אוסטופורוזיס קשה אצל חולה קרוהן

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

16/06/2011 | 14:34 | מאת: יוני

בחור צעיר בן 23 התגלה אצלי דילול עצם חריף T SCORE של -4.5 בגב עם שבר בגב (כאבים לפעמים-לא חזקים) וT SCORE של -2.4 בצבר הירך האם פורטאו יכול לעזור אני ממש בלחץ ואני לא יודע מה לעשות אני מפחד להישבר באמצע היום אני יכול לעשות פעילות של הליכה למשך שעה? אני מטופל אצל אינדוקרינולוגית אבל אני רוצה נחמה אני ממש מפוחד ואין לי מרגיע...

יוני שלום רב. צר לי על סבלך. לצערנו, מיעוט עצם מאוד שכיח אצל חולי קרוהן. לא מנחם אותך, אני בטוחה. הטיפול לרוב כולל השלמת סידן טובה, ויטמין די ונשקלת אפשרות של טיפול תרופתי, כולל פורטיאו. אתה בהחלט יכול ללכת שעה ביום. אם זה יעזור ישנן גם קבוצות תמיכה - מקוונות ולא מקוונות. מה מצב הקרוהן כעת? רפואה שלמה. דר' טריפטו

19/06/2011 | 17:18 | מאת: יוני

האם אפשר להעלות את מסת העצם בלי שימוש תרופתי מעבר לתוסף ויטמין D וסידן? האם הליכה כל יום בשילוב עם יוגה טיפולית יכולה לעשות את העבודה לבד?

מנהל פורום שברי צוואר הירך