שיקום לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/06/2011 | 23:53 | מאת: מריה

דר' שקולניק שלום, סבתא שלי בת 93 וביום חמישי עברה ניתוח אחרי שבר צוואר הירך, לאחר הניתוח היא פיתחה פסיכוז ולא ממש משתפת פעולה עם פיזיוטרפיסת. דיברתי עם מנהלת מח' והיא לא רוצה להעביר אותה לשיקום אלא לשכרר הביתה. האם יש סיכוי להחלמה לאחר ניתוח כזה בגיל כל כך מבוגר והאם אני יכולה לדרוש להעביר סבתא לשיקום לאחר הניתוח. תודה מראש

מריה שלום רב. החלמה מניתוח כזה היא קשה בכל גיל, על אחת כמה וכמה בגיל 93. תלוי מאוד גם מה היה המצב התפקודי והמנטלי של סבתך לפני האירוע. הפוטנציאל השיקומי נקבע ע"י הצוות הרב מקצועי במחלקה כך ש"לדרוש" במצב הזה אינה המילה המתאימה. צריך לשוחח עם האחיות , עם הפיזיוטרפיסטית ועם הרופאים על מנת להעריך אם יש מקום לשיקום. בכל מקרה, יש לדאוג שתקבל טיפול למניעת שברים נוספים - אצל רופא משפחה או האנדוקרינולוג. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך