פרוטלוס וגברים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

21/08/2011 | 10:57 | מאת: שאול

האם יש יתרון ל- פרוטלוס ללקיחה עי גברים? שמעתי שרוב המחקרים בפוסלן ודומיו בוצעו בנשים ולכן אין נתונים לגבי גברים כמונע שברים. מהו הסיכון המשמעותי הגדול ביותר ללקיחת פרוטלוס והאם ניתן להתחיל לקחת ולבחון את השפעתו ואת מידת הנזק שהוא גורם? בתודה

שאול שלום רב. תרשה לי לתקן - יש אינפורמציה על גברים , לגבי כל אחד מהביספוספונטים, וגם לגבי פרוטלוס, אודות מניעת שברים על טיפול. אולם, מדובר במחקרים קטנים יחסית, לעומת אלה שבוצעו בנשים. לגבי כל אחת מהתרופות לאוסטאופורוזיס, בשונה מלחץ דם או סוכרת, לדוגמא, ההשפעות אינן ניכרות בטווח הקצר, אלא לאחר שנה לפחות של טיפול. לגבי תופעות הלוואי, פרוטלוס עלול מגרום לעיתים בחילה או שלשול, לרוב נסבל היטב. רפואה שלמה

25/08/2011 | 15:39 | מאת: שאול

ד"ר ליאנה טריפטו שלום תודה על התשובה. לאור העובדה שפרוטלוס פועל כמגביר פעולת התאים בוני העצם בניגוד ל הביספוספונטים אשר רק בולמים את התאים המפרקי עצם ואפילו גם בולמים את התאים בוני העצם. הרי שעל פניו , לפחות ברמת התיאוריה הוא עדיף? השאלה היא האם קיימים נקודות חזקות שמאזנות את התמונה לטובת הביספוספונטים ? אולי הבסיס המחקרי עובדתי לגביהם יותר חזק? מדוע באירופה זה להיט למיטב ידיעתי ובאמריקה לא אושר? אחרת מה הטעם לדבוק בו? (מעבר לשיקול הכספי) בתודה

מנהל פורום שברי צוואר הירך