שבר צוואר הירך אצל בן 48

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

12/07/2011 | 02:20 | מאת: טל

בן זוגי נפל תוך כדי טיול שטח באופניים. הוא שבר את צוואר הירך. אין לו מחלות רקע, בריא, ספורטיבי, רזה. כאמור בן 48. מה ההליך אחרי ניתוח, ומה משך זמן ההתאוששות. מתי יוכל לשבת/מתי יוכל לעמוד על רגליו לביצוע פעולות פשוטות, תודה

טל שלום רב. בן זוגך יעבור ניתוח, אשפוז של מספר ימים, לאחר מכן שיקום, במסגרת אשפוז או בבית - פיזיוטרפיה וכדומה. בדרך כלל, אנשים צעירים ובריאים משתקמים מהר יחסית, יחד עם זאת, מדובר בפגיעה לא קלה, כך שיקח זמן. כמה זמן - קשה להגיד, מאוד אינדיווידואלי. תוכלי לשאות את פיזיוטרפיסט/תית שעמו יעבוד. בנוסף , נשאלת עוד שאלה - אומנם ככל הנראה עוצמת המכה היתה חזקה, אך מדובר בשבר שבדרך כלל מזוהה עם מחלת דלדול עצם - אוסטאופורוזיס. בתום השיקום הראשוני, מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם - רוב הסיכויים כי תהיה תקינה. רפואה שלמה

13/07/2011 | 16:36 | מאת: טל

תודה על תשובתך. אמנם נותח, ומשוחרר לשקום בבית. נערוך בעתיד הקרוב בדיקת צפיפות עצם.

מנהל פורום שברי צוואר הירך