים אחרים, מחוץ למערכת השלד - מערכת החיסונית, לב וכלי דם ועוד, כך שחשוב לתקן את המחסור בהקשרים נוספים. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך