טיפול באוסטאופניה קשה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

25/06/2011 | 22:57 | מאת: עדי

שלום, נמצא בבדיקת צפיפות עצם אוסטאופניה קשה. אני בת 33.5 ייתכן בעקבות רגישות ללקטוז. התחלתי לצרוך מוצרי חלב עם לקטאזין. השאלה- האם בגילי עם פעילות גופנית ותזונה עשירה בסידן המצב הפיך? האם ייתכן כי יחזור לנורמל? כמו כן נמצא כי חוליה L4 אוסטאופרוטית- מה המשמעות לכך והאם הפיך? האם רכיבה על אופניים יעילה כבונה עצם? בתודה עדי

שלום רב. צפיפות עצם נמוכה בגיל 33 אצל אישה בריאה יכולה לנבוע, כפי שכתבת, מתזונה עניה בסידן, מחסר ויטמין די, חוסר פעילות גופנית, או מסיבות גנטיות של נטיה לצפיפות עצם נמוכה.לא מקובל לתת תרופות אלא תוספי סידן וויטמין די וכן להעצים פעילות גופנית. קיימת מידה מסויימת של הפיכות. הליכה מומלצת יותר מרכיבה . רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך